BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #241688 przez monika1984lodz
Pati ja bym nie wytrzymala glupia piz.... z tego babsztyla

Moja siostra cyknela nam kilka fotek :) to moja ulubiona :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Załączniki:
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #241710 przez basia89
ja mam w poniedziałek drugie usg bioderek. mam nadzieję że będzie ok. bo wykonałam wszystkie zalecenia lekarza. na razie odpukać wszystkie badania mały przeszedł dobrze i mam nadzieję że dalej będzie ok. mały już sobie smacznie spi, a ten antybiotyk to macie racje, a mogłam go wcześniej skonsultować. heh, takto jest jak durny człowiek ufa bezgranicznie lekarzom a nie sobie.

mi po ciąży został kg. a przytyłam 19kg. z tego po 5 dniach od porodu 15kg mniej. to sobie wyobraźcie jak mi skóra wisi jak ja tyle straciłam odrazu. a brzuch miałam wielki że lekarze nawet się pytali czy bliźniaków nie będę miała :ohmy: a o rozstępach nie wspominam. nie znacie jakiegoś skutecznego sposobu by ich się pozbyć??

gosia ten mój mi pomaga, ale nie zawsze jest. bo ktoś musi pracować. a dla ludzi z moim wykształceniem no niestety pracy nie ma :P

pati szczerze mnie to już nic nie zdziwi, wszystko zalezy od osoby jaka cię przyjmuje i robi badania. ta pani co damiankowi robiła to usg główki to była bardzo fajna i przyjeła nas bez zapisu, ani nie wzieła kasy. no i neonatolog też był spoko, to on nam załatwił to że ta lekarka nas przyjeła. tylko że wszedzie mimo umówionej godz trzeba czekać.

no i jutro jadę na uczelnie, nie chce mi się. wiem że to chore ale wolę siedzieć w domku z damiankiem :kiss: :kiss:

i chyba tyle na dziś:P
13 lata 1 miesiąc temu #241722 przez pati-m
Basia - ja na rozstępy polecam krem No scar i do tego kompleksowo tabletki o tej samej nazwie. Ja testuję je na sobie od 2 tyg. i zauważyłam, że rozstępy stały się bledsze. Nie wiem czy Tobie pomoże, bo każdy organizm jest inny, ale z czystym sumieniem mogę polecić te dwie rzeczy, bo na mnie działają i nawet mój mąż zauważył lekką różnicę :) Mam zamiar to cały czas stosować i sprawić, aby były jak najmniej widoczne.
13 lata 1 miesiąc temu #241737 przez basia89
a drogi ten krem???
13 lata 1 miesiąc temu #241739 przez pati-m
Ja zamawiałam z tej apteki www.doz.pl/szukaj/s0-no+scar tu masz krem - mniejsze opakowanie lub większe i tabletki
13 lata 1 miesiąc temu #241893 przez magdamagda1988
Witajcie dziewczyny :)

U mnie juz lepiej juz mi przeszlo troszke :)

Wszystkie wazsze dzieciaczki sa sliczne nie jestem w stanie wymienic wszytskich bo ostanio mialam czas na podczytywanie Was ale nie na napisanie :)

My 6 grudnia idziemy na pierwsze szczepienie a 10 jedziemy do polski juz sie doczekac nie moge :)

Moj maluch pobil dzis znow rekord w spaniu spal od 23 do 8:30 :) co dzien coraz dluzej super jak sie tak nie budzi w nocy ale znow w dzien spi ze 2 godzinki i oprocz tego tylko drzemki i chyba ze spacer dluzszy to spi dluzej :)

pozdrawiam Was
13 lata 1 miesiąc temu #241941 przez pati-m
Ja również się witam weekendowo :)

magdamagda - no to super masz z tym spankiem :) Mój Kacper jak w zegarku - budzi się co 3h :) Tylko raz mu się zdarzyło przespać ciągiem 7h. Ale nie narzekam :)

Zaraz ruszam w wir porządków, no i mam zamiar wypróbować ten przepis na żeberka w coli, trzymajcie kciuki żeby było dobre, bo inaczej bez obiadu zostanę :silly:

Miłego dnia :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #241979 przez LILY
Cześć :)

Też bym tak chciala choć jedną całą noc przespać :)
My dopiero wstaliśmy. Gdyby mnie Jasio nie obudzil to bym jeszcze pewnie spała pare godzin spała. A tu trzeba na zakupy jechac, obiad gotowac.

Mam teraz chwile czasu na pisanie bo Jas lezy i patrzy na zabawki :D

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 1 miesiąc temu #242068 przez megi2501
I ja się witam w sobotę :)

Jak tom Wasze dzieci robią, że śpią całą noc ;) Chyba coś mamuśki im podają w mleku na sen :P Moja od 18.00 do 23.00 śpi i to najdłuższy czas spania. Później, co 3h.

Beti, a jakie Twój maluszek ma objawy, że wiecie, że czeka Was rehabilitacja :unsure:
13 lata 1 miesiąc temu #242071 przez megi2501
Monia to zdjęcie jest śliczne :ohmy: Twoja córeczka wygląda to taki aniołek...
13 lata 1 miesiąc temu #242077 przez pati-m
Kurczę Monia ja dopiero teraz zauważyłam ta fotkę - Emilka cudna! Rzeczywiście wygląda jak delikatny aniołeczek :)
13 lata 1 miesiąc temu #242087 przez Mała
Witam sobotnio.
U nas szaro, buro i strasznie zimno.
Magda no nieźle śpi Twój maluch. Ola czasem pośpi 3-4 godz. , a jest noc że wstaje na jedzenie co 1,5 godz.
13 lata 1 miesiąc temu #242099 przez Marta M
mgielka tak piszesz o antybiotykach ze na cale zycie zostaja w organizmie, a moja miala dwa i to takie silne i w takich dawkach...a Mala ma racje, nie zdrowo tak szybko chudnac..

Ewelina jak pisze fanka: u malych dzieci jak sie szybko zauwazy wade bioderek szybko mozna ja naprawic :):)

Co do ciemieniuchy tez troche mamy, wyobrazacie sobie jak wygladamy z oliwka na tych wlosach?? Jakby byly igdy nie myte :( Bo i w kapieli ciezko ta oliwke splukac..

Megi ja juz nie chcialam pisac ze u mnie Maja sie rzuca, bo mi juz nie uwierzycie ze tyle ma niepokajacych objawow..czasami ma takie ataki placzu, rzucania sie, lekkich drgawek, ze nie wiem co sie z nia dzieje, po czym cichnie i jest ok..ja juz sie naczytalam o wlasnie napieciu miesniowym, padaczkach, zespole Westa, porazeniu opon mozgowych i innych...i objawami wodniakow moga byc nerwowosc, drgawki i wlasnie ten syndrom zachodzacego slonca..Boze, dokladnie bycie mama to ciagle zamartwianie sie...a w ciazy bylam taka optymistka, teraz tez ale chyba bardziej odczuwam niepokoj o corke..ale dziewczyny juz nie komentujcie prosze tej mojej wzmanki...to tylko tak wyrzucam z siebie..zeby mi ulzylo troche..

CHYBA ZE ZACZYNA NAM SIE TRZECI SKOK, chociaz wedlug tabelki u nas swieci slonce...burza za tydzien..

Beti gratulacje :):)
13 lata 1 miesiąc temu #242101 przez sylka
Dziewczyny na ciemieniuche polecam szampon-pianke z musteli, ni trzeba wyczesywać. Po prostu umyc główke zostawić na 1-2 min i spł€kac. Poprawa po 2-3 zastosowaniach. Unas tak znikneła ale nie była duża.
13 lata 1 miesiąc temu #242103 przez Mała
Marta tulę. Powiem tylko tyle idźcie do neurologa i wszystko się wyjaśni, a te drgawki najlepiej jakbyś nagrała na komórce i pokazała.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia