BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 11 miesiąc temu #122071 przez kasia79
może teraz
Załączniki:
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #122076 przez pati-m
Piękny/piękna :lol:
13 lata 11 miesiąc temu #122077 przez Paletka
gosia2324 napisał:

Agusia ja tez mam euthyrox 175. i tez do kona zycia :(

Dziewczyny a Wy macie w planach rodzic same czy z Mezami... Wiem ze sa na ten temat obmienne zdania,
Ja rodzilam z mezem, porod byl szybki wszystkiego 3 godz , byl ze mna i nie wyobrazam sobie zeby teraz bylo inaczej :) A Wy ???

ja tez zamierzam rodzic z M. tylko czy On sie zgodzi to jeszcze nie wiem!? :ohmy: :unsure:

weszlam na kompa i bd musiala uciekac bo burza idzie wrrrr nie lubie jej'

dziewczyny wam tez dzis bylo duszno od tej pogody?

3-Grudniowe Szczescie!!!!!
13 lata 11 miesiąc temu #122081 przez kasia79
u mnie na tarasie było całkiem przyjemnie, a w salonie to mam tai chłód jak w klimatyzowanym pomieszczeniu, dlatego nie boję się upałów.
13 lata 11 miesiąc temu #122084 przez pati-m
Duszno, ciężko, gorąco :( U mnie było dziś 29 stopni. Jak wędrowałam po mieście i człapałam się później do domu to się zastanawiałam, że skoro teraz jest mi tak ciężko, to co dopiero będzie w lipcu lub sierpniu :ohmy:
13 lata 11 miesiąc temu #122085 przez Paletka
Marta M napisał:

Paletka, ja sie pogubilam, na kiedy masz termin porodu??

ja na 04.10.2011 ale mozliwe ze urodzie we Wrzesniu

13 lata 11 miesiąc temu #122087 przez Paletka
pati-m napisał:

Duszno, ciężko, gorąco :( U mnie było dziś 29 stopni. Jak wędrowałam po mieście i człapałam się później do domu to się zastanawiałam, że skoro teraz jest mi tak ciężko, to co dopiero będzie w lipcu lub sierpniu :ohmy:

nio u mnie tez pod 30 stopni dzis dochodzila temperatura

Kasia-to ja niestety Klimy nie mam:(

13 lata 11 miesiąc temu #122090 przez pati-m
Ja też klimy w bloku nie mam, ale mężuś przytargał wczoraj obrotowy wentylator i siedzę w fotelu z tą dmuchawą nakierowaną na mnie :laugh:
13 lata 11 miesiąc temu #122091 przez gosia2324
Witam :) Z upalu juz padam .... Zwlaszcza ze caly dzien prawie na spacerze z malym UFFFFF

Co do pieluszek to przetestowalam wiele... Huggies nie polecam bo maly czesto je przesikiwal i robia sie takie grudy :ohmy:
Polecam Babydream z Rossmana ! Tanie i w 100 % sie sprawdzily, a na noc to juz oryginalne Pampersa :)

Nie wyobrazam sobie prac kupek noworodka, ktory zalatwia sie po kazdym jedzeniu i to kupa jest taka jak woda :) Raz jak przebieralam Malego to kupa wystrzelila az na dywan , a lezal na przewijaku :)
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #122092 przez Paletka
pati-m napisał:

Ja też klimy w bloku nie mam, ale mężuś przytargał wczoraj obrotowy wentylator i siedzę w fotelu z tą dmuchawą nakierowaną na mnie :laugh:

to sie ciesz!! :lol: :lol: hehe

Kasia
-widze ze nie bedzie Szymonka....ehhe Masz juz dzieci widze Natalie i Kacpera? a ile maja lat>?? do tego zestawu mysle ze pasowala by Gabrysia,Hania,Marysia

Maj w tym roku i 2010 jest Masa...niestety tak samo ja Zuzanek i Julek

Marta M.-a mozesz i mnie dopisac do Listy??

13 lata 11 miesiąc temu #122100 przez gosia2324
Paletka ,a Twoja dzidzia jak bedzie miala na imie /
Hania , tez bardzo ładnie :)
13 lata 11 miesiąc temu #122103 przez ewelinaa
Ale miałam dziś ciężki dzień - odebrałam wyniki badań i miałam wybrać się na zakupy, ale tak mnie brzuch bolał, że ledwo do domu dotarłam - ból w pachwinach, szczególnie z prawej strony, taki coś jak przed @ tylko znacznie mocniej i twardy brzuch :( Kupiłam no-spe (wzięłam pierwszy raz odkąd jestem w ciąży), leżałam w łóżku i na szczęście minęło. Dobrze, że w poniedziałek idę do lekarza to zapytam co to było :ohmy: bo zdarzyło mi się to pierwszy raz.

wyniki mi się pogorszyły:
RBC 3,89
HGB 11,50
HCT 34,40

glukoza na czczo 81, po godzinie 143 - nie wiem, czy to dobrze czy źle :unsure:

toxoplazmoza :unsure:
IgM 0,10 (ujemny)
IgG 22,0 (dodatni)

Bewipo - śliczne te ubranka, szkoda, że u mnie nie ma takich outletów, ale bym się obkupiła :lol:

Mysza - te pieluchy wielorazowe widziałam kiedyś w DD tvn, zachwalała je Reni-Jusis, fajne są, ale myślę, że na początek na pewnno kupie pampersy premium care, a może później wypróbuję te wielorazowe (jak dziecko robi mniej kup ;) )

Pati - fajny komplecik i cena też super

U mnie cały dzień był upał, teraz trochę się ochłodziło i chyba będzie padać, bo się zachmurzyło.
13 lata 11 miesiąc temu #122107 przez Paletka
gosia2324 napisał:

Paletka ,a Twoja dzidzia jak bedzie miala na imie /
Hania , tez bardzo ładnie :)

Antosia-Tosia_Tosienka-Anotninka

a ja bedzie jednak SYN-bo jeszcze na 100 procent nie wiem to bedzie Leonek

13 lata 11 miesiąc temu #122108 przez ewelinaa
Poszperałam w Internecie i wyszło, że norma po godzinie glukozy 50g powinnam wynosić poniżej 140, przy wyniku 140-180 trzeba zrobić test 75g. brrrrrrrrrr... nie wiem, jak ja to przeżyję, ledwo co wypiłam te 50g :(
13 lata 11 miesiąc temu #122119 przez pati-m
Siedziałam po turecku z laptopem na kolanach i pisałam pracę na uczelnię i kurczę jakaś "blokada" czy coś takiego mi weszła w lewe biodro :angry: Boli jak siedzę, boli jak chodzę, ech...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia