- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Dziś dałam mu cały słoiczek obiadku - warzywa z kurczakiem i jabłkiem - zjadł wszystko a po jakiś 30 min patrze a on normalnie przysypia tak fajnie mu oczka leciały, taki spokojny był więc od razu do wózeczka i zasnął hehe na 1h15 już nie pierwszy raz tak było jak zjadł coś więcej to taki senny się robi... jeszcze jakby mi się udawało tej kaszki dać mu na noc w jakiejś dużej ilości min 100ml to może by zasnął sam bez cyca i na dłużej
Kasia proszę napisz jeśli możesz jaki masz dokładnie model tej niani, bo ja nadal nie wybrałam :| a zastanawiam się w sumie między - obie AVENTu - 485 a SCD 505, bo w sumie te są w przystępnej cenie na allegro
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Chasiami ankieta wypelniona juz wczoraj
Ania ciesze sie, ze z Filipkiem juz lepiej, dzieci potrafia napedzic stracha… ja rozumie, ze lekarze moze sa zawaleni praca,ale powinni sie cieszyc, ze rodzice sie przejmuja a tu jeszcze takie komentarze moim zdaniem lepiej jechac i sie przekonac – z takimi maluszkami to nigdy nic nie wiadomo.
Czajusiatko Oliwia jaka duza dziewczynka ! I juz siedzi w wozeczku – my nadal uzywamy gondoli choc coraz mniej miejsca sie robi, ale jeszcze dajemy rade.
Siteczko moze masz nocnego Marka jak my – wczesniej niz o 22 spac nie chodzi (a to tez rzadko).
Aha – u nas marchewka jednak zasmakowala pierwsze dwa dni byly zabawne i zjadl tyle co nic, a dzis i wczoraj juz fajnie zajadal i chcial nawet wiecej, jeszcze pare dni podam marchewke a potem chyba ziemniaka samego lub z marchewka – fajna ta przygoda z jedzeniem. W sumie ja sie chyba bardziej ciesze niz moj chlopczyk
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Majka to spokój masz święty teraz
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
czy wy sadzacie swoje maluchy tak czasem z podpurka na kanapie albo cos...bo mój Matek jeszcze nie siedzi sam ale na kilka minutek dosłownie 5 dziennie sadzam go w rogu na kanapie....ale dostałam dzis bure od kolezanki ze to szkodliwe...rehabilitantka mi mówiła zeby nie sadzac dziecka dopoki samo nie siedzi ale ja go tak sadzam ze siedzi prawie identycznie jak w foteliku....
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Hanias ja też się nie spodziewałam tego ząbka, nie było nic spuchnięte ani zaczerwienione, a ślini to się już od dawien dawna, tylko częsciej marudziła, a tu nagle mąż wyczuł jak ssała mu rękę, że jest lekko twarde, a na drugi dzień było już twarde i ostre! I tak rośnie ten ząbek, czasem jest płącz jak coś ugryzie nie tak jak chciała, a i wszystko do buzi idzie, a jak chce wziąć moją rękę, to się na niej tak uwiesza, że prawie siada;)
Majka to faktycznie MAła absorbująca, a masz ją z kim zostawić, zeby chwilę dychnąć? np. z rodzcami? Ja też mało konsekwentna byłam, mnuaczyłam Natkę zasypiać przy piersi, ale przynajmniej się nauczyła spać po odłożeniu w łóżeczku, bo długo był z tym problem, zwłaszcza w dzień.
Aniu z tego co piszesz, to faktycznie nieciekawie było, najważniejsze że jest już lepiej! I oby się nie powtózyło!
dobrej nocki
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Napisze jak bede miała więcej czasu bo cały tydzień jeżdze rano z małą do teściowej dlatego wcześnie wstajemy
Pozdrawiam
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
MADZIA szczerze najgorzej jest wieczorem, kiedy już całkiem padam, czasami tak że nie mam siły się umyć i iść spać :| masakra... ale po takich kiepskich nocach, jak widzę później w ciągu dnia mojego śmieszka to wszystko mi mija i tak jak wieczorem proszę go aby dłużej pospał, a w nocy jest jak jest i nie raz już nie mam siły... tak rano wstanie i jego uśmiech zobaczę, jego chichotanie i gaworzenie i od razu jest lepiej i co tam noc... jest już dzień
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
AAAAAA teraz to już całkiem się załamałam... dość tak częste pobudki... częste karmienie też w ciągu dnia a ja dziś wieczorem dostałam tą przeklętą @ a tak czułam że to dziś będzie ale nie przypuszczałam że na prawdę! a najgorsze że nie jestem przygotowana bleee
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Dziewczyny a ja gdzieś czytałam, że jeżeli dziecko nie chce jeść nowych pokarmów to warto zmieszać ze swoim mlekiem, ja tak zrobiłam dzisiaj z marchewką i Maks wcinał aż mu się uszy trzęsły, fakt więcej mleka było niż marchewki, ale jak na początek to wystarczyło
Maks też jeszcze sam nie siada, ale jak się podźwignie trzymając mnie za rączki to już siedzi chwilkę sam, dzisiaj pierwszy raz go posadziłam w krzesełku i cieszył się jak szalony Ale jeszcze nie da się w nim karmić, na razie kładę go w leżaczku.
Siteczko Ale skrzacik śliczny
Dziewczyny czy któraś z Was ma laktator Medela mini electric????? Bo mi mój szwankuje Raz już oddałam na gwarację i stwierdzono, że się regulator popsuł i że go naprawili, ale dalej mam problem ze ściągnięciem mleka, ściągam ok 20ml w 10 min a wcześniej ściągałam w tym czasie ponad 100ml Nie jest to kwestia braku mleka, bo widzę jak Maks podczas jedzenia puszcza cycka to tak psika że wszytsko jest zalane, zresztą jak sama ścisnę to też psika na km. Powiedzieli mi, że te laktatory się nie psują, bo nikt reklamuje Wqrzyłam się bo akurat teraz jak jest potrzebny to się psuje
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do sadzania to właśnie niby nie powinno się sadzać na siłe ani obkładać poduszkami do czasu samodzielnego siedzenia. No ale jak małą sadzam do takiego leżaczka to prawie jakby siedziała więc myślę że ta chwila jej nie zaszkodzi. Czasami też podnoszę gondolę wyżej żeby widziała więcej bo mi się napina żeby zobaczyć ( korzystam że zostało jej jeszcze odrobinę miejsca w gondoli - dobrze było wziąć max. gondolę 80cm to mi jeszcze ten tydzień zimy spokojnie przeleży).
Kropka tak jak i Agnessy Max - dasz palca a ta siup i juz siedzi no i zaciesza uhahahana od ucha do ucha
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Tak że i dla was jest nadzieja moze juz z tymi maluszkami a może z drugimi
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Patys ja sadzam Natalkę z podparciem, mimo, że sama nie siedzi, ale na krótko też
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
On się wyleczył, a mnie wzięło przeziębienie, i żebym teraz ja jego nie zaraziła.
Mi się wydaje, że dzieci nasze powinny jeść już przynajmniej jeden posiłek dodatkowy poza cycem, inna sprawa, że mogą sobie smoczkować tego cycka w nocy,a od tego najtrudniej odzwyczaić
Wysyłam fotę mojego królewicza, już w lepszej kodycji jest
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Madziamy dopiero od tygodnia przerzuciliśmy się do spacerówki, jak było to słoneczko. Tak to cała zima w gondoli, bo tam miała przytulniej i cieplutko. A z ciekawości zmierzyłam naszą gondolę i ma właśnie 80 cm.
Wczoraj ugotowałam Oliwii po raz pierwszy zupkę brokułową. Na początku minę miała nie tęgą, ale zjadła całą miseczkę.
Ja też Oliwkę sadzam kilka razy dziennie. Zresztą ona sama się bardzo do tego rwie. Jak jest w leżaczku na półleżąco to się odpycha z tyłu łokciami żeby siąść, a raz to mi się tak przechyliła, że się przestraszyłam, że leżaczek się do przodu przewróci. Teraz w spacerówce jak jest na półleżąco to łapie się za ścianki boczne, siada i albo opiera się boczkiem o te ścianki albo łapie za barierkę z przodu i tak siedzi.