BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 10 miesiąc temu #67724 przez Asik
jakbyś miała skierowanie od gina to bys nie płaciła , angellika poszła ze skierowaniem i miała bezpłatne. popytaj się jeszcze.Ale jak Ty taka młoda jestes to hmmm nie wiem czy bym poszła na to typowo genetyczne jeśli u gina by było wsio ok :D Ja musiałam :) ale takie standardowe dla młodych to wydaje mi się że wystarczy :D lepiej zapisać sie na to w 20 tygodniu kiedy badane są organy wewnętrzne.

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
Temat został zablokowany.
13 lata 10 miesiąc temu #67726 przez Marta M
Dziekuje Asik :) Ja tez o tym czytalam wczesniej i dlatego zrezygnowalam z testu pappa..bo jesli wyjdzie nieprawidlowo to zalecaja amniopunkcje, na ktora bym sie nigdy w zyciu nie zgodzila, bo jest bardzo wysokie ryzyko poronienia...a to ze mi wyliczy prawdopodobienstwo to jakos specjalnie mnie to nie ciekawi...

a usg duzo powie...

mnie wogole gin powiedzial, ze test pappa mam wykonac tydzien przed usg i na usg przyjsc z wynikami pappa, ale decyzja nalezy do mnie bo testu pappa nie musze wcale wykonywac..

Bewipo a Ty robisz pappa?
13 lata 10 miesiąc temu #67732 przez Asik
Ja to czekałam na wyniki z wieelkim niepokojem itp :D bo u mnie ryzyko wyjściowe było duże 1:104 na ZD 1:242 na zesp Edwardsa i 1:762 Zesp Patau , po usg wynosiło 1:520 , 1:733 i 1:14753 a jak przyszły wyniki z Pappa zintegrowanego razem z USG to uffff 1:2081 na ZD 1:4837 na ZE i 1:15240 na ZP :D :D :D i od razu mi powiedzieli że nie potrzeba amniopunkcji :D

13 lata 10 miesiąc temu #67741 przez Marta M
To fajnie Asiu, test pappa Cie uspokoil ;) Ja juz nie bede zmieniac decyzji co do testu, samo usg ;)
13 lata 10 miesiąc temu #67744 przez Pyśkaaaa
wlasnie wróciłam od gina :) oczywiscie wszystko w porzadku :D wyznaczyl mi w koncu termin porodu na 23:) za miesieac umowilam sie z nim na to usg genetyczne. u mnie to kosztuje razem z wizyta 200 zl.
13 lata 10 miesiąc temu #67754 przez Ewcia22
Ja mam jutro usg o 8.30 po wizycie dam znać co i jak u mnie dziś miałam zrobić badania ale w ostatniej chwili postanowiłam zmienić lekarza i przychodnie do której będę chodzić tu gdzie teraz będę chodzić mam na miejscu punkt laboratoryjny a gin ma u siebie w gabinecie sprzęt do usg no i mam trochę bliżej

a w domu jestem na etapie uczenia córeczki picia kaszki ciężko idzie ale tym z kartonu raczej się nie najada i jest drogie i muszę się pochwalić że dziś 1 raz stanęła sama w łóżeczku jestem dumną mamusią :)
13 lata 10 miesiąc temu #67770 przez bewipo
Edyta witamy, rozgość się jak u siebie :)
Marta ja też samo usg robię. Gin mi powiedział, że jak usg wyjdzie coś nie tak to wtedy trzeba test z krwi zrobić.
Agusia 300 zł sporo kasy, ale lepiej mieć pewność, że wszystko dobrze z maluszkiem. Moja gin na pewno tak dobrze mi tego usg nie zrobi.
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #67780 przez Mała
Mnie lekarz też zaproponował badania prenatalne, żeby mnie uspokoić, bo synek ma przepuklinę oponowo-rdzeniową. Robiliśmy badania genetyczne i prawdopodobieństwo 2 dziecka z tą wadą wynosi tyle ile każdej innej ciężarnej.
Trochę inaczej podchodzę do tej ciąży i badań niż wy dziewczynki. Za pierwszym razem też było wszystko ok i niby czemu miało nie być, bo 2-3 dzieci na 1000 rodzi się z tą wadą. A akurat trafiło na nas, a teraz dopóki nie zobaczę zdrowego dziecka urodzonego na swoich piersiach to żadnym badaniom nie uwierzę.

A na amniopunkcję też bym się nie zgodziła.
13 lata 10 miesiąc temu #67917 przez Agusia83
czesc dziewczynki, jest tu ktos dzis? Wiem wiem..prawie wszystkie pracujecie...to ja sie obijam w domu :P ....zartuje...dzis o 17 mam wizyte i lekkiego stresa, chociaz nic sie nie dzieje, czuje sie dobrze....chce juz miec usg i zobaczyc dzidzie, by sie uspokoic....aby oczywiscie na kolejne usg trzymac forme i pozniej zaczac sie martwic czy wszystko ok :P ...tak chyba juz bedzie...ze strach bedzie nam towarzyszyl cala ciaze, no i reszte zycia...o nasze maluchy...
i znow strasznie zimno...nie wychodze na pole, ale widze kreski termometru i ludzi poubieranych jakby byl mroz trzaskajacy...wiec faktycznie musi byc nieciekawie....
13 lata 10 miesiąc temu #67956 przez Pyśkaaaa
Agsia nie tylko Ty sie obijasz :) ja tez sie dze w domku :D nie matw sie na pewno wszystko bedzie dobze z dzidzia. daj znac jak wrocisz od doktorka ja niestety wyjsc musze L4 zaniesc do roboty.
13 lata 10 miesiąc temu #67963 przez Agusia83
A ja mam dzis wielkiego lenia....nic mi sie nie chce...a tu gary trza umyc, bo wczoraj wieczorkiem juz nie palalam checia mycia:P, pranie trzeba zrobic, moze cos poprasowac, bo zaraz mezuc nie bedzie mial w czym chodzic:P :P ...ale sie rozleniwilam...i co mam ugotowac na obiad?mysle o frytkach, ale to troszke tlusty interes....ale jaki pyszny :laugh:
13 lata 10 miesiąc temu #68003 przez Pyśkaaaa
ja dzis pomodorowa robie:) a na drugie to nie wiem...brak pomyslu :P
13 lata 10 miesiąc temu #68016 przez Asik
kobietki kochane znalazłam taki blog :D :D my mamy ubaw że hej :D macie i śmiejcie sie razem z nami :D :D
ratunku-co-robic.ownlog.com/3,11350,kategoria.html

13 lata 10 miesiąc temu #68074 przez Agusia83
Asik, dzieki za linka...kurcze, ze tez ludzie potrafia byc tacy ciemni no i trzeba wprost powiedziec glupi....porażka...widzialam gdzies kilka tego typu pytan...ale nie chcialam uwierzyc, ze ludzie pisza to na powaznie..
Teraz ide prasowac.... :laugh: :laugh:
13 lata 10 miesiąc temu #68079 przez bewipo
Ja tez się lenię w domku :) Dziś to nawet nie chce mi się postów pisać. Heh, a jeszcze goście mi się zwalają za jakieś 2 godz... Jeny Agusia ty to robotna jesteś ;) Ja do mycia garów męża gnam, prasowanko mi mama zrobiła, ale kurczę nie daje rady. Jak się wczoraj lepiej czułam i coś posprzątałam, to wieczorem miałam taki kryzys że hej, dzisiaj też niepozbierana jestem. Eeee czekam na ten przypływ energii w II trymestrze ;)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia