BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 1 miesiąc temu #243678 przez Pyśkaaaa
juz zgoda :D ale dziekuje co ja bym bez was zrobiła :unsure:

magda witaj :*
gosia te z tata jest cudasne :D
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #243680 przez gosia2324
Mała napisał:

Mnie wzrok się pogorszył po pierwszym porodzie, a teraz nie czuję.

Mi po Kubie poszlo bardzo prawe oko, nosilam okulary do czytania, komputera tv, a po drugim porodzie oko sie nareperowało :)
Serio :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Wiec Megi kolejna ciaza i oczy jak nowe ... polecam :silly: :silly: :silly: :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu #243698 przez beti
Mała napisał:

Beti skierowanie możesz wziąć od neurologa.

Ja też chodzę na zakupy do marketu, tylko na takie szybkie i wtedy odkrywam mała i odpinam kombinezon.

Mgiełka moja szwagierka, jak walczyła o cykle owulacyjne też brała ten lek i okropnie się czuła i musiała z niego zrezygnować.

Sęk w tym, że on mi nawet do neurologa nie daje :ohmy:

...czeka nas rehabilitacja :( okazuje się, że to wzmożone napięcie i asymetria to wynik uwaga NIEDOTLENIENIA PRZY PORODZIE...k... nie dość, że mnie przetrzymali i skatowali to jeszcze dziecku krzywdę zrobili poważnie się zastanawiam nad złożeniem sprawy u rzecznika praw pacjenta
...wszystkie badania usg i neurologa załatwiałam prywatnie a teraz jeszcze mi dojdzie koszt rehabilitacji w sumie to w d...z tym kosztem, bo dla małego wszystko, ale on się biedny nacierpi i nastresuje niech to :angry: :angry: szlag....wrrrr :angry:
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #243702 przez beti
Mała napisał:

No tak Sylka masz rację szałwia i mięta.

i jak najmniej płynów...

Witamy nową mamusię :)

Monia, tak z fishera...świetny jest :D

Ja też do okulisty muszę iść, bo mi poleciał wzrok przez te 3 h parcia :angry:

Ale słodka Jagódka!!! :D
13 lata 1 miesiąc temu #243713 przez megi2501
Mała- nie mi. a kontrolę z maluchem :laugh: Bo do 3-miesiąca taka wizyta jest zalecana.
13 lata 1 miesiąc temu #243717 przez Pyśkaaaa
Beti tule mocno i tzrymam kciuki aby się wszystko ułożyło :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu #243734 przez beti
Pyśka :kiss:
powinno się to dać zrehabilitować w 100 % ale może to niestety opóźnić raczkowanie, siadanie i chodzenie :(
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #243748 przez gosia2324
beti napisał:

Pyśka :kiss:
powinno się to dać zrehabilitować w 100 % ale może to niestety opóźnić raczkowanie, siadanie i chodzenie :(

Beti,nie koniecznie, chłopczyk którym opiekowałam sie w Wawie miał to samo co Fifi, a byl rehabilitowany dopiero od 4 mies i wcale nie opóźniło to siadania, zaczal raczkować jak mial 8 mies i chodzil przed roczkiem :)
Oni tez mieli pakiet w Enel Medzie, a na rehabilitacje jeździłam z nim ja, ćwiczenia byly dość łatwe i mozna bylo robić je samemu w domu .
A Z tym niedotlenieneim to wina poloznych, przetrzymali Cie za dlugp.
Pamietam jak ja bylam na położnictwie to kazali nam napisać w zeszycie
KAŻDE DZIECKO MA PRAWO URODZIĆ SIE DOBRZE!!!!
szkoda ze dla niektórych poloznych poród Rutyna ....
13 lata 1 miesiąc temu #243755 przez slowiczek
wiecie co, natalka ma znowu powiększone sutki.....wiem, że u noworodków to normalne, natalka miała tak ale znikło a dziś znowu....poza tym dziś rano zauważyłam, że miała zwiększoną wydzielinkę z pochwy ale potem przez resztę dnia już ok.....oczywiście się naczytałam już w necie, raz piszą że normalne a raz że może stać za tym milion przyczyn i nieprawidłowości....miała któraś z was do czynienia z czymś takim :unsure: :unsure:

beti :kiss: masakra z tymi lekarzami, dobrze że u fifiego da się to wszystko wyleczyć...będzie dobrze :kiss:

gosia, zdjęcia super, jagódka śliczniutka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #243763 przez beti
tu była też kwestia tego, że ordynator się nie chciał na cc zgodzić, a potem nie chciało mu się dupy ruszyć i zejść na dół do mnie, położna już o 18:30 powiedziała, że naturalnie nie urodzę a czekałam na ordynatora i lekarzy z dołu ponad godzinę, po czym jeszcze oni próbowali wymusić poród, żeby ostatecznie o 20 się wreszcie zdecydować na cc....poza tym oni twierdzili, że nie takie dzieci się SN rodziły i żebym nie przesadzała...
13 lata 1 miesiąc temu #243793 przez Pyśkaaaa
Beti to tylko takim w dupę nakopać!!!ech... brak słów u mnie na szczęście rychło w czas się zorientowali że nie urodzę (z tym że młodemu tętno zanikało)
13 lata 1 miesiąc temu #243802 przez gosia2324
Marta juz lepiej z Maja ????
Nie powtórzył sie taki placz :unsure: :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu #243803 przez beti
wiecie co, ja się chyba jednak zgłoszę do tego rzecznika, nazbierało mi się....dodatkowo chociażby to, że mi go po porodzie nie dali itp...
13 lata 1 miesiąc temu #243817 przez gosia2324
Słusznie Beti !!!!
Takie chwile nie wroca.
A w jakim szpitalu rodzilas ?
13 lata 1 miesiąc temu #243830 przez beti
Na inflanckiej...
Do tej pory mi się przykro robi i mi się płakać chce jak oglądam zdjęcia takich świeżo narodzonych dzieciątek przy piersi...ja go nawet dotknąć nie mogłam :( dopiero następnego dnia rano...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia