BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 1 miesiąc temu #240336 przez Mała
Witam.
Pati trzymam kciuki żeby się obyło bez interwencji chirurga. A jeżeli chodzi o narkozę to dobrze Cię rozumiem, bo ja za każdym razem się martwiłam, a jak się potem okazywało niepotrzebnie, ale taka rola matki-zamartwiać się.
Marta nie wiem jak jest u dzieci zdrowych, ale mój Kamil ma zastawkę odbarczającą wodogłowie i jak się u niego pojawia objaw zachodzącego słońca to ma wzmożone ciśnienie wewnątrz czaszkowe. Niekiedy lekarz inaczej spojrzy i coś mu się wydaje, także idźcie na to usg przezciemieniowe i do neurologa i wyjaśni się sprawa, bo takie gdybanie pediatry to tylko do nerwicy może doprowadzić. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

Na usg bioderek też nie dostaliśmy skierowania idziemy prywatnie 5. 12, kosztuje 50 zł.
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #240349 przez ewelinaa
Pati - trzymam kciuki za Was :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu #240394 przez gosia2324
Marta nie wiem dlaczego tak Was Bog doswiadcz ....
Bedzie dobrze Majeczka jest silna i Wy tez :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Zróbcie wszystkie badania i nie martw sie :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu #240404 przez gosia2324
PYSKA STO LAT !!!!!!!

Wszystkiego NAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJ z okazji Urodzin!!!! :* :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu #240406 przez gosia2324
Pati Trzymam MOCNO kciuki za Kacperka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
A z tym pępuszkiem tak mu sie dzieje odkąd odpadł mu kikut czy co ?
13 lata 1 miesiąc temu #240410 przez pati-m
Kikut odpadł już daaaawno, ale w środku zrobiła się ziarnina - podobno czasem tak bywa. No i trzeba ją wyleczyć - albo poprzez lapisowanie, co cały czas robimy, albo niestety chirurgicznie. Jeździmy do pani profesor, która jest chirurgiem i kontroluje ten pępek, ale chyba goi się już za długo. Jutro kolejna wizyta, to zobaczymy co powie.
13 lata 1 miesiąc temu #240411 przez gosia2324
pati-m napisał:

Kikut odpadł już daaaawno, ale w środku zrobiła się ziarnina - podobno czasem tak bywa. No i trzeba ją wyleczyć - albo poprzez lapisowanie, co cały czas robimy, albo niestety chirurgicznie. Jeździmy do pani profesor, która jest chirurgiem i kontroluje ten pępek, ale chyba goi się już za długo. Jutro kolejna wizyta, to zobaczymy co powie.

A co to jest ta ziarnina ?
Kuba mial bardzo dlugo takie cos w pepku ja zasuszona krew. mialam mu tu usowac pomalu patyczmiem do ucha
13 lata 1 miesiąc temu #240417 przez pati-m
Ziarnina to przerost ziarninowania tkankowego, czyli organizm podczas gojenia rany naprodukuje za dużo tkanki która wychodzi poza krawędź rany i w pępku powstaje grudka, która nie jest unerwiona. Kacpra to nie boli, jak mu przy tym "majstruję", czyszczę, dezynfekuję i wysuszam, tylko martwię się, że to już tak długo trwa. Nie można porządnie pępka umyć, bo ciągle się tam coś zbiera i krew się czasem z tego sączy. Mam nadzieję, że jednak widać poprawę i póki co obędzie się bez interwencji chirurga.
13 lata 1 miesiąc temu #240438 przez Mała
gosia2324 napisał:

PYSKA STO LAT !!!!!!!

Wszystkiego NAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJ z okazji Urodzin!!!! :* :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

ode mnie też :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu #240443 przez Marta M
Pati to widze ze tez masz zmartwienie, ale fakt: tak juz bedzie do konca zycia..jeszcze jest powiedzenie: male dziecko maly klopot, duze duzy klopot..wiec cieszmy sie poki male ;)

Jak juz do Was dzis pisalam to mysle sobie, ze pomyslicie o mnie ze jestem jakas pomylona, ze juz chyba wymyslam za duzo..staram sie wierzyc ze bedzie dobrze i moze wydaje sie twarda ale w srodku to mna az szarpie..
13 lata 1 miesiąc temu #240449 przez pati-m
Marta - po prostu się martwisz i to jest normalne. Na pewno jeszcze nie raz będziemy się zamartwiać - czasem słusznie, a czasem nie, ale nie ma w tym nic złego.

Pyśka - również ode mnie wszystkiego naj naj naj!!! :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu #240460 przez Marta M
Ale wiecie co?? Jak patrze na nia to ona mi daje sile..:) To jej oczy mowia mi: MAMO WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE :):)

Pyska i ja sie dolaczam: najlepsze zyczenia dla Ciebie i Twojego maluszka :):)
13 lata 1 miesiąc temu #240462 przez Mała
Marta M napisał:

Ale wiecie co?? Jak patrze na nia to ona mi daje sile..:) To jej oczy mowia mi: MAMO WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE :):)

Pyska i ja sie dolaczam: najlepsze zyczenia dla Ciebie i Twojego maluszka :):)

Marta i tak trzymaj :)
13 lata 1 miesiąc temu #240467 przez Pyśkaaaa
Pati i Marta trzymam kciuki za zdrówko waszych maluszków i Franuś zaciska piąstki ;)

dziekuje babeczki za życzenia :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu #240477 przez megi2501
Pyśkaa i my si e dołączmy do życzeń :kiss: :kiss: :kiss:

Martuś trzymam za Was mocno kciuki.
Martwisz się i świetnie Cię rozumiem, bo sama też mam zmartwienie. Odebrałam wyniki i bilirubina z 6,5 spadła do 4, więc wciąż jest żółtaczka i nici ze szczepienia :( Do tego wyniki morfologii też kiepskie. Bo część jest poza normami. Umówiłam już nas na jutro na konsultację, więc proszę trzymajcie za nas też kciuki. Ciężki dzionek jutro :(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia