BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

14 lata 1 tydzień temu #100493 przez pati-m
Dziewczyny ja mam do Was prośbę - nie piszcie "przedszkolanka", bo nie ma takiego zawodu :) Nie wymądrzam się i nie chce Was w żaden sposób krytykować, tylko razi mnie gdy ktoś mówi na nauczycielki wychowania przedszkolnego - "przedszkolanki". Ja właśnie pracuję w przedszkolu i proszę każdego żeby zapamiętał, że po prostu to jest niepoprawne określenie. Przedszkolanką jest każda cudna dziewczynka, która chodzi do przedszkola, ale nie ta większa, która uczy dzieciaczki :) Nie piszę tego, bo mam jakąś manię wyższości :P Mam nadzieję, że się na mnie nie zezłościłyście, ale moim rodzicom też zwracamy wszystkie na to uwagę :)

mYSZA - co do tego czy Twojego Skarba będzie pani w przedszkolu nazywać Maciej, czy Maciuś mimo Twoich próśb, to myślę, że po prostu zależy od osoby na jaką trafisz. Dla mnie to jest oczywiste, że rodzic decyduje. Zresztą sama mam w swojej grupie maluszków Helenę - cudną dziewczynkę, do której tylko i wyłącznie mamy się zwracać w tej formie, zresztą malutka i tak nie zareaguje na jakiekolwiek zdrobnienia :) Może Ci się trafić pani, która uszanuje Twoją prośbę, albo taka która i tak będzie zdrabniać Macieja na 1000 sposobów i niestety tak to już jest.
Temat został zablokowany.
14 lata 1 tydzień temu #100499 przez ewelinaa
Witajcie o poranku :)

Mala brzuszek bardzo fajny, widoczny :) A spodnie też mi sie podobają - zamówię sobie takie białe i bedę miała na chrzciny na Wielkanoc, do tego jakaś fajna bluzeczka, pantofelki i już :) Nie lubię za bardzo sukienek, zresztą teraz nic nie mogę sobie znaleźć.

No i byłam wczoraj u lekarza - będzie DZIEWCZYNKA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Od razu lekarzowi powiedziałam, że tak czułam :P i nie dałam sobie wmówić jak ktoś twierdził, że to chłopiec. I imię też już mamy KINGA :woohoo:
Na usg był ze mną mąż - się strasznie dziwił jak widział, jak malutka się wierci i fika w brzuchu. Z dzieckiem wszystko OK, jest większe niż wynika z om i termin porodu mam na 05.09 (według wcześniejszego usg też tak lekarz ustalił) :laugh:
14 lata 1 tydzień temu #100569 przez Mała
ewelinaa super, że z dzieckiem ok i gratuluję córki, póki co chyba pierwsza dziewczynka na wrześniówkach. :)

mYSZA z drugiej strony, jak jest 20 dzieci w grupie i każda mam miała by taką prośbę, żeby nie zdrabniać imienia dziecka to w końcu te kobiety by oszalały. A z resztą zawsze się ktoś znajdzie czy babcie czy znajomi, którzy i tak będą zdrabniać imiona dzieci. Ja nie widzę nic złego w tym, a w końcu to małe dziecko to moim zdaniem nawet należy, nie wyobrażam sobie do małego chłopca mówić Tomasz, a nie Tomek. :)
14 lata 1 tydzień temu #100609 przez magdamagda1988
Mala sliczny brzuszek gratuluje :) ale i ja tez mam niezly :) wreszcie a przytylam 1 moze 2 kg max
14 lata 1 tydzień temu #100611 przez magdamagda1988
ewelina gratuluje serdecznie coreczki :)
14 lata 1 tydzień temu - 14 lata 1 tydzień temu #100615 przez Smerfetka
Witam Was wrześnióweczki! ;)
Jestem nową wrześnióweczką, termin porodu na 17.09 tak jak mYSZA i pati-m z tego co wyczytałam :lol: już któreś badanie z kolei wskazuje na ten termin więc się go trzymam :blink: Nie znam jeszcze płci osóbki, która we mnie mieszka ale myślę, że w najbliższym czasie poznam. Czuję od samego początku, że to będzie chłopczyk, więc ciekawe na ile przeczucia mają się się do rzeczywistości i czy mam szósty zmysł :)
Pozdrawiam Was Mamusie :)
14 lata 1 tydzień temu #100619 przez magdamagda1988
Witaj smerfetka kod wklej w pasek :) ja tez ma na 17 termin z miesiaczki ale jednak przesunal sie :) pozdrawiam
14 lata 1 tydzień temu - 14 lata 1 tydzień temu #100623 przez Smerfetka
Dzięki magdamagda1988 :)
No wiem, że termin lubi się zmieniać ale któregoś trzeba się trzymać ;)
14 lata 1 tydzień temu - 14 lata 1 tydzień temu #100626 przez Smerfetka
14 lata 1 tydzień temu - 14 lata 1 tydzień temu #100633 przez Smerfetka
jest?
14 lata 1 tydzień temu #100643 przez magdamagda1988
jest :)
14 lata 1 tydzień temu #100658 przez Emme
nie ma :silly:

kod należy wkleić w podpisie (mój profil-> podpis)
14 lata 1 tydzień temu #100664 przez martysia0110
Witaj smerfetka;)
Jeden dzień mnie nie było na forum a wy tak się rozpisałyście :P
Dzisiaj u mnie piękny dzionek więc po obiadku trzeba wybrać się na spacerek :)
Mała śliczny brzusio :laugh:
U mnie jeszcze kompletnie nic nie widać ale mam nadzieję że w najbliższym czasie to się zmieni :)
14 lata 1 tydzień temu #100693 przez Smerfetka
Dzięki Emme :)
martysia0110 u mnie też jeszcze nie widać, chyba że wieczorem jak leżę na boczku :)
14 lata 1 tydzień temu - 14 lata 1 tydzień temu #100726 przez Agusia83
Smerfetka,witam Cie naszym gronie. Fajnie,ze do nas zajrzalas.
Chcialabym Wam pokazac moj brzuszek :lol:
Zdjecie robione dzisiaj.
a to jeszcze boczek
Załączniki:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby