BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 1 miesiąc temu #240945 przez basia89
Hej dziewczyny :)
wczoraj damianek mial ta wizyte doktora, no i dostal antybiotyk. Heh kurcze chcialam tego uniknac. Hmm ale widze poprawe przynamniej w nocy juz nie dusi sie ta wydzielina z noska. No i mam mu woda morska czyscic nosek i odciagac frida, no i masc majerankowa ma pod nosek. Mam tylko nadzieje ze to wizyta w szpitalu sie nie skonczy. Plucka i gardelko ma czyste wiec tyle dobre. Zobaczymy co dalej.
wszystkie dzieciaczki slodkie :*
trzymam kciuki za wizyty :)
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #240952 przez slowiczek
antybiotyk na katar ? niektótrzy lekarze jednak są popieprzeni...... :/
13 lata 1 miesiąc temu #240965 przez basia89
No wlasnie. Heh. Sama juz nie wiem co mam zrobic czy mu go dalej podawac czy jak. Heh. bo dalam mu wczoraj wieczorem i dzisiaj rano. Ale mniej niz ten lekarz kazal. On mowil ze mam mu to dawac 3razy dziennie po 5ml. A jak dla mnie to za duzo jak na takie dziecko. Tylko szkoda mi malego bo on do tego stopnia nie moze oddychac ze robi to przez buzke. A co wy o tym myslicie?
13 lata 1 miesiąc temu #240976 przez slowiczek
basiu jak dla mnie podawanie antybiotyku na katar to nieporozumienie, tym bardziej, że gardełko i osłuchowo jest ok...a z ciekawości jaki antybiotyk wam przepisano ?
13 lata 1 miesiąc temu #241010 przez basia89
ten antybiotyk nazywa sie Ospamox. Heh. Ja juz sama nie wiem co zrobic, zeby malemu nie szkodzic. Chyba naprawde nie nadaje sie na matke.
13 lata 1 miesiąc temu #241014 przez Pyśkaaaa
ej, dla mnoie to też chore ja bym to skonsultowała z innym lekarzem tym bardziej ze Franek tez miał taki okropny katar że oddychał przez buzie pani dała nam kropelki co prawda dalej mu z noska leci ale nie aż tak :ohmy:
13 lata 1 miesiąc temu #241018 przez gosia2324
Witam i ja :)
Zgadzam sie ze Słowiczkiem, po co Dal Damiankowi antybiotyk, skoro dziecko osłuchowo jest ok :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

Dziękujemy z Jagódka za mile słowa :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: dla CIOĆ :kiss: :kiss:

Trzymajcie za mnie kciuki zebym nie polegla, mij M znow do poniedzialku w pracy :dry: :dry: :dry:
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #241037 przez slowiczek
basia nie gadaj głupot, że się nie nadajesz !!!!!! po prostu trafiłaś na durnego lekarza....

gosia, dasz radę kochaniutka :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu #241054 przez Pyśkaaaa
gosia- trzymam kciuki :kiss:

basia -Słowiczek ma rację :) durny lekarz!

dziewczyny macie cos na ciemieniuszkę (oproc smarowanie główki oliwką) myślałam że nas to ominie ale wczoraj mu sie zrobiła :(
13 lata 1 miesiąc temu #241065 przez Mała
Witam i ja.
Basia zgadzam się z dziewczynami, że antybiotyk na katar to jakaś przesada. Ola jak miała straszny katar to tylko sól morska, frida i nasivin dla niemowląt i oklepywanie, żeby wydzielina nie osadziła się na oskrzelach, a w nocy spaliśmy na siedząco. Na drugi dzień jak ręką odjął. Z tym, że jak już podałaś dwie dawki to myślę, że już powinnaś podawać.
A poza tym Basia, Słowiczek ma rację NIE GADAJ GŁUPOT

Moja Ola zaszczyciła mnie rano kupą, drugi raz w tym tygodniu, normalnie rewelacja :lol: znów była do prania :silly:
13 lata 1 miesiąc temu #241109 przez basia89
dam mu jeszcze dzisiaj na wieczór i już mu nie będę dawać. mam nadzieję że mu tym antybiotykiem nie zaszkodziłam. heh. wiecie ja się nadal psychicznie źle czuje. heh. i jakoś nie umiem sobie poradzić z rolą mamy. ciągle myślę że robię coś źle.

a tak w ogóle to nie wiecie co się z myszą dzieje, bo pisała jakiś czas i nagle znikła ???
13 lata 1 miesiąc temu #241122 przez Marta M
Lily ja tez mam strasznego flaka, taka opone, czuje sie podobnie jak dzieci na basenie w kole ratunkowym, haha

Pati trzymamy kciuki :)

Franek jest niesamowity, tak dlugo potrafil przespac?? To pobil wszelkie rekordy a najmlodszy jest ;)

Agus ja dalej kapie w waniennce bo moja krotka jest, choc nie powiem ruchu jej nie brakuje ;) U rodzicow teraz jak jestem to kapie w duzej wannie i wchodze razem z nia, ale w domu wrocimy do starych zasad ;)

Pyska kuzynka meza mi szuka, w sumie juz od kilku dni jakiegos genialnego przepisu na miksture na ciemieniuche..wedlug przepisu zrobia Ci to w aptece..jak sie znajdzie to ci napisze :)

Basiu, Mysza nie ma juz dla nas czasu, napisala chyba do beti ze Janek duzo czasu pochlania i tyle by bylo o Myszy..wogole to patrzylam wczoraj na tabelke co pati zrobila i nie pamietam czy np Sylwia nam sie chwalila ze urodzila?? Bo ona nas czasem odwiedzala..magdamagda sie chwalila chyba..
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #241124 przez Marta M
Fajny ten artykul o chrzcie...zgadzam sie :lol:
13 lata 1 miesiąc temu #241127 przez LILY
No niestety dużo dziewczyna nam zniknęło. A szkoda bo chciałam się dowiedzieć jak tam Myszy Jasio, ile urósł? A tu nic :(

Ja kąpie w wanience bo Jasio jest bardzo spokojny w kąpieli i w ogóle sie nie rusza tylko jest bardzo zdziwiony wodą :)

Basia mamą jesteś na pewno dobrą bo martwisz się o swoje dziecko i troszczysz o nie, widać po tym co piszesz. A że nie umiesz wszystkiego to normalne. Ja też nie umiem i nie wiem czy coś robie źle czy nie. Ale dziecko rośnie i się uśmiecha i to najważniejsze.

Mi dziś ciocia doradziła że jak dziecko ma katar to żeby zawiesiś czosnek gdzie w pokoju w którym śpi a się poprawi. Ja ogólnie lekarstw nie lubie ani dla siebie ani dla dziecka, tym bardziej antybiotyków. Sama brałam raz w życiu antybiotyk i nie chce dziecka od malutkiego przyzwyczajać. Jasio ma katarke i czyszcze mu nosek wodą morską i odciągam. I spi główką wyżej i tyle.

Chyba że byłby bardzo chory to wtedy co innego.

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 1 miesiąc temu #241135 przez SYLWIA
Cześć Marta.
Urodziłam 2 X. Cały czas Was czytam i jestem z Wami :)

[url=http://www.su
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka