- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
agnessa ja tez mieszalam mojej malej z mlekiem ale nie chce. kupowalam jej marchewke gerbera,ale ona jakas cierpka jest , gorzka??czy ja juz wymyslam??zadnych warzyw nie rusza,ale dalam jej jogurcik bobovity bananowy i wkruszylam herbatnika z glutenem (bo kaszek nie rusza), a chce gluten wprowadzic i jogurt wcinala a kaszek nie;/ nawet jak dodalam duzo owocow a wyczula kaszke to zamyka buzie.Ostatnio przygotowalam dwa kubki 1 z kaszka a drugi z owocami.Dalam jej owoce a potem chcialam dac lyzke kaszki tej wlasnie z glutenem to tylko zobaczyla ze biale i juz buzia zamknieta nawet nie sprobowala.A zaraz dalam owocki to super otwierala?na kolory reaguje ??
no i wogole nic mi nie wychodzi,ani spanie jej w lozeczku,ani usypianie bez cyca ,jesc tez nie chce ..
a i nie siedzi jeszcze za 10 dni pol roku konczy, ale chyba dzieci rozne tempo maja prawda??
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Jak wprowadzacie ten gluten? I co dajecie dzieciom? Ja mam straszny mętlik z tym jedzeniem. Nie wiem kogo słuchać już
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Mi gluten kazała pediatra w postaci kaszy manny dodawać do zupek lub owoców. jedynie co było dla mnie dziwne, to kazała "surową" wsypywać. Ja i tak wodę w wodzie ugotować.
Majka dla Oliwiera gondola już od grudnia za mała 80 cm miała.
Mój synuś też kaszki nie chce ruszyć, jedynie z Hippa z owocami. A które są z glutenem, bo nie zwróciłam uwagi?
Jogurty lepiej dopiero po 10 m wprowadzać chociaż niby te dla dzieci maja napisane mniejszy wiek
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
W zeszłym tygodniu oglądałam DDTVN i była tam specjalistka która mówiła o wprowadzaniu glutenu . Dzieciom karmionym piersią powinien być wprowadzany miedzy 5 lub 6 miesiącem a jak przegapi sie ten moment to następnym razem po 10 miesiącu , ale dlaczego to nie powiedziała Dziwne to troszkę dla mnie bo jedni mówią dzieci karmić wyłącznie piersią po czym zupki z kasza manna gotować ( ta cala specjalistka tak samo mówiła jak Kasia już pisała) wiec trochę patrze na wszystko z lekkim przymrożeniem oka Lusce chyba nawet nie wprowadzałam osobno bo nikt mi tutaj nie powiedział a mama teraz tez zdziwiona
U nas Jasiek te w nocy wstaje do jedzonka , jak za często wstaje to już nie odkładam go do łóżeczka tylko na śpiąco wyciągam cyca i karmie w ciągu dnia śpi 4 razy po ok 20 minut dobrze ze jest grzeczny ( odpukać) to można coś przy nim zrobić Od kilku dni marudny i placzacy , dzisiaj jeszcze ma stan pogoraczkowy wiec pewnie te zeby w koncu wyjda , mam nadzieje ze nie za miesiac
Dzieciaki super slodkie , Ani synek ma tak samo piekne i duze oczy jak Mati patys
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
z tej okazji zjedlismy dzisiaj pierwszy raz marchewke z ziemniaczkami:)
polal mnie też juz boli głowa od tego wprowadzania pokarmów, u mnie jeszcze ten problem że mati miał podejrzenie alergii tzn skazy białkowej juz teraz jem wszystko ale wczesniej go obsypywało wiec nie wiem które kaszki moge próbowac...u alergologa dostałam ulotke o nestle sinlac taki produkt zbożowy bezglutnowy i na poczatku mu to dam za jakis tydzien na spróbowanie potem wiecej a potem chyba z glutenem tylko te kaszki maja w sobie mleko modyfikowane i ja nie wiem czy on moze:)
na razie próbujemy słoiczki jak do tej pory tylko marchewke i dzis marchewke z ziemniaczkiem..potem spróbujemy zupki jarzynowej....
a wy karmiace mamy juz tez wprowadzacie ja zaczełam tydzien temu....
a dzis z kolezanka zrobiłam ciasteczka z przepisu naszej Madzi:)zdjęcia są koleżanki a wykonanie moje:) tatawtarapatach.com/zawijasy-pierwszej-k...a-kuchnia-dzieciaki/
Mamy Papieża:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do kaszki manny to gotuję na wodzie i dodaję do owoców.
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
PAtys, Pola ja też jestem zagubiona z tym wprowadzaniem pokarmów, na razie dałam marchew, ziemniaka, dynię, szpinak, jabłko w róznych kombinacjach i dziś kupiłam kleik kukurydziany, ponoć najlżejszy dla dzieci i jutro dodam łyżeczkę do warzywka lub deserku. A glutenu bardzo się boję, bo ja w dzieciństwie go nie przyswajałam, miałam coś na kształt celiakii i długo byłam na diecie kukurydzianej i boję się, żeby Natalka tego nie miała po mnie, bo lekarz mówił, że jest takie ryzyko...
Joanna to chyba o to chodzi, że jak gluten jest wcześniej podany, to działa jak szczeponka, żeby później nie było alergii.
Patys Sto lat dla Mateuszka! Słodką minkę ma na zdjęciu:) Mam nadzieję, ze zawijasy Wam smakowały! Ale ładne Wam wyszły!
Ania ale Filipek rośnie, spojrzenie faktycznie - dorosłego faceta! Spóźnione życzenia urodzinowe dla Madzi!
KAsia i dajesz surową kaszę mannę, czy gotujesz?
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Madzia gotuję na wodzie i do mleka na noc daję
PolaL tyle, ze kiedyś nie było tylu alergików
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
W jakich proporcjach gotujecie to kaszke ?
Ania ale piekne oczka ma Filip
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
A to dzisiejsze postępy
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Ja też nie wiem co z tym jedzeniem, moja lekarka też już przy ostatnim szczepieniu mówiła żeby gluten wprowadzić np pół łyżeczki kaszki mannej dodanej do jakiegoś posiłku, ja raz tak zrobiłam ale najpierw zalałam wrzątkiem i zaczekałam aż napęcznieje.
Jak do tej pory Maks dostał łyżeczkę jabłuszka, trzy łyżeczki marchewki z ryżem i dzisiaj trochę łososia z cukinią i wszytsko mieszałam z moim mlekiem. Nie wiem czy dobrze robię, ale faktycznie jak by się chciało dostosować do poradników to można oszaleć, bo każdy co innego pisze Ja też najchętniej ciągle bym karmiła tylko cycusiem, ale obawiam się, że jak wrócę do pracy to pokarm zacznie zanikać i opiekunka będzie się męczyć żeby go nakarmić. Tak mi poradziła pediatra
Kasia Super postępy Lada moment będzie raczkować
Mój synek dzisiaj chwilę sam siedział, normalnie z dnia na dzień widzę że robi nowe rzeczy Szok jak to widać
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Agnessa, Kasia - super chlopczyki To jak tak dalej pojdzie to cos czuje, ze Yasinek bedzie tak lezal i podziwial swoje raczki spiewajac do skonczenia roczku a potem wstanie i ruszy w swiat pomijajac etap siedzenia, przewrotow, raczkowania i wszystkiego innego hahahaha
Tutaj o wprowadzaniu glutenu nikt nie mowi w ogole... jak widac wszedzie inaczej