- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A miły wieczór z mężem był Winko i przytulanki Jakoś ostatnio nam się to często zdarza (przyznam się szczerze że po weselu nawet tak nie mieliśmy )
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Właśnie pomyłam cały dom i odpoczywam chwile bo potem idziemy znów na urodzinki
Pozdrawiam
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Ja niedawno wróciłam z zajęć. W sumie to nie było mnie 5 godzin ale jak wróciłam to Oliwcia się tak pięknie uśmiechnęła jak mnie zobaczyła, że mi się fajnie na sercu zrobiło Mąż pojechał do kuzyna do warsztatu, a Oliwka teraz usnęła to pasowałoby wziąć się za porządki ale tak mi się strasznie nie chce, że chyba sobie odpuszczę...
Patys a może spróbuj kleik ryżowy bądź kukurydziany. To chyba będzie najbezpieczniejsze. Ja zagęszczałam tak kiedyś mleko w butelce, ale później przestało małej smakować i przerzuciłyśmy się na kaszkę smakową, a teraz to już daję jej taką gęstą łyżeczką i zjada prawie 150 ml, ale to w dzień a na noc tylko mleczko.
Chwaliłam ostatnio moją córę, że tak fajnie przesypia nocki, a tu dziś obudziła się przed 4 i nie spała ponad 1,5 h. Na szczęście nie trzeba było jej brać, tylko leżała w łóżeczku i bawiła się pieluszką, aż usnęła, ale ja i tak nie spałam bo się stresowałam, że jak się wybudziła to ze 3 godz nie będzie spała Myślę, że obudziła się przez to, że zmieniłam światło na noc. Zawsze świeciliśmy kinkiet na drugim końcu pokoju, ale teraz kiedy już nie daję Oliwce jeść w nocy to nie jest mi potrzebne żeby było tak jasno, więc oświeciłam koło łóżeczka taką różową lampkę, ale światło od niej jest czerwone. Jak się obudziła to tak patrzyła na to światełko, ale stwierdziłam, że po prostu musi się do tego przyzwyczaić...
Sandra też się bardzo stresowałam jak się przeprowadziłam tu do teściów i miałam gotować obiad dla wszystkich. Szybko przywykłam do wybrzydzania mojego szwagra, bo on prawie nic nie lubi i już nie przejmuję się wszelkim wybrzydzaniem. Ważne żeby mojemu kochanemu mężusiowi smakowało, a on bardzo lubi jak ja gotuję, bo oboje lubimy intensywne i pikantne smaki
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
A cukru nie unikniecie bo nawet w mleku mm jest.
Nie zazdroszczę szkoły ja już mam to za sobą
kark już mniej boli ale teraz przełykać nie mogę . Katastrofa
chasiami jak robisz ten szpinak ?
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
W lidlu jest promocja na królika super jako pierwsze mięsko dla dziecka. Filip nawet nieźle zjadł jak na ten katar i nic mu nie było.
Ja mam też totalny mętlik co do tych nowych produktów, ale zauważyłam, że moje zupki je lepiej, bo najmniej smaczne są z bobovity, spróbowałam, a najbardziej mi sakowały gerbery.
co do niani, to chyba się zdecydowaliśmy. Przyszła do nas z ogłoszenia mama mojej koleżanki z podstawówki, i spodobała nam się najbardziej, w rezerwie mamy jeszcze taką studentkę,ale mi podobała sie mniej. Ogólnie to czuję jak wy przy tych nianiach i rozstaniach. winię tak naprawdę mojego męża, że nie stanął na wysokości zadania jako facet, bo zwyczajnie zabrakłoby nam kasy bez mojej pracy.
Co do przytulanek, to jako starsza koleżanka powiem wam , że z wiekiem kobiecie chce się bardziej i mój mąż jest rok ode mnie starszy,ale to ja chcę częściej niż on. Kiedyś było na odwrót. Choć teraz zwyczajnie nie ma kiedy przy małym dziecku i bardzo mi tego brakuje
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ania swietnie, ze poszukiwania zakonczone i niania (prawie) wybrana no i ze to w sumie znajoma osoba. Ciekawe czy Filipek ja polubi
A my dzis pierwszy raz probowalismy marchewki… I mielismy ubaw po pachy – Yasinek zjadl moze lyzeczke – na raty – a mine mial przy tym taka jakby dostal trucizne jakas (albo najkwasniejsza cytryne)… krzywil sie, wzdrygal, otrzasal rownoczesnie podnoszac raczki do gory i glowa krecil, na koncu zaczal tak smiesznie wysuwac jezyczek z marchewka na jego koniuszku,zeby przypadkiem nie polknac tej trucizny … a przy tym caly czas w oczy nam patrzyl z mina – “co to za okropny smak??” hihihi dobrze, ze maz nagrywal to na wideo no nic – jutro kolejna proba, moze zje ciut wiecej w sumie nie daje mu zeby sie najadl tylko zeby powoli przyzwyczajac go do innego smaku i konsystencji, jak marchewka nie zasmakuje to ugotuje inne warzywko i zobaczymy
Ja pewnie tradycyjnie jestem tu najpozniej i zakanczam forumowy dzien
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Przez ostatnie 2 dni nie wychodziliśmy na spacery, bo strasznie wiało. A dzisiaj przywiało zimę, śnieg za oknem sypie, wszystko zasypane. I do tego wiatr.
Oliwiera nie mogę już na kocu na podłodze zostawiać, bo przemieszcza się tyłem Ostatnio tyłem dopełzał do komody, obrócił się wokół własnej osi i aż piał ze szczęścia Do przodu też już powoli próbuje, odbija się na stopach i "szczupakiem" się przesuwa. Do tego zaczął przeraźliwie piszczeć, taki pisk z wrzaskiem połączony, jak coś go wkurza. Albo jak nie chce leżeć
Aniu fajnie, ze niania znaleziona. Co do Bobovity to się zgadzam, najgorsze w smaku i konsystencję maja inną. Wg mnie najlepsze są Gerbery, Hipp i słoiczki z Rossmana (które prawdopodobnie Hipp robi).
A co do seksu i wieku to ja mam inaczej - wcale nie mam ochoty Mam nadzieję, że to chwilowe
Siteczko ja mam zwykłe łóżeczko turystyczne z "Coto Baby". Nie ma przebijaka ani dodatkowego poziomu, ale jest bardzo stabilne. W "wyposażeniu" ma moskitierę i pokrowiec na złożone łóżeczko. Chwilowo służy nam jako kojec i skład zabawek Nianię mam zwykłą z Aventu i wystarcza. A Tymon śliczny A zdjęcie pomysłowe.
Makrelcia ja mam od października problemy z karkiem. Raz mnie przewiało i masakra. Nie mogłam głową ruszać, najgorzej jak trzeba było się na "stopie" zatrzymać i spojrzeć w prawo i lewo pomaga i tylko wygrzewanie, a na noc maścią smaruję.
Madzia super, że możesz stopniowo przyzwyczajać się do rozłąki z Natalką
Agnessa co do niani to nie sądzę, żeby któraś przyszła na rozmowę i powiedziała, ze chce zostać nianią, bo tak kocha dzieci
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajnie, że Oliwier już zaczyna przygodę z chodzeniem, w ogóle jakby był starszy trochę od wrześniowych maluszków, bo i wiekszy. Mój Filip od jakiegoś czasu też pełza oczywiście do tyłu,ale przez ten katar, to trochę stanął, bo bardziej marudzi. No, Magda, jak miała siedem miesiecy sama stawała na nóżki, ale Filip raczej jej nie dorówna,
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Chasiami Fajnie, że udany wieczór był z mężem
A tak w ogóle to dostałyście już @ bo ja ciągle nie mam więc u mnie chyba się sprawdza teoria z laktacją i brakiem @
Czajusiątko Nie dziwie się, że Ci się nie chciało porządków
Makrelcia dobrze, że plecy już tak nie bolą Też się cieszę, że szkołę mam za sobą
Ania Dużo zdrówka dla Filipka Zazdroszczę, że już masz nianie wybraną, jak bym kogokolwiek z polecenia miała to byłoby fajniej
Ummi Maks się tak krzywił na jabłuszko i też może z łyżeczkę zjadł
Kasia Mnie też ta pogoda rozbraja Znam ten pisk, mój brzdąc też tak robi... jak by go ze skóry obdzierali
Zgadza się - nikt nie pracuje dla idei.... ale to nie powinno być odpowiedzią nr jeden na rozmowie kwalifikacyjnej
Zanim przystąpiłam do rozmów to obgadałam sprawę z moją kuzynką, która pracuje jako niania w Angli (ona jako niania zarabia jeszcze raz tyle co ja jako księgowa ) I podpowiedziała o co powinnam się pytać.... ale rzeczywistość w Pl jest zupełnie inna niż w Londynie, u nas opiekunka sobie dorabia zamiast siedzieć w domu, a tam to zawód.
Jutro mam kolejne dwie rozmowy i zobaczymy co z tego będzie. Nawet nie wiem czy wolałabym osobę starszą czy młodszą, chyba będę się kierować intuicją
Maks miał wczoraj ciężki wieczór, strasznie płakał jak tylko go kładliśmy czy to do ubrania po kąpieli czy nawet do cycusia, w końcu pomogło kołysanie i śpiewanie Mój mąż się ze mnie nabija bo śpiewam co mi do głowy przyjdzie i wczoraj śpiewałam o tym że mleczko jest pyszne hehe
Czy Wasze maluchy mają ulubione piosenki Maks nie wiem jak głośno może krzyczeć czy płakać ale jak słyszy to od razu się cieszy i aż cały podskakuje
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agnessa ta niania nie była z polecenia, przez przypadek wyszło, że się znamy, nawet nigdy mamy tej koleżanki nie widziałam. Też wybraliśmy intuicyjnie.
A z polecenia miałam babe, co przez dwa tygodnie mnie zwodziła, jak się dowiedziałam na koniec chodziło o kase. Choć byliśmy w stanie zapłacić jej więcej dla świętego spokoju,ale jej i tak było za mało. pracowała we włoszech za euro, więc polskie stawki dla niej to był żart mogła tak od razu powiedzieć
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
ja sie własnie dzisiaj zastanawiałam czy jak wróce do pracy za miesiac i bede tak wstawac co godz jak teraz to czy sie nie wykoncze...ale z drugiej strony nie jestem chyba jeszcze gotowa a tym bardziej matek na odstawianie od piersi...czytałam ze lepiej to zrobic naturalnie jak juz jakies posiłki stałe moga mleczko zatsapic a my dopiero dwa razy marchewke jedlismy...wiec chyba poczekam do wakacji wtedy bede miec duzo wolnego i maz tez i wtedy zakonczymy karmienie piersią...a powiedzcie mi czy tylko te mamusie które karmia piersia budza sie tak czesto w nocy??
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Nie odzywałam się wczoraj, bo byliśmy u rodziców i zostaliśmy na noc, było bardzo fajnie, była siostra z synkiem, pogadaliśmy trochę z rodzicami, pobawiliśmy się z dzieciakami:)
Natalce wyżyna się pierwszy ząbek! Może stąd te krzyki, parę razy zdarzyło jej sie rozpłakać bez powodu jak miała coś w buźce.
Aniu fajnie, że udało się znaleźć opiekunkę! Nie było łatwo...
Agnessa super, że się odezwałaś, wcale nie zrzędzisz, a wyżalić się każdy potrzebuje od czasu do czasu:) Natalka nie ma swojej ulubionej piosenki, ale ma ulubione wierszyki: Proszę państwa o to miś ora "Idzie lisek" - wtedy zawsze się uśmiecha:)
Kasia nieźle Was zasypało, u nas na południu nie ma śniegu na szczęście, ale jest szaro, buro i ponuro, aura mało spacerkowa;(
PAtys ja wprowadzę kaszkę za jakiś tydzień - dwa, trzymam się tego, co pisała Ummi z tego kursu. Warzywko - mięsko - kaszka.
dobrej nocki:)
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna