- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
- LILY
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #242113 przez LILY
No My też wymyśliliśmy ale na żarty
Zenobia albo Inocenty
A na poważnie jak byłam w ciąży i nie wiedziałam jaka płeć to dla dziewczynki wymyśliłam Zosia albo Zuzia.
A Jaś ma na drugie po dziadku Staś
Marta głowa do góry, będzie dobrze a Ty jakie masz imiona wymyslone?
U nas właśnie zauważyłam ciemieniuche ale taka bardzo małą
Zenobia albo Inocenty
A na poważnie jak byłam w ciąży i nie wiedziałam jaka płeć to dla dziewczynki wymyśliłam Zosia albo Zuzia.
A Jaś ma na drugie po dziadku Staś
Marta głowa do góry, będzie dobrze a Ty jakie masz imiona wymyslone?
U nas właśnie zauważyłam ciemieniuche ale taka bardzo małą
Ostatnio zmieniany: 13 lata 1 miesiąc temu przez LILY.
Temat został zablokowany.
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- ewelinaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #242266 przez ewelinaa
Witam w weekend
Całą noc myślałam o tych bioderkach, szelkach i co tu ze wszystkim robić.
Ale już jestem spokojniejsza - przynajmniej nasza córa będzie miała baaardzo skrupulatnie przebadane bioderka.
Znalazłam ortopedę dziecięcego, oczywiście prywatnie, w poniedziałek będę się umawiać na wizytę.
Szelki w poniedziałek i tak kupimy, bo są refundowane przez NFZ, więc jakieś grosze będą kosztowały. Zajadę z tymi szelkami żeby pokazał jak je zakładać tak na wszelki wypadek no i dowiem się dokładnych wyników z tego piątkowego usg, bo z tego szoku zapomniałam
Zobaczę co powie ten inny ortopeda i wtedy podejmę decyzję co robić. Na pewno powtórzę jeszcze badanie jak mała skończy trzy miesiące. Bo w ramach ubezpieczenia ten lekarz od szelek wyznaczył wizytę na 20.01.2012
Szalejecie dziewczyny z tymi imionami dla nowych dzieciaków. To kiedy przystępujecie "do roboty"???
Monia - twoja Emilka to mały aniołek
Pati - ja tez bym się wkurzyła gdyby ktoś chciał mi dziecko do usg usypiać MASAKRA, to świadczy tylko i wyłącznie o kompetencjach tej lekarki
Całą noc myślałam o tych bioderkach, szelkach i co tu ze wszystkim robić.
Ale już jestem spokojniejsza - przynajmniej nasza córa będzie miała baaardzo skrupulatnie przebadane bioderka.
Znalazłam ortopedę dziecięcego, oczywiście prywatnie, w poniedziałek będę się umawiać na wizytę.
Szelki w poniedziałek i tak kupimy, bo są refundowane przez NFZ, więc jakieś grosze będą kosztowały. Zajadę z tymi szelkami żeby pokazał jak je zakładać tak na wszelki wypadek no i dowiem się dokładnych wyników z tego piątkowego usg, bo z tego szoku zapomniałam
Zobaczę co powie ten inny ortopeda i wtedy podejmę decyzję co robić. Na pewno powtórzę jeszcze badanie jak mała skończy trzy miesiące. Bo w ramach ubezpieczenia ten lekarz od szelek wyznaczył wizytę na 20.01.2012
Szalejecie dziewczyny z tymi imionami dla nowych dzieciaków. To kiedy przystępujecie "do roboty"???
Monia - twoja Emilka to mały aniołek
Pati - ja tez bym się wkurzyła gdyby ktoś chciał mi dziecko do usg usypiać MASAKRA, to świadczy tylko i wyłącznie o kompetencjach tej lekarki
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #242286 przez Marta M
Nie no ewelina, jeszcze nie Chyba ze bedzie jak u slowiczka
Dzieci sierpniowek juz trzymaja zabawki, bawia sie nozkami i wkladaja je do buzi, pamietam jak je czytalam przed porodem i myslalam ze my niedlugo, teraz czekam z niecierpliwoscia kiedy zauwazy swe nozki
Dzieci sierpniowek juz trzymaja zabawki, bawia sie nozkami i wkladaja je do buzi, pamietam jak je czytalam przed porodem i myslalam ze my niedlugo, teraz czekam z niecierpliwoscia kiedy zauwazy swe nozki
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #242354 przez gosia2324
Mała napisał:
Witam sie i ja,
Byla dzis u mnie przyjacolka z 2,5 mies Tosia )
Potem mama,teściowie i tak zeszło cały dzień ...
Mala to super ze wreszcie cos Ola zaakceptowala
A rozmiar dziewczyna wybrała konkretny !!!!
Marta
Monika a Nunka Cudna na tym zdjeciu
Hmmm Wy o Imionach,to ja tez,
Choć muszę powiedzic ze jak planowałam drugie dziecko to chciałam mieć Syna
( pierwszego oczywiście tez ).
A jak juz bylam w ciąży to od samego poczatku czulam ze to dziewczynka,
I powiem Wam ze jak zdecydujemy sie na 3ciego dzidziusia to tez bym chciala coreczke.
A wracajac do Imion to dla chlopca Bardzo podoba mi sie Gabriel i Dawid, a dla dziewczynki ... to niech mąż wybiera bo nie mam ulubionego.
Ani się obejrzymy , jak maluchy będą jadły stópki
Moja Ola w końcu załapała smoczek. Canpol, kauczukowy, w kształcie balonika, UWAGA wielkość 6-18 miesięcy.
Witam sie i ja,
Byla dzis u mnie przyjacolka z 2,5 mies Tosia )
Potem mama,teściowie i tak zeszło cały dzień ...
Mala to super ze wreszcie cos Ola zaakceptowala
A rozmiar dziewczyna wybrała konkretny !!!!
Marta
Monika a Nunka Cudna na tym zdjeciu
Hmmm Wy o Imionach,to ja tez,
Choć muszę powiedzic ze jak planowałam drugie dziecko to chciałam mieć Syna
( pierwszego oczywiście tez ).
A jak juz bylam w ciąży to od samego poczatku czulam ze to dziewczynka,
I powiem Wam ze jak zdecydujemy sie na 3ciego dzidziusia to tez bym chciala coreczke.
A wracajac do Imion to dla chlopca Bardzo podoba mi sie Gabriel i Dawid, a dla dziewczynki ... to niech mąż wybiera bo nie mam ulubionego.
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #242379 przez Mała
Ten smoczek to ją chyba po migdałkach mizia, ale cóż jej wybór
U nas, gdyby Ola była chłopcem to byłby Dawid.
Kolejnego dziecka nie planuję, bo chyba nie dałabym rady z trójką (i nie chodzi o kasę, bo to to wiadomo). Chyba, że mi znów padnie na głowę, albo bocian się pomyli
U nas, gdyby Ola była chłopcem to byłby Dawid.
Kolejnego dziecka nie planuję, bo chyba nie dałabym rady z trójką (i nie chodzi o kasę, bo to to wiadomo). Chyba, że mi znów padnie na głowę, albo bocian się pomyli
Ostatnio zmieniany: 13 lata 1 miesiąc temu przez Mała.
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #242417 przez pati-m
Mala - "po migdałkach mizia", hihihi
A mnie totalnie choroba rozłożyła na łopatki, męża też. Dopadł nas jakiś okropny wirus, katar taki że prawie oddychać nie można, kaszel, ból gardła i gorączka Małego pierwszy raz wyeksmitowaliśmy do babci i zostaje tam na noc, bo boję się że go zarażę. No i poza tym żadne z nas kompletnie nie ma siły, bo w głowach nam się kołuje i z trudem oddychamy Jak nie przejdzie do końca jutrzejszego dnia, to pędzę do lekarza.
Zmykam, bo ledwo na oczy patrzę.
Dobranoc
A mnie totalnie choroba rozłożyła na łopatki, męża też. Dopadł nas jakiś okropny wirus, katar taki że prawie oddychać nie można, kaszel, ból gardła i gorączka Małego pierwszy raz wyeksmitowaliśmy do babci i zostaje tam na noc, bo boję się że go zarażę. No i poza tym żadne z nas kompletnie nie ma siły, bo w głowach nam się kołuje i z trudem oddychamy Jak nie przejdzie do końca jutrzejszego dnia, to pędzę do lekarza.
Zmykam, bo ledwo na oczy patrzę.
Dobranoc
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #242434 przez Pyśkaaaa
witam
ja dzis byłam zkolezanka na spacerku co 2 dni po mnie dzidzie urodziła było super miło potem wpadł moj brat i cały dzien zleciał
Ptai zdrowiejcie
Monika Nunulka słodziutka
MartaM trzymam kciuki będzie dobrze
Mała hahah dobra jestes
co do imion to chłopak Staś a dziewczynka Majka
ja dzis byłam zkolezanka na spacerku co 2 dni po mnie dzidzie urodziła było super miło potem wpadł moj brat i cały dzien zleciał
Ptai zdrowiejcie
Monika Nunulka słodziutka
MartaM trzymam kciuki będzie dobrze
Mała hahah dobra jestes
co do imion to chłopak Staś a dziewczynka Majka
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #242440 przez gosia2324
Mała napisał:
No Mala , tak to juz jest ze przy 2ce i calym domu na glowie trzeba sie mega zorganizowac, a jak jakis oboeiazek odpadnie to nuda ....
A gdzie masz chlopakow ?
Pati zdrowiej.
Ja sama z Olą przez cały weekend i normalnie się nudzę, posprzątałam, dziecko wykąpane śpi. Chyba już się zaprogramowałam na tryb: 2 dzieci i całe mieszkanie na głowie.
No Mala , tak to juz jest ze przy 2ce i calym domu na glowie trzeba sie mega zorganizowac, a jak jakis oboeiazek odpadnie to nuda ....
A gdzie masz chlopakow ?
Moderatorzy: ilona