- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anulka Bardzo intensywnie o Tobie myślałam w zeszłym tygodniu Wielkie gratulacje Trzymam kciuki za dziewczynkę No i mam nadzieję, że będziesz do nas częściej zaglądać i chwalić się swoją dzidzią
Jussstyś Maksowi też zdarzało się upadać tak ze głową o podłogę uderzył, mimo że zazwyczaj na pupę upada, ale sam się nauczył, i teraz widzę że jak cały upada to od razu się na bok przekręca i już głowa jest bezpieczna
AAAA Widzisz Agnessiu, Kochana, ściągnęłaś mnie tu ...znowu . AAAAhhhha to ja wiem, dzięki KOMU jestem znowu w stanie błogosławiony.....to dzięki Twoim intensywnym myślom o mnie .
Oczywiście, że będę tu znowu częstym gościem. Teraz mam 3 wizytę u gina ( już innego sobie wybrałam, tego dziadka 73-letniego, któremu po prostu już się nie chcę ( a komy by się chciało w takim wieku ???) , zostawiłam starszym Paniom. Teraz mam młodego ok.45 lat i jest bardzo miłym doktorkiem z którym można pogadać, a nie czuć się na wizycie jak uczennica przed dyrektorem, która coś nabroiła )
SZczerze mowiąc miałam nadzieję, że któraś z naszych wrześnióek 2012 też jest w stanie błogosłąwionym, ale widzię że jak narazie ja jedyna ...a może nasza Agnessska znowu o kimś tak intensywnie sobie p o m y ś l i....a może nawet o SOBIE SAMEJ....co?????
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
A ja się mocno zastanawiałam która z naszych wrześniowych będzie ponownie mamusią
Teraz moja szwagierka jest w ciąży i ma termin na koniec września, więc jak jeszcze wyceluje mały na 28.09 tak jak mój Tymek to będą obaj z tego samego dnia
A w tym roku jest baby boom i jak widzę te w ciąży i z noworodkami to nie ukrywam, że bardzo bym chciała, ale póki co zostawiamy planowanie na przyszły rok
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Chasiami - no właśnie,pochwal się co Alusia wybierała, sukienkę rzeczywiście miała bardzo ładną
Anulka- ogromniaste gratulacje A jak się czujesz??? No to pewnie będzie Helenka?
Co do rozmiarów to Hania też nosi jeszcze 74. Też jest drobniutka, chociaż buźkę ma okrągłą. Miesiąc temu ważyła 8 kg i pani dr kazała nam chodzić na kontrolę wagi co 2 miesiące.
Z tym planowaniem ciąży to bywa różnie, ale póki co planujemy za ok 2 lata
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
hanias ja też kupiłam sztruksy body słabej jakości mi sie zdały, a dresy jakieś malutkie, ja bym potrzebowała na 98 zeby to miała też troszke na później a nie było takich chyba.
a co do sukienki to mam jeszcze jedną mniejszą biszkoptowy kolor z tiulem ale do tego całkiem mi sie nie zmiesciła - nosila to jak miała 9 mies, rozmiar 74-80 jakby był ktos zainteresowany to później wrzuce foty co wy na to?
Anulka ja mam pytanie? Może mało kulturalne, ale chciałam zapytac czy ciąża była planowana?
Ja nie wiem jak to bedzie u nas z kolejnym dzieckiem. Bo tak: nie chce zeby Alusia była sama, a z drugiej strony jak przypomne se tą ciąże 9 miesiecy leżenia ale jest jeszcze jeden plus poród (bo słyszałam ze kolejny poród jest jeszcze szybszy - to ciekawe czy ja zdążę na porodówkę? ) ale puki co nawet nie dopuszczam tej myśli do siebie.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chasiami no nie żartuj , Ty masz się obawiać?? Przecież Ty cały poród miałaś na śpiewająco i chichocząc . A co do leżenia, to moja szwagierka pierwsza ciążę całą leżała ( urodziła córeczkę), a druga cała przebiegała i skakała ( urodziła synka). Więc u Ciebie też może tak być.
A u nas druga ciąża to trochę śmiesznie wyszła. W lipcu jakoś tak w połowie, dowiedziałam się, że moja znajoma, która ma córeczkę urodzoną w tym samym dniu co nasz Julianek, zaszła ponownie w ciążę, akurat oznajmiła nam że test wyszedł pozytywny. No i ja przyszłam do domu i wieczorem mężusiowi mówię: Ja myślę, że czas na drugiego maluszka. Mój mąż uradowany, zabrał się za swoje i pod koniec lipca na teście miałam dwie kreseczki .
A teraz żartujemy, że dzieci nam wychodzą na zawołanie " Kiedy chcesz dziecko? Zimą? Proszę bardzo! Na wiosnę ? Proszę bardzo!
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Niee, no dziewczyny, teraz dzieciaczki nasze są oczywiście PRZESŁODKIE, po prostu ciasteczka z kremem, tylko je schrupać, ale jednak teraz one mają okres szybko, szybciej, migiem i usiąć spokojnie można tylko gdy śpią ( ja dziękuję codziennie za to że nasz Julianek uwielbia spać i śpi duuuużo. Ale i tak mniej niż wtedy gdy miał 3-5 miesięcy, bo wtedy spał non-stop ). Poza tym, nasz synek to ma taki trochę charakterek małego jedynaka-egoisty. Z kuzynowi 3 mc młodszemu wszystkie swoje zabawki z rączek wydziera. BO TO SĄ JEGO ! Więc rodzeństwo wskazane takiemu egocentrykowi jak najszybciej .
Kasia7775 O kurcze, na BANK i TYLKO spróbuj mi wykręcać się ze spotkania, ja do Sępólna mam nie daleko, więc Cię znajdę he he he. A mój gin działa w kilku miejscach w Nakle, w Więcborku i w Złotowie i jeszcze gdzieś...nie pamiętam, nazywa się Jarosław Bronowicz. Może obiło ci się o uszka to nazwisko .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na początek kupiłam mu masującą rękawicę z MAM aby uczyć synka pielęgnacji jamy ustanej już od pierwszego ząbka. Szczoteczkę też mamy z MAM, ale zaczniemy używać jej za jakiś czas. Pasty używamy z ZIAJA - ziajkę, nie ma fluoru, jest przyjemna w smaku ( żurawina) ale nie jest zbyt słodka, więc Julkowi łatwiej będzie nauczyć się z czasem ją wypluwać. No i łątwo jest ją sprać, nie pozostawia plam.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Szczoteczkę i pastę mamy z Elmexu, Oli nie lubi mycia zębów, ale musi, skoro ma ich 8 i pół
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasia mi też jest żal i z sentymentem do tego wracam,ale przecież wróżka ci powiedziała, że jeszcze urodzisz
Jeju dziewczyny Filip ma dwa zęby,ale ja mu nie myję jeszcze tych zębów
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Ja właśnie jeszcze nie mam nic do ząbków, ale juro się wybieram do hurtowni dziecięcej to kupimy coś do szczotkowania, zastanawia mnie tylko jak mi się uda to zrobić
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A z wolnym czasem, to masakra, chłop teraz pracował nadgodziny, a ja też z plaży nie wracam,ale oczywiście wszystko na mojej głowie. To sobie pomarudziłam
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier