- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #66901 przez Agusia83
Asik, dziekuje za informacje....wlasnie nie mialam ulotki w domu, tylko listki z tabletkami...weszlam wczesniej na jakas strone rennie, ale tam bylo napisane by skonsultowac sie z lekarzem...ale chyba 1 pastylka mi nie zaszkodzila:P
Temat został zablokowany.
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 10 miesiąc temu #66902 przez Marta M
Agusia ja nie mialam zgagi...no tego by juz bylo za wiele, czasem nawet trzy razy dziennie wymiotuje od 5 tygodni i to mi w zupelnosci wystarczy...heh...a skoro o objawach: ja mam ciagle zimne stopy i dlonie, zawsze bylo mi goraco, a odkad jestem w ciazy jest mi zimno...a czytalam, ze od 10 tygodnia powinno byc cieplo z powodu zwiekszonego przeplywu krwi...a Wy jak macie? I wczoraj dokuczaly mi lekkie kurcze lydki...a przeciez zazywam magnez codziennie...
Agusia ja tez w srode ide do gina, a dzisiaj juz wracam do Krk bo musze wreszcie odebrac moje wyniki z tych wymazow...
Agusia ja tez w srode ide do gina, a dzisiaj juz wracam do Krk bo musze wreszcie odebrac moje wyniki z tych wymazow...
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #66910 przez Agusia83
MartaM, to faktycznie szargaja Toba te wymioty....wspolczuje....ja wymiotowalam tylko raz, a mdlosci mialam moze przez tydzien...natomiast mam czasem dusznosci, tak, ze budzac sie w nocy musze otworzyc okno, bo brakuje mi powietrza....nie mam skurczy lydek...kiedys bolala mnie zyla pod kolanem, ale 2 dni i przeszlo...ale z tylko skurczami slyszalam, ze normalne...lecz na najblizszej wizycie powiedz lekarzowi, moze on przepisze jeszcze lepszy magnez....bo wiesz jak to z lekami, jeden drugiemu nie rowny....
a z tym zimnem rak i stop mam to samo...i najczesciej mam tak wieczorem, tak wiec idac spac musze ubrac skarpetki a dopiero w nocy jakos je sciagam
a z tym zimnem rak i stop mam to samo...i najczesciej mam tak wieczorem, tak wiec idac spac musze ubrac skarpetki a dopiero w nocy jakos je sciagam
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #66924 przez Marta M
To mnie tak samo: najbardziej to zimno czuje wieczorem, tez ubieram skarpety i na koldre klade jeszcze koc.. Co do wymiotow to wymiotuje rano, kiedy mam pusty zoladek (samymi slinami i woda), takze nie spadlam nic na wadze, a nawet wrecz przeciwnie przytylam kilo od poczatku ciazy...a wieczorem rzadziej cos zwroce, ale mdlosci i tak potworne..
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 10 miesiąc temu #67016 przez bewipo
No ja też taka wrażliwa się zrobiłam...
A macie już coś z wyprawki?? Mi rodzice przywieźli od znajomych tyle wszystkiego, że hoho... Ciuchów 3 worki, z tym że na większe dziecko, a na noworodka to sobie najwyżej dokupię, albo może coś od kuzynek mi się dostanie. Do tego kojec, mata edukacyjna, nosidełko, podgrzewacz do butelek, krzesełko, rożek... Trochę wcześnie, ale akurat tamci koniecznie chcieli już to wszystko wydać.
A macie już coś z wyprawki?? Mi rodzice przywieźli od znajomych tyle wszystkiego, że hoho... Ciuchów 3 worki, z tym że na większe dziecko, a na noworodka to sobie najwyżej dokupię, albo może coś od kuzynek mi się dostanie. Do tego kojec, mata edukacyjna, nosidełko, podgrzewacz do butelek, krzesełko, rożek... Trochę wcześnie, ale akurat tamci koniecznie chcieli już to wszystko wydać.
- angie1713
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #67039 przez angie1713
Jeśli chodzi o stopy to mi też bardzo marzną ale wieczorem.Wieczorem też odczuwam najbardziej mdłości aż nie mogę zasnąć. Mam jeszcze małego stresa bo w czwartek wybieram się na usg mam nadzieję że usłyszę serduszko mojej małej kruszynki:)b
Jeśli chodzi o wyprawkę to jeszcze nie mam ale jeśli będzie dziewczynka to mnóstwo ciuszków mam dostać od siostry bo ta teraz roczna kruszynkę moją chrześnicę jeśli chłopak to trzeba będzie wszystko zakupić
Jeśli chodzi o wyprawkę to jeszcze nie mam ale jeśli będzie dziewczynka to mnóstwo ciuszków mam dostać od siostry bo ta teraz roczna kruszynkę moją chrześnicę jeśli chłopak to trzeba będzie wszystko zakupić
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #67095 przez Pyśkaaaa
w stopy to i ja niesamowicie marzne i zgaga sie zdarzyła nie raz! zaparc nie mam wrecz odwrotnie. i jedyne co mnie martwi to te bole w podbrzuszu i bole nerek ale ja 3-4 razy w nocy wstaje aby sie wysiusiac. jutro ide do lekarza i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
a ubranek nie mam jeszcze nic! i poczekam az mi sie 4 miesiac zacznie wtedy moze cos kupie
a ubranek nie mam jeszcze nic! i poczekam az mi sie 4 miesiac zacznie wtedy moze cos kupie
- Ewcia22
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #67192 przez Ewcia22
Witam a
ja prawdopodobnie jutro zrobię badania krew mocz itd na usg zapisana jestem na środę ciekawe co lekarz powie bo po tej pierwszej wizycie jakaś wystraszona jestem że coś nie tak a jeszcze do tego ostatnio co wieczór mam jakieś plamienia i brzuch mnie boli jak na @ a wy też macie badania jakiegoś białka całkowitego? Ja w poprzedniej ciąży nic takiego nie miałam teraz mam to zrobić
a jak miałyście robione pierwsze usg?
ja prawdopodobnie jutro zrobię badania krew mocz itd na usg zapisana jestem na środę ciekawe co lekarz powie bo po tej pierwszej wizycie jakaś wystraszona jestem że coś nie tak a jeszcze do tego ostatnio co wieczór mam jakieś plamienia i brzuch mnie boli jak na @ a wy też macie badania jakiegoś białka całkowitego? Ja w poprzedniej ciąży nic takiego nie miałam teraz mam to zrobić
a jak miałyście robione pierwsze usg?
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #67196 przez katy25
Hey dziewczynki:))
Ja już po sesji z czego cieszę sie niemiłosiernie. Odpoczne sobie trochę i zabieram sie za magisterkę, bo czas najwyższy!
Poruszałyście temat marźnięcia - ja non stop mam zimne ręce i nogi (o ile nie mam na sobie EMU bo one grzeją mnie bosko) nawet w pracy w nich chodze bo mam ciepełko;)
ja ogólnie bardzo sie poce, co jest dziwne bo ogolnie nie mam z tym problemów i trzęsie mnie zimno- czuje że jestem wyziębiona.
EWCIA22 pierwsze USG zawsze jest przez pochwe, inaczej nic by lekarz nie zobaczył
Ja jutro po 18 mam wuzytę i tez sie troche denerwuje, co ona mi tam powie? Dam Wam znać jutro!
Jeżeli plamisz to powinnas od razu zgłosic sie do lekarza - to moze nie znaczyć nic wielkiego niektóre kobiety plamią do 4 mca ale z drugiej strony ja bym już popędziła do lekarza...
Ja nie miałam zalecanych tych badań. Jutro właśnie po raz pierwszy odbieram krew i te inne... zobaczymy co w nich wyjdzie?
Mnie brzuch czasami pobolewa, ale wydaje mi sie, że tak bezpiecznie. Ale niestety od kilku dni mam straszne upławy i swędzi mnie tam... pewnie jakieś bakterie mi sie tam zadomowiły:) już tak miałam... troche to jest uciążliwe ale jutro pójde do swojej lekarz to powiem jej co mi dolega.
Pozdrawiam WSZYSTKIE
Ja już po sesji z czego cieszę sie niemiłosiernie. Odpoczne sobie trochę i zabieram sie za magisterkę, bo czas najwyższy!
Poruszałyście temat marźnięcia - ja non stop mam zimne ręce i nogi (o ile nie mam na sobie EMU bo one grzeją mnie bosko) nawet w pracy w nich chodze bo mam ciepełko;)
ja ogólnie bardzo sie poce, co jest dziwne bo ogolnie nie mam z tym problemów i trzęsie mnie zimno- czuje że jestem wyziębiona.
EWCIA22 pierwsze USG zawsze jest przez pochwe, inaczej nic by lekarz nie zobaczył
Ja jutro po 18 mam wuzytę i tez sie troche denerwuje, co ona mi tam powie? Dam Wam znać jutro!
Jeżeli plamisz to powinnas od razu zgłosic sie do lekarza - to moze nie znaczyć nic wielkiego niektóre kobiety plamią do 4 mca ale z drugiej strony ja bym już popędziła do lekarza...
Ja nie miałam zalecanych tych badań. Jutro właśnie po raz pierwszy odbieram krew i te inne... zobaczymy co w nich wyjdzie?
Mnie brzuch czasami pobolewa, ale wydaje mi sie, że tak bezpiecznie. Ale niestety od kilku dni mam straszne upławy i swędzi mnie tam... pewnie jakieś bakterie mi sie tam zadomowiły:) już tak miałam... troche to jest uciążliwe ale jutro pójde do swojej lekarz to powiem jej co mi dolega.
Pozdrawiam WSZYSTKIE
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #67199 przez Marta M
Katy gratuluje zdanej sesji To teraz chwila na odpoczynek...
Tez nie mam jeszcze nic dla malenstwa, ale jak mowilam bede robic zakupy z mezem jak juz wroci. Wlasnie odebralam wyniki z wymazow i o ile mnie sie wydaje to wyniki sa bardzo dobre
Ja tez w srode ide na wizyte a za tydzien w czwartek mam usg genetyczne.
Tego białka całkowitego nie miałam robionego..
Pyska, Katy powodzenia jutro u lekarza
Tez nie mam jeszcze nic dla malenstwa, ale jak mowilam bede robic zakupy z mezem jak juz wroci. Wlasnie odebralam wyniki z wymazow i o ile mnie sie wydaje to wyniki sa bardzo dobre
Ja tez w srode ide na wizyte a za tydzien w czwartek mam usg genetyczne.
Tego białka całkowitego nie miałam robionego..
Pyska, Katy powodzenia jutro u lekarza
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #67214 przez bewipo
Ewcia z plamieniami to dzwoń do lekarza, bo to nie ma co czekać. Lepiej dmuchać na zimne. Tego białka też nie miałam.
katy gratulacje i powodzenia na magisterce
Dajcie znać dziewczyny jak od lekarzy wrócicie.
Ja mam genetyczne za tydz w środę.
katy gratulacje i powodzenia na magisterce
Dajcie znać dziewczyny jak od lekarzy wrócicie.
Ja mam genetyczne za tydz w środę.
Moderatorzy: ilona