- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
14 lata 1 tydzień temu #100493 przez pati-m
Dziewczyny ja mam do Was prośbę - nie piszcie "przedszkolanka", bo nie ma takiego zawodu
Nie wymądrzam się i nie chce Was w żaden sposób krytykować, tylko razi mnie gdy ktoś mówi na nauczycielki wychowania przedszkolnego - "przedszkolanki". Ja właśnie pracuję w przedszkolu i proszę każdego żeby zapamiętał, że po prostu to jest niepoprawne określenie. Przedszkolanką jest każda cudna dziewczynka, która chodzi do przedszkola, ale nie ta większa, która uczy dzieciaczki
Nie piszę tego, bo mam jakąś manię wyższości
Mam nadzieję, że się na mnie nie zezłościłyście, ale moim rodzicom też zwracamy wszystkie na to uwagę 
mYSZA - co do tego czy Twojego Skarba będzie pani w przedszkolu nazywać Maciej, czy Maciuś mimo Twoich próśb, to myślę, że po prostu zależy od osoby na jaką trafisz. Dla mnie to jest oczywiste, że rodzic decyduje. Zresztą sama mam w swojej grupie maluszków Helenę - cudną dziewczynkę, do której tylko i wyłącznie mamy się zwracać w tej formie, zresztą malutka i tak nie zareaguje na jakiekolwiek zdrobnienia
Może Ci się trafić pani, która uszanuje Twoją prośbę, albo taka która i tak będzie zdrabniać Macieja na 1000 sposobów i niestety tak to już jest.

mYSZA - co do tego czy Twojego Skarba będzie pani w przedszkolu nazywać Maciej, czy Maciuś mimo Twoich próśb, to myślę, że po prostu zależy od osoby na jaką trafisz. Dla mnie to jest oczywiste, że rodzic decyduje. Zresztą sama mam w swojej grupie maluszków Helenę - cudną dziewczynkę, do której tylko i wyłącznie mamy się zwracać w tej formie, zresztą malutka i tak nie zareaguje na jakiekolwiek zdrobnienia

Temat został zablokowany.
- ewelinaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
14 lata 1 tydzień temu #100499 przez ewelinaa
Witajcie o poranku 
Mala brzuszek bardzo fajny, widoczny
A spodnie też mi sie podobają - zamówię sobie takie białe i bedę miała na chrzciny na Wielkanoc, do tego jakaś fajna bluzeczka, pantofelki i już
Nie lubię za bardzo sukienek, zresztą teraz nic nie mogę sobie znaleźć.
No i byłam wczoraj u lekarza - będzie DZIEWCZYNKA
Od razu lekarzowi powiedziałam, że tak czułam
i nie dałam sobie wmówić jak ktoś twierdził, że to chłopiec. I imię też już mamy KINGA 
Na usg był ze mną mąż - się strasznie dziwił jak widział, jak malutka się wierci i fika w brzuchu. Z dzieckiem wszystko OK, jest większe niż wynika z om i termin porodu mam na 05.09 (według wcześniejszego usg też tak lekarz ustalił)

Mala brzuszek bardzo fajny, widoczny

No i byłam wczoraj u lekarza - będzie DZIEWCZYNKA

Na usg był ze mną mąż - się strasznie dziwił jak widział, jak malutka się wierci i fika w brzuchu. Z dzieckiem wszystko OK, jest większe niż wynika z om i termin porodu mam na 05.09 (według wcześniejszego usg też tak lekarz ustalił)

- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
14 lata 1 tydzień temu #100569 przez Mała
ewelinaa super, że z dzieckiem ok i gratuluję córki, póki co chyba pierwsza dziewczynka na wrześniówkach. 
mYSZA z drugiej strony, jak jest 20 dzieci w grupie i każda mam miała by taką prośbę, żeby nie zdrabniać imienia dziecka to w końcu te kobiety by oszalały. A z resztą zawsze się ktoś znajdzie czy babcie czy znajomi, którzy i tak będą zdrabniać imiona dzieci. Ja nie widzę nic złego w tym, a w końcu to małe dziecko to moim zdaniem nawet należy, nie wyobrażam sobie do małego chłopca mówić Tomasz, a nie Tomek.

mYSZA z drugiej strony, jak jest 20 dzieci w grupie i każda mam miała by taką prośbę, żeby nie zdrabniać imienia dziecka to w końcu te kobiety by oszalały. A z resztą zawsze się ktoś znajdzie czy babcie czy znajomi, którzy i tak będą zdrabniać imiona dzieci. Ja nie widzę nic złego w tym, a w końcu to małe dziecko to moim zdaniem nawet należy, nie wyobrażam sobie do małego chłopca mówić Tomasz, a nie Tomek.

- magdamagda1988
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- magdamagda1988
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- Smerfetka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
14 lata 1 tydzień temu - 14 lata 1 tydzień temu #100615 przez Smerfetka
Witam Was wrześnióweczki! 
Jestem nową wrześnióweczką, termin porodu na 17.09 tak jak mYSZA i pati-m z tego co wyczytałam
już któreś badanie z kolei wskazuje na ten termin więc się go trzymam
Nie znam jeszcze płci osóbki, która we mnie mieszka ale myślę, że w najbliższym czasie poznam. Czuję od samego początku, że to będzie chłopczyk, więc ciekawe na ile przeczucia mają się się do rzeczywistości i czy mam szósty zmysł 
Pozdrawiam Was Mamusie

Jestem nową wrześnióweczką, termin porodu na 17.09 tak jak mYSZA i pati-m z tego co wyczytałam

Pozdrawiam Was Mamusie

Ostatnio zmieniany: 14 lata 1 tydzień temu przez Smerfetka.
- magdamagda1988
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
14 lata 1 tydzień temu #100619 przez magdamagda1988
Witaj smerfetka kod wklej w pasek
ja tez ma na 17 termin z miesiaczki ale jednak przesunal sie
pozdrawiam

- Smerfetka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- Smerfetka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- Smerfetka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- magdamagda1988
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
- martysia0110
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
14 lata 1 tydzień temu #100664 przez martysia0110
Witaj smerfetka;)
Jeden dzień mnie nie było na forum a wy tak się rozpisałyście
Dzisiaj u mnie piękny dzionek więc po obiadku trzeba wybrać się na spacerek
Mała śliczny brzusio
U mnie jeszcze kompletnie nic nie widać ale mam nadzieję że w najbliższym czasie to się zmieni
Jeden dzień mnie nie było na forum a wy tak się rozpisałyście

Dzisiaj u mnie piękny dzionek więc po obiadku trzeba wybrać się na spacerek

Mała śliczny brzusio

U mnie jeszcze kompletnie nic nie widać ale mam nadzieję że w najbliższym czasie to się zmieni

- Smerfetka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
Moderatorzy: ilona