BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 11 miesiąc temu #121662 przez Pyśkaaaa
kasia co do imion to Maja Lena i Zuzia u nas jak miała byc dziewczynka to Maja :) nom i gratulacje :)

Agusia ja uzywam krem przeciw rozstępom z AA i jak na razie nawilża fajnie a na buzke kiedys bewipo polecila bambino :D
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #121672 przez klatina
Ja też nie mam ciemnej linii. Na razie zrobiła mi się z cieńkich włosków (fuj :P ). Pępek zaczyna mi się powoli uwypuklać.
A co do biegunki, to ja też kilka razy miałam. Co drugi dzień ze strasznymi boleściami gdzieś przez tydzień, ale tylko raz dziennie. I nie miałam żadnego wirusa. Mnie lekarka uspokoiła i nie kazała się tym niepokoić. Trzeba uzupełniać płyny i tyle. Gorzej jak biegunka jest non stop.
Kasia niezły numer Ci mała wycięła :laugh:
Mój mąż trzyma kciuki za naszą, że jednak okaże się chłopcem. Nawet na 3d specjalnie idziemy :silly: Jak dla mnie córcia jest super, ale wiadomo jak to mężczyźni: drzewo, dom i syn :woohoo: a potem córeczka najukochańsze oczko w głowie tatusia :blink:

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #121692 przez gosia2324
WItam w piatek :)

Pobudka o 6.00 :(
No niestety dziecko sie wyspalo ...
Maz byl na nocnym dyzurze a ja od 3.00 spalam z Kuba, rano obudzil sie pocalowal mnie w brzuch , zakryl go pizama i powiedzial PA :)
:kiss:

Ale dzis bedzie upal, juz jest mega goraco ... Trzeba sobie zalatwic jakies ciaowe rybaczki ...

Ide dzis odebrac wyniki wczorajszej glukozy. mam nadz ze dobre .
13 lata 11 miesiąc temu #121719 przez Marta M
A ja dziewczyny mam chyba powrot do poczatku ciazy. Co rano lapaly mnie ostatnio mdlosci, a dzisiaj nie wytrzymalam i zwymiotowalam cale sniadanie. A jutro musze isc na glukoze, fujj...Do tego pol nocy nie spalam bo snil mi sie porod, pewnie dlatego ze wczoraj kuzynka dala relacje ze swojego, a potem Majka sie tak wiercila. Caly dzien spala bo chodzilam, a w nocy dokazywala. I do tego nogi mialam tak spuchniete :(:(

Wow Kasia , dziewczynka?? :) Ciekawe ile z nas jeszcze uslyszy taka wiadomosc...Gosiu slyszalam ze Maja to popularne imie ale ja zadnej nie znam..oprocz mojej malej, jesli to dziewczynka, haha :)

Monika mnie sie Blanka podoba :)

Ja juz dawno Wam pisalam o tym, ze mam brazowe halo wokol pepka...linie czasami widac, ale taka delikatna. Co do oliwki to kuzynka smarowala nia coreczke i jak lekarzowi powiedziala ze cos tam po oliwce jej sie stalo, to lekarz ja wysmial, ze w jakich ona czasach zyje, ze oliwka sie smarowalo kilka pokolen temu, ze oliwka zamyka pory i takie tam..jakos mi sie w to wierzyc nie chce..
13 lata 11 miesiąc temu #121720 przez ewelinaa
Kasia - to nieźle się pozmieniało ;) Mi podobają się Weronika i Lenka.

A te koszulki ciążowe z nadrukiem są SUPER, na pewno sobie którąś zamówię - ciężko się zdecydować. Idę dziś odebrać wyniki badań, a później wstąpię do galerii w poszukiwaniu prezentów na dzień dziecka dla dzieciaków szwagierki. Bo dla swojego siostrzeńca już mam :lol:
13 lata 11 miesiąc temu #121726 przez Marta M
Dla tatusia podoba mi sie ta: Look what I did ;)

Ci ludzie sa nienormalni, nie nawidze przepowiedni, widzialyscie co jakis Harold C. na jutro przepowiedzial?? Kilka dni temu Watykan mial isc a jutro caly swiat, masakra jakas..dzieki Bogu nie wierze takim ludziom :):)

A mam jeszcze pytanie: czy chcecie brac znieczulenie przy porodzie?? Albo czy ktoras, ktora rodzila je miala i czy warto??
13 lata 11 miesiąc temu #121728 przez ewelinaa
Właśnie oglądam DD tvn i tam rozmawiają - o jutrzejszym końcu świata - śmiać mi się chce ;) A wcześniej mówili, że w przepowiedni Majów też się pomylili i nie będzie w 2012, a sto lat później... hheehheheheheheeh :)
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #121733 przez Marta M
Wlasnie tez to ogladam...koniec swiata wedlug Majow przesunieto o 100 lat, haha..ciekawe co jeszcze wymysla..
13 lata 11 miesiąc temu #121755 przez Mała
Te przepowiednie to chyba tylko po to, żeby ktoś w mediach zaistniał.
U Was gorąco,a u nas wczoraj owszem ciepło,a dzisiaj chłodno i już kropi, także ciśnienie wariuje.
gosia2324 nie jesteś sama, ja dzisiaj o 6:30 miałam pobudkę :)
13 lata 11 miesiąc temu #121786 przez kasia79
gosiu ja mam Natalkę i Kacperka
13 lata 11 miesiąc temu #121794 przez Marta M
Wylaczylam DD tvn i zaczelam ogladac porody, na szczescie jak same bedziemy rodzic nie bedziemy tego ogladac tak z bliska :)
13 lata 11 miesiąc temu #121799 przez Pyśkaaaa
hej dziewczynki :)

wczoraj rano widziałam te przepowiednie na tvp2 masakra jakas... ludzie maja w glowach niepokolei :P

MartaM ja nie wiem bo ja to sie boje ze nie wytrzymam tego bolu i sie skusze... chociaz gadalam z kolezanka i mowila ze 2 rodzila naturalnie bez znieczulenia i nie jest zle... i ze te znieczulenie to glupota... i wez tu badz madry :P
13 lata 11 miesiąc temu #121800 przez monika1984lodz
dziewczynki dzien dobry :) :*

po podudce o 5:30 i zjedzeniu sniadania, bo taka bylam glodna hihi zasnelam i obudzilam sie pare minut temu. Teraz jem drugie sniadanko, potem prysznici wybywam na spacer bo jest takpiekna pogoda, ze zal w domu siedziec.:)

Martus jak ja tak sobie slucham tych wszystkich od konca swiata to mi sie odrazu smiac chce :P wymyslaja cos a potem te babcie w panike wpadaja.
Jesli koniec swiata bedzie mial nastapic to napewno nikt nie bedzie o tym wiedzial, stanie sie i juz ....

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #121803 przez Marta M
No wlasnie rozne opinie slyszalam, za i przeciw...przeciw to np takie, ze znieczulenie wydluza czas trwania porodu..chcialabym wlasnie zeby wypowiedzialy sie na ten temat dziewczyny, ktore juz rodzily..

Wiem Monika, tez tak uwazam :)
13 lata 11 miesiąc temu #121845 przez slowiczek
dzień dobry dziewczynki :)

u mnie w Warszawie baaaaardzo bardzo ciepło i pełne słońce :)

właśnie byłam w l'eclercu na zakupach - widziałam super bodziaki dla dziewczynek - z tym, że rozmiary zaczynały się od 68 więc jestem niepocieszona :(

co do końca świata to tego jutrzejszego się nie boję haha :D trochę niepokoją mnie te przepowiednie o 2012 aaaaaaaale także luzik :D

ja Marta co do znieczulenia mam mieszane odczucia, i nie wiem czy będę mogła je mieć, jestem alergiczką, nie wiem jaki środek jest podawany, muszę pogadać o tym z lekarzem ale np. lidokaina u mnie odpada :/ zresztą ja się bólu nie boję i obejrzałam chyba już wszystkie możliwe filmy z porodów :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia