BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #190144 przez mgielka22
No tak mi sie wydaje naczytalam sie dosc sporo i na zajeciach tez mialam wiec moze Ci sie cos zaczynac :) a skurcze masz???
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #190146 przez Agusia83
hmmm, tzn mam tak jak napisalam, wydaje mi sie, ze skurczami jest to uzucie sciskania calego brzucha i wowczas boli tak na dole...ciezko jest chodzic...a do tego mam ucisk na odbyt...jak by mi sie chcialo kupe, ale wiem, ze nie chce mi sie, ze jej nie zrobie...

I to sie tak nasila....ale moze to nie to, albo jak przyszlo tak przejdzie..kto wie?
13 lata 3 miesiąc temu #190147 przez Mała
Agusia ja mam takie skurcze właśnie. A czy to to?

Gosia spodnie z przed ciąży, rewelacja, no a brzuszek to jeszcze trochę będzie taki flaczek.

Ja ranę krocza podmywałam po każdym skorzystaniu z toalety, osuszałam ręcznikiem papierowym, bardzo często zmieniałam podpaski, a jak długo się nie goiła to położna poleciła mi kompresy z rivanolu, ulga była niesamowita, bo wyciąga gorączkę.
13 lata 3 miesiąc temu #190148 przez Agusia83
Mala, wlasnie nie wiem czy to to..dlatego pytam :) a pamietasz jak mialas z Kamisiem?
13 lata 3 miesiąc temu #190149 przez Mała
Ja z Kamilem nie czułam skurczy, dopiero na łóżku porodowym, ale to było milion lat świetlnych temu i nie bardzo pamiętam z wrażenia jak to było. Ale wydaje mi się, że to może być to.
13 lata 3 miesiąc temu #190150 przez mgielka22
Agusia mi sie wydaje ze to to, wiec sie szykuj i licz i sie macaj po brzuchu wiadomo ze skurcz to macica jak kamien :)

Ja slyszalam zeby stosowac tantum rosa najlepiej wlasnie wlac w butelke z dziubkiem i sobie lac jak bedziesz w toalecie po sikaniu i osuszyc recznikiem :)
13 lata 3 miesiąc temu #190151 przez Mała
Co ile masz skurcze?
13 lata 3 miesiąc temu #190152 przez Agusia83
Co 20, moze 18 minut....wiec jeszcze duzo przede mna....a najgorsze jak ustapia...

Ja tez slyszalam o tamtum rosa...dlatego go kupilam..
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #190157 przez mgielka22
no ja mam co 15 ale i tak mina ehh

wiem to jest najgorsze jak ustepuja...
13 lata 3 miesiąc temu #190161 przez Agusia83
Mgielka pocieszam sie, ze skonczylam juz 40tc i moze nie bede musiala czekac 2 tygodni do porodu, tylko wezmie mnie dzis w nocy lub najwyzej w ciagu 2 dni....
Mnie narazie ustapily :( mam tylko to rozpieranie brzucha a raczej zacisnianie...
13 lata 3 miesiąc temu #190164 przez mgielka22
to moze jeszcze wykorzystaj meza czy podraznij sutki :D to Ci pomoze :) i ruszy sie cala akcja :) 3mam kciuki :)i zazdroszcze 40 tyg ja jeszcze mam 2 tyg ehs jejku ja tez juz bym chciala wykancza mnie to juz wszystko...
13 lata 3 miesiąc temu #190166 przez mgielka22
A o to NATALKA Slowiczka :D kolejne dzieciatko :D

Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu #190167 przez Mała
Aaaaaaa Słowiczek gratuluję Natalki :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #190169 przez gosia2324
NATALKA URODZILA SIE O 16.50 wazy 3210 i mierzy54 cm :)

JEST PIEKNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13 lata 3 miesiąc temu #190171 przez fanka
Śliczna Natalka, gratuluję!!!!! ale powiem Wam szczerze, że przykro mi też strasznie jak oglądam zdjęcia kolejnych dzieci , a u mnie nic. Oczywiście bardzo się cieszę szczęściem naszych kolejnych mam! Ale tak bym chciała żeby to już tez było za mną i Dawid był już na świecie. A tu kolejny dzień po terminie mija i nic :-(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia