BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #164951 przez mgielka22
Dzien dobry we wtorek:) ja jakos od 6 nie spie bo mi sie juz nie chce :)

Pogoda taka sobie slonca nie ma i jest dosc chlodnawo...

Mała spokojna spi sobie w brzuszku i nie przeszkadza mamie :P

Zaraz ide sobie zrobic jakies sniadanko bo glod mnie zalapal :P

Moj M spi kolo mnie grzecznie :)

Pieluch tetrowych mam bardzo duzo bo dostalam, takze na brak nie narzekam juz sie nie moge doczekac bo za 1,5 tyg kupuje wozek :D

Zauwazylyscie ze w tym roku duzo maluchow rodzi sie przed terminem a nie po???
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #164953 przez pati-m
Witam wtorkowo.
Ja od 6 nie śpię. ZGAGA!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) I do tego tak bolesna, że chwilami wydaje mi się, że zwymiotuję :( Kacper też już nie śpi, o czym świadczą jakieś tańce, które urządza sobie w brzuchu. Czasami mam wrażenie, że małemu złośnikowi jest tam za ciasno i tupie zdenerwowany - tak to czuć :) Powiem Wam szczerze, że mam takie chwile, gdy myślę - o matko, jak ja bym chciała żeby on już wyszedł, wreszcie by mi ta zgaga przeszła. Mąż mnie pociesza, że jeszcze trochę, bo przecież nic więcej nie może zrobić.

A co do przychodzenia na świat dzieci przed terminem, to rzeczywiście coraz częściej się tak dzieje. Nie wiem, czy to jest wina błędnych wyliczeń, czy w taki etap cywilizacyjny weszliśmy - nie wiem jak to nazwać :) Dla mnie malutki może rodzić się wcześniej, byleby był zdrowy :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #164955 przez gosia2324
Witam Was :)

Ale zaczął mi sie dzień :( Pobudka o 5.00 i głowa mi pęka :ohmy:
w dodatku znow pada, pranie w pralce, tylko nic nie będzie chciało schnąć w domu .

Nie mam pomysłu co tu zrobić na obiad, możne któraś pomoże ? :blink:

fanka z tym czopem to mnie przestraszylas,ale Ty masz juz 35 tydz, wiec kto wie ....

Kurcze dziewczyny wszystko sie zbliża WIELKIMI krokami !!!!!! :silly:
13 lata 5 miesiąc temu #164956 przez gosia2324
Mala zapomnialam wczoraj zapytac i jak po badaniu Kamila ?
13 lata 5 miesiąc temu #164957 przez mgielka22
Wspolczuje wam zgagi ja za to do kibelka latam :/

Pati ja sie wcale nie obraze jak mala wczesniej wyjdzie wrecz sie uciesze baaardzo:D a wlasnie mozna legalnie rodzic od 37 czy 38 tc???

Gosiu ja dzis na obiad robie kurczaka w sosie slodko kwasnym z ryzem albo pierogi :)
13 lata 5 miesiąc temu #164958 przez mgielka22
Mam pytanie do dziewczyn ktore maja maluchy :) Jakie dokumenty trzeba miec zeby dziecko zapisac do przychodni do rejonu i czy ksiazeczka zdrowia dziecka jest tez tak jakby forma ubezpieczenia czy musze miec ksiazeczke rodzinna???
13 lata 5 miesiąc temu #164970 przez fanka
Dziewczyny ja nadal nie wiem czy to czop czy nie ale było to spore i raz , potem już bym spokój, nic nie wyciekało. Skurcze jak na miesiączkę, co 2-3 godz ale bardzo delikatne. Na razie nie panikuje , zobaczę jak się sytuacja rozwinie,Brzuch twardy na maksa. Ale ja Wam już tu pisałam nie raz, że ja mam wrażenie jakbym była z ta moją ciążą miesiąc do przodu ;-) może mi się sprawdzi ;-)póki co lecimy do hurtowni po resztę zakupów, bo tym bardziej chce już wszystko mieć. do później papa
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #164974 przez Agusia83
Ja rowniez witam wtorkowo...nie moglam sie zalogowac...zapomnialam hasla :silly:

Wczorajszy wieczor byl bardzo mily....najpierw maz przyszedl z pracy z pieknym bukietem czerwonych roz :laugh: a pozniej okazalo sie, ze zaprosil gosci na me urodzinki i wsio przygotowal...nawet mialam torta i dmuchalam swieczki :laugh: bardzo mnie zaskoczyl...oczywiscie mega pozytywnie...kochany :lol:
A jesli chodzi o noc to mialam koszmarna...zle spalam a przy przekrecaniu sie lub wstawaniu do wc okropnie bolaly mnie biodra...do tego od kilku dni boli mnie kosc dupna :silly: albo mi sie spojenie rozchodzi...myslicie, ze to cos normalnego na tym etapie?
Jesli chodzi o pieluszki, to ja mam 10 tetrowych bialych i 3 flanelowe, rowniez biale...nie bede juz wiecej kupowac...
Trzymajcie dzis za mnie kciuki, bo byc moze uda mi sie dzis wcisnac na usg :lol: :lol: bysmy na 100% zobaczyli kogo nosze pod sercem, czy Igorka, czy Karolinke?I chyba wpadne do laboratorium po wyniki z moczu, mam nadzieje, ze nie wyszlo mi bialko...wczoraj chyba tak sie zdenerwowalam tym, ze cisnienie skoczylo mi do 143/90.....

Fanka, tez sie przerazilam jak przeczytalam o Twoim czopie....naprawde byl taki wielki glut? I jeszcze skurcze mialas....no, ale Ty juz w 35tc...oj malutko czasu nam zostalo...malutko...

A jesli chodzi o maluchy, to mnie sie wydaje, ze im sie podoba, ze jest tak ciasno...wowczas czuja sie bardzo bezpieczne...dlatego wiekszosc dzieci po porodzie uspokaja sie jak sa porzadnie zawiniete w rpzek, czy tez kocyk...
13 lata 5 miesiąc temu #164982 przez gosia2324
mgielka22 napisał:

Mam pytanie do dziewczyn ktore maja maluchy :) Jakie dokumenty trzeba miec zeby dziecko zapisac do przychodni do rejonu i czy ksiazeczka zdrowia dziecka jest tez tak jakby forma ubezpieczenia czy musze miec ksiazeczke rodzinna???

w szpitalu wypełnia sie taka ankiete, w której wybierasz przychodnie,
Do niej szpital zgłasza urodzonego maluszka, z tej właśnie przychodni przychodzi położna środowiskowa (do domu po powrocie ze szpitala)
i do tej przychodni zglaszasz sie po skonczeniu 6 tyg zycia malucha na szczepionke, a ksiazeczke zdrowia dziecka dostaje sie przy wyjsciu ze szpitala.
13 lata 5 miesiąc temu #164988 przez Agusia83
A widzialyscie sesje brzuszkowa beti? Pokazala na sierpniowkach, a nma nie? Oj nie ladnie....ale zdjecia sa sliczne... :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #164991 przez monika1984lodz
Dzien dobry

Fanka , kurcze straszysz kochana.... rzeczywiscie lec i porob reszte zakupow.

My wybralismy wozek, teraz tylko czekamy na pieniazki od mojego taty i zamawiamy. jak wam sie podoba?? allegro.pl/polski-wozek-od-producenta-3w...vef-i1688745323.html

Agusia to masz kochanego małża :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #164998 przez Agusia83
Monia, a ktory kolor wybieracie? Moj maz ucieszylby sie z uchwytu na napoje...ciagle mi mowi, ze musza byc na ....miejsca na piwka :silly:
Mieszkacie w domku czy w bloku? Bo troche ciezki wozek...ale z drugiej zas strony, znajdzcie mi lekkie....nie ma...
Ja nie mam nawet windy :( wiec sama bede musiala tachac wozek...a wozkowni tez nie mamy....na dole w klatce tez go nie zostawie, bo znajdzie sie uprzejmy czlowiek, ktory pozyczy go i zapomni oddac :silly:
13 lata 5 miesiąc temu #164999 przez gosia2324
Monika , fajny ten wozeczek i cena przystepna :)
Nuna bedzie zachwycona :blink:
Jaki kolor wybrałaś ?
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #165003 przez monika1984lodz
ten szaro oliwkowy :) moj M wybieral :)

Ja mieszkam w bloku na 4 pietrze, ale wozek prawdopodobnie bedzie stal w piwnicy bo ja innej opcji nie widze

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #165005 przez Agusia83
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby