- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Przepraszam, ze dopiero dzis, ale wczoraj poszłam spac szybko bo padam... Mam pierwszą zmiane, mąż nocke a Julka od paru dni ma ochotę na zabawę w nocy, skacze w lozeczku, podnosi się, wariuje.... I tak zazwyczaj od godz. 24 do ok 3-4 rano...
Chociaz dzisiaj nie mogę narzekać, bo ani razu síe nie obudziła
Sukienkę ma Ala sliczna, widzialam bardzo podobną i wlasnie chce ja kupic na roczek
Julka robi pierwsze kroczki, tylko problem w tym, ze jak upada do tylu to leci od razu na plecy... Także musze jej pilnować, bo ostatnio jak upadła do uderzyła głową o podłogę, dobrze ze akurat w tym miejscu leżał kocyk pod którym síe wczesniej bawiła.
Raczkować nie chce, zębów nadal nie ma, mam wrażenie ze juz nigdy nie wyjdą :-P
Kończę, musze síe do pracy szykowac, po poludniu jak znajdę chwilke do napisze
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Właśnie też mam problem z fotelikiem bo jak uśnie to mu głowa leci do przodu. Prawdopodobnie to wina pasów które za słabo mu przylegają ale prawdę mówiąc krótszych nie da się zrobić. Muszę coś pokombinować. Już wkładałam mu tą poduszkę samochodową ale za duża. Może taka dla dzieciaczków by tam weszła. Coś muszę wykombinować.
Kurde mojemu dziecku pokończyły się spodnie. Przez lato tak wyrósł... ciągle krótkie aż dzisiaj szok, że większość długich przykrótkawa. Z bluzkami to samo. Nakupiłam na rozmiar 80 ale on jakoś mi przeskoczył na 86 od razu. No cóż czas na szaleństwa zakupowe
Dzisiaj są ładne dresiki w lidlu Tylko znając życie po 15 już u nas nic nie będzie
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Siteczko Może powinnać dac do zrozumienia rodzince, że nie ma nic za darmo, bo w tym czasie kiedy dla nich rypiesz za nic to mgłabyś zarobić kupę kasiory, albo właśnie spędzić czas z synkiem Nie chcę Cię nakręcać, ale czasami warto powiedzieć co na sercu leży zwłaszcza rodzinie
Tosia To super Dominiś zniósł podróż Wypoczywaj na tych wakacjach
Kasia Oli jaki przytsojniak A co do wielkości to w pierwszym roku dzieci najszybciej rosną a później to jest powolny proces więc nie ma co porównywac ze starszymi dziećmi
Moja chreśniaczka jest 6 lat starsza od brata swojego a są prawie tego samego wzrostu
Jussstyś Nie zazdroszczę nocek
Makrelcia też się napaliłam na dresiki z lidla ale o tyle mam dobrze, że mama mi nakupowała przed chwilą, bo jeszcze spodnie sztruksowe i bodziaki wzieła ale była w lidlu 10 po 8 i nie mogła się dostać do kosza z tymi rzeczami
Maks zasypia koło 19-20 i wstaje o 7 generalnie nie mogę narzekać bo praktycznie od początku ładnie noce przesypiał Nawet jak jeszcze cycusiem karmiliśmy się to już przesypiał Za to od kilku dni nie może zasnąć na popołudniową drzemkę Zazwyczaj zasypiał koło 14 do 16 a tearaz jest zmęczony i się pokłada ale zanąć nie może
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Dziękuje wszystkim za zyczonka Alicja też dziekuje
Ja juz kupilam fotelik jak Ala miala 4-5 miesiecy i mam od 0-25 kg i własnie w podróży się przydał bo można go położyc na leżąco a potem dźwignąc na siedząco
Jak spała to robiłam na leżąco i nic nie cierpiało, ani nóżki ani kręgosłup a jak sie obudziła to zrobiłam go na siedząco i bawiłyśmy sie (wkoncu 9 godzin jechaliśmy )
Wprowadziliśmy mleko Nan pro 3 i musze wrócic do nan pro 2 bo Alicji zaczeło sie bardzo ulewac po tym mleku. Musze wolniej wprowadzac tą 3 po 60 ml bede musiała a zapełniac tą 2.
pozdrawiam
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Makrelcia Chciałam jeszcze Ci o tych autkach napisać Mi się bardzo podobają i nie mogę się doczekać kiedy małemu kupimy taki właśnie na akumulator i pilota, ale stwierdziłam, że teraz na zimę to nie wiem czy warto i może na wiosnę kupimy
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Justys a Julka chodziła w chodaku?? Często słyszę, że właśnie jak dzieci chodzą w chodaku to zdarza im się lecieć na plecy, bo jednak są przyzwyczajone, że zawsze jest coś z tyłu. U nas na szczęście od samego początku klapała na tyłek.
Agnessa u nas też ostatnimi czasy były problemy z usypianiem, bo niby Oliwka zasypia w łóżeczku, ale muszę nad nią stać, a przez ostatnie dni to normalnie z pół godziny zasypiała... co jej się zaczynały oczka przymykać to nagle wstawała i hihihi, a jeden dzień to miała taki, że w ogóle jak ją wsadziłam do łóżeczka to wielki płacz. Na szczęście wczoraj już było lepiej
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
a co do rozmiaru to Alicja przy tych roczniakach (na mszy) to wyglądała jak 1,5 roczne dziecko nie dość ze wysoka (86 juz za małe 92 troszke za duże, ale ubieram teraz 92 ), to grubiutka (12 kg) i jeszcze dużo włosków, a tam takie śliczne łysolki były
A na dodatek tylko jedna co biegała po kościele i poszła do księdza na dodatek
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Co wybrała Ala na roczek?
Dziewczyny zdawajcie relację z roczków.
Kasia Oli naprawdę jest wielki
Agnessa mój Filip też nosi 74 rozmiar. Wszyscy mówią, że jest długi,ale raczej jest drobniejszej kości. Nie będzie chyba duży chłop. Tzn. buzię ma szeroką i siusiak niczego sobie ..... Widać, że figura po tatusiu
Jeju nie dam rady wam wszystkim odpisać.....
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czajusiątko Maksiowi na wieczór tak odbija i nawet jak już przyśnie to nagle się zrywa Ale od kilku dni zmieniliśmy technikę usypiania teraz najpierw czytamy bajeczkę i potem dajemy mleczko i zyspia od razu po wypiciu, a wcześniej czytaliśmy podczas jedzenia
Ania No powiem Ci, że niezłą reklamę tatusiowi zrobiłaś
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Dobrze, że mój mąż tego nie czyta, bo by się wkurzył piękny, to on nie jest i nosi długie włosy, więc nie każda to lubi to żeby nie było kolejek do mojego chłopa, bo kto wie, kto jeszcze nas czyta
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Mój to pierwszy jest ale do laptopa i wali w klawiaturę
A jeżeli chodzi o telefon to jak ja lub mąż rozmawiamy to wtedy Tymek najwięcej ma do powiedzenia i nas chce chyba przekrzyczeć, w każdym razie nie da się gadac przez tel przy nim
My nosimy rozm 80 już chyba od 2 miesięcy, ale trafiają się też jakieś większe 74 to nosił, teraz już zaczynamy 86 i jak coś kupuje to na ten rozmiar. Chociaż co firma to rozmiar, więc różnie to bywa
U nas jest kąpiel, kaszka, bajka, pije dużo wody i w końcu sam jak się ułoży zasypia
My też mamy nadzieję, że coś jeszcze popołudniu w Lidlu będzie no i do biedronki koniecznie po Dady bo dwie paczki za 50 zł
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
a Maks chyba z Oliwierem przez tel rozmawiał
Makrelcia ja byłam dzisiaj w Lidlu przed 11 i już tylko małe rozmiary i tylko różowe były
Czajusiątko Oliwier z początku chodził w chodziku czasami, ale nie leci do tyłu, od razu na pupę klapie
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Otrzymane podziękowania: 0
czajusiątko chodziła w chodaku,ale tylko z miesiąc może rzeczywiście to przez to co zrobić, żeby teraz nauczyła się upadać na pupę? bo jak walnie głową o podłogę, to dopiero będzie katastrofa
Właśnie muszę się dzisiaj przejść do Lidla zobaczyć co u nas zostało ale u nas zazwyczaj dużo tego zostaje, więc może uda się coś kupić
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Widzę, że nadal tu niektóre jesteście .
Ja właśnie zaczęłam kolejną podróż ciążową, teraz będę też kwietnióweczką 2014 I teraz będzie córeczka . Będzie i JUŻ !!!
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jussstyś Maksowi też zdarzało się upadać tak ze głową o podłogę uderzył, mimo że zazwyczaj na pupę upada, ale sam się nauczył, i teraz widzę że jak cały upada to od razu się na bok przekręca i już głowa jest bezpieczna