BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 10 miesiąc temu #127188 przez martela89
Czytam tak sobie Was dziewczyny i fajnie macie z tymi wózeczkami ja uwielbiam oglądać wózki :)
Mysza i katy wasze wózki śliczne :)

Ja mam 158 i normalnie ważę 42 kg(taki kościotrupek :lol: )a w ciąży przytyłam 27kg :)
Temat został zablokowany.
13 lata 10 miesiąc temu #127190 przez mYSZA
27 kg! o kurcze, a wróciłąś do wagi czy jeszcze schodzisz?

to kurcze kiedy się tak bardzo tyje? w ostatnie 3 miesiace? to przecież widać by było różnice miedzy dniami!

Janek z nami!
13 lata 10 miesiąc temu #127197 przez katy25
mysza ja mam 160 a z ines przytyłam 24 kg!!
chudłam szybko a teraz przed zajściem ważyłam 48-49kg i juz bardzo tesknie za moim wyglądem sprzed ciąży...
13 lata 10 miesiąc temu #127201 przez mYSZA
no a Katy, ile do teraz przytyłaś? i z Ines kiedy najbardziej przybierałaś na wadze?

wszędzie piszą, że przy normalnej wadze powinno się przytyć ok 13 kg i ja bardzo na to liczyłam...

Janek z nami!
13 lata 10 miesiąc temu #127205 przez martela89
mYSZA napisał:

27 kg! o kurcze, a wróciłąś do wagi czy jeszcze schodzisz?

to kurcze kiedy się tak bardzo tyje? w ostatnie 3 miesiace? to przecież widać by było różnice miedzy dniami!

Już 2-3 mies po porodzie ważyłam tyle co przed :)
Karmiłam piersią (od 5 dni nie karmię) ale jadłam wszystko ,mam taką cudowną przemianę materii :)
13 lata 10 miesiąc temu #127208 przez katy25
mysza ja myślę że nie ma co sie kierować, że 13 kg każda z nas jest inna:) Ja niby nie jadłam dużo a przytyłam DUŻO i najwięcej w ostatnich 2 miesiącach na dodatek było lato, puchłam i czułam sie jak czołg:)

Teraz wogóle nie mam apetytu, przytyłam 7kg jak dotad. Mam ogromne piersi jak na mnie bo z reguły sa malutkie:)Tym razem na pewno nie przytyję aż tyle... dbam oto.

dzwoniła do mnie pani od wózeczka i powiedziała że na pewno bede zadowolona!
czekam jeszcze ile za kuriera musze zaplacic?
lece sie myc
dobranoc dziewczynki
13 lata 10 miesiąc temu #127225 przez Marta M
Tylko dwa dni i dwie godziny czytania, nadrabiam nas i staraczki..

fanka to super, jeszcze tylko sesja i obrona :)

Pyska ja mam na odwrot, przed ciaza wychodzily, teraz o dziwo mam duzo mocniejsze wlosy :) Paznokcie tez.

pati a mozesz podzielic sie jakie te utwory dla bobaskow znalazlas?? ja wlasnie nagralam plytke z piosenkami, ktore ostatnio tu wrzucilyscie, miedzy innymi jestem mama, arka noego :) I slucham tego wkolo.

Katy dobry pomysl z tym tygodniowym wyjazdem, niech maz sie teraz przejmuje budowa i innymi sprawami.

O co chodzi z tymi zameldowaniami?? Tylko o szkole rodzenia?? Bo jak sie rodzi to chyba w szpitalu przyjma niezaleznie od tego gdzie sie jest zameldowanym, czy zle mysle??

klatina to wstaw zdjecie dzieciatka :)

Monika czy Nuna to imie??

Agusia co z jutrem?? Ja sobie przypomnialam ze o 17tej mam wizyte u gina. Ale przed 17 jestem do dyspozycji :lol: :lol: :lol:

Eh, ale Was obsypalam pytaniami.
13 lata 10 miesiąc temu #127226 przez monika1984lodz
Martusia Nuna to nie jest imie, my tak mowimy do dzidziolka :) bo kiedys chrzesniak mojego M. jak byl malutki to biegal za swoja siostra i wolal Nuna i tak nam sie przypomnialo hihi :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #127247 przez gosia2324
Katy Gratuluje wygranej Aukcji :) Mi tez udalo sie wygrac za 300 zl :)
Myszka malusi brzuszek :) Jak moj w 4 mies :)
Szczesciara ze tylko tyle przytylas ja juz pewnie z 9 kg ...

Ale mam to gdzieś :P po porodzie wszystko zrzucę jak przy Kubie 17 na + a potem 22- :)

A my wczoraj od 14.00 do 18.00 na poprawinach, a o 20.00 juz spalam :)
13 lata 10 miesiąc temu #127254 przez Pyśkaaaa
hej dziewczynki:)
Mysza cudny ten wózek :) naprawde bardzo mi się podoba... brzuszek śliczny :) a myślałam że ja tylko mam maluszka :P
Katy gratuluje wygranej licytacji :D

dziewczyny ja też nie dbam o to ile przytyje potem się bedę martwić... jem to na co mam ochote :P mam tylko 1 kg na + nie mam wagi w domu... ale w sr ide do gin i zobaczymy :D
13 lata 10 miesiąc temu #127259 przez pati-m
Hej dziewczyny!
My z brzuchalkiem wybraliśmy się wczoraj do kina na Piraci z Karaibów 3d. Trochę się zastanawiałam, jak mały przyjmie ten hałas, ale był dzielny :) Przecież to, co podoba się mamie, nie powinno stresować małego :) Na początku się wiercił dopóki nie znalazłam sobe wygodnego ułożenia na fotelu, a potem cały seans przespał chyba :) A dziś od rana kopie tak, że aż mi laptop podskoczył na brzuchu :)

mysza - brzuchalek super, wózeczek też - super kolorek :)

basia - cudne te butki! Zdolniacha z Ciebie :)

Marta - co do tych utworków, to znalazłam na chomikuj takie pakiety - kołysanki prenatalne, kołysanki dla bobasa, klasyka dla bobasa i inne, naprawdę super :) tu podaję link, gdyby któraś z Was chciała pobrać chomikuj.pl/kuba_47/DLA+DZIECI/MUZYKA++BOBASA
Niestety to nie jest ten użytkownik, od którego ja pobierałam, nie mogę jakoś znaleźć teraz poprzedniego, a on miał więcej + super kołysanki prenatalne, które od dziś będę serwowć brzuszkowi :) Jak Martuś będziesz chciała, to mogę Ci ewentualnie wysłać na maila :)

Gratuluję powygrywanych aukcji dziewczyny! :) Ja też chciałam poszukać jakiegoś używanego wózka na allegro, ale u mnie też rodzice powiedzieli, że pierwszy wnuk musi mieć nowy i koniec i kupują furkę Kacprowi w prezencie ;)
13 lata 10 miesiąc temu #127268 przez Agusia83
Dzien dobry dziewczynki, w ten piekny, sloneczny dzionek :lol:

Mysza, gratuluje wozeczka, jest naprawde sliczny....a bus? slicznusi :laugh:

Katy, super, ze i Tobie sie udalo wylisytowac wymarzony transport dla dzidziusia :woohoo:

Basia, jestes mistrzynia drutow...bardzo mi sie podoba Twoje dzielo...

Klatina, gdzie fotki malenstwa? :unsure:

Pati, maluszek przyzwyczaja sie filmow przygodowych :silly:

Marta, jutro rano ide na glukoze, mam nadzieje, ze po badaniu bede sie dobrze czula...wowczas mysle, ze mozemy bez problemu sie spotkac :lol: postaram sie zrobic dzis obiadek na jutro to juz w ogole bedzie super... :woohoo: to centrum miast moze byc? Rynek?

Mysmy wczoraj byli na grillu i bylo bardzo fajnie...objadlam sie mieska i ziemnakow...mniam, mniam...maluszkowi chyba tez wszystko smakowalo, caly dzionek byl niesamowicie aktywny...a dzis jak narazie leniuszek :silly:
Co do kg, to przytylam miedzy 6 a 7kg...i jakos za bardzo nie martwie sie waga...ale wiecie, powoli zaczynam sie stresowac porodem...chyba sie go boje....
13 lata 10 miesiąc temu #127276 przez Mała
A ja dzisiaj znów noc koszmarna, Kamil miał gorączkę. Oczy spuchnięte, przekrwione i zaropiałe, kaszel, katar i dziś znów do lekarza. A czuję się jakbym była z dziewczynami na weselu i poprawinach .
Miłego dnia kobietki.
13 lata 10 miesiąc temu #127281 przez Agusia83
Mala, przykre, ze synek choruje....a napisz jak Ty sie czujesz? Skurcze przeszly, nie nekaja Cie?
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #127285 przez Mała
Jest lepiej, ale ciągle mam takie uczucie jakbym miała zakwasy. A może to więzadła, macie tak?

Pierwsze czerwcówki się rozpakowują, oj leci ten czas. :laugh: Ja już bym chciała wrzesień i mieć córkę/syna przy sobie, jakoś dłuży mi się ta ciąża i ciągle się martwię, że wcześniaka urodzę :(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia