- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
JESTEŚMY - JA I KACPEREK
Wczoraj po południu wróciliśmy do domku. Nareszcie! Króciutko streszczę Wam co się działo.
Otóż w czwartek o 22 odeszły mi wody, zaczęły się od razu bóle, niestety na początku krzyżowe, które dopiero po jakimś czasie przeszły w brzuszne. Po 2,5 godz. położyli mnie na łóżko porodowe, kolejne skurcze, kolejne pół godziny stękania, a potem miałam 3 parte i mój Skarb przyszedł na świat. Niestety okazało się, że był 3x owinięty pępowiną dlatego jak wyszedł o od razu nie płakał i był siniutki. Ale chwilę później wszystko już było dobrze. Początkowe apgar miał 6, a po 5 min. dostał 10. Noc spędził jednak w inkubatorze, a ano przynieśli mi go do łóżka
2 dni się przytulaliśmy, ale potem wykryli u niego żółtaczkę i tu zaczął się koszmar 3dni i 3 noce w inkubatorze pod lampami, kroplówki, antybiotyk, nie mogłam go dotknąć, kamić, pocieszyć jak płakał, wyłam prawie cały czas
Dzięki Bogu teraz wszystko dobrze, jesteśmy w domku, pierwsza noc minęła na mrudzeniu, ale co tam Niestety przez ten inkubator nie chce mi teraz ssać piersi, bo go butlą karmili i muszę odciągać pokarm i mi dawać w butelce. Mam nadzieję, że wszystko się unormuje. Może musi się po prostu zaklimatyzować w nowym środowisku
A co u Was? Przepraszam, ale przy małym nie jestem w stanie nadrobić 1000 wiadomości, które widnieją na mojej skrzynce. Mam prośbę - mogłaby któraś z Was wypisać ile dzieciaczków się urodziło i ich dane, to w najbliższej chwili uzupełnię naszą tabelkę.
Kończę bo mały się obudził.
Buziaczki!!!
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja sie strasznie wystraszylam i dzownilam do poradni. Bo ja nie mam plamien, tylko krwawie zywa krwia....jestem przerazona...polozna powiedziala, ze moge plamic po badaniu, ale jesli krwawienie sie nasili mam wracac do szpitala....umylam sie, zalozylam nowa wkladke i czekam na rozwoj sytuacji....
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Czekamy na zdjecia Kacperka w domu?
A na co dawali mu te kroplowki?
Co do tabelki to Jagódka 02.09. 2970g 50 cm
Agusia, dobrze ze Cie tak wybadała, pewnie zaczęła Ci sie skracać szyjka, cos czuje ze Ty dzis wieczorem na porodówce spędzisz noc
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak, zywa krew
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
- Paletka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- A...jest juz z Nami:)
Cześć dziewczynki!!!
JESTEŚMY - JA I KACPEREK
Wczoraj po południu wróciliśmy do domku. Nareszcie! Króciutko streszczę Wam co się działo.
Otóż w czwartek o 22 odeszły mi wody, zaczęły się od razu bóle, niestety na początku krzyżowe, które dopiero po jakimś czasie przeszły w brzuszne. Po 2,5 godz. położyli mnie na łóżko porodowe, kolejne skurcze, kolejne pół godziny stękania, a potem miałam 3 parte i mój Skarb przyszedł na świat. Niestety okazało się, że był 3x owinięty pępowiną dlatego jak wyszedł o od razu nie płakał i był siniutki. Ale chwilę później wszystko już było dobrze. Początkowe apgar miał 6, a po 5 min. dostał 10. Noc spędził jednak w inkubatorze, a ano przynieśli mi go do łóżka
2 dni się przytulaliśmy, ale potem wykryli u niego żółtaczkę i tu zaczął się koszmar 3dni i 3 noce w inkubatorze pod lampami, kroplówki, antybiotyk, nie mogłam go dotknąć, kamić, pocieszyć jak płakał, wyłam prawie cały czas
Dzięki Bogu teraz wszystko dobrze, jesteśmy w domku, pierwsza noc minęła na mrudzeniu, ale co tam Niestety przez ten inkubator nie chce mi teraz ssać piersi, bo go butlą karmili i muszę odciągać pokarm i mi dawać w butelce. Mam nadzieję, że wszystko się unormuje. Może musi się po prostu zaklimatyzować w nowym środowisku
A co u Was? Przepraszam, ale przy małym nie jestem w stanie nadrobić 1000 wiadomości, które widnieją na mojej skrzynce. Mam prośbę - mogłaby któraś z Was wypisać ile dzieciaczków się urodziło i ich dane, to w najbliższej chwili uzupełnię naszą tabelkę.
Kończę bo mały się obudził.
Buziaczki!!!
Pati teraz TYLKO bedzie lepiej:)
Slowiczku trzymam kciuki!!--Widzicie jednak ktos Mnie posłuchał wczoraj z ta super data
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zadzwonialam do meza by byl pod telefonem, bo w kazdej chwili mozemy jechac....narazie tylko plamie...zobacze do godzinki czy cos sie bedzie dziac....
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pati witamy spowrotem i czekamy na foteczki synusia
Gosia jak Ty bralas ten olejek??? lyzeczke mala i popijalas zeby przelknac i nei zwrocic???
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Agusia no kto wie, może teraz Ty
Ja w końcu się zmobilizowałam i posprzątałam łazienkę, bo uznałam, że może moja lalka nie spieszy się, bo mama swojego planu jeszcze nie wykonała. To teraz Oleńka wychodź, bo już wszystko zrobione
A pamiętacie, jak się ustawiałyśmy w kolejce na porodówkę, to ja właśnie na 10.09 się ustawiłam, no ciekawe?
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Agusia Gosia ma racje lepiej pojechac a noz ona specjalnie Ci tam ta szyjke obruszala zeby cos w koncu sie zaczelo dziac
Pati witamy spowrotem i czekamy na foteczki synusia
Gosia jak Ty bralas ten olejek??? lyzeczke mala i popijalas zeby przelknac i nei zwrocic???
Wlewalam na lyzeczke olejek i sok malinowy, inaczej bym nie polknela
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29