- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #234746 przez gosia2324
Mała napisał:
Masowac mam dolek miedzy noskiem a oczkiem a kropelki nazywaja sie TOBREX
mam je stosowac 3xdziennie po 1 kropelce
gosia2324 napisał:
Witam,
Pati dobre wiesci !!!! Cieszce sie ze nie zostaliscie w szpitalu,(Paczna dla Ziecia dzis poszla )
A u nas tez ok, Jagodka ma zapchany kanalik lzowy, mam go masowac i dostalismy kropelki na 2 tyg, powinno pomoc
Gosia jak macie masować i jakie to kropelki bo moja Ola też ma strasznie łzawiące i ropiejące oczko.
Czy Wasze dzieci też się ślinią, Ola wczoraj to tak się zapluła, że aż kapało na podłogę.
Tak w ogóle to dzień dobry.
Masowac mam dolek miedzy noskiem a oczkiem a kropelki nazywaja sie TOBREX
mam je stosowac 3xdziennie po 1 kropelce
Temat został zablokowany.
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #234754 przez gosia2324
Muna i Dawidek PIEKNE BUZKI
Megi zebys miala wiecej mleka pij duzo wodi i niestety nie mozesz dawac jej butli tylko piers, bo mleczko Ci zaniknie.
Mala jest cwana i chce butle bo szybko sie najada, a z piersia musi sie troszke natrudzic,
Ale przy kolkach lepiej moim zdamiem dawac piers bo je wolniej,niz butelke i nie nalyka sie tyle powietrza!!!!
Trzymam kciuki:) Za Was !!!!
Marta ja kupilam nawilżacz i przed spaniem włączam g na godzinke i do wody kropie mietowy olejek OLBAS, lepiej sie dzieciakom oddycha.
Megi zebys miala wiecej mleka pij duzo wodi i niestety nie mozesz dawac jej butli tylko piers, bo mleczko Ci zaniknie.
Mala jest cwana i chce butle bo szybko sie najada, a z piersia musi sie troszke natrudzic,
Ale przy kolkach lepiej moim zdamiem dawac piers bo je wolniej,niz butelke i nie nalyka sie tyle powietrza!!!!
Trzymam kciuki:) Za Was !!!!
Marta ja kupilam nawilżacz i przed spaniem włączam g na godzinke i do wody kropie mietowy olejek OLBAS, lepiej sie dzieciakom oddycha.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 1 miesiąc temu przez gosia2324.
- megi2501
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #234757 przez megi2501
Monia Nunulka tak spokojnie, ślicznie wygląda
Mgiełka biedaku Peluszka, kładzenie na brzuszku, masaż i kropelki. Tylko tyle mogę poradzić, więcej sposobów nie znam
Jeśli nie będzie pokarmu zjadać całego, to ściągnij resztę laktatorem.
My wyjeżdżamy dziś do babci, czyli prababci Julci. Od rana pakowanie, szykowanie, zakupy. Mała pierwszy raz dwie godziny będzie autem jechać. Już za Wami tęsknie Kobitki
Mgiełka biedaku Peluszka, kładzenie na brzuszku, masaż i kropelki. Tylko tyle mogę poradzić, więcej sposobów nie znam
Jeśli nie będzie pokarmu zjadać całego, to ściągnij resztę laktatorem.
My wyjeżdżamy dziś do babci, czyli prababci Julci. Od rana pakowanie, szykowanie, zakupy. Mała pierwszy raz dwie godziny będzie autem jechać. Już za Wami tęsknie Kobitki
- megi2501
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #234806 przez pati-m
monia - Nunka śliczna, taka spokojniutka z delikatnym uśmieszkiem na buzi
Ja też polecam olejek Olbas. Mi pediatra poradziła, bo w domu zwykle jest suche powietrze i śluzówka noska wysycha. Ja daję 1 kropelkę tego olejku na kocyk, na którym Kacper śpi i on spokojnie to wdycha gdy sobie leży. Robię tak co 3-4 dni, bo ma bardzo intensywny zapach i długo się utrzymuje, więc częściej nie ma sensu.
Ja też polecam olejek Olbas. Mi pediatra poradziła, bo w domu zwykle jest suche powietrze i śluzówka noska wysycha. Ja daję 1 kropelkę tego olejku na kocyk, na którym Kacper śpi i on spokojnie to wdycha gdy sobie leży. Robię tak co 3-4 dni, bo ma bardzo intensywny zapach i długo się utrzymuje, więc częściej nie ma sensu.
- basia89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #234814 przez basia89
Hej dziewczyny.
ciekawe czy jeszcze mnie pamietacie. Nie bylo mnie bo szykowalam slub swoj, ale was caly czas podczytywalam.
Jakie wy wszystkie szczuple i ladne, jakbyscie w ciazy nie byly a dzieciaczki sama slodycz. Ja musze wam sie w koncu pochwalic moim Damiankiem :-*
ja jakos po porodzie nie moglam dojsc do siebie. Ciezko jest mi o tym wszystkim zapomniec. Wciaz to wszystko pamietam. I boje sie isc do gina, a juz w tamtym tyg powinnam isc.
Maly wlasnie spi, dzisiaj bylismy na szczepieniu, i maly tak sie strasznie zanosil. Pierwszy raz tak plakal. Az ja sie wystraszylam.
w sobote mamy tez chrzciny
Przepraszam ze bez polskich znakow ale pisze z telefonu, bo nawet dostepu do internetu nie mam.
a i ja zaczynam pisac prace licencjacka.
A czy wy kapalyscie Wasze malenstwa po szczepieniu??
ciekawe czy jeszcze mnie pamietacie. Nie bylo mnie bo szykowalam slub swoj, ale was caly czas podczytywalam.
Jakie wy wszystkie szczuple i ladne, jakbyscie w ciazy nie byly a dzieciaczki sama slodycz. Ja musze wam sie w koncu pochwalic moim Damiankiem :-*
ja jakos po porodzie nie moglam dojsc do siebie. Ciezko jest mi o tym wszystkim zapomniec. Wciaz to wszystko pamietam. I boje sie isc do gina, a juz w tamtym tyg powinnam isc.
Maly wlasnie spi, dzisiaj bylismy na szczepieniu, i maly tak sie strasznie zanosil. Pierwszy raz tak plakal. Az ja sie wystraszylam.
w sobote mamy tez chrzciny
Przepraszam ze bez polskich znakow ale pisze z telefonu, bo nawet dostepu do internetu nie mam.
a i ja zaczynam pisac prace licencjacka.
A czy wy kapalyscie Wasze malenstwa po szczepieniu??
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #234846 przez Pyśkaaaa
witam
ja dziś od rana ogarniam prasuje i obiad gotuję
Migielka na laktacje to Karmi jest dobre ja mam troszkę wiecej mleka sciągaj laktatorem to pobudza laktację nie wiem jak Twoja malutka ale Franek je w miare o stałych porach i o stałych porach dostaje mm i o stałych cyca jakoś idzie
Nunulka śliczna
Dawidek chyba bardzo do mamy podobny a poza tym wspołczuje takich gości biedny maluch się wystraszył
ja dziś od rana ogarniam prasuje i obiad gotuję
Migielka na laktacje to Karmi jest dobre ja mam troszkę wiecej mleka sciągaj laktatorem to pobudza laktację nie wiem jak Twoja malutka ale Franek je w miare o stałych porach i o stałych porach dostaje mm i o stałych cyca jakoś idzie
Nunulka śliczna
Dawidek chyba bardzo do mamy podobny a poza tym wspołczuje takich gości biedny maluch się wystraszył
- fanka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #234848 przez fanka
mgiełka- co do karmienia piersią to ja mojego karmie przez nakładki, bez nich też nie było szans żeby ssał pierś, płakał, rzucał się , masa jego nerwów i moich. I kupiłam nakładki i problem zniknął, wiem, że lepiej bez nich ale skoro mam pokarm i mogę karmić piersią a bez tych nakładek nie dało się to wolę z nimi niz całkiem przestać karmić piersią.
Może spróbuj tak i będzie lepiej, trochę oszukasz małą, że to niby butelka
Może spróbuj tak i będzie lepiej, trochę oszukasz małą, że to niby butelka
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 1 miesiąc temu #234854 przez Marta M
Mgielka ja mialam identyczny problem i zauwazylam ze nie trzeba czasem dziecka przystawiac na sile, ja dajesz piers i nie bierze odstaw, sprobuj za pol godziny, potem znow az w koncu zlapie i zje...moze poprostu nie jest glodna, Majka czasem je mi co 6godzin...a ja ja dawniej przystawialam rowno co 2,5-3 godz...ma tez takie dni ze jadlaby co godz..w kazdym badz razie nie ma sensu draznic dziecka..
Gosiu dziekuje za rade..
Monia ale to jak czesto kaszle??
Basiu odwiedzaj nas czesciej...kiedy ten slub?? Czy juz po??
Gosiu dziekuje za rade..
Monia ale to jak czesto kaszle??
Basiu odwiedzaj nas czesciej...kiedy ten slub?? Czy juz po??
- basia89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #234860 przez basia89
Slub mielismy 29 pazdziernika naprawde musze czesciej do was zagladac, psychicznie nadal zle sie czuje.
Tak jakbym depresje miala. Heh. No sama juz nie wiem.
Najgorsze jest to ze wszystkie kolezanki sa bez dzieci i nie rozumieja mnie.
Tak jakbym depresje miala. Heh. No sama juz nie wiem.
Najgorsze jest to ze wszystkie kolezanki sa bez dzieci i nie rozumieja mnie.
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 1 miesiąc temu #234861 przez Marta M
Basiu nic wstydliwego ze masz depresje, wiele kobiet ja ma, tylko jej albo nie dostrzega albo sie jej wstydzi..to ze widzisz problem to duzy plus, wiec sama mozesz sobie trosze pomoc i sie stopowac a reszte masz nas: wielka grupe wsparcia
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #234906 przez Pyśkaaaa
Beti jesteś pewna że przeziębienie ja tez myśłałam że przeziebienie a lekko bolała mnie pierś bolały wszystkie mięśnie i miałam wysoką gorączke okazało się żę to od piersi uważaj na siebie kochana bezsilność przy maluszku najgorsze co może być tulę mocno
Beti Marta ma rację masz nas my zawsze możemy pomoć
MartaM Franuś też kaszle tak ze 2-3 razy w ciagu dnia pokasłuje
Migielka ja tez przez nakładki inaczej nie ma szans...
Beti Marta ma rację masz nas my zawsze możemy pomoć
MartaM Franuś też kaszle tak ze 2-3 razy w ciagu dnia pokasłuje
Migielka ja tez przez nakładki inaczej nie ma szans...
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #234962 przez mgielka22
Qrcze nie pomyslalam o tych nakladkach musze sprobowac moze rzeczywiscie wtedy sie uda Dzis dostalam od Beti kropelki te sab simplex 3majcie kciuki zeby pomogly!!!
Dziekuje Wam za rady i napewno sie do nich zastosuje wlasnei dzis mowilam mamie i co ja bym bez Was zrobila i bez tego forum bym sie dalej mordowala z problemami a tak to bynajmniej czesc z nich odejdzie DZIEKUJE WAM
Dziekuje Wam za rady i napewno sie do nich zastosuje wlasnei dzis mowilam mamie i co ja bym bez Was zrobila i bez tego forum bym sie dalej mordowala z problemami a tak to bynajmniej czesc z nich odejdzie DZIEKUJE WAM
Moderatorzy: ilona