BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 1 miesiąc temu #234473 przez fanka
Witam i ja w środę, wczoraj miałam ciężki dzień.Była u mnie w odwiedzinach koleżanka z 2-letnim synem, i ten jej syn urządził taką histęrią normalnie jakbym "super nianię" na żywo oglądała. Wrzaski, piski, rzucanie się na podłogę, tupanie, walenie pięściami, wymiotowanie!!!!ja byłam w szoku, a mój Dawid biedny się bał bo nie jest przyzwyczajony do takich wrzasków, w pewnym momencie jak tamten się na chwilę uspokoił to mój usnąl, a ten zaczął od nowa, Dawid się obudził przestraszony, płakał, nie mogłam go uspokoić, później nie mógł usnąć długo, co chwile popłakiwał, a jak zasnął to przebudzał się z płaczem. Noc też tak wyglądała i jeszcze do tego wzdęcia go męczyły więc noc raczej ciężka, teraz usnął zobaczymy ile pośpi. A do tego Mąż w nocy wstawał do wc, oparł się ręką o oparcie łóżka przy wstawaniu i wypadł mu bark ze stawu (odnowiła się stara kontuzja), ja nie wiedziałam co się dzieje, a on prawie, że darł się z bólu i kazał mi pchać mu tą rękę na siłe żeby nastawić ją szybko. No jakaś masakra to była. Także dziś noc z atrakcjami i o 9 rano jestem zmęczona. Chyba wskoczę jeszcze do łóżka i wykorzystam, że Dawid śpi.

Pati, Gosia- super, że z dzieciaczkami wszystko ok, buziaki dla nich :-)
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #234486 przez fanka
aha i jeszcze zdjęcie mojego 8- mio tygodniowca :-)
Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #234504 przez Marta M
Edyta widze ze tez mialas przejscia i z porodem i ze zdrowkiem dziecka..eh..wiem o czym mowisz..ja teraz martwie sie jej kaszlem..nie kaszle czesto, ale od tygodnia tak z 10-15 razy dziennie..nie wiem czy to od gadania, od suchego powietrza czy od czego..kichala zawsze ale teraz czesciej niz wczesniej..a jak u Was??

Wybaczcie bo moze panikuje i doszukuje sie czegos w niczym ale te szpitale mnie troche zmienily..

fanka a Ty faktycznie niezla noc mialas, ja bylam z nia druga noc sama i ona czuje chyba ze Slawka nie ma, bo spi niespokojnie..uff..
13 lata 1 miesiąc temu #234512 przez monika1984lodz
Dobry dzien (mam nadzieje)

Noc spokojna, ale od 7 moje dziecie nie ma zamiaru spac, przysnla raz na 2 minuty i obudzila sie wyspana, teraz lezy w lezaczku i puszcza banki ze sliny :P
Przejscie na mleczko odpukac narazie bez wiekszych akcji.

Fanka nie zazdroszcze takiej nocy. Buziak dla Dawidka

Martus moja sobie pokasluje, jak chce zeby zwrocic na nia uwage- taka mam sprytna core :P

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 1 miesiąc temu #234527 przez pati-m
Ja również witam się środowo :)
U mnie nocka oki :) Kacper zanął przed 24 i budził się o 4, 7 i 9. Teraz leży i pakuje zawzięcie piąstkę do buzi :)

fanka - rzeczywiście noc z przygodami :ohmy: Buziak dla Dawidka - duuuuuży chłopak z niego :lol:

Miłego dnia życzę :)
13 lata 1 miesiąc temu #234559 przez slowiczek
Dzien dobry :)

Gosia - widze ze jestes dobrze zorganizowana mama :D ja tez! :p po sniadanku, pranie nastawione, poprasowalam, zrobilysmy z Natalka odcisk raczki w glinie :D - to z okazji 2 miesiecy ktore dzis konczy :) wyczailam na allegro ta czapke z nexta i licytuje :lol:

Marta - Natalka kicha czesto, pokasluje tez czasem :) mysle ze to normalne no chyba ze sie nasila to wiadomo lepiej zeby lekarz osluchal

Fanka - buzi dla Dawidka :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #234568 przez Mała
gosia2324 napisał:

Witam,
Pati dobre wiesci !!!! Cieszce sie ze nie zostaliscie w szpitalu,(Paczna dla Ziecia dzis poszla )

A u nas tez ok, Jagodka ma zapchany kanalik lzowy, mam go masowac i dostalismy kropelki na 2 tyg, powinno pomoc :)

Gosia jak macie masować i jakie to kropelki bo moja Ola też ma strasznie łzawiące i ropiejące oczko.
Czy Wasze dzieci też się ślinią, Ola wczoraj to tak się zapluła, że aż kapało na podłogę.
Tak w ogóle to dzień dobry.
13 lata 1 miesiąc temu #234577 przez slowiczek
Tez mialam o to samo pytac Gosie :) ja masuje ale na razie nie ma poprawy
13 lata 1 miesiąc temu #234580 przez monika1984lodz
dziewczynki ja Was podziwiam , ja nie ptrafie sie tak ogarnac.Nie zebym nic nie robila, ale bywa i tak, ze caly dzien bez jedzenia chodze bo zapomnialam albo nie mialam czasu.Pranie wstawie bez problemu za czasami zapominam je wyjac i powiesic, a obiadu nie gotowalam od sierpnia.W mieszkaniu naszczescie czysto bo nie znosze burdelu wiec sukcesywnie ogarniam :)

Od 7 raano moje dziecko nie chce spac :dry:

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 1 miesiąc temu #234629 przez katy25
czesc dziewczynki

ja tez juz ogarnieta, najwazniejsze ze jedno dziecko odstawione do przedszkola:))
zaraz siadam do pisania
pati gratuluje ukonczenia ja powinnam skonczyc do niedzieli... taki mam plan abym sie wyrobiła:)

u nas juz druga noc taka srednia, Sami wczoraj obudzil sie o 5 i ponad godzine gadał sobie ze mna a dzis to samo tyle ze o 6 i krocej... polozylam go do lezaczka ale nie chcial- chcial kolo mamy:) potem mnie moj genialny maz obudzil drze sie z samego dolu zebym natychmiast zeszla... ja lece na dol ze cos sie stalo a ta pierdola wylala z blachy od piekarnika wode bo namoczylam ja na noc po wczorajszym pieczeniu...
Boze i tylko o to mnie zerwał...

Dzis moja Ines sama sobie zrobiła sniadanie: wziela sobie kabanoski, buleczke banana picie i misia biszkoptowego:):) :lol: to mi sie podoba hehhe

slowiczku gdzie kupowalas ta glinke?? dasz namiary? ja t :lol: z bym chciala...
WIECIE?
moj Sami to tak uwielbia sie kapac ze nie wiem... ostatnio robilam eksperyment bo darł mi sie w niebogłosy jak go wyjmowałam. Wiec wczoraj po wyjeciu włożyłam go znowu i znów usmiech na twarzy i powiteirdzilo sie ze on po prostu kocha wode...
teraz mu wkladam foczke do wanienki siedzi jak król- pochalpuje go woda i slysze same "eh eh eh" "jeszcze mamo jeszcze" hihi

lece do pracy
buziaaaaaaaaaaaa
13 lata 1 miesiąc temu #234670 przez slowiczek
Katy, to jest zestaw Odcisk Bobasa, tam jest glinka i ramka na zdjecie i ten odcisk, my dostalismy w prezencie ale widzialam w smyku ze sa :) no i sami move sobie przybic piatke z natalka, ona tez uwielbia kapiel :D za miesiac zaczynamy chodzic z nia na basen :D ktoras z was tez planuje??
13 lata 1 miesiąc temu #234671 przez Edyta1986
Beti ja to bym wolala nawet cesarke bo mniej inwazyjna a tak to mnie nacieli wlozyli ten proznociag przyssali sie malemu do glowki i na skurczu go wyciagneli, jak pozniej na necie czytalam o tym i ogladalam filmy to az mialam dreszcze :/ i przez to maly ma teraz problemy :(

Monia ja od 2 tygodni daje Bebilon pepti oprocz tych nedznych resztek swojego mleka i jest ok tylko maly zielone kupki robi

Marta szpitale z takimi malymi dziecmi to straszne :/ a nasz mial jeszcze welfon w glowce i taki opatrunek no normalnie co na niego spojrzalam to lzy w oczach :(
jeszcze troche ma tego katarku zwlaszcza tak z nocy to oczyszczamy mu woda morska ale wazne ze osluchowo jest czysty, kichac to juz malo kicha a zakaszle ze 2-3 razy dziennie ale tez juz mi sie wlacza myslenie ze cos nie tak:/

witam sie tak w ogole srodowo i uciekam bo maly co usnie i go odloze to sie budzi i tak zawsze przez pol dnia zanim po poludniu zasnie na dluzej

pozdrawiam serdecznie :)
13 lata 1 miesiąc temu #234683 przez katy25
slowiczek napisał:

Katy, to jest zestaw Odcisk Bobasa, tam jest glinka i ramka na zdjecie i ten odcisk, my dostalismy w prezencie ale widzialam w smyku ze sa :) no i sami move sobie przybic piatke z natalka, ona tez uwielbia kapiel :D za miesiac zaczynamy chodzic z nia na basen :D ktoras z was tez planuje??

dzieki slowiczku zaraz sobie poszukam na allegro:)
ja zamierzam chodzic na basen ale chyna najpredzej od stycznia no chyba ze jakos z koncem grudnia:) mi to poleciła lekarz na badaniu bioderek, bo Sami ma lewą strone ciałka słabszą. Przy porodzie mogła byc nadwrężona. OCzywiście to nic złego ale woda to naturalna rehabilitacja dla takich maluchow. Z ines tez chodzilam na basen i bylo super:)

Ja w Wolominie mam ogromny basen i tez czekam az bede mogla z nim pojsc:)
13 lata 1 miesiąc temu #234685 przez mgielka22
Witam sie i ja :)

Fanka no to mialas przeboje, a ta kobieta nic nei zrobila tylko sie tak patrzyla jak on sie zachowuje??? To sienazywa bezstresowe wychowanie :angry: :dry:

Ja wczoraj mialam jazde moja mala tak sie zanosila przez ta kolke ze z mama nie udawalo nam sie jej uspokajac az ona musiala na nia krzyknac no masakra ledwo dech lapala, jestem tym kompletnie wykonczona, czekam na te krople od Beti mam nadzieje ze przyjda dzisiaj bo mi juz rece opadaja, nie wiem co mam robic, nic kompletnie nie dziala!!! To jest cos strasznego....

Ja mam problem bo moja mala ssie piers zazwyczaj tylko w nocy i to na spiocha w dzien zazwyczaj nie chce i je tez bebilon. Co mam zrobic zeby spowrotem ciagla cyca, bo jak ja przykladam to odwala taka histerie ze tez zaczyna sie zanosic :( nie wiem co robic moge pic herbatke na laktacje zeby zwiekszyc ilosc pokarmu ale wtedy musze miec pewnosc zew ona go bedzie wyssiewac... Moze cos mi doradzicie???
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #234737 przez monika1984lodz
mgielka jak mala sie tak bardzo zanosi, ze az przestaje oddychac to nie krzycz tylko dmuchnij jej w buzie, na brzuszek poloz rozgrzana zelazkiem pieluszke tetrowa

a tu Nunka :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Załączniki:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby