- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basia89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mgielka22 napisał:
BETI GRATULUJE:D szybki ten kurs
A u mnie wlasnei byla kolezanka ze studiow i zla jestem bo jest u niej miejsce na oddziale operacyjnym do pracy od 9 do 14 gdzie godziny pracy sa genialne a ja na macierzynskim ehh moze do marca bedzie msce
Mgiełka a jaki Ty masz zawód albo jaką prace wykonujesz?
Lily jestem pielegniarka;)
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
He he
A co do hitow
To Jak spedzacie Sylwestra ? Macie jakies plany?
Bo jesli nie to Zapraszam na SYLWESTRA NA FORUM !!!
Masa atrakcji przez cala noc, miedzy innymi karmienie co 3 godziny,
obowiazkowy stroj wieczorowy, czyli Kapcie i szlafrok.
Lista otwarta ZAPRASZAM !!!!
Ja,Jagodka i Kuba juz sa zapisani
Dolaczam sie z Lilianna i mezem
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jutro ide do lekarza po tabletki na wysuszenei reszty pokarmu bo juz mnei piersi zaczynaja bolec a odciaganie nic nie daje, bo i tak mala nie chce jesc niestety...
Wlasnie ogladam na BBC o mezczyznie w ciazy
Ehh niech miniue szybciej te 3 miesiace bo zwariuje normalnie...
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U Was jak widzę maluszki marudne, a ja kurczę nawet nie wiem jaki mój był dzisiaj Caaaaały dzień przespałam z gorączką, budziłam się na kilka chwil i od razu zasypiałam, nie pamiętam z dzisiejszego dnia nic Dopiero przed 20 się obudziłam i już mi teraz lepiej. Chyba najgorsze mam za sobą. Już byłam w stanie wykąpać mojego Skarba za którym strasznie się stęskniłam
Ale wiecie co? Jak mnie tak totalnie rozłożyło, to mój mąż się zajmował Kacprem. Jestem z niego mega dumna. Od samego rana go karmił, przewijał, przytulał i bawił się z nim Aż go wyściskałam i wychwaliłam od cudownych tatuśków
mgiełka - mam nadzieję, że już więcej taki ból brzuszka się nie powtórzy.
Do tych 3m-cy już nam niewiele brakuje. Z każdym tygodniem będzie lepiej Choć ja mam wrażenie, że mój mały czasem w terrorystę się zamienia, bo ma już pewne swoje przyzwyczajenia i jak nie jest po jego myśli to wymusza płaczem
Przepraszam, że się rozpisałam, ale cały dzionek mnie nie było
Acha! I jutro jedziemy na usg bioderek
- Edyta1986
- Wylogowany
- pierwsze słowa
beti widze ze jestes z Warszawy i nie wiem czy Cie to zainteresuje ale u mnie w Minsku Mazowieckim jest swietna rehabilitacja tam gdzie ja z Wojtkiem chodze rehabilitowac ta asymetrie i nie podnoszenie glowki z lezenia na plecach. Jakbys u siebie miala jakies problemy to daj znac-tam sie dzwoni, dziecko oglada ich neurolog i zleca zabiegi rozne w zaleznosci od tego co dolega(my mamy masaze i rehabilitacje i nagrzewanie taka lampa) i nic sie nie placi wszystko na NFZ tylko skierowanie trzeba miec.
a moje dziecko od piatku jakby go nie bylo tfu tfu nie zapeszam tylko je,spi i lezy sobie spokojnie a przez ostatnie 2 tygodnie tylko placz, marudzenie i potrafil nie spac 12h ale wydaje mi sie ze to byl ten skok rozwojowy 8-9 tydzien mimo ze dopiero teraz zaczal 8 tydzien ale ponoc dzieci przenoszone to o tyle dni wczesniej maja skok i u nas juz drugi raz sie to potwierdza.
sie rozpisalam juz koncze
pozdrawiam i milego dzionka mamuski
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Chciałam sie pochwalić, że skończyłam swoją magisterkę - łącznie z poprawkami. Wczoraj o 1.30 w nocy (właściwie to juz dzis;)) wysłałam i czekam na ewentualne uwagi, ale już mi lżej na sercu... mam 9 dni na oddanie jej do dziekanatu. Trzymajcie kciuki!
Samiczek mnie dzis obudził swoim "gadaniem" przed 8. Zaglądam do niego a tu rysa na nosie! mimo ze mu obcinam paznokcie to sie załatwił eh...
My w zeszłym tyg. tez chorowaliśy tzn moj maż i Ines. Ines wywiozłam na weekend do dziadków, a z Samim byłam w pt u pediatry ale okazało sie, że jest czysty:) denerwowałam sie zeby nic nie złapał od M. Trafiłam na przemiłego lekarza. Przepisał nam robiona masc na buzię malego, bo wspominałam Wam że ma tradzik niemowlęcy. A ostatnio to juz mu zeschło sie totalnie i mialam wrażenie że może go boleć mimo że kremowalam. Po 2 dniach jego buzia robi sie śliczna i gładka:)) a maść za 5zł.
W sobote Sami przeżył pierwszą męską kąpiel sam na sam z tata w wannie hehehe mój mąż przeprowadził akcje usuwania ciemnieniuchy...
Lece dziewczynki myc wlosy i wioze ines do przedszkola. Dzis mam zakupowy dzien a potem sprzatanie bo juz mi "koty" lataa po kątach
Wiecie?
w sobote miałam taki krwotok że siedziałam na wc z 10 min i leciało ze mnie jak z kota... normalnie w jednej chwili poczułam że jakas fala mnie zalewa. Wstałam i cała we krwi. momentalnie. Mój M. chciał wiesc mnie do szpitala ale już poczekam do jutra bo jutro ide na USG, ale podejrzewam ze źle mnie wyłyżeczkowali i dlatego krwawię... mam nadzieję że to TYLKO to i ze nie zrobiło mi sie tam jakieś g.....
eh jak nie urok to sraczka
lece kochane
trzymajcie sie
ps. moj sami tez układa główke w jedna strone. Jak byliśmy na bioderkach to Pani kazała po prosrtu ustawiac w druga strone. Próbować zainteresowac go, aby sam odkrecał. JEst lekka poprawa. My mamy w połowie grudnia 2 wizyte bioderek.
- megi2501
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziewczynki trzymam kciuki za wasze maluchy aby wyzdrowiały :*
jakaś jestem nieogranieta dzisiaj... wogóle skupic sie nie mogę i nie wiem co wam miałam napisać
ja wczoraj byłam nałyżwach i sie lekko zrelaksowałam
miłego dnia :*
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zaliczylam rano lekarza zeby mi dal tabletki na wysuszenei pokarmu bo juz mnei piersi bola no i od dzis przechodze na diete 10 dniowa 3majcie kciuki bo ja latwo sie moge przelamac
Noc minela spokojnie standard co 2,5h
Jade teraz z mama do miasta a mala zostaje z tatusiem
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hej dziewczynki
beti widze ze jestes z Warszawy i nie wiem czy Cie to zainteresuje ale u mnie w Minsku Mazowieckim jest swietna rehabilitacja tam gdzie ja z Wojtkiem chodze rehabilitowac ta asymetrie i nie podnoszenie glowki z lezenia na plecach. Jakbys u siebie miala jakies problemy to daj znac-tam sie dzwoni, dziecko oglada ich neurolog i zleca zabiegi rozne w zaleznosci od tego co dolega(my mamy masaze i rehabilitacje i nagrzewanie taka lampa) i nic sie nie placi wszystko na NFZ tylko skierowanie trzeba miec.
a moje dziecko od piatku jakby go nie bylo tfu tfu nie zapeszam tylko je,spi i lezy sobie spokojnie a przez ostatnie 2 tygodnie tylko placz, marudzenie i potrafil nie spac 12h ale wydaje mi sie ze to byl ten skok rozwojowy 8-9 tydzien mimo ze dopiero teraz zaczal 8 tydzien ale ponoc dzieci przenoszone to o tyle dni wczesniej maja skok i u nas juz drugi raz sie to potwierdza.
sie rozpisalam juz koncze
pozdrawiam i milego dzionka mamuski
O widzisz, ja mieszkam na wylocie na Mińsk, więc nie mam tak daleko...jakbyś mogła to podeślij mi jakieś namiary, będę Ci niezmiernie wdzięczna
Dzień dobry tak w ogóle
My już po USG, na szczęście się nie pogarsza, ale polepsza też nie, o 16:40 mamy neurologa, więc zobaczymy co nam zaleci, ale myślę, że bez ćwiczeń ani rusz...
A mały dziś straaasznie płakał przy badaniu, a teraz śpi...nawet się nie obudził jak go do domu wniosłam
Katy, gratuluję napisania magisterki i trzymam kciuki za USG
Mgiełka...susz się kobieto, trzymam kciuki
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja już duuuużo lepiej się czuję Katar lekki jest, ale wróciłam do formy. Tylko jak rano się obudziliśmy, to okazało się, że Kacperek ma jedną dziurkę w nosie całą zalepioną Kurcżę, mam nadzieję że go nie zaraziłam Od razu wyczyściłam nosek, wpuściłam wodę morską, no i go obserwuję. Ja zacznie coś lecieć, to powędruję z nim do lekarza, bo katar u maluszka to nie przelewki.
Dziś jedziemy na bioderka i mam nadzieję, że wszystko będzie oki. Dam znać oczywiście wieczorkiem.
Katy - gratuluję ukończenia magisterki Ja swoją podyplomówkę też wysłałam i to 2tyg. temu, ale ta moja "wspaniała" pani promotor na razie się nie odzywa, więc czekam aż sprawdzi i zleci jakieś poprawki.
mgiełka - a co to za 10-dniowa dieta, bo nie znam?