- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #168152 przez mgielka22
Beti wiesz jak to lekarze sie patrza albo maja swoje wyimaginowane pomysly Kochana tez podrzuc przepis na te drozdzowki ja mam ostatnio pustki i nie mam kompletnie pojecia co gotowac a o pieczeniu nie wspomne
Myszka sliczny pokoik malucha te nasze dzieciaki to rzeczywiscie maja wiecej rzeczy od nas samych chyba nawet
Gosia a Ty sama robisz te sajgonki, ja tylko widzialam na obrazku nigdy nei jadlam i nawet nei wiem z czym to sie je moze podrzucisz przepis
Slowiczku wyplata wlasnei zalezy od ilosci dni zwolnienia ja tez bede miala w tym miesiacu mniej bo mialam krotsze zwolnienie a potem to sie wyrownuje ja sie tylko zastanawiam jak potem ZUS mi bedzie placil macierzynski czy taka sama pensja bedzie jak tu w pracy i czy w tym samym terminie czy cos sie zmieni
Co do RMUA tez mialam z tym problem o co w nim chodzi ale jak sie dopytalam w dziale plac to ZUS zazwyczaj wysyla RMUA okolo 15 kazdego miesiaca i wszyscy pracownicy dostaja je w nastepnym miesiacu z wyplata (do 10) i od tej wyplaty czyli od 10 liczy sie miesiac jego waznosci. Chociaz dziwnie na nim pisze bo tam jest, ze to jest tak jakby za 2 miesiace wstecz w ogole... Glupio to wymyslili mogli zostawic ksiazeczki ubezpieczeniowe i bylo latwiej...
A ja kupilam na allegro naklejki z imieniem dziecka i teraz bede jeszcze dokupywac miarke wzrostu W koncu chodzi o to zeby dzieci mialy kolorowo w pokoiku
Ojej ale sie rozpisalam wybaczcie
Myszka sliczny pokoik malucha te nasze dzieciaki to rzeczywiscie maja wiecej rzeczy od nas samych chyba nawet
Gosia a Ty sama robisz te sajgonki, ja tylko widzialam na obrazku nigdy nei jadlam i nawet nei wiem z czym to sie je moze podrzucisz przepis
Slowiczku wyplata wlasnei zalezy od ilosci dni zwolnienia ja tez bede miala w tym miesiacu mniej bo mialam krotsze zwolnienie a potem to sie wyrownuje ja sie tylko zastanawiam jak potem ZUS mi bedzie placil macierzynski czy taka sama pensja bedzie jak tu w pracy i czy w tym samym terminie czy cos sie zmieni
Co do RMUA tez mialam z tym problem o co w nim chodzi ale jak sie dopytalam w dziale plac to ZUS zazwyczaj wysyla RMUA okolo 15 kazdego miesiaca i wszyscy pracownicy dostaja je w nastepnym miesiacu z wyplata (do 10) i od tej wyplaty czyli od 10 liczy sie miesiac jego waznosci. Chociaz dziwnie na nim pisze bo tam jest, ze to jest tak jakby za 2 miesiace wstecz w ogole... Glupio to wymyslili mogli zostawic ksiazeczki ubezpieczeniowe i bylo latwiej...
A ja kupilam na allegro naklejki z imieniem dziecka i teraz bede jeszcze dokupywac miarke wzrostu W koncu chodzi o to zeby dzieci mialy kolorowo w pokoiku
Ojej ale sie rozpisalam wybaczcie
Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez mgielka22.
Temat został zablokowany.
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #168153 przez mYSZA
ja nic nie mam w prawym dolnym rogu- nawet "cytuj" a plecak przeszukałam jeszcze zanim cokolwiek dzisiaj do niego włożyłam;(
dziewczny- ja to chyba do kosza wyrzuciłam- autentycznie- bo jest od wczoraj świeży i nie mam jak go nawet przeszukać, a nie ma tego nigdzie;(
dziewczny- ja to chyba do kosza wyrzuciłam- autentycznie- bo jest od wczoraj świeży i nie mam jak go nawet przeszukać, a nie ma tego nigdzie;(
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 5 miesiąc temu #168156 przez Emme
mYSZA napisał:
jak załadujesz post i będzie on już na forum, to na jego dole masz: odpowiedź, szybka odpowiedź, cytuj, edytuj i edytujesz swoją wypowiedź, wtedy dodajesz kolejne zdjęcieale jak mam to zrobić? co mam nacisnąć po dołaczeniu pierwszego zdjecia? nie ma tu guziczka :edytuj"
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #168159 przez mYSZA
Emme napisał:
ok no to dzięki- przynajmniej tego się nauczyłam...
mYSZA napisał:
jak załadujesz post i będzie on już na forum, to na jego dole masz: odpowiedź, szybka odpowiedź, cytuj, edytuj i edytujesz swoją wypowiedź, wtedy dodajesz kolejne zdjęcieale jak mam to zrobić? co mam nacisnąć po dołaczeniu pierwszego zdjecia? nie ma tu guziczka :edytuj"
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #168163 przez katy25
hey dziewczynki
alez dziś upalnie jak na nasze polskie realia...
dopiero zjechałam do domu ale wszystko załatwiłam, teraz bedziemy czelac z 4-5 miesięcy zanim nas wpiszą do hipoteki eh... strasznie długo a pomostowe trzeba płacić...
Wracając musialam zahaczyc po prezent dla Ines od moich rodziców i wiecie co kupiłam??
W E Clercu jest promocja na huggies kupujac paczkę 27 szt. tych 2-5k za 16,99 druga jest GRATIS:) i tym sposobem mam juz paczuszki do szpitala...
a w 5-10-15 kupiłam superanckiego pajaca dla Samiego za 14,99 ach jaka jestem zadowolona!!
Widze że wy tak o obiadkach hmmm też bym coś zjadła...
Oooooooo moje dziecko mnie woła pewnie dostrzegła kredy do malowania:)
lece dziewczynki troszke odpoczać a potem jeszcze musze podjechac do tesco po szampana PICOLLO na jutro...
alez dziś upalnie jak na nasze polskie realia...
dopiero zjechałam do domu ale wszystko załatwiłam, teraz bedziemy czelac z 4-5 miesięcy zanim nas wpiszą do hipoteki eh... strasznie długo a pomostowe trzeba płacić...
Wracając musialam zahaczyc po prezent dla Ines od moich rodziców i wiecie co kupiłam??
W E Clercu jest promocja na huggies kupujac paczkę 27 szt. tych 2-5k za 16,99 druga jest GRATIS:) i tym sposobem mam juz paczuszki do szpitala...
a w 5-10-15 kupiłam superanckiego pajaca dla Samiego za 14,99 ach jaka jestem zadowolona!!
Widze że wy tak o obiadkach hmmm też bym coś zjadła...
Oooooooo moje dziecko mnie woła pewnie dostrzegła kredy do malowania:)
lece dziewczynki troszke odpoczać a potem jeszcze musze podjechac do tesco po szampana PICOLLO na jutro...
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 5 miesiąc temu #168165 przez Emme
mYSZA napisał:
jak masz jeszcze jakieś techniczne pytania to się nie krępuj (np jak zrobić, żeby wiadomość była widoczna tylko dla zarejestrowanych )
Pati0m a gdzie taką fajową naklejkę kupiłaś?
Emme napisał:
mYSZA napisał:
jak masz jeszcze jakieś techniczne pytania to się nie krępuj (np jak zrobić, żeby wiadomość była widoczna tylko dla zarejestrowanych )
Pati0m a gdzie taką fajową naklejkę kupiłaś?
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #168167 przez gosia2324
mysza pod suwaczkami masz cytuj, edytuj.
Przepis na sajgonki,
Mięso mielone pól kg,
2 marchewki,scieresz na tarce,
1 jajko,
mala cebulka pokrojona w kostke,
kilka grzybkow mun,
makaron ryzowy,
ten farsz mieszasz i zawijasz w papier ryzowy i smazysz na patelni.
Grzybki mun zalewa sie wrzatkiem na minutke,potem kroi w paseczki, makaron ryzowy tez zalewa się wrzątkiem i kroi.
możne brzmi groźnie, ale to proscizna i pychota
Przepis na sajgonki,
Mięso mielone pól kg,
2 marchewki,scieresz na tarce,
1 jajko,
mala cebulka pokrojona w kostke,
kilka grzybkow mun,
makaron ryzowy,
ten farsz mieszasz i zawijasz w papier ryzowy i smazysz na patelni.
Grzybki mun zalewa sie wrzatkiem na minutke,potem kroi w paseczki, makaron ryzowy tez zalewa się wrzątkiem i kroi.
możne brzmi groźnie, ale to proscizna i pychota
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #168169 przez mgielka22
Emme ja u tego goscia kupowalam te naklejki takie same wlasnei jak ma Pati allegro.pl/naklejka-naklejki-z-imieniem-...cka-i1733852217.html
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #168172 przez pati-m