- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- maja1982
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #268310 przez maja1982
no fakt nie taka mała ta dzidzia, może źle to napisałam bardziej chodzi o to czy wszystko dobrze rozwinięte!!!
magda - to ja mam blisko
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a my małego nazywamy myszek, krokodylek, karmelek, bubuś, czupurek itd.....
magda - to ja mam blisko
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a my małego nazywamy myszek, krokodylek, karmelek, bubuś, czupurek itd.....
Temat został zablokowany.
- magda79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #268311 przez magda79
a...Wiesz Beti ja staram się nie myśleć o tym narazie ale ostatnio jak uświadomiłam sobie, że Domi ma już 14 tygodni to zdałam sobie sprawę, że jestem już za połową macierzyńskiego
ależ ten czas leciiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ja wracam 16go kwietnia, mam jeszcze cały urlop z tego roku - prawie cały-25dni i 4 dni z roku 2010
chętnie zostałabym z Małym do roku conajmniej ale wiadomo.....

ja wracam 16go kwietnia, mam jeszcze cały urlop z tego roku - prawie cały-25dni i 4 dni z roku 2010

chętnie zostałabym z Małym do roku conajmniej ale wiadomo.....
- magda79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #268316 przez bewipo
Witam.
Ja chora, na szczepienie nie poszliśmy na wszelki, jak by się u małej coś miało rozwinąć.
Beti ja biorę jeszcze zaległy urlop i wracam w kwietniu. Mam też stresa bo nie wiem co z malutką, jakiś żłobek trzeba będzie.
Ja chora, na szczepienie nie poszliśmy na wszelki, jak by się u małej coś miało rozwinąć.
Beti ja biorę jeszcze zaległy urlop i wracam w kwietniu. Mam też stresa bo nie wiem co z malutką, jakiś żłobek trzeba będzie.
- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- monika1984lodz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 3 miesiąc temu #268333 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Dzien dobry dziewczynki
Martus i Majeczka trzymam za Was kciuki kochane
:*
Maja za kruszynke kuzynki rowniez
Beti my tez dziabąk mowimy do Nunki hihihi zreszta ja tak czesto na M mowie
Mialysmy dzisiaj szczepienie Emka wazy 5800 i ma 62cm i melduje, ze ja tym razem nie plakalam.
Wogole mialam Wam napisac, ze moja dzidzia dzisiaj smiala sie z JAcykowa jak w ddtvn byl hihi no normalnie za kazdym razem jak siepojawial na ekranie to ta w smiech hihih
Martus i Majeczka trzymam za Was kciuki kochane

Maja za kruszynke kuzynki rowniez

Beti my tez dziabąk mowimy do Nunki hihihi zreszta ja tak czesto na M mowie

Mialysmy dzisiaj szczepienie Emka wazy 5800 i ma 62cm i melduje, ze ja tym razem nie plakalam.
Wogole mialam Wam napisac, ze moja dzidzia dzisiaj smiala sie z JAcykowa jak w ddtvn byl hihi no normalnie za kazdym razem jak siepojawial na ekranie to ta w smiech hihih

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #268342 przez mgielka22
Beti no ja tez probably w marcu musze do pracy isc z tym ze musze szukac nowej bo tam mialam tylko umowe do porodu i juz musze znalezc taka jaka chce a nei isc na chwile... ale moja mala to bedzie na wymianke ze wszytskimi bedzi ejuz miala pol roku i albo z babacia do albo po poludniu z mezem zazwyczaj do poludnia, dziadek jest poi poludniu a non stop sa jeszcze pradziadki takze mam rozwiazan troche
a do zlobka w zyciu jej nei puszcze bo nei zamierzam chodzic co chwile na zwolnienia...
Sluchajcie mysle nad zmiana mleka bo jednak bebilon troche kosztuje a mi tez juz kasa si ekonczy bo zaraz macierzynski sie konczy czy ktoras uzywala bebiko jak tak to ajkie to mleko ewentualnie czy polecacie jakies normalne zwyczajne zadnych alergicznych itd bo mala z tym nie ma problema???

Sluchajcie mysle nad zmiana mleka bo jednak bebilon troche kosztuje a mi tez juz kasa si ekonczy bo zaraz macierzynski sie konczy czy ktoras uzywala bebiko jak tak to ajkie to mleko ewentualnie czy polecacie jakies normalne zwyczajne zadnych alergicznych itd bo mala z tym nie ma problema???
- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #268350 przez Agusia83
Hejka...my tez po szczepieniu
Emi wazy 6290g
coraz wiekszy klocuszek...chociaz 2 tygodnie temu wazyla 6120...wiec sie zastanawiam czy nie za malo przybyla...z drugiej zas strony wiem, ze im dziecko starsze tym wolniej przybywa na wadze...prawda?Do tego krupcia zasnela przed kluciem, bo byla zmeczona...i jedynie zasniosla sie w punkcie kulminacyjnym, ale bardzo szybko przestala plakac...moge powiedziec, ze jestem dumna z Milki:)
Jesli chodzi o zwracanie sie do corci, to mowimy Emisia, Emilka, Milka, Krupcia, Kukuleczka, Myszka...
A maz zawsze mowi do mnie Agusia...albo kochanie
A ja do meza albo Kochanie, Slonce lub Minio 
Ja tez wracam w kwietniu, chyba 11, czy 12...tez biore zalegly urlop z 210 1 dzien i 26 dni z tego roku...
Wczoraj maz powiedzial, ze gdyby tylko zarabial o 1,5tys wieciej, poszlabym na wychowawczy...
Maja, trzymamy kciuki za dzidziusia...na pewno wszystko bedzie dobrze
Majeczka pieknie spij na badaniu...wiem, ze jest nieprzyjemne...pamietam jak chodzilam do spzitali na praktyki i sama musialam to badanie przeprowadzic, a pozniej bylam krolikiem doswiadczalnym....
Kurcze, wszystkie dzieci rozstrojone przez swieta, a ja co prawda powinnam odpukac w niemalowane...ale Emilka stala sie grzeczna dziewczynka...nawet potrafi sama zasnac w lozeczku...a same wiecie, ze musialam ja usypiac na rekach...teraz z takim klockiem ciezko..
Mgielka, my dajemy Nestle nan pro...i tez troche kosztuje, ale bebiko jest bardzo dobrym mlekiem...zreszta mnie to sie wydaje, ze wszystkie bardzo podobne...byc moze, ze i ja przejde na dokarmianie Emisi bebiko...bo faktycznie tansze...

Jesli chodzi o zwracanie sie do corci, to mowimy Emisia, Emilka, Milka, Krupcia, Kukuleczka, Myszka...

A maz zawsze mowi do mnie Agusia...albo kochanie

Ja tez wracam w kwietniu, chyba 11, czy 12...tez biore zalegly urlop z 210 1 dzien i 26 dni z tego roku...
Wczoraj maz powiedzial, ze gdyby tylko zarabial o 1,5tys wieciej, poszlabym na wychowawczy...
Maja, trzymamy kciuki za dzidziusia...na pewno wszystko bedzie dobrze

Majeczka pieknie spij na badaniu...wiem, ze jest nieprzyjemne...pamietam jak chodzilam do spzitali na praktyki i sama musialam to badanie przeprowadzic, a pozniej bylam krolikiem doswiadczalnym....
Kurcze, wszystkie dzieci rozstrojone przez swieta, a ja co prawda powinnam odpukac w niemalowane...ale Emilka stala sie grzeczna dziewczynka...nawet potrafi sama zasnac w lozeczku...a same wiecie, ze musialam ja usypiac na rekach...teraz z takim klockiem ciezko..
Mgielka, my dajemy Nestle nan pro...i tez troche kosztuje, ale bebiko jest bardzo dobrym mlekiem...zreszta mnie to sie wydaje, ze wszystkie bardzo podobne...byc moze, ze i ja przejde na dokarmianie Emisi bebiko...bo faktycznie tansze...
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez Agusia83.
- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #268358 przez mgielka22
Haha wlasnei Agusia ja tez czasem mowie do swojego Minio albo Dziubalu 
No to musze wyprobowac bebiko a bebilon to ta sama firma a cena horendalna i qrde na nic nei moge pozwolic wiecej zeby kupic przez to...
Ja sie zastanawiam do jakiej pracy isc napewno nie chce wracac na oddzial bo nei lubie siedziec po 12h ;/ wole po 8 a w szpitalu jak wiadomo nie ma wolnego...a jednak bym chciala miec te weekendy dla dziecka...

No to musze wyprobowac bebiko a bebilon to ta sama firma a cena horendalna i qrde na nic nei moge pozwolic wiecej zeby kupic przez to...
Ja sie zastanawiam do jakiej pracy isc napewno nie chce wracac na oddzial bo nei lubie siedziec po 12h ;/ wole po 8 a w szpitalu jak wiadomo nie ma wolnego...a jednak bym chciala miec te weekendy dla dziecka...
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- magda79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #268364 przez magda79
ja Majce dawałam też to nestle nan pro, a później sojowe na recepte bo wyskoczyła jej na buzi skaza białkowa....niby nie dużo ale jednak coś. A Małemu też daliśmy to na próbę jakby mnie nie było w domu - tak jak wczoraj i bez problemu się napił 
chociaż myślałam o bebilonie lub hippie bo jak sporadycznie dostanie to aż tak drogo nie wychodzi, no ale wiadomo jak tylko takie pije to różnica jest.

chociaż myślałam o bebilonie lub hippie bo jak sporadycznie dostanie to aż tak drogo nie wychodzi, no ale wiadomo jak tylko takie pije to różnica jest.
- magda79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #268371 przez magda79
Agusia to fajnie masz....ja pracuje 8godz, a na karmienie nie będę wychodzić, bo mam do pracy 25km i sama musiałabym dojeżdżać i połowe wypłaty zeżarło by paliwo, a tak jeździmy na zmianę z koleżankami 
jak ostatnio rozmawiałam z moją kadrową to mówiła mi, że jak chce to mogę 3/4 etatu albo 1/2 no ale tak czy siak musiałabym sama dojeżdżać...więc jesteśmy w punkcie wyjścia.
Jeszcze myślałam czy mogłabym pracować np. 3 dni 8 godz a reszta wolne...no ale chyba nie.
Mam takie same myśli jak Twój M Agusia - jakby D zarabiał 1,5 tys więcej to ja bym poszła na wychowawczy....
a z opieką nad Małym to miała bawić moja mama - mieszka obok - i teściowie - na zmianę tak jak było przy Majce, no ale ja nie wiem czy moja mama da radę, bo jak pisałam kiedyś jest po zawale płuca i zator się zrobił, więc nie może nic podnosić, żadnych wysiłków i ogólnie jest bardzo osłabiona...Ona twierdzi, że da radę ale ja sama nie wiem.
jedyny plus w tym wszystkim jest taki, że teraz D pracuje na różne godziny / zmiany w tym noc i może jakoś się poukłada...mam nadzieje, jestem pozytywnie nastawiona
to się napisałam..........

jak ostatnio rozmawiałam z moją kadrową to mówiła mi, że jak chce to mogę 3/4 etatu albo 1/2 no ale tak czy siak musiałabym sama dojeżdżać...więc jesteśmy w punkcie wyjścia.
Jeszcze myślałam czy mogłabym pracować np. 3 dni 8 godz a reszta wolne...no ale chyba nie.
Mam takie same myśli jak Twój M Agusia - jakby D zarabiał 1,5 tys więcej to ja bym poszła na wychowawczy....
a z opieką nad Małym to miała bawić moja mama - mieszka obok - i teściowie - na zmianę tak jak było przy Majce, no ale ja nie wiem czy moja mama da radę, bo jak pisałam kiedyś jest po zawale płuca i zator się zrobił, więc nie może nic podnosić, żadnych wysiłków i ogólnie jest bardzo osłabiona...Ona twierdzi, że da radę ale ja sama nie wiem.
jedyny plus w tym wszystkim jest taki, że teraz D pracuje na różne godziny / zmiany w tym noc i może jakoś się poukłada...mam nadzieje, jestem pozytywnie nastawiona

to się napisałam..........
- magda79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- mgielka22
-
- Wylogowany