BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 9 miesiąc temu #85552 przez Pyśkaaaa
ja jestem za :) ja swoj wrzuce jak tylko moj K wroci z roboty i zrobi fotke :* a ja sie nie gniewam ze mnie ominelas sporo nas i rzeczywiscie ciezko sie polapac ktora w ktorym tyg :P

Agusia cudny ten brzus :D wiecie co u mnie przy was to nic nie widac hahaha potem wam pokaze :D
Temat został zablokowany.
13 lata 9 miesiąc temu #85572 przez Marta M
Ja mieszkam na Ruczaju, wlasciwie to Kampus UJ :) Pewnie, ze mozemy sie spotkac, poki co siedze w domu u rodzicow, znaczy dzisiaj jestem w Krk, bo wczoraj mialam wizyte ale mam kilka spraw do zalatwienia i wracam do NT. Potem wracam na weekend, bo maz wraca, ale to czas zarezerwowany tylko dla niego :):) No i 28 marca znow leci na 4tygoniowy kurs do Deblina, wiec po 28 mozemy sie spokojnie umowic..:):)
13 lata 9 miesiąc temu #85576 przez Agusia83
No to sie bardzo ciesze...jestesmy wstepnie umowione :lol: ...ja tez jestem na L4...a 30 marca mam kolejna wizyte i juz sie nie moge doczekac by posluchac serduszka maluszka..pewnie ostatnie dni beda stresujace....czytalam, ze juz poczulas ruchy malenstwa, ja jeszcze nie...ale mam nadzieje, ze za kilka tygodni tez bede miala ta przyjemnosc :lol:
13 lata 9 miesiąc temu #85578 przez slowiczek
jak oglądam zdjęcia waszych brzuszków to mam wrażenie, że jestem przy Was płaska :P
oto mój :P
Załączniki:
13 lata 9 miesiąc temu #85580 przez Mała
Pyśkaaa gratuluję II trymestru.

Agusia brzucholek fajny.

Słowiczek widać, widać, ale może szczuplejsza jesteś od nas.

Ja w poniedziałek na 18:50 idę do lekarza jeszcze raz na prenatalne usg i analizę wyników z krwi i usg. A do swojego ginka 5 kwietnia.
13 lata 9 miesiąc temu #85585 przez Agusia83
Slowiczku, co Ty w ogole tu wypisujesz?...masz piekny brzuszek...jestes szczuplutka, ja jestem troche pulpecik i nigdy nie mialam calkiem plaskiego brzucha, dlatego u mnie inaczej on sie uwidacznia( z dodatkowymi faldkami tluszczyku:haha :silly: )...
Kazda z nas ma niepowtarzalny brzuszek, bo jest to lokum naszych szkrabow :woohoo:
13 lata 9 miesiąc temu #85588 przez Marta M
Slowiczek moj brzuszek jest raz wielki jak nadmuchany a innym razem malutki, jakby cos z niego uszlo..takze Twoj jest w sam raz :):):)

Co do moich ruchow to jestem pewna ze to wlasnie czulam, ale kilka bliskich osob powiedzialo mi ze to raczej za wczesnie...dlatego juz drugi raz sie nie chwalilam, chociaz ja wiem co czulam..zreszta w 16tc mozna czuc juz pierwsze ruchy, co prawda jest to bardziej prawdopodobne przy kolejnych ciazach, a nie przy pierwszej...ale ja budze sie prawie co noc i jak leze spokojnie nie wstaje to czuje lekkie poruszanie w brzuszku..a ponoc wtedy dziecko wykazuje najwieksza aktywnosc bo w dzien spi jak mama chodzi i kolysze ;)
13 lata 9 miesiąc temu #85591 przez slowiczek
ja od kilku dni czuję takie łaskotanie w brzuchu i też mi się wydaje, że to maluszek :)
13 lata 9 miesiąc temu #85604 przez bewipo
Slowiczek widać brzuszek bardzo ładny. Agusia Twój też jest super :)

Marta u mnie lepiej niż w I trymestrze, zazwyczaj tylko na wieczór męczy mnie zgaga. Ale wczoraj i przedwczoraj cały dzień żołądek mi dokuczał okropnie. dzisiaj to juz mam takiego stresa, że znowu cos mnie zacznie męczyć. Może ta pogoda taka do kitu i przez to się gorzej czuję.
Marta jak mówisz, że to maluszek to na pewno tak jest. W końcu ty jesteś mamusią to wiesz najlepiej co czujesz :)
13 lata 9 miesiąc temu #85655 przez magdamagda1988
Dziewczyny gratuluje wam wszytskim rozpoczetycz trymestrow :) Agusia Gdzie Ty masz fotke bo nie widze.. a chcialabym po podziwiac.. bo u mnie nadal nic.. :( Agusia mieszkasz w okolicach bierzanowa?
13 lata 9 miesiąc temu #85658 przez magdamagda1988
slowiczku piekny brzucholek :)
13 lata 9 miesiąc temu #85659 przez fanka
Cześć Dziewczynki, ja właśnie wróciłam od lekarza,pierwszy raz miałam robione usg przez brzuch. Maluch strasznie się wiercił i Pani doktor musiała go "szukać" żeby ładnie całego pokazać. Najważniejsze, że wszystko jest ok. Płci niestety nie zechciał nam ujawnić ;-) może następnym razem, wizytę mam 14.04. z morfologi wyszło, że mam anemię ale lekką dostałam jakieś tableteczki. Przytyłam 1,5 kg ale licząc, że przez pierwsze 3 miesiące schudłam 6 kg to dalej jestem ponad 4 na minusie więc mogę spokojnie nadrabiać :-) a mój M. ostatnio oszalał i codziennie z pracy przynosi mi jakieś słodycze, a pracuje w hurtowni spożywczej więc nie przynosi na sztuki tylko np ostatnio cały kartonik batonów- 20 szt :-)a ja zamiast słodyczy wolę ogórki wcinać.

Gratuluje Dziewczynki II trymestru i witam kolejnych chłopców w naszym babskim gronie :-)
mam nadzieję, że ja również będę mamą małego mężczyzny bo zawsze chciałam mieć pierwsze synka, ale jak będzie dziewczynka to będzie naszą księżniczką a na chłopca też jeszcze przyjdzie pora :-)

miłego dnia dla wszystkich mimo paskudnej pogody na zewnątrz, lecę kończyć obiadek :-)
13 lata 9 miesiąc temu #85681 przez Pyśkaaaa
jakis okropny dupek mnie ochlapał wrocilam cala mokra i lekko wkurzona wrrrr....

MartaM pewnie Ty sama najlepiej wiesz co czujesz :D

Slowiczku sliczny brzus Twoj:)

a tu moj tu dopiero nic nie widac
Załączniki:
13 lata 9 miesiąc temu #85691 przez Mała
Pyśkaa jak to nie widać, fajny brzusio.

No tak teraz tylko czekać, aż będziemy się chwalić, że czujemy jak maluchy się ruszają.
Marta nie słuchaj, jak myślisz że to maluch to pewnie tak, chociaż w pierwszej ciąży to naprawdę szybko. Nie pamiętam kiedy poczułam z Kamilem, wiem tylko że na początku to "przelewanie wody" było. A gdzie czujesz poniżej pępka?
13 lata 9 miesiąc temu #85738 przez bewipo
Pyśka widać ładny brzuszek :)
fanka to super, że maluszek taki ruchliwy.
To na 14.04 już 3 wizyty, zobaczymy czy wszystkie poznamy płeć :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia