BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 11 miesiąc temu #126951 przez katy25
dzien dobry dziewczynki:)

ja też sie wyspałam:) wypiam już kawkę, zaraz wysyłam męża na zakupy i siadam do pisania... musze dzis wysłac I rozdział:)

pati-m ja na pewno bede wszytsko prała w pralce w płynie dla dzidziusiów a potem wyprasuję:)
To sama przyjemność!!

Mysza wstaw zdjęcia wózka!!
Ja dzis bede licytować mojego quinny...
jeszcze nie zapłaciłam za nosidełko :blink:

miłego dnia
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #126952 przez Pyśkaaaa
hej
Pati ja tez niedoświadczona mama ale wiem że na pewno bede prać a potem prasować :D aha a prac bede w pralce :) teraz są dobre pralki i chyba nie wyciągają...

i ja mialam straszną noc wyobraźcie sobie że obudziłam się na siku i było mi słabo... wstałam cała mokra... myślałam że zemdleję...

a i jeszcze ja mam pytanko dziewczyny czy wam też tak wyłażą włosy?? mi lecą garsciami nie ma pociągnięcia żeby nie wypadły... a jak juz umyję głowę to aż płakać mi się chce...:(

życzę miłego niedzielnego dzionka :*
13 lata 11 miesiąc temu #126958 przez pati-m
Pyśka - u mnie raczej odwrotnie jeśli chodzi o włosy. Zauważyłam, że mi zgęstniały i przestały się wywijać, tylko są sztywniejsze i bardziej proste.
Ja za to narzekam na moje rzęsy :) Nigdy nie miałam wybitnie długich i wywijających się aż na brwi :silly: , no ale teraz są w opłakanym stanie - wypadają, są słabe, kruche i bardzo rzadkie. Teraz planuję zakupić jakiś lepszy tusz, bo ten mi nie służy. W końcu w ciąży też trzeba ładnie wyglądać :)
13 lata 11 miesiąc temu #126966 przez slowiczek
dzień dobry dziewczynki :)
ja wróciłam o 3 z wesela, jestem koszmarnie niewyspana - bo to już druga zarwana noc z rzędu :) panna młoda - przypominam ciężarówka :D szalała, że hej :) ja za to nie, ale i tak było fajnie :)

co do ubranek ja będę prała w pralce :)

co do włosów - to nie zauważyłam, żeby wypadały bardziej niż zwykle...
13 lata 11 miesiąc temu #126967 przez bewipo
Pati ja wszystkie ubranka będę prać w pralce, a potem prasować. W końcu nie wiadomo przez ile to magazynów i rąk przeszło.
Włosy mam normalne, nic mi się nie dzieje, może szybciej rosną.
13 lata 11 miesiąc temu #126972 przez pati-m
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)
A ja właśnie poszperałam w sieci i znalazłam rewelacyjne utworki dla bobasa - kołysanki prenatalne, muzykę klasyczną, usypianki itp. :) Mam zamiar nagrać dziś na płytkę i zaserwować mojemu szkrabowi, zobaczymy jak zareaguje :)
13 lata 11 miesiąc temu #126998 przez gosia2324
Witam ;)

My tez bawilsmy sie do 3.00, zostalibyśmy dłuzej ale jak pomyślalam ze i tak o 6.00 czeka nas pobódka ... :(
jednak nasze dziecko sie nad nami zlitowało bo spalismy do 8.00 :woohoo:
Zaraz zbieramy sie na poprawiny juz z malym.
DZis swieci słonko, a wczoraj lalo caly dzien.

Powiem Wam ze nawet sie wybawilam, troche bolal mnie kregoslu od obcasow, ale nie bylo tak zle :)
13 lata 11 miesiąc temu #127001 przez Agusia83
Jesli chodzi o pranie ubranek, to tez slyszalam rozne wersje...ale ja na pewno bede wszystko prala. Tak jak napisala Bewipo, nie wiadomo kto tego dotykal, w czym byly ciuszki przechowywane, a przeciez nawet w siatkach, ktore mamy tez sie troszke kurza...mam proszek lovelle i na pewno w nim bede wszystko czyscic i oczywiscie w pralce...wydaje mi sie, ze na wieli ubrankach sa metki, na ktorych jest napisane gdzie moga byc prane i w jakiej temp. :laugh:

Pyskaa, mnie wlosy tez wychodza...tylko, ze ja to zwalam na klopoty z tarczyca, ale i tak wypadanie sie troszke zmniejszylo...nic sie nie martw, innym kobietom podczas ciazy wlosow przybywa i sa silniejsze oraz maja wiecej blasku, a niektorym kobieto wszystko sie dzieje wrecz na odwrot....wszystkie jestesmy rozne :silly:

Mysza, gdzie zdjecia wozeczka? czekamy na nie...

Slowiczku, ciesze sie, ze dobrze sie bawilas na weselu :woohoo:
13 lata 11 miesiąc temu #127007 przez beti
O matko, jeden dzień mnie nie było i godzina czytania...:-)) a ja właśnie w borach tucholskich się byczę :-) a jestem z Wawy...

Słowiczek, ja chodzę do szkoły rodzenia na inflanckiej i Ci polecam, jest darmowa i mają miejsca na kursach, poza tym fajna atmosfera na zajęciach...

Katy, przywróć tego swojego męża do pionu, co on sobie myśli... :-)))
Ja też Maxi Cosi kupiłam używany i jestem super zadowolona, jest w rewelacyjnym stanie :-)

Ja na pewno będę wszystko prała, w fabrykach też nie wiadomo jakie środki chemiczne itp, więc wolę mieć wszystko świeżutkie i pachnące :-)
13 lata 11 miesiąc temu #127011 przez bewipo
Dziewczyny wybawione po weselach :) Fajnie :)

Ubranka dla maluszków to 100% bawełna, więc ze spokojem w pralce na 40 stopni można prać. Ja tylko sweterki w ręce wypiorę, ale to "hand made" więc wolę nie ryzykować w pralce ;)
13 lata 11 miesiąc temu #127012 przez slowiczek
no właśnie beti ostatnio myślałam o tym, żeby rodzić na inflanckiej i iść tam do szkoły rodzenia, bo chwalą się tym, że mają nieograniczoną liczbę miejsc na kursach bo tworzą ich tyle ile trzeba no i nie odsyłają w czasie porodu....w takim razie jutro zadzwonię i się zapiszę :) a zajęcia są 2 razy w tygodniu czy raz ?
13 lata 11 miesiąc temu #127015 przez beti
Ja chodzę dwa razy w tygodniu w środy i piątki na 17:00...
Bardzo mi przypasowała ta szkoła i te położne, które tam "wykładają".
Porodówka jest już nowa i super wyposażona a na dniach mają otworzyć nowy oddział poporodowy, no i ZZO mają darmowe (chyba jako jedyni w Wawie), znajoma tam rodziła, super poleca :-)))
aha...no i nie odsyłają rodzących jak w innych szpitalach :-))
13 lata 11 miesiąc temu #127016 przez slowiczek
No to super:)
to jest bardzo ważne że nie odsyłają bo to daje komfort psychiczny a w Warszawie to czasem jest masakra z porodówkami, nie wyobrażam sobie jeździć w stresie od szpitala do szpitala...

wystarczy zadzwonić żeby się tam zapisać (tak piszą na stronie przynajmniej :P) ? i powiedz mi, na pierwszych zajęciach trzeba przynieść zaświadczenie o zameldowaniu czy wcześniej ?
13 lata 11 miesiąc temu #127018 przez beti
Ja na pierwszych przynosiłam tylko zaświadczenie od lekarza,ze mogę w kursie uczestniczyć (ale można też później donieść), zameldowanie się wpisuje tylko w ankiecie, nie sprawdzali z dowodem ani nic :-)) no i dzwoni się na infolinię szpitala chyba do godz. 14 każdego dnia z tego co pamiętam :-)
13 lata 11 miesiąc temu #127023 przez Mała
Witam kobietki.
Ja przez ostatnie dwa dni, nie czułam się zbyt dobrze. Leżałam, no-spa i skurcze miałam a potem uczucie jakbym brzuszki przetrenowała. Dzisiaj jest ok, ale już miałam czarne myśli.
Ja pochodzę z wielkopolski, a teraz mieszkam koło Władysławowa.
Ubranka lepiej wyprać i wyprasować, po co maluch ma mieć jakieś uczulenie.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży