BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 miesiąc temu #234066 przez Jagodowamama
Za to moje wysypianie się to ja odpłacam cały dzień :)
mała chce być noszona bo albo bąki ją męczą albo chce bliskości..
Po całym dniu noszenia takiego klocka to mi ręce odpadają :P
waży około 6300g i ja nie wiem kiedy mój kręgosłup odmówi posłuszeństwa..
Ale racja, przez te 12h to ja nadążam z regeneracją i rano jest już okej :)

Trzymam kciuki za czyszczenie tych żółtaczek, też sądzę że nie ma sensu odstawiać od maminego mleka..
Mam nadzieję, że oczko Jagódki Gosi się szybko podleczy, nam pielęgniarka strasznie tłukła do głowy, że ważny jest kierunek przemywania od zewnątrz do wewnątrz, żeby nie rozcierać bakterii z worka spojówkowego po całym oku, ale to pewnie wszystkie wiecie :)

Wam też tak garściami wypadają włosy :unsure: :unsure: :dry:
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #234106 przez Pyśkaaaa
trzymam kciuki za Jagódki oczko :kiss:
Megi mam nadzieję że podły nastrój nie wróci mua :kiss:
a i trzymam kciuki za żółtaczki :) co by dzieci zbladły

ale sie dziś wyspacerowaliśmy pogoda przepiękna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
13 lata 2 miesiąc temu #234116 przez Marta M
Jagodowa mamo mnie w ciazy nic nie wypadaly, przed ciaza z kolei tracilam mase wlosow, a teraz zaczely powoli wypadac, ale jeszcze sa silne...natomiast slyszalam ze przy karmieniu tak sie niestety dzieje..

Ale mowia ze skoro w czasie ciazy nie wypadaly wiec mialysmy dwa razy wiecej na glowie a po ciazy to co mialo wypasc wychodzi podczas karmienia...

Pyska slicznie :) A Franus to chyba najmlodsze nasze dziecie, czy sie myle..
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #234133 przez Edyta1986
hej mamy i ja postanowilam napisac, mam nadzieje ze bede czesciej sie udzielac ale moj maly Wojtus jest bardzo zajmujacy bo malo spi skubaniec jeden :)
w sobote skonczylismy 6 tygodni-porod byl ciezki, zakonczony proznociagiem ale nie mam jakiejs traumy
maly od trzeciego dnia zycia odmowil ssania piersi bo mialam wklesle brodawki i sciagalam pokarm przez 4 tygodnie i jadl tylko moj ale od 2 tygodni dokarmiam go Bebilonem Pepti bo mam mniej pokarmu i jest narazie ok
2 tygodnie temu bylismy w szpitalu 4 dni bo maly zlapal ropny katar i mial podejrzenie zapalenia oskrzeli ktore sie nie potwierdzilo ale uwazajcie na swoje szkraby bo my tez myslelismy z mezem oj tam katar a tu nagle szpital
chodzimy od dzis na rehabilitacje bo maly po tym wyciaganiu proznociagiem slabo podnosi glowke bo jest len taki maly ale po rehabilitacji ma byc ok
to chyba tyle w skrocie o nas
postaram sie dodac zdjecie
pozdrawiam :)
Załączniki:
13 lata 2 miesiąc temu #234159 przez mgielka22
Edytka fajny ten niunius Twoj, 3mamy kciuki za rehabilitacje napewno bedzie dobrze :)
Jagodowamamo mnie nic nei wypadalo ani w ciazy ani teraz ja poza tym mam baaardzo geste wlosy i ich strasznie duzo i mocne dosc wiec moze to i od genow zalezy...
Pyska fajny ten Twoj Franus :D w sam raz dla mojej Lily :D wracaj do wrocka Kochana :D Chyba z Megi bedziemy walczyc o Franka :P

A moja arie wlasnie robi i co 5min sika i treba jej pampersiaka zmieniac no ksiezniczka nie mozliwa nie wiem po kim ona to ma :p
13 lata 2 miesiąc temu #234215 przez megi2501
Pyśkaa TY LASKO :laugh:

Mgiełka Franuś jest nasz, więc będzie walka :angry: :P Chyba, że Franuś poradzi sobie z dwiema kobitkami i dwiema tościowymi :unsure: :S

Edyta rehabilitacja na pewno pomoże i będzie dobrze :ohmy:
13 lata 2 miesiąc temu #234219 przez pati-m
Pyśka - Franuś cudo! Widać, że jest zadowolony ze spacerku :)

Edyta - witaj :) buziak dla Wojtusia :kiss:

My wróciliśmy z Łodzi, na szczęście nas nie zatrzymali w tym szpitalu. Dostaliśmy maść do smarowania i płyn do lapisowania i tyle :)
Lecę zaraz wykompać mojego urwisa i mam zamiar wcześniej się położyć, bo to wczorajsze siedzenie nad pracą mnie wykończyło. Ale zapomniałam Wam się pochwalić, że skończyłam :lol: :lol: :lol: Teraz tylko czekam jak mi odeśle abym naniosła jakieś poprawki i została mi tylko obrona :)
13 lata 2 miesiąc temu #234291 przez gosia2324
Witam,
Pati dobre wiesci !!!! Cieszce sie ze nie zostaliscie w szpitalu,(Paczna dla Ziecia dzis poszla )

A u nas tez ok, Jagodka ma zapchany kanalik lzowy, mam go masowac i dostalismy kropelki na 2 tyg, powinno pomoc :)
13 lata 2 miesiąc temu #234309 przez monika1984lodz
Witam sie i ja :) pozno ale juz jestem :)

Mialysmy dzisiaj baaaardzo aktywny dzien :)

Bylysmy u pediatry i od dzisiaj jemy bebilon pepti narazie na probe dwie puszeczki mamy , mam nadzieje, ze Nunce sie poproawi.potem latalam z moja najlepsza po manu za prezentem dla mojego M na imieniny.

Pyska swietnie wygladasz a Fronio cudo malenkie :) chociaz wage ma sluszna :P

PAti ciesze sie, ze Was w tym szpitalu nie zatrzymali

Edyta fajny ten Twoj babelek :) mam nadzieje,z e rehabilitacja pomoze :)

Gosiu :kiss: dla Jagodki

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #234326 przez gosia2324
Franio i mamusia sliczni spacerkowicze :)
13 lata 2 miesiąc temu #234350 przez beti
no to i ja się melduje... u nas marudzenia ciąg dalszy...no i pierwszy raz musiałam użyć suszarki, bo był głodny a nie chciał cyca tylko się zanosił :( ale po suszarce zassał i objedzony obdarował mnie uśmiechami a aguganiem :D

Pyśka....kwitniesz... :) Franio :kiss:

Edytka, witamy i trzymamy kciuki za Wojtusia... matko...próżnociąg...to nawet brzmi okropnie...nie dało się tego uniknąć??

Pati...super wieści!!! :)

Monia, trzymam kciuki za zmianę mleczka...
13 lata 2 miesiąc temu #234416 przez Pyśkaaaa
Pati superaśne wieści :)
Gosia dobrze że oczko da sie szybciutko wyleczyć :kiss:
Marta chyba Lily Migielki jest z tego samego dnia... jak by nie patrzeć najmłodsi chyba sa :)
Monia mam nadzieję że tym razem mleczko dopasuję się :)
Beti ja nie znszę takich akcji... u mnie to na pożądku dziennym Franio zanim się zassie to nerwów oboje bardzo dużo tracimy ale ja jestem wytrwała i dalej karmie mlekiem swym chodz pokarmu malo...
Edytka Wojtuś fajniusi :) mam nadzieję że po rehabilitacji będzie lepiej :)
Migielka kto wie może kiedyś wrócimy do wro :P ależ moj syn ma powodzenie :P

Franio probuje usnąć ale coś mu ciężko idzie... najpierw musi pogawędke strzelić z księżycem :P

dziekuje za miłe słowa dobranoc :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #234419 przez Agusia83
Hej dziewczynki i ja sie melduje...jeszcze kilka minut wtorku mi zostalo :laugh: Emisia wczoraj miala klopoty z zasnieciem...dzis zreszta tez...ale wczoraj po zasnieciu o 22:15 obudzila sie jedynie o 4 i 7 nad ranem :laugh: ciekawa jestem czy dzis powtorzy ten wyczyn :laugh: Oby...bo jestem juz bardzo zmeczona...dzis tez wielkie marudzenie, ale za to spala caly dzionek i moglam wiele rzeczy zrobic...i na spokojnie poplotkowac z kolezanka :laugh:

Ja nie wiedzialam, ze zoltaczka moze sie utrzymywac tak dlugo...ale trzymam kciuki by wszystkim maluszkom juz przeszlo...

Monia, ja rowniez mam nadzieje, ze zmiana mleczka pomoze...

Gosia, oby Jagodce oczko szybko sie wyleczylo..

Pyskaa, Franio cudowny :laugh: A z Ciebie piekna babeczka...

Jagodowamamo...nic sie nie martw, trzeba sie tylko cieszyc, ze dzidzia tyle przesypia...

Edytka, czesciej do nas zagladaj...masz pieknego synka :laugh:

Jutro wybieram sie do ginka, jestem ciekawa co mi powie,,,,
13 lata 2 miesiąc temu #234423 przez pati-m
Zmykam spać dziewczynki, bo padam :) Właśnie zasnął mój mały głodomorek, tatuś już się do łóżka pakuje, więc kolej też na mnie. Nawet chomik śpi w pozycji horyzontalnej :silly: Więc jednocześnie witam się środowo i żegnam :silly:

Dobranoc! Spokojnej nocki wszystkim życzę i niech wszystkie maluszki prześpią przynajmniej pół nocki bez kolek, płaczu i w spokoju :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu #234437 przez gosia2324
Witam sie srodowo :)

Pranie juz powieszone, dzieci nakarmione, przebrane, jedno znow spi :)
Maz wyprawiony do pracy,wraca w piatek AMEN :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia