BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #239533 przez fanka
w wersji kościołowej
Załączniki:
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #239534 przez Pyśkaaaa
jacie dziewczyny gdybym wiedziała że to będzie tak wyglądać to bym kupiła mu te szczepionkę zintegrowaną (bo my szczepiliśmy 3 ukłucia + rotawirus)
płakał niemiłosiernie a mi aż łezki do oczu napływały... dopiero w woku sie uspokil teraz przyniosłam go do domu i spi ale bardzo niespokojnie :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ja mam kombinezon na 68 ale powiem wam że nam jeszcze duzo do niego... Franek nosi 56-62
migielka ja mam zalecenia podawania sabsimplex 4x dziennie przed posiłkiem albo dodatkowo jak widze że cos się dzieje
fanka :kiss:
słowiczku ależ ona rosnie :D

ide sprobuje zrobic jakis obiad

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 1 miesiąc temu #239535 przez fanka
w wersji domowej już na "imprezie" ;-)
Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu #239541 przez pati-m
fanka - Dawidek na tym leżaczku wygląda rewelacyjnie :) Jeśli to jest pajacyk a'la smoking to mamy taki sam :) I leżaczek też mam identyczny, hihihi :woohoo:
13 lata 1 miesiąc temu #239544 przez fanka
Pati- tak to ten pajacyk, został kupiony w rozmiarze 3-6 miesięcy z myślą o Bożym Narodzeniu ale raczej nie doczeka do tego czasu bo będzie za mały więc na chrzcinach jako już luźny strój imprezowy się sprawdził!! :-)
13 lata 1 miesiąc temu #239549 przez bewipo
fanka tulę :*
pati jeśli chodzi o kręgosłup maleństwa, to zdecydowanie nie szkodzi, na bioderka też nie szkodzi. Natomiast mój kręgosłup o wiele lepiej niż jak mam małą na rękach nosić. W domu super się sprawdza, bo można dużo rzeczy robić. Anitka zależy od dnia, raz jej się podoba, a innym razem nie ;) Zależy jaki ma humor :) My na razie mamy pożyczoną chustę, żeby sprawdzić co i jak. I jak dalej będzie dobrze to kupimy jakąś.
www.chustomania.pl/online/chustomania/Ci...szkodzi_na_kregoslup
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #239555 przez pati-m
Dziękuję za odpowiedź bewipo :) Porozmawiam jeszcze z lekarzem i może się zdecyduję :)

Zobaczcie co znalazłam allegro.pl/pentelka-bluza-polar-m-rozne-...cja-i1931353929.html :lol:
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #239621 przez LILY
Basia: mój miał 4220 więc kapkę większy był, no i ja na patologi leżałam cały tydz zanim mnie na wywołanie wzieli. no i od 6 do 17.45 to wszystko trwało. a mały miał wg usg mieć 3700 a jak go położne zobaczyły to normalnie zdziwione były. a jak ty rodziłaś do końca naturalnie??? i przy ilu cm ci przebili pęcherz???

Do szpitala przyjechałam 8 dni po terminie i mialam 3 cm rozwarcia ale nic sie w ogole nie ruszalo i tez przy tylu mi przebili pecherz. Urodziłam naturalnie choc juz sie zastanawiali nad cesarka bo bobas nie obnizal sie do kanalu przez te 11 godzin. Ale polozna mnie wymeczyla, kazala lezec na boku przez 4 skurcze co bylo bardzo bolesne, bardziej niz bóle parte i po tych 4 skurczach rozwarcie bylo calkowite i po pol godziny urodzilam. Ale ogólnie wspominam poród dobrze.

O ile można wspominac bo z emocji to wiele nie pamiętam, szczegolnie zapomnialam jak to boli :)

Mi lekarka przewidziala ze będzie okolo 4 kg wiec bylam na to przygotowana. Rodzina byla raczej zdziwiona ze dalam radt bo u nas nikt nie rodzila takich duzych dzieci :)

A co do zabrania na wywoływanie to w ogóle nie bylo czegos takiego. Lezalam na patologi i tam co rano jest badanie, poszlam i lekarz nagle mowi: No to rodzimy, nie ma na co czekać. Byłam przerazona jak wyciagnal to cos metalowego do przebijania. Pomysłalam sobie: To co juz mam rodzic teraz? Nie jestem na to gotowa :D

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 1 miesiąc temu #239635 przez LILY
ewelinaa napisał:

Dzień Dobry :)

Jeśli chodzi o kombinezon ja kupiłam na allegro taki:
allegro.pl/kombinezon-disney-3-6mies-roz...owy-i1910645895.html
ale jest meeeega duży (rączki w połowie rękawa ;) ) i poprosiłam o wymianę na mniejszy. Jak przyjdzie to się pochwalę ;)

Mam taki sam kombinezon granatowy, ale oddałam siostrzenicy bo za duży. Na Jasia mam od niej 68 bo oboje urodzili sie duzi po 60cm i 62 to juz skonczył Jasio nosić.

Ja się niestety w Polsce nie rozliczam podatkowo więc tak nie pomogę. Jeśli jest jakiś inny sposób to dajcie znać. Bardzo Was podziwiam jako rodziców i już mi łzy do oczu napływają jak tylko widzę chore dziecko. Ale najważniejsze że jest szczęśliwy :)

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 1 miesiąc temu #239713 przez monika1984lodz
kurcze jak zimno brrr. , ale spacerek zaliczony :) Fanka z Dawida to juz kawal faceta :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 1 miesiąc temu #239717 przez gosia2324
pati-m napisał:

fanka - wyżal się kochana, po to jesteśmy. Dziś Ty, a jutro przyjdzie kolej na inną z nas :) Ja się tak czułam w 9-tym dniu po porodzie, ale widać u Ciebie pojawiło się to później. Na szczeście to mija i zostaje szczęśliwa mamusia :) Przesyłam buziak na poprawę humorku :kiss: Śliczna fotka :lol:

bewipo - zastanawiam się nad kupnem chusty, ale nie wiem czy to nie szkodzi na kręgosłup maleństwa. Jakie są na te temat opinie? Anitka chętnie przebywa w chuście? Możesz ją np w domu w niej nosić i masz wtedy ręce wolne? A jak to znosi Twój kręgosłup?
W poniedziałek jadę na usg bioderek to wtedy podpytam lekarza na ten temat, ale najpierw chcę poznać Twoje zdanie jako praktykującej mamusi :)

Pati ja tez sie zastanawiałam, ale doszlam do wniosku ze moj kregoslup tego nie wytrzyma, teraz ok bo maluch ma 6 kg, ale potem będzie masakra, bo przyzwyczai sie do ciaglego noszenia, a kilogramy będą mu przybywały. :S
13 lata 1 miesiąc temu #239721 przez pati-m
Gosia - mnie już teraz czasem boli jak Kacpra dłużej ponoszę :)

Właśnie zamówiłam mojemu szkrabowi takie grzechotki allegro.pl/lamaze-opaski-grzechotki-na-r...osc-i1927305638.html bo wywija swoimi łapkami we wszystkie strony świata, to mu chociaż coś podzwoni, no i są elementy czarno-białe, a skoro on teraz tylko tak widzi, to mam nadzieję, że się zainteresuje :)
13 lata 1 miesiąc temu #239739 przez fanka
Pati my mamy tego typu grzechotki ale narazie na łóżeczku przyczepione, a musze mu w końcu założyć na nóżki rączki i zobaczę reakcję !
13 lata 1 miesiąc temu #239742 przez mgielka22
Dzizas ja zawalu niedlugo dostane, mama 3mala na rekach Lily a ja jej wzielam wacikiem uszko chcialam przeczyscic ta tak sie zaniosla ze az mama musiala ja klepnac zeby oddech zlapala a mi slabo z nerwow!!! Masakra... to jej godzina marudzenia, bo kolki juz nie ma... nie wiem co sie z tym dzieckiem dzieje...
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #239745 przez monika1984lodz
mgielka dmuchniecie w buzie wystarczy zeby dzidzia oddech zlapala a powiedz mi czy takie marudzenie zaczelo sie po zmianie cyca na mm?

Emi co godzine jesc wola :huh:

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby