BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #168051 przez Agusia83
Monia, moze przez pogoe, bo taka niezdecydowana, czy ma byc ladnie, czy ma padac....

Czytam relacje na zywo i przypalilabym nalesnika..haha :silly:
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #168055 przez slowiczek
Dziewczyny, czy jak wy dostajecie wyplate bedac na zwolnieniu to bardzo sie ona rozni od tego co dostawalyscie wczesniej? ?? Mnie z miesiaca na miesiac wyplacaja coraz mniej, teraz patrze, znowu 100 zl mniej niz na miesiac wczesniej, a od poczatku jak poszlam na zwolnienie to juz -400 :/
13 lata 5 miesiąc temu #168056 przez pati-m
slowiczek - mi płacą normalnie, no może różni się kilkoma złotymi, ale tak to nic mi się nie zmniejszyło. Może powinnaś wyjaśnić to z kadrami, masz prawo wiedzieć czemu tak się dzieje.
13 lata 5 miesiąc temu #168058 przez Agusia83
Slowiczku a przed ciaza mialas podwyzke? Jesli tak to pensja moze sie tym roznic, bo oni biora srednia z 12 miesiecy wstecz...ja tez jestem troszke stratna, ale nie az tyle, ale wsio zalezy od pieniazkow jakie zarabialas....zreszta jesli miesiac ma 31dni wowczas pensja jest wieksza od tej, ktora wypada w miesiacu gdzie mamy 30 dni lub 28....
13 lata 5 miesiąc temu #168061 przez madziaska
Slowiczku ja przed L4 pracowalam w dwoch placowkach. Teraz moja wyplata zarowno jedna jak i druga jest wyzsza nic gdybym pracowala... Wiem, ze licza srednia z 12 miesiecy, ale powinnas mic tez platne weekendy, poniewaz zwolnienie je tez obejmuje... powinnas to wujasnic
13 lata 5 miesiąc temu #168083 przez mYSZA
ja w jednej firmie mam ciut wiecej, a w drugiej ciut mniej wiec się wyrównuje.

u mnie też dzisiaj naleśniki.

poprasowałam i zabrałam sie do pakowania do tego lasu i kurcze nie mogę niczego znaleźć! aż zadzowniłam do męża do pracy czy mi nie poprzekładał tego co sobie wczoraj przygotowałam... on, że nie no to ja w płacz że nie pojadę bez tego, a on na to, że no to mam nie jechać i odłożył słuchawkę!
aż żeby odreagować zajrzałam do Was... łączę zdjecia ( oczywiscie nadal nie umię kilku na raz;( z Jankowgo koncika. Na początek szafeczka z rzeczami na pierwsze 6 miesiecy- ale trzeba dorobic w srodku pułeczki bo rzeczy są w zbyt dużych sotsach;(

Janek z nami!
Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #168084 przez mYSZA
a tu szufladka skarpetkowo, czapusiowo śliniaczkowa

Janek z nami!
Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #168085 przez mYSZA
szufladka "idziemy na dwór"

Janek z nami!
Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #168086 przez mYSZA
a to Jankowy kącik

Janek z nami!
Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #168088 przez mYSZA
i wersja z dywnikiem który ostatnio mówiłam Wam, że kupiłam;)

Janek z nami!
Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #168090 przez pati-m
Myszka - rewelacyjny kącik :) Janek ma taki zapasik ciuszków, że hoho :laugh: Uroczo to wszystko razem wygląda. Brakuje tylko cudnej kruszynki, która będzie z tego korzystać :) I jeśli dobrze wypatrzyłam, to też mam tą książkę ze świata książki, która z jednej strony jest o ciąży a jak się ją odwróci to jest o pierwszym roku życia maluszka :)
13 lata 5 miesiąc temu #168091 przez mYSZA
tak tak;) dostałam od szwagierki na urodziny i skrupulatnie uzupełniam;)

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #168093 przez pati-m
Jeszcze jakieś 2-3 tyg. i zaczniemy wklejać fotki łóżeczek z pościelą :lol:
13 lata 5 miesiąc temu #168099 przez slowiczek
dzięki dziewczynki za wypowiedzi, już się dowiedziałam co i jak z tą moją wypłatą...dostałam w tym miesiącu tak mało bo miałam zwolnienie do 28, czyli nie wypłacili mi za 3 dni, jak doniosę kolejne zwolnienie to wypłacą mi z wyrównaniem w sierpniu...jeszcze zobaczę jak dostanę RMUA, bo i tak do końca nie jest to dla mnie jasne...

Myszka - nie ma co, Janek może już wychodzić jak ma takie królestwo :P
13 lata 5 miesiąc temu #168106 przez pati-m
Spakowałam się wreszcie :) Zostało mi tylko spakować torbę do szpitala, ale muszę poczekać jak mąż wróci i mi przytarga z piwnicy. Trzymajcie kciuki dziewczyny żebym jednak po tygodniu nadal była w dwupaku :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia