BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 7 miesiąc temu #117279 przez gosia2324
magdamagda sliczny brzuszek :silly: Ale masz klimaty, tylko pozazdroscic ... ;)

katy Gratuluje , super ze maluszek zdrowo rosnie,
Ja juz nie moge doczekac sie mojej wizyty, a to dopiero 24 go ...
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #117302 przez gosia2324
Moje ostatnie zakupy...
Wiecie co Jagódka ma juz wiecej sukienek niz ja ... ja nie cierpie ani sukienek, ani spodnic :)
13 lata 7 miesiąc temu #117309 przez Agusia83
Pati, to Ty bardzo wysoka babeczka jestes...178cm...pieknie...nasz maluszek tez malutki nie bedzie, bo w 21tc mial juz 26cm z nozkami..a rodzice tez wysocy, ja 170, a maz 195 :lol: ..oby glowka nie byla nie wiadomo jak wielka, bo chyba nie urodze wowczas tej dynki...haha...

Gabrysia, jakie cudne sukieneczki...zazdroszcze Wam, ze juz wiecie na 100% czy to chlopczyk czy dziewczynka...bo mozecie kupowac konkretne ciuszki...
13 lata 7 miesiąc temu #117313 przez Pyśkaaaa
Magda pieknie :) widoki cudne a brzus... ach...

Katy cudownie ze wsio ok :) i gratuluje chlopaka

Agusia najwazniejsze ze zdrowo rosnie :)

Pati bedziecie mieli malego wielkoludka :D ja niska jestem :)

Gosia jakie slodkie sukieneczki :D zakochac sie mozna :P

dziewuszki a dzisiaj ja na 19... i spac nie moge nerwy mnie juz biora :P tak tak wiem bez sensu sie znow denerwuje...
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #117318 przez Agusia83
Pyskaa, no ba, pewnie, ze niepotrzebnie sie denerwujesz...na 1000000000000% z maluszkiem wszystko dobrze. Ja odkad czuje juz dzidziolka, to jestem spokojniejsza i na wizyty tez ide lzejsza psychicznie :silly: ..co prawda na 2 genetycznym, troszke sie denerwowalam, ale teraz wiem, ze jest to niepotrzebnie...wowczas dzidzius tak wariuje, ze ciezko pomierzyc wiele parametrow :silly:

Moj dzidzius jest cwany...czuje, ze sie rusza i widze, ze bus podskakuje, ale jak odslonie bluzke, to skurczybyk siedzi cicho....przeciez on nie wie, ze brzuszek goly jest, prawda?

A tak z innej beczki, to moj malzonek ma dzis imieniny...nie mam prezentu, nie wiem co kupic...zreszta w tym miesiacu mielismy i jeszcze bedziemy miec tyle wydatkow, ze glowa mala....a do tego wkurzyl mnie tekstem, ze on znow nie ma skarpetek....a czy ja w jego skarpetkach chodze?

a do tego snilo mi sie dzis, ze bylam na imprezie i gubilam 3 pary butow :silly: ciekawe co to oznacza?
13 lata 7 miesiąc temu #117347 przez pati-m
Cześć dziewczyny!
Ale miałam koszmarną noc :( Gdzieś tak po 2 obudził mnie straszny ból pleców, jakoś tak odcinek lędźwiowo-krzyżowy ze wskazaniem na prawą stronę. Nigdy w życiu mnie tak nie bolało. Normalnie czułam jakby mi ktoś jakąś włócznię w plecy z tyłu wbił, aż oddychać prawie nie mogłam i miałam uczucie, że w środku mi coś spuchło. Już myślałam, że pojadę z mężem na pogotowie. Czy takie bóle pleców się zdarzają? Wiem, że mój marny dużo waży, no i teraz nie będzie nam coraz lżej, wręcz przeciwnie, ale czy to normalne? Co prawda wczoraj jak byliśmy na wizycie to nam lekarka pokazała i mówiła, że Kacper mi się ulokował na tętnicy biodrowej, wczuwa się w jej bicie i sobie podskakuje - może ten ból był tego efektem? Może mi mój maluch zablokował w pewien sposób jakoś przepływ krwi w tym miejscu i dlatego tak bolało? Proszę Was kochane, dajcie znać co o tym myślicie...
13 lata 7 miesiąc temu #117355 przez Agusia83
Pati, nie denerwuj sie....a w jakiej pozycji spalas, badz tez w jakiej sie obudzilas, ze plecy tak bolaly? Bylo to na boku, czy na wznak? Jesli na wznak to tak nie powinnysmy juz spac. Macica z cala swa zawartoscia jest juz na tyle ciezka, ze po pierwsze uciska na kregoslup, wlasnie w odcinku ledzwiowo-krzyzowym, a po drugie uciska na naczynia krwionosne zlokalizowane na tym obszarze....Jezeli bol ustapil, to nie powinnas sie martwic, oczywiscie przy najblizszej wizycie powiedz lekarzowi. Staraj sie spac na bokach, miec wysoko podeszke, to pomaga przy bolach kregoslupa i przy tym, by zgaga nas nie dopadla...

Ja od kilku dni czuje mrowienie w nogach i rekach...i to tez jest spowodowane uciskiem macicy...a uczucie jest nie do zniesienia...
13 lata 7 miesiąc temu #117385 przez bewipo
Dziewczyny ja po wizycie. Pani doktor potwierdziła dziewczynkę. Waży 483g. Wszystko jest ok. Ja mam tylko morfologie kiepską (podobno jestem przezroczysta) i żelazo mam brać 3xdziennie. Dostałam też tą krzywą cukrową 75g.

Gosia sukienki śliczne :)

Pati też myślę, że to jakiś ucisk, ale jak ci się powtórzy to lepiej idź do lekarza.

Agusia moja mała też jest cwana, jak mam rękę na brzuchu i czuję podskoki to chcę popatrzeć czy to widać, to jak patrzę to mnie nie kopie ;)
13 lata 7 miesiąc temu #117404 przez magdamagda1988
Witajcie drogie mamusie :)

Gosia naprawde sliczne te ciuszki dla dziewczynki sa zawse bardziej urocze :)

Pata bola Cie jak mnie bo ja albo spalam wczesniej na brzuchu albo na plecach ale zaczynam sie przyzwyczajac na bokach spac...

Ja mam dopiero za 2 tyg wizyte to moje pierwsze usg genetyczne... Dobrze ze juz mam ubezpieczenie bo takto kosztuje 165 euro. nie wiem ile kosztuje w polsce ale pewnie mniej...
NO i mam malego stressa czy wsio ok...

Agusia miedzy nami jest tydzien roznicy ja mam z miesiaczki termin na 17 Ty bodajrze na 10 ale mnie sie zmienilo miedzy 25 a 30 wrzesnia i lekarz powiedzial zejak dzidzia sie zadomowi to zeby do pazdziernika nie czekala... Zreszta Ciekawe czy beda jakies wrzesniaczki z sierpnia lub pazdziernika :)
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #117407 przez Marta M
Smerfetko gratulacje i dolaczam sie do prosby Agusi: wklej nam zdjecia :)

Heh..widze ze wszystkie kobitki usuwaja owlosienie, a ja dolaczam sie do buszmenki Malej..;) Wloski sa wlasnie po to zeby chronic przed infekcjami, oczywiscie podgalam sie ale tylko po bokach i Agusia ja np nie wstydze sie meza, sam mowil ze pomoze, jeszcze daje rade ale nie omieszkam skorzystac, zwlaszcza przed samym porodem kiedy raczej usune wszystko co tam rosnie ;)

Pati to faktycznie uparciuszek albo niesmialy, a moze chce Wam niespodzianke zrobic i dopiero we wrzesniu sie pokazac :)

Magda jakie zdjecie, uff :D I brzus i morze, cudo!

Gosiu jakie piekne sukienki, gdzie je zakupilas?? Jak ja chodze i szukam to te co mi sie podobaja strasznie drogie sa..:(

Agusia a mnie powiedziala ze na glukoze idzie sie na czczo.

Tak pati, jesli lezalas na wznak taki bol sie mogl zdazyc., czytalam, ze mozna nawe stracic przytomnosc, poniewaz macica moze utak ucisnac jakas zyle glowna ze zablokuje chwilowo doplyw krwi. Wskazane jest lezenie na boku, szczegolnie na lewym.

DZIEWCZYNKI:
1. Marta M: MAJA IZABELA,
2. ewelinaa: KINGA,
3. gosia2324: JAGÓDKA,
4. słowiczek: NATALIA,
5. martysia0110: LENA,
6. bewipo,
7. monika1984lodz,
8. klatina

CHŁOPCY:
1. mYSZA: JAN ANDRZEJ,
2. pati-m: KACPER,
3. Pyska: FRANEK,
4. fanka: DAWID,
5. kasia79: SZYMON PIOTR,
6. beti: FILIP,
7. SYLWIA: LEON,
8. magdamagda1982: KEVIN,
9. smerfetka: LEONARD,
10. katy25,
11. Mała (?),
12. Edyta1986 (?),
13. Agusia83 (?)
13 lata 7 miesiąc temu #117408 przez monika1984lodz
magdamagda sliczny brzuszek i wdoki :)

Ciesze sie, ze wszystko ok po wizytach :)

pati- ten bol co mowisz to rzeczywiscie moze byc wynik ucisku. Ja mam tak z nogami.Dzisiaj sie obudzilam o 3 nad ranem i nie moglam z bolu wytrzymac.Staram sie spac na boku ale jakos mi nie wychodzi najwygodniej mi na plecach.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #117410 przez beti
Dzień dobry wszystkim :-)))
ten ból to mogą być też te skurcze przepowiadające braxona hicksa, u mnie one są najczęściej po prawej stronie, ale podobno mogą też wystąpować właśnie w okolicach kręgosłupa...poobserwuj, ale na wszelki wypadek podpytaj przy okazji lekarza...

Katy - zakupiłam ten śpiworek :-) i kilka innych rzeczy jeszcze
Załączniki:
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #117412 przez beti
Pomóżcie, bo ja mam jakiś problem z podejmowaniem decyzji ostatnio ;-/ Jaki kolor ładniejszy? normalnie zdecydować się nie mogę... żółty fajny bo kontrastowy, ale ja nie lubię koloru żółtego a ten niebieski w rzeczywistości jest bardziej wyrazisty niż na foto no i ma ciekawszą budkę z okienkiem do podglądania maluszka... wózeczek chciałabym, żeby został też dla 2-go dziecka (może dziewczynki??)...aż mi się te kolory w nocy dziś śniły...; -/
Załączniki:
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #117413 przez bewipo
Co do glukozy to mi też powiedziała, że na czczo. I jak to ładnie ujęła, że ta glukoza jest zamiast posiłku... No i te pół cytryny zabrać dla lepszego smaku.

beti mi bardziej ten żółty podchodzi.
13 lata 7 miesiąc temu #117416 przez Marta M
Ja tez dzisiaj mialam koszmarna noc, przed snem wlaczylam tv, pokazuja trzesienie ziemi w Hiszpani i mowia o tej przepowiedni we Wloszech, wiec jakos tak sie tym przejelam, dokonczylam przepowiednie ze na Wloszech sie nie skonczy i mam po spaniu...padlam chyba o 2ej, maz caly czas spal a ja sie meczylam z myslami...jak zasnelam przysnilo mi sie trzesienie ziemi w Krakowie, widok straszny, obudzilam sie i po spaniu do 4tej...za to rano odespalam, eh..Sama nie wiem co mi odwalilo z tym mysleniem :(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia