BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #206188 przez Pyśkaaaa
Gosia super że sie udało :) i z malutką i z sukineczką :)
Agusia nawet tak nie myśl kazda z nas daje z siebie wszytko :ohmy: wszytskie jestesmy super mamami
Monika Ty karmisz MM :unsure: powiedz czy u Ciebie z laktacja tez tak było ze jak odciągałaś to z ledwościa 30 i mała cały czas wisiała na cycu i była głodna :unsure:
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #206234 przez beti
Kurcze Gosia, no przecież!!! Mogłam Ci o tym powiedzieć...byłam pewna że to wiesz :ohmy: Fifik do tej pory czasem nie zauważa smoka w buzi dopóki mu w niego nie postukam...
13 lata 3 miesiąc temu #206239 przez gosia2324
BETI!!!!! Udusze cIe :P :cheer: :blink: :silly:
13 lata 3 miesiąc temu #206253 przez Agusia83
Gosia, to i ja przepraszam, bo tez tak robie ze smoczkiem...tyle, ze u mnie nie zawsze sie udaje, czasem pocumla a czasem wypluje i nic jej nie zmusi do ssania cumelka...A tak przy okazji, gratuluje sukieneczki, jest przepiekna :laugh:

Wiem, ze jestem dobra mama...ale to chyba jeszcze hormony we mnie siedza i nie daje sobie z nimi rady...I tak pewnie jeszcze bedzie...mam nadzieje, ze jak maz pojdzie do pracy, to jakos damy sobie rade same...a to, ze wyprawa do przychodni lub na spacer jest ogromnym wyczynyem, to prawda....doslownie wybieramy sie jak sojka za moze...zanim ja sie ubiore, pozniej Emilke, przygotuje rzeczy do zabrania, to mija mnostwo czasu...

Monia, ja na poczatku tez ledwo co odciagalam 30ml i to z obu piersi....ale zaczelam mala przystawiac czesciej niz ona chciala(i tak jadla:))i dzieki temu teraz z 1 piersi bez problemu odciagam w 5 minut ponad 100ml...ale jesli nadal bedziesz miec malo pokarmu, to nie mozesz sie zadreczac, bo Twoj niepokoj bedzie czula coreczka...a mleko sztuczne wcale nie jest takie zle...glowka do gory :laugh: ja na poczatku tez dokarmialam malutka..

Dziewczyny czy Wy wszystko jecie? A pijecie moze kubusie? Bo ja tak,co prawda dolewam do nich wode, ale racze sie tym napojem...no i oprocz tego woda mineralna niegazowana...(jak karmie, to strasznie chce mi sie pic), herbatka owocowa,czasem czarna herbata i kawa inka raz dziennie :silly:
Ciagle jem gotowanego kurczaka, ale dzis mialam troche schaba, to go udusilam i zrobilam sosik i tak spozylam...Niby mozna jesc wszystko, ale po pierwsze kurcze, nie mam czasu na gotowanie, zreszta nie sprawia mi teraz takiej frajdy jak wczesniej no i ciagle sie zastanawiam co mi wolno a co nie...
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #206261 przez gosia2324
JA jem WSZYSTKO!!!
Nic malej sie nie dzieje.
13 lata 3 miesiąc temu #206277 przez monika1984lodz
Pyska na poczatku to nawet 50 ml udawalo sie odciagnac, ale ostatnio z ledwoscia 20ml.Wiec teraz je tylko MM hippa.A co do karmienia cyckiem to mala nie potrafila zlapac bo mam sutki nie takie i ani wyciaganie ani nakladki nie pomagaly :(

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #206284 przez monika1984lodz
Agus ja juz sie poddalam zreszta polozna powiedziala, ze lepiej dawac Mm niz stresowac siebie i dzidziolka bo nie dosc ze dzidzia bedzie tez nerwowa i zestresowana to i pokarm jest mniej wartosciowy.I tak jak pisalam mam sutki do dupy :(

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #206287 przez Pyśkaaaa
Monika i ja sutki mam do dupy jak zobaczyli moje suty w szpitalu to odrazu kazali kupic nakładki...
13 lata 3 miesiąc temu #206291 przez monika1984lodz
No to tak jak u mnie ... tez kazali te nakaldki kupic i do tego zrobili mi taka wyciagarke do sutkow ze strzykawki, ale nic nie pomoglo.

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #206294 przez beti
gosia2324 napisał:

BETI!!!!! Udusze cIe :P :cheer: :blink: :silly:

Kajam się :P :blink: :S
13 lata 3 miesiąc temu #206297 przez beti
Agusia, ja jem prawie wszystko...nie piję tylko gazowanych i nie jem wzdymających i z głębokiego tłuszczu...a tak to naprawdę wszystko :P
13 lata 3 miesiąc temu #206298 przez Agusia83
No to faktycznie nie ma co dzidziusiow stresowac...tak jak pisalam mleczko sztuczne wcale nie jest gorsze od maminego...ja zostalam wykarmiona na sztucznym i jaki dorodny egzemplarz ze mnie? :laugh: :laugh: :laugh: haha...ale sobie pochlebiam...

Hmm...chyba musze zaczac wszystko jesc...
13 lata 3 miesiąc temu #206300 przez monika1984lodz
dziewuszki jak ukladacie dzieciaczki do snu??

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #206301 przez beti
Agusia, Ty uważaj z tymi Kubusiami, bo marchew w dużej ilości powoduje zaparcia, a skoro już masz z tym problem, to żebyś sobie nie pogorszyła sprawy...
13 lata 3 miesiąc temu #206303 przez beti
monika1984lodz napisał:

dziewuszki jak ukladacie dzieciaczki do snu??

najczęściej na boczku ale czasem też na pleckach z główką na bok... na brzuszku tylko jak mam na niego cały czas oko...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia