BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 miesiąc temu #213064 przez slowiczek
monia, piateczka :P tez pisze jedna reka a druga potrzymuje natalke i ja karmie :P
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #213068 przez monika1984lodz
Slowiczku hehe do tej piateczki to trzecia reka by sie przydala hehe

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #213092 przez Marta M
A moja nie ssie piersi, jakby smierdziala albo ja parzyla co najmniej, przechodze katorge z laktatorem bo musze odciagac co dwie godziny, do lodowy, podgrzewac, rozbierac i myc laktator, skladac i od nowa odciagac...porazka jakas...mam nadzieje ze po tym skoku znow zasmakuje w naturze a nie sylikonach..

Ale dzieki Bogu pokarm wrocil i znow cieknie kilkoma strumieniami, normalnie nawet pod prysznicem myje plytki mlekiem ;)

Slowwiczku te belli beznadziejne, fakt, mialam canpola, ok, dobrze chlonne nawet ale zle sa obszyte, takie sztywne i draznia piers...tez szukam jakichs innych..w aptece pani polecala penaten czy jakos tak, chyba zakupie..

pati Twoj synek wydaje juz jakies dzwieki podczas mowienia czy sklada usta i mowi nie mowiac? Mojej czasem uda sie powiedziec aaa...i tyle..reszta to bezglosne gadanie ;) Ale tak pieknie sie do mnie usmiecha :D :lol:
13 lata 2 miesiąc temu #213099 przez slowiczek
monika1984lodz napisał:

Slowiczku hehe do tej piateczki to trzecia reka by sie przydala hehe

:lol: :lol: :lol:
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #213110 przez Marta M
Dla tych ktore nie widzialy nas na fb: wiem zdjec masa i podobne ale nie wiedzialam na ktore sie zdecydowac..
Tutaj 23dnowia Maja:

A tutaj 37dniowa Majeczka:

13 lata 2 miesiąc temu #213112 przez gosia2324
Megi kurcze jednak watroba nie poradzila sobie z rozbiciem bilirubiny!Szkoda, badzcie dzielne!!!!!

Marta a dalej karmisz przez kapturki ?
13 lata 2 miesiąc temu #213113 przez gosia2324
Maja to CALY tata :)
No prawie caly :)
13 lata 2 miesiąc temu #213116 przez monika1984lodz
Marta MAja jest boska :)

Kurcze Wasze dzieciaczki leza na brzuszkach i podnasza glowke, a Nunka nie chce na brzuchu lezec a podnoszenie glowki to tylko sporadycznie cwiczy jak ja odbijam opo jedzeniu albo jak nosze w pozycji pionowej.

Ide sie umyc moze sie wkoncu uda

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #213119 przez Marta M
Monia Maja praktycznie od pierwszego tygodnia taka mocna..

Gosiu przez kapturki karmilam tylko przez pierwsze dni po porodzie...wczoraj probowalam ich znow uzyc ale tez nie zdaly rezultatu...a o sylikon to mialam na mysli smoczek butelki...

Megi dopiero teraz dotarlam do Twojego postu..ja tez trzymam kciuki..
13 lata 2 miesiąc temu #213143 przez magdamagda1988
Witajcie dziewczyny

Ja wczoraj wrocilam do domu.

Moj porod zakonczyl sie cesarka i powiem wam ze jestem bardzo zadowolona bo czuje sie dobrze jestem sparawna jak dawniej.. Krew sie lala tylkojeden dzien bo wypompowali wszystko jakas pompa..

Maly wazyl 3970 i mial 53 cm dlugosci :)
Załączniki:
13 lata 2 miesiąc temu #213163 przez Mała
Megi trzymam kciuki.

magdamagda1988 gratuluję, a dzieciątko śliczne.

Marta ja ostatnio kupiłam te wkładki penaten i jak dla mnie są całkiem fajne.
13 lata 2 miesiąc temu #213167 przez Marta M
Magda ale super :) Gratuluje i ciesze sie razem z Toba a maly jest cudowny :0
13 lata 2 miesiąc temu #213239 przez pati-m
magdamagda - śliczny maluszek! Gratulacje!

megi - trzymam kciuki! Wiem co czujesz bo my też walczyliśmy w szpitalu z bilirubiną. A jak wysoki poziom wyszedł? Mój Kacper miał 24 i leżał 3 doby w inkubatorze, a teraz już wszystko dobrze i śladu po żółtaczce nie ma.

Marta - Majeczka prześliczna! A ilość włosów wprowadziła mnie w zdumienie :) aż się prosi o szampon :silly: Mój Kacper też praktycznie od samego początku taki siłacz był i jest nadal, a położony na brzuchu zachowuje się identycznie jak Maja :) Poza tym uwielbia być noszony na wpół-pionowo bo wtedy wszystko z zaciekawieniem obserwuje :) A co do dźwięków, to też wydaje z siebie jakieś aaa i poza tym różne inne stękające, których nie jestem w stanie powtórzyć, a najlepiej "rozmawia" mu się do czerwonej wstążeczki, którą ma przymocowaną do łóżeczka :)

Ja właśnie jestem u mamy, ona pilnuje z radością Kacpra a ja siedzę i piszę dalej tą swoją podyplomówkę ;)
13 lata 2 miesiąc temu #213268 przez Pyśkaaaa
Marta Majeczka cudna :)
moj mały tez uwielia leżakować na brzusiu :) i głowke stara się podnosić :)
Magda Gratulację w końcu sie doczekałaś

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 miesiąc temu #213271 przez magdamagda1988
Dzieki dziewczyny

Mam do was pare pytan bo juz jestescie niektore nawet od miesiaca mamusiami..

Co ile karmicie bo ja mam ogromna ilosc pokarmu i daje kiedy maly chce a w szpitalu powiedziali mi ze co 20 minut na piers co dwie godziny..

Jak przewijacie malenstwa to chwytacie za dupke czy za nuzki?

i temeratura wpokoju bo ja wale ze wszystkimi dookola ze chce przegrzac dziecko i go opatulam... ale ona m atakie zimne raczki nieraz... ze serce mnie boli jakna to patrze..

I czy wy tez bylyscie takie przewrazliwione na pocztku bo ja jestem strasznie nie chce go dawac nnikomu na rece tylko mezowi..

Ostanio tesciowa wpadla na genialny pomysl zeby dac malego po 2 dniach od porodu bez rozka i wogole do rak innym wnukom na rece malego i sie nie zgodzilam i teraz opowiada to po calej rodzinie...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia