BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 3 miesiąc temu #730164 przez hanias
My mamy szczoteczkę Jordana i pastę da dzieci elmex i myjemy sobie ząbki, a Hania bardzo to lubi,właściwie traktuje to jak zabawę i gryzaczka ;)

chasiami- szkoda, że nie zgadałyśmy się wcześniej z tymi sukienkami, bo my jutro mamy roczek i nic nie mam i właśnie zaraz wychodzę do sklepu coś kupić.
Z tym wybieraniem to chodzi o to, że na roczek robi się taką niby wróżbę. Kładzie się przed maluszkiem pieniądze, książeczkę do nabożeństwa, kieliszek, długopis i książkę chyba. I np.jak dziecko pierwsze wybierze książeczkę do nabożeństwa to zostanie księdzem czy zakonnicą itd.

Anulka - zapamiętałam, bo też kiedyś myślałam nad Helenką ale wybraliśmy w ostateczności Hanię, no i moja babcia była Helenka więc tak mi to jakoś zapadło w pamięci :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #730214 przez agnesssa
A ja mam pytanie do mam chłopców :silly: Bo dziewczynki zakładają na roczek sukienusie śliczne (ależ Wam zazdroszczę :silly: :blush: ) A co zakładacie naszym brojarzom :unsure: Bo zastanawiam się czy coś mu kupować podobnego jak miał na chrzcinki, czyli jakiś rampers imitujący garniak czy po prostu spodnie i bluzeczka :huh:

A ja właśnie wydrukowałam zaproszenia, bo postanowiłam sama zrobić :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 3 miesiąc temu #730234 przez czajusiątko
Agnessa bardzo ładne te zaproszenia i ten wierszyk na końcu super :) Ja też chciałam zrobić sama zaproszenia, ale jak zobaczyłam Twoje to stwierdziłam, że jednak chyba bym nie umiała :D

Anulka babo wstrętna ale mi zawróciłaś w głowie z tym drugim dzieckiem :D ja chyba też bym już chciała :) chociaż u mnie to trochę tak jak wiatr zawieje... raz bym już bardzo chciała, a innym razem jeszcze bym poczekała :P

My myjemy ząbki odkąd pojawił się pierwszy. Szczoteczkę mamy z Canpola a pastę Elmex. Na wieczór myjemy pastą przy kąpaniu i Oliwia bardzo to lubi. Najpierw daje,żebym ja jej wyszorowała, a później opłukuje szczoteczkę i już ona sobie sama myje (a raczej mamle) :) Tylko wiecie zastanawiam się, bo ostatnio kuzynka mówiła, że jak się myje Elmexem, a później przejdzie na inną pastę to się szybko zęby psują i u jej córeczki tak było... A Wy słyszałyście coś na ten temat??

11 lata 3 miesiąc temu #730236 przez makrelcia
agnessa my wyprawiamy roczek w plenerze i zamierzam Młodemu założyć spodnie i koszulę. Tak raczej na luzie. Wiadomo ładnie ale z umiarem. Znając Młodego jak wpadnie na działkę to popędzi po swój pióropusz i pewnie w nim będzie paradował ;)

Anulak czuję u siebie negatywne emocje ;) jestem ZAZDROSNA ! Też bym chciała ! Gratuluje oczywiście i trzymam kciuki za dziewczynkę :) Nie boisz się czy dasz sobie radę z dwójką dzieci ? Ja to może i bym się skusiła na drugie ale właśnie obawiam się tego. Tak naprawdę jestem sama z obowiązkami domowymi i z dzieckiem. Mąż w tych sprawach mało uczestniczy z racji pracy a chyba bardziej charakteru. Poczekam chyba na moment aż Młody podrośnie żeby tatko mógł się nim zajmować (czyli za jakieś 1,5 roku mam nadzieję) i wtedy drugie dzieciątko.

Ania1409Pocieszę Cię, że ja też chyba z 6 razy wstawałam w nocy. Od 3.30 Młody nie spał. Wzięłam go do siebie do łóżka ale to nic nie dało. Mleko musiało być. A chciałam tego uniknąć bo mi się znowu przyzwyczai do nocnych wyżerek.

A ja mam po pracy mnóstwo roboty :) aż 2 ciasta muszę upiec i tort dokończyć ;) Najgorsze to zwożenie wszystkiego na działeczkę bo tam jeszcze niewiele mamy :) Ale będzie wesoło i kolorowo :D

11 lata 3 miesiąc temu #730238 przez agnesssa
Makrelcia To znaczy, że nie jestem sama z tym uczuciem niezdecydowania :silly:
Fajknie, że imprezka na świeżym powietrzu, u mnie to już raczej pogoda by nie pozwoliła, po za tym u mnie będzie 20 osób i nie chce mi się kombinować ze stołami, a w domu mama ma wielki stół :)

No a co do tego ubranka to mi sie po prostu podobają takie rzeczy a rzadko jest okazja żeby tak ubrać małego :laugh:
allegro.pl/rampers-z-szelkami-roczek-chr...48h-i3469973659.html

11 lata 3 miesiąc temu #730244 przez makrelcia
agnessa u nas będzie 15 osób. Rampersik cudny :D A mi wpadł pewien pomysł do głowy tylko pewnie nie zdążę kupić pisaków do tkaniny :/ Na białej koszulce namalować kołnierzyk, kokardkę i guziczki :D Muszę taką bluzeczkę mu zrobić. Nie musi być już na jutro ale można się pobawić :D
Agnessa tylko weź pod uwagę, że to będzie koniec września a nóżki gołe :) Chyba, że macie cieplutko w domu :)

A czy wasze dzieciaki śpią spokojnie w nocy ? Mój strasznie się "świga" i milion razy zmienia pozycję. Wiecznie odkryty jest. Zastanawiam się nad zakupem śpiworka do spania ale nie wiem czy mnie nie przeklnie za brak swobody w świganiu się ;;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #730248 przez agnesssa
Makrelcia no właśnie u nas odpada taki rampers, tylko mi się to podoba :silly: Myślę też o szeklach, bo też mi się podoba jak maluchy wyglądają :)
coś takiego:
allegro.pl/nowy-komplet-spodnie-z-szelka...-92-i3469949486.html

taki zestaw jest fajny
allegro.pl/hm-cudo-spodnie-jodelka-szelk...-86-i3491135354.html

A z pisakiem super pomysł :)

11 lata 3 miesiąc temu #730267 przez siteczko
Może ta nocka była jakaś specyficzna, bo Tymek też dał nieźle popalić, chyba wstawałam milion razy, a jak położyłam go z nami to nie wiele pomogło, dopiero chyba nad ranem się uspokoił... hmmm tyle że jak się budził to pił wodę, mimo że 2 min wcześniej też pił... chyba z 200ml, co dla niego to bardzooo dużo przez noc.
Anulka ja też zazdroszczę, ale też się nie raz zastanawiam czy dałabym radę z dwójką :) np szwagierka ma termin na koniec września i mówi że by chyba nie dała rady jakby miała takiego Tymka jeszcze prócz swojego dużego brzucha, już nie wspominając jak się urodzi... ale myślę, że przy drugim jest dużo łatwiej :)
Ja gdybym miała stałą pracę to na pewno byśmy się starali o drugie, a tak to muszę jeszcze poczekać...
Ale w tym roku baby boom, ciekawe czy spowodowane jest to rocznym macierzyńskim ;)
U nas szwagierka, u bratowej żony dwóch braci, dwie nasze sąsiadki z piętra [a jest 3 mieszkania na piętrze ;)], żona kuzyna, u znajomych chyba z 3 :) to już 9 a pewnie kogoś pominęłam :) a jak ja byłam w ciąży to była jeszcze tylko kuzynka ;)

Co do roczku.
Agnesssa super zaproszenie! rozumiem, że robisz mi konkurencję :)
a jeżeli chodzi o ten rampers to super, ale na lato, a spodnie z szelkami też ekstra, mam jedne takie właśnie z H&M tylko że grafitowe w krateczkę :) a jak ubiorę hmm po drodze mam wesele brata, więc tutaj na razie się skupiam :) ale myślę że spodnie i koszulę :)

My też myjemy ząbki, ale póki co bez pasty, bardziej przyzwyczajamy i masujemy dziąsła, ale jestem na etapie poszukiwań pasty dla niego ;)

11 lata 3 miesiąc temu #730332 przez makrelcia
jak mi się ciągnie dzisiaj w pracy... jeny już chce do domu !!

11 lata 3 miesiąc temu #730410 przez Patka0308
a my nie myjemy zębów bo nie mamy czego ale... :lol:
u nas też noc była straszna, ale to chyba przez to że w końcu idzie nam ząb!!! :woohoo: skąd wiem?? ha bo jest dziurka na dziąśle, więc myślę że to ząb, no bo co innego??? więc może w końcu wyjdzie ten jeden i w końcu jak zapyta mnie ktoś a zęby ma? to powiem a owszem ma :) :laugh:

Agnesssa świetne zaproszenia!! aż normalnie zazdroszcze ;) my planujemy ubrać spodnie i koszulę, a na szelkach mamy spodnie 3/4 z h&m granatowe :) a ten rampers bardzo fajny.

makrelcia Grzesiek też spokojnie nie śpi w nocy, kręci się wierci, też wiecznie rozkopany, ale widocznie tak mu wygodnie, jakby było mu zimno czy coś to pewnie by się obudził a tak to myślę że śpiworek nie potrzebny za bardzo.
A co do tego pisaka to super pomysł :)

11 lata 3 miesiąc temu #730416 przez kasia7775
A u mnie z ciążami nie ma szału, tylko jedna kuzynka z terminem na styczeń :P

Makrelcia jak chcesz to ja mam 3 śpiworki, jeden mogę ci odsprzedać :) Mi teraz nie są potrzebne, bo mamy bardzo ciepło w domu,.....

...ale nie wiem jak w nowym domu będzie ;) nie zauważyłyście wczoraj, jak pisałam, że
się przeprowadzam :lol: do naszego domku Kredytu nie dostaliśmy, ale dogadaliśmy się ze sprzedającymi i mamy rok na spłatę :) jesteśmy już po przygotowaniu umowy przedwstępnej u notariusza, nie mogliśmy dzisiaj podpisać, bo mojego męża nie było. Ale formalnie wszystko na ostatni guzik dopięte :) Mały remoncik i możemy iść na swoje :lol:

Agnessa ja zakładam koszulę i spodnie. Koszule mam dwie do wyboru, ostatnio bratowa mi w Anglii w Next kupiła, jak ci się spodobają, to też będę mogła ci sprzedać :) bo Maksiu mniejszy od Oliwiera :)

Nie wiem co to dzisiaj za nocka była, ale Oli tez niespokojny był cały wieczór....

11 lata 3 miesiąc temu #730441 przez hanias
kasia- to fajnie, że wam się udało z tym domem. nie ma jak to być na swoim :laugh:

A u nas nocka była nawet całkiem ok. Ale dziś mamy szaleństwo bo Hania póki co spała tylko 35minut i jest marudna jak smok!

11 lata 3 miesiąc temu #730472 przez Sandra85
Anulka gratulacje!!!Jaka mila widomosc :kiss: Jak sie czujesz?Kasia super,ze Wam sie udalo,czekam na fotki nowego domku ;) Agnessa zaproszenia cudne,a wierszyk super :) Ja nie robie zaproszen,bo dzien po roczku beda chrzciny i wtedy zrobimy imprezke.Ale tu jest taki zwyczaj,ze gosciom sie robi pamiatki na chrzciny,komunie,slub itp.Wiec ja zamowilam ramki na zdjecia takie malutkie6/8cm. to bedzie zapakowane w folijke ze wstazeczka i karteczka z data chrztu i imieniem synka. I kazdy gosc dostanie taki upominek,a oprocz tego dla dzieci paczuszki ze slodyczami.I wlasnie wczoraj bylismy zrobic zdjecie do tych ramek.Dodalam je na fejsie,ale jest slabej jakosci,bo zrobilam zdeje zdjeciu.Mysle,ze rozumiecie,bo troche sie poplatalam :silly: A normalnie pekalam ze smiechu jak Bruno pozowal siedzac na drewnianym koniu na biegunach...Opieral sie na podnozkach,wstawal,bujal sie i patrzyl na plozy...No szok :ohmy: A fotografka,bala sie go posadzic,zeby nie spadl :ohmy: A zabki raczej masujemy niz myjemy,mamy taka silikonowa szczoteczke z canpola,tzn. w zestawie byly trzy,silikonowa z wypustkami do masowania, z wloskami silikonowymi i taka normalna tylko malutka.Na razie uzywamy tylko tej pierwszej, bez pasty.A co do nocki to moj tez cudowal,poszedl spac o 23.30 :ohmy: I budzil sie kilka razy...Ja to mysle,ze to pelnia tak wplywa na sen maluchow,bo ja przy pelni tez gorzej spie :huh: Buziaczki i milego weekendu :kiss: Mam nadzieje,ze nadaze za Wami,bo cos tu sie gwarno zrobilo :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #730571 przez chasiami
Hanias pierwszy raz słysze tą wrożbe :) Ciekawa

Dziewczyny wy macie chłopów to macie fajne te garniturki :) prześliczne! a my tylko w tych sukienkach, gumkach do włosów itp :blush:

agnessa prześliczne zaproszenie! Szkoda ze sama nie wpadłam na takie cos :( chociaż sama robiłam zaproszenia.

A co do szczoteczki to nawet nie wiedziałam ze są takie bajery (aż wstyd sie przyznac :P dziecku ząbków nie myje :P na szczeście ma je całe 4 :) )

kasia to kolejna okazja do świętowania :) My tu mamy wzloty i upadki :) Wspaniałe chwile razem :)

Odkąd przyjechaliśmy z Mazurów dziecko zasypia same :) odkładam do łóżeczka daje pieluszke, smoczek i wychodze :) prześpi całą noc i wstaje ok 8-8,30 :) aż miło.
A tam na tych wczasach budziła sie nam o 5 na mleko i wstawala o 6-7 wyspana :(

Sandra ja też w tym tygodniu mam sie zgłosic do znajomej fotografki na sesje 250 zł foto książa (10 kartek) i do tego pare zdjęc luzem dla rodziny :) mam nadzieje ze to nie wychodzi drogo bo sie nie orientuje,
Bruno normalnie model :) Fajnie ze pozował? a nie bał się? ze w innym miejscu i obcy ludzie? boje sie co Alicja (bo jak ktos jej sie nie spodoba to płacze i koniec musze wyjśc )

11 lata 3 miesiąc temu #730582 przez chasiami

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka