- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #164951 przez mgielka22
Dzien dobry we wtorek:) ja jakos od 6 nie spie bo mi sie juz nie chce
Pogoda taka sobie slonca nie ma i jest dosc chlodnawo...
Mała spokojna spi sobie w brzuszku i nie przeszkadza mamie
Zaraz ide sobie zrobic jakies sniadanko bo glod mnie zalapal
Moj M spi kolo mnie grzecznie
Pieluch tetrowych mam bardzo duzo bo dostalam, takze na brak nie narzekam juz sie nie moge doczekac bo za 1,5 tyg kupuje wozek
Zauwazylyscie ze w tym roku duzo maluchow rodzi sie przed terminem a nie po???
Pogoda taka sobie slonca nie ma i jest dosc chlodnawo...
Mała spokojna spi sobie w brzuszku i nie przeszkadza mamie
Zaraz ide sobie zrobic jakies sniadanko bo glod mnie zalapal
Moj M spi kolo mnie grzecznie
Pieluch tetrowych mam bardzo duzo bo dostalam, takze na brak nie narzekam juz sie nie moge doczekac bo za 1,5 tyg kupuje wozek
Zauwazylyscie ze w tym roku duzo maluchow rodzi sie przed terminem a nie po???
Temat został zablokowany.
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #164953 przez pati-m
Witam wtorkowo.
Ja od 6 nie śpię. ZGAGA!!!!!!!!!!!!!!!!! I do tego tak bolesna, że chwilami wydaje mi się, że zwymiotuję Kacper też już nie śpi, o czym świadczą jakieś tańce, które urządza sobie w brzuchu. Czasami mam wrażenie, że małemu złośnikowi jest tam za ciasno i tupie zdenerwowany - tak to czuć Powiem Wam szczerze, że mam takie chwile, gdy myślę - o matko, jak ja bym chciała żeby on już wyszedł, wreszcie by mi ta zgaga przeszła. Mąż mnie pociesza, że jeszcze trochę, bo przecież nic więcej nie może zrobić.
A co do przychodzenia na świat dzieci przed terminem, to rzeczywiście coraz częściej się tak dzieje. Nie wiem, czy to jest wina błędnych wyliczeń, czy w taki etap cywilizacyjny weszliśmy - nie wiem jak to nazwać Dla mnie malutki może rodzić się wcześniej, byleby był zdrowy
Ja od 6 nie śpię. ZGAGA!!!!!!!!!!!!!!!!! I do tego tak bolesna, że chwilami wydaje mi się, że zwymiotuję Kacper też już nie śpi, o czym świadczą jakieś tańce, które urządza sobie w brzuchu. Czasami mam wrażenie, że małemu złośnikowi jest tam za ciasno i tupie zdenerwowany - tak to czuć Powiem Wam szczerze, że mam takie chwile, gdy myślę - o matko, jak ja bym chciała żeby on już wyszedł, wreszcie by mi ta zgaga przeszła. Mąż mnie pociesza, że jeszcze trochę, bo przecież nic więcej nie może zrobić.
A co do przychodzenia na świat dzieci przed terminem, to rzeczywiście coraz częściej się tak dzieje. Nie wiem, czy to jest wina błędnych wyliczeń, czy w taki etap cywilizacyjny weszliśmy - nie wiem jak to nazwać Dla mnie malutki może rodzić się wcześniej, byleby był zdrowy
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #164955 przez gosia2324
Witam Was
Ale zaczął mi sie dzień Pobudka o 5.00 i głowa mi pęka
w dodatku znow pada, pranie w pralce, tylko nic nie będzie chciało schnąć w domu .
Nie mam pomysłu co tu zrobić na obiad, możne któraś pomoże ?
fanka z tym czopem to mnie przestraszylas,ale Ty masz juz 35 tydz, wiec kto wie ....
Kurcze dziewczyny wszystko sie zbliża WIELKIMI krokami !!!!!!
Ale zaczął mi sie dzień Pobudka o 5.00 i głowa mi pęka
w dodatku znow pada, pranie w pralce, tylko nic nie będzie chciało schnąć w domu .
Nie mam pomysłu co tu zrobić na obiad, możne któraś pomoże ?
fanka z tym czopem to mnie przestraszylas,ale Ty masz juz 35 tydz, wiec kto wie ....
Kurcze dziewczyny wszystko sie zbliża WIELKIMI krokami !!!!!!
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #164957 przez mgielka22
Wspolczuje wam zgagi ja za to do kibelka latam :/
Pati ja sie wcale nie obraze jak mala wczesniej wyjdzie wrecz sie uciesze baaardzo:D a wlasnie mozna legalnie rodzic od 37 czy 38 tc???
Gosiu ja dzis na obiad robie kurczaka w sosie slodko kwasnym z ryzem albo pierogi
Pati ja sie wcale nie obraze jak mala wczesniej wyjdzie wrecz sie uciesze baaardzo:D a wlasnie mozna legalnie rodzic od 37 czy 38 tc???
Gosiu ja dzis na obiad robie kurczaka w sosie slodko kwasnym z ryzem albo pierogi
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- fanka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #164970 przez fanka
Dziewczyny ja nadal nie wiem czy to czop czy nie ale było to spore i raz , potem już bym spokój, nic nie wyciekało. Skurcze jak na miesiączkę, co 2-3 godz ale bardzo delikatne. Na razie nie panikuje , zobaczę jak się sytuacja rozwinie,Brzuch twardy na maksa. Ale ja Wam już tu pisałam nie raz, że ja mam wrażenie jakbym była z ta moją ciążą miesiąc do przodu może mi się sprawdzi ;-)póki co lecimy do hurtowni po resztę zakupów, bo tym bardziej chce już wszystko mieć. do później papa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #164974 przez Agusia83
Ja rowniez witam wtorkowo...nie moglam sie zalogowac...zapomnialam hasla
Wczorajszy wieczor byl bardzo mily....najpierw maz przyszedl z pracy z pieknym bukietem czerwonych roz a pozniej okazalo sie, ze zaprosil gosci na me urodzinki i wsio przygotowal...nawet mialam torta i dmuchalam swieczki bardzo mnie zaskoczyl...oczywiscie mega pozytywnie...kochany
A jesli chodzi o noc to mialam koszmarna...zle spalam a przy przekrecaniu sie lub wstawaniu do wc okropnie bolaly mnie biodra...do tego od kilku dni boli mnie kosc dupna albo mi sie spojenie rozchodzi...myslicie, ze to cos normalnego na tym etapie?
Jesli chodzi o pieluszki, to ja mam 10 tetrowych bialych i 3 flanelowe, rowniez biale...nie bede juz wiecej kupowac...
Trzymajcie dzis za mnie kciuki, bo byc moze uda mi sie dzis wcisnac na usg bysmy na 100% zobaczyli kogo nosze pod sercem, czy Igorka, czy Karolinke?I chyba wpadne do laboratorium po wyniki z moczu, mam nadzieje, ze nie wyszlo mi bialko...wczoraj chyba tak sie zdenerwowalam tym, ze cisnienie skoczylo mi do 143/90.....
Fanka, tez sie przerazilam jak przeczytalam o Twoim czopie....naprawde byl taki wielki glut? I jeszcze skurcze mialas....no, ale Ty juz w 35tc...oj malutko czasu nam zostalo...malutko...
A jesli chodzi o maluchy, to mnie sie wydaje, ze im sie podoba, ze jest tak ciasno...wowczas czuja sie bardzo bezpieczne...dlatego wiekszosc dzieci po porodzie uspokaja sie jak sa porzadnie zawiniete w rpzek, czy tez kocyk...
Wczorajszy wieczor byl bardzo mily....najpierw maz przyszedl z pracy z pieknym bukietem czerwonych roz a pozniej okazalo sie, ze zaprosil gosci na me urodzinki i wsio przygotowal...nawet mialam torta i dmuchalam swieczki bardzo mnie zaskoczyl...oczywiscie mega pozytywnie...kochany
A jesli chodzi o noc to mialam koszmarna...zle spalam a przy przekrecaniu sie lub wstawaniu do wc okropnie bolaly mnie biodra...do tego od kilku dni boli mnie kosc dupna albo mi sie spojenie rozchodzi...myslicie, ze to cos normalnego na tym etapie?
Jesli chodzi o pieluszki, to ja mam 10 tetrowych bialych i 3 flanelowe, rowniez biale...nie bede juz wiecej kupowac...
Trzymajcie dzis za mnie kciuki, bo byc moze uda mi sie dzis wcisnac na usg bysmy na 100% zobaczyli kogo nosze pod sercem, czy Igorka, czy Karolinke?I chyba wpadne do laboratorium po wyniki z moczu, mam nadzieje, ze nie wyszlo mi bialko...wczoraj chyba tak sie zdenerwowalam tym, ze cisnienie skoczylo mi do 143/90.....
Fanka, tez sie przerazilam jak przeczytalam o Twoim czopie....naprawde byl taki wielki glut? I jeszcze skurcze mialas....no, ale Ty juz w 35tc...oj malutko czasu nam zostalo...malutko...
A jesli chodzi o maluchy, to mnie sie wydaje, ze im sie podoba, ze jest tak ciasno...wowczas czuja sie bardzo bezpieczne...dlatego wiekszosc dzieci po porodzie uspokaja sie jak sa porzadnie zawiniete w rpzek, czy tez kocyk...
Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez Agusia83.
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #164982 przez gosia2324
mgielka22 napisał:
w szpitalu wypełnia sie taka ankiete, w której wybierasz przychodnie,
Do niej szpital zgłasza urodzonego maluszka, z tej właśnie przychodni przychodzi położna środowiskowa (do domu po powrocie ze szpitala)
i do tej przychodni zglaszasz sie po skonczeniu 6 tyg zycia malucha na szczepionke, a ksiazeczke zdrowia dziecka dostaje sie przy wyjsciu ze szpitala.
Mam pytanie do dziewczyn ktore maja maluchy Jakie dokumenty trzeba miec zeby dziecko zapisac do przychodni do rejonu i czy ksiazeczka zdrowia dziecka jest tez tak jakby forma ubezpieczenia czy musze miec ksiazeczke rodzinna???
w szpitalu wypełnia sie taka ankiete, w której wybierasz przychodnie,
Do niej szpital zgłasza urodzonego maluszka, z tej właśnie przychodni przychodzi położna środowiskowa (do domu po powrocie ze szpitala)
i do tej przychodni zglaszasz sie po skonczeniu 6 tyg zycia malucha na szczepionke, a ksiazeczke zdrowia dziecka dostaje sie przy wyjsciu ze szpitala.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #164991 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Dzien dobry
Fanka , kurcze straszysz kochana.... rzeczywiscie lec i porob reszte zakupow.
My wybralismy wozek, teraz tylko czekamy na pieniazki od mojego taty i zamawiamy. jak wam sie podoba?? allegro.pl/polski-wozek-od-producenta-3w...vef-i1688745323.html
Agusia to masz kochanego małża
Fanka , kurcze straszysz kochana.... rzeczywiscie lec i porob reszte zakupow.
My wybralismy wozek, teraz tylko czekamy na pieniazki od mojego taty i zamawiamy. jak wam sie podoba?? allegro.pl/polski-wozek-od-producenta-3w...vef-i1688745323.html
Agusia to masz kochanego małża
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #164998 przez Agusia83
Monia, a ktory kolor wybieracie? Moj maz ucieszylby sie z uchwytu na napoje...ciagle mi mowi, ze musza byc na ....miejsca na piwka
Mieszkacie w domku czy w bloku? Bo troche ciezki wozek...ale z drugiej zas strony, znajdzcie mi lekkie....nie ma...
Ja nie mam nawet windy wiec sama bede musiala tachac wozek...a wozkowni tez nie mamy....na dole w klatce tez go nie zostawie, bo znajdzie sie uprzejmy czlowiek, ktory pozyczy go i zapomni oddac
Mieszkacie w domku czy w bloku? Bo troche ciezki wozek...ale z drugiej zas strony, znajdzcie mi lekkie....nie ma...
Ja nie mam nawet windy wiec sama bede musiala tachac wozek...a wozkowni tez nie mamy....na dole w klatce tez go nie zostawie, bo znajdzie sie uprzejmy czlowiek, ktory pozyczy go i zapomni oddac
Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez Agusia83.
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #165003 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
ten szaro oliwkowy moj M wybieral
Ja mieszkam w bloku na 4 pietrze, ale wozek prawdopodobnie bedzie stal w piwnicy bo ja innej opcji nie widze
Ja mieszkam w bloku na 4 pietrze, ale wozek prawdopodobnie bedzie stal w piwnicy bo ja innej opcji nie widze
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez monika1984lodz.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona