BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #99936 przez Agusia83
A to mnie Magda zaskoczylas...nie slyszalam, ze mozna sprawdzic plec za pomoca krwi.....
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #99937 przez Pyśkaaaa
moja mama mna wcinała kwasne rzeczy a jak by nie patrzec jestem dziewczynka wiec absolutnie w to nie wierze :P a ja nie wiem co chce :P moj oczywiscie chlopaka :D

my imiona mamy juz dawno wybrane
CHLOPAK- Franek albo Staś
DZIEWCZYNKA- Maja albo Zuzia :)

Kasia mi sie Szymon podoba :)
13 lata 8 miesiąc temu #99939 przez magdamagda1988
ja dla dziewcznki mam mnostwo imion dla chlopca zero koncepcji....

U mnie jest tragedia rano bym mogla spac caly czas az mnie glowa boli, ale nie chce sie klasc bo w nocy nie bede mogla napewno spac...
Ale agusia jestemy teraz zmeczone za dwoje :) a pijesz kawe? bo ja prawie codzinnie i to z kofeinna ...
13 lata 8 miesiąc temu #99943 przez Agusia83
Przed ciaza bardzo lubilam kawe, a teraz jakos za nia nie przepadam...w przeciagu jakis 2 miesiecy, jak wypilam 4 kawy to gora....ale chyba zrobilas mi smaka i chyba sobie zafunduje filizaneczke dobrej kawusi z mlekiem :woohoo: Ogolnie, to mnie od niej odrzuca...juz nie mowiac o kawie meza, ktory pije fusiasta, bez mleka...
13 lata 8 miesiąc temu #99944 przez Pyśkaaaa
Ja tez moglabym spac i spac i spac... klade sie o 22 wstaje ok 10 pol dnia w pizamie laze i o! jakas masakra...a kawy nie pije bo nie lubie czasami pepsi na bol glowy :P

Agusia to gratulecje z 5 miesiaca :) juz teraz z gorki:)
13 lata 8 miesiąc temu #99947 przez magdamagda1988
Wiec Agisia mozesz sobie sparwdzic u siebie i sprawdzic czy u znajomych lub rodziny sie sprawdzilo.

Przyjmujac ze krew sie wymienia co 4 lata:

Jesli masz 25 lat to: 4+4+4+4+4+4=24 do 24 roku zycia wymienila sie 6 razy i teraz ma 1 rok bonastepny raz sie wymieni jak bedizesz miala 28 lat

Jesli maz ma przypuszczalnie 30 lat to: 4+4+4+4+4+4+4=28 krew sie wymienila 7 razy w ciagu zycia i teraz jego krew ma 2 lata.

Wiec krew kobiety ma 1 rok a mezczyzny 2 lata.

Jesli krew kobiety jest mlodsza a mezczyzny starsza to bedzie chlopak
na odwrot dziewczynka.

Mam nadzieje ze logicznie to wytlumaczylam :)
13 lata 8 miesiąc temu #99950 przez magdamagda1988
ja tez tylkoi wylacznie z mlekiem i cukrem i chyba soebie wlasnie zrobie... :)
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #99955 przez Agusia83
Magda dobrze wytlumaczylas :lol: ...z tego wynika, ze chyba bedziemy miec chlopca :lol:

Rocznikowo mam 28 lat....ale skoncze dopiero w lipcu, wiec mpwie, ze mam 27...haha
ale liczac:
w liczbie 28, 4 miesci sie 7 razy, czyli reszta to 0
maz ma 33 lata
w liczbie 33, 4 miesci sie 8 razy, czyli reszta to 1...
Skoro 0<1, to oznacza, ze bedzie chlopiec....dobrze policzylam?
13 lata 8 miesiąc temu #99961 przez slowiczek
no to u mnie z tych wyliczeń wychodzi dziewczynka :) zresztą ja tez tak czuję choć przyznam, że marzy mi się chłopiec :) ale jak będzie dziewczynka to będzie Natalka, a chłopca bym chciała Stasia....ale to jeszcze nie było konsultowane z Tatusiem :P
13 lata 8 miesiąc temu #99964 przez magdamagda1988
Agusia z krwi wynika ze dziewczynkabo:

Twoja krew ma 3 lata i 8 miesiecy - wymieni sie dopiero w lipcu i bedzie nowa krew

Meza krew ma 1 rok bo wymienila mu sie rok temu gdy mial 32 lata.

Wiec Twoja krew jest stara a jego nowa.

Czyli jak Twoja stara to dwiewczynka :)
13 lata 8 miesiąc temu #99975 przez bewipo
Hehe, dobre te wyliczenia. To ja mam szanse 50/50 bo jesteśmy z jednego rocznika :) Ja ostatnio poruszyłam temat chłopiec/dziewczynka i mój mężuś stwierdził "kochanie, ale ja wiem, że to będzie chłopiec". Ciekawe skąd wie, chyba jakaś męska intuicja... :D

Co do imion, to dla chłopca mojemu się żadne nie podoba, a dla dziewczynki mamy Anita albo Eliza.
13 lata 8 miesiąc temu #99980 przez Pyśkaaaa
u nas wyszlo ze bedzie dziewczynka jak dobrze policzylam ja mam 23 lata (w listopadzie 24) a moj 25

Bewipo mojemu to nawet nie da sie powiedziec nic o dziewczynce bo to na bank bedzie chlopiec :P taa pozyjemy zobaczymy :P
13 lata 8 miesiąc temu #99982 przez magdamagda1988
pysia jak nic wychodzi dziewczynka :) mnie wychodzi chlopak choc wole dziewczynke :) ale njwazniejsze zeby zdrowe bylo :)
13 lata 8 miesiąc temu #99983 przez Pyśkaaaa
dziewczyny zapomnialam wam powiedziec... dostalam kase z zusu i nic nie jestem stratna ja nie wiem jak to sie stalo ale dostalam tyle co powinnam i jeszcze mi powiedzieli ze licza z 3 ostatnich miesiecy srednia wiec nie wiem juz jak ale ciesze sie mega bardzo :D
13 lata 8 miesiąc temu #99985 przez Mała
magdamagda1988 policz mnie, bo ja coś nie kumam :blush:
Ja w październiku skończę 28, a mąż we wrześniu 31.

U nas z imieniem będzie pewnie znów problem, bo z Kamilem też tak było. Niby wymyśliliśmy Filipa, ale jakoś chyba nie na 100% byliśmy pewni, bo w końcu za moją siostrą został Kamil.

Teraz mąż przebąkuje czy już myślę o imieniu, ale jemu się żadne nie podoba. Chłopakom to najlepiej by dał Tomek Junior, a ja mówię stanowczo nie.
Mnie się podoba: Wojtuś, Maciuś, Szymon, ja już przestałam się tym przejmować, bo w końcu on sam zacznie rozmowę na ten temat.
A dla dziewczynki wcale nie myślałam, bo na prenatalnych lekarz mi powiedział, że chłopak. Chociaż po cichu marzę o dziewczynce, ale moje przeczucie mówi że jednak chłopak. Z Kamilem przeczucie mnie nie pomyliło.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia