- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja znajoma ma córeczkę, która urodziła w jednym dniu z Juliankiem. Czyli dziś Julianek i jej córeczka kończą 2 miesiące. Ale jej mała łapie do rączki już zabawki , gdy jej się poda i je trzyma. A wasze maluchy, które już skończyły 2 miesiące, utrzymują też w rączkach zabawki, kiedy zaczęły to robić?? A co jeszcze, już potrafią prócz tego??
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 0
moja nie łapie jeszcze zabawek, za to do nich gaworzy i się uśmiecha ma parę takich swoich ulubionych, uwielbia np. Małpkę z maty edukacyjnej, czasem ja ręka zaczepia. Obraca sie brzuszka na plecy ale to już od jakiś dwóch tygodni
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Aganio słodkie chłopaki
Jussstyś ładnie przybiera Julcia
Agnessa słodziaczek
śliczne ubranko
Patys Mati też ładnie przybiera
Anulka niektóre dzieci mając dwa latka nie przesypiają całej nocy bo potrzebują jeszcze coś zjeść, to normalne, więc jeszcze ma czas
mój Adi ma 1,5 roku i nadal często ma nocne pobudki co prawda jedną raczej i nie jada tylko czasem się wody napije ale jednak się budzi, koleżanki córka ma 2 lata i 3 mies i też jeszcze potrzebuje w nocy zjeść
nasza kluska przybrała w 5 tyg. 1600g w piątek byłam na szczepieniu BCG, więc przy okazji była zważona i zmierzona i ma teraz 57cm i wagę 4620g nasz mały pulpecik
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- karolak25
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nareszcie z nami!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też bardzo proszę o książeczkę :
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Ja to mam mało spokojne dziecko, tak więc mało czasu na cokolwiek... nie wiem jaka jest tego przyczyna, ale znowu poniedziałek wtorek muszę zaliczyć do marudnych, wczoraj nic nie spał w ciągu dnia, a w poniedziałek 2x40 min! więc bardzo mało sypia... w nocy natomiast zasypia na 2,5h-3,5h-jak ma lepszą noc, następnie na ok2h, a później na 1-1,5h :| ciężko przy takim częstym wstawaniu się wyspać :| dziś w nocy było nie lepiej, ale na szczęście jak rano zasnął na 1,5h tak teraz również już śpi godzinkę
Jussstyś, Patys, Baby_55 pięknie nam maluszki rosną i przybierają my wczoraj byliśmy w końcu u pediatry i nasz waży 5945 g ! jest co nosić hehe tak więc od wyjścia ze szpitala czyli od 1.10 przybrał 2345g i to karmiąc tylko cycem a myślałam że z moim pokarmem coś jest nie tak, czasami mam wrażenie że jest go mało, a tak nie jest
baby_55 ja też poproszę skan książeczki, zresztą pisałam maila
Lui, Aganio, Agnesssa, baby_55 śliczne dzieciaczki patrząc na nasze zestawienie widać jak ładnie urosły i się troszkę pozmieniały te nasze szkraby
A ja cały czas szukam przyczyny, dlaczego mój mały tak często budzi się w nocy i raczej nie spokojnie śpi, no i że taki często jest marudny, płaczliwy itp :| jak ma dobry dzień, to jest ok, zajmie się chwile sobą, zdrzemnie się w ciągu dnia, uśmiecha się dużo i gaworzy coś po swojemu, łatwo mogę odczytać kiedy co się dzieje pieluszka czy cyc lub że znudził się zabawą... a z kolei jak jest gorszy dzień to mam wrażenie że cały czas jest przy cycu, w ogóle nie śpi w ciągu dnia, jedynie jakieś drzemki przy cycu do 10 min maks.. ciągle marudzi, płacze, jest niespokojny i tak od rana do nocy :| już sama nie wiem o co chodzi... ma któraś tak?
A jeszcze mam pytanie... wszystkie dajecie maluszkowi witaminę K? bo słyszałam że po niej mogą być maluszki niespokojne lub że bolą je brzuszki... ?
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Lui, Baby, Aganio, Agnessa cudne Wasze MAluchy!
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
Wczoraj nastawiliśmy się na szczepienie ale lek powiedział że nie zrobi, musi zobaczyć dziecko jeszcze raz :| tak więc idziemy za tydzień...
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Sliczne wasze dzieciaczki i jak ladnie rosną
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
dziewczynki wysłałam książkę
Siteczko wybacz, ale nie wiem czemu wpadło mi do wiadomości śmieci i nie zauważyłam tej wiadomości, już wysłane
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Dzieci śliczne i takie pogodne. Udały nam sie te wrześniowe maluchy. Nawet jak urodzone w sierpniu czy październiku
Zauważyłam, że dziewczynki mają więcej włosków. Moja Madzia też miała bujną czuprynę,a Filip to prawie łysolek
Anulka Każde dziecko rozwija się w swoim tempie, a dziewczynki inaczej niż chłopcy, bo inaczej rozwija się mózg chłopca i dziewczynki. Świetnie jest to wytłumaczone w książce, którą polecałam "Wychowywanie chłopców". Moja Magda np. mówiła jak miała 1,5 roku i to pełnymi zdaniami, chodziła sama jak miała 11 m-cy, i jest bardzo inteligentą panną, choć leniwą , a wiem, że Filip będzie się rozwijał inaczej, bo jest facetem. Faceci mniej mówią, są mniej "społeczni", trudniej się dostosowują do innych, więc nie nadają się np. do żłobka. Tak napisane jest w tej książce. To nie znaczy, że wyrastają na głupków. wprost przeciwnie jak dobrze prowadzimy i wychowujemy syna, to....więcej zresztą jest wybitnych wśród mężczyzn, to o czymś świadczy.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png