- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Oczywiscie STO LAT dla wszytskich solenizantow wrzesniowych :* (wszystkich zbuntowanych dwulatkow hihi). U nas tez bunt dwulatka w polaczeniu z zazdroscia a najbardziej zabawne, gdy chce cos powiedziec i mowie „Yasinku…“ i zanim powiem cokolwiek dalej to juz slysze takie glosne uparte „NIE! Nein!“ to po niemiecku to chyba na wypadek gdybym nie zrozumiala
Aniu dziekuje Ci bardzo za podzielenie sie z nami historia o Mateuszku. Wspolczuje Ci bardzo dzielna kobieto :* wole sobie nie wyobrazac co przeszlas :* mowia, ze czas leczy rany, ale niektorych sie chyba nie da uleczyc i zawsze gdzies tam bedzie bolalo dobrze, ze masz Magde i Filipka a Filipek sie pewnie jeszcze rozgada – juz niedlugo Yasko mowi duzo i sam siebie nazywa „gadula“
Agnesssa bo tak to jest – niby czlowiek sie nie nastawia, ale zawsze sie ta nadzieja tli… jeszcze troszke i sie uda – tego zycze :* i witam po urlopie w Kairze bylas ? jak wrazenia ?
Karolak a co u Was ? Jak sie czujesz ?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
U nas jakoś za bardzo nie mamy (tfu, tfu, tfu...) buntu, kilka razy mała próbowała postawić na swoim ale jakoś wychodzi że ja jestem bardziej uparta
Dziś Gabi poszła z dziadkiem do żłobka ( po ponad tygodniu leczenia) ciekawi mnie ile było płaczu
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Agnessa widocznie nie był to jeszcze ten czas :*
Chasiami zwolnij troszkę
Pola wszystkiego co najlepsze dla Gabrysi
A nie mam weny dzisiaj jakoś na pisanie. Pogoda się zepsuła, wieje dzisiaj okropnie. Oliwier ma znów katar, a chciałam go jutro na ospę zaszczepić A jeszcze się pochwalę, moja córka zaczęła kurs na prawo jazdy w niedzielę uczyłam ją jeździć i jak na pierwszy raz to całkiem nieźle taką dużą córkę już mam
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
kasia filmik jest prywatny.więc nic nie widzę ż
a codo buntu, to ja mam wrażenie, że u nas, po było rzucanie się na podłogę,ale ja nie reagowałam , więc sobie wstaje jak widzi,że to nic nie daje i przechodzi do normalności, czasani próbuje coś wymusić śmiesznym jęczeniem,ale ja też nie reaguję, więc odpuszcza, gorzej z jedzeniem, tu wybrzydzanie. Zauważyłam, że Filip je po kolorach, jak mu się nie podoba,to nie zje i odwrotnie
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Ummi Śliczny tort Wszytskiego najlepszego dla Yaska, bo chyba nawet nie wiedziałam, że miał urodzinki Jak byś mogła mi podać kiedy się urodził Yasio data godzina i jaki duży był Yasio to dopisze Cię do naszej tabelki
Kasia Oliś jest super
Chasiami Dobrze, że już jesteś w domku, a teraz bezwzględnie odpoczywaj jak najwięcej
PolaL Mam nadzieję, ze nie było za dużo płaczu
Czajusiątko Bo teraz to już taki czas tych naszych maluchów, że biegają ile się da i najfajniej jak rodzice biegają za nimi Najlepsza zabawa
No tak to jest z tym nastawieniem właśnie, wiedziałam że to praktycznie nie możliwe, ale za dużo o tym myślałam Tak miało być, a starania zaczniemy w przyszłym roku na całego
Byliśmy wczoraj u okulisty na kontroli i Maksiu nie ma zeza, wnerwia mnie że wszyscy mu tego zeza wciskają Ale sprawdziłam, nie ma więc jest dobrze
Maks niestety jest tak samo uparty jak ja więc przez to mamy dużo płaczu, ale niestety musi zrozumieć że mamusia ma zawsze rację Zresztą nawet mąż mu tłumaczył, że z mamą jest przechlapane
- karolak25
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nareszcie z nami!
- Otrzymane podziękowania: 0
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH MALYCH JUBILATÓW!!!!!!
u nas jakos leci, wszystko jest ok, czas szybko leci. wczoraj maz polecial z powrotem do Londynu, byl caly tydzien nawet nie wiem kiedy to zlecialo.... teraz przyleci 6 listopada. a termin porodu waha sie miedzy 6 a 15 listopada, tak wychodzi z usg. mam nadzieje ze zdazy robilismy wczesniej imprezke urodzinowa, bo do 29 nie mogl maz zaczekac, wiec my juz po urodzinkach
teraz dopadaja nas przeziebienia, Kacperek teraz sie wykurowal to ja zaczynam kichac, leczymy sie swoimi sokami z malinek miodkiem i cytryna.
buziaczki dla wszystkich
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Kasia faktycznie duza juz ta Twoja cora. Dobrze, bedziesz miala kierowce na imprezy filmik obejrze w domu, bo cos mi sie nie otwiera na telefonie
Ummi tort naprawde swietny, warto bylo zarywac nocke
Agnessa u nas zawsze Sebastian mowi, ze to on ma najgorzej bo musi wytrzymywac z dwoma upartymi babami
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Kasia oj czaruś z tego naszego Oliwiera
Agnessa ostatnio wzięłam do Emilki ta piłkę dmuchaną i Oliwka mówi "moja piłka, od Masia dostałam"- nie może o nim zapomnieć
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
co do jedzenia, to to my mamy różne dni. Ziemniaki Filip je jak my,ale ja kupuję dobrą odmianę denary-mój syn uwielbia, lubi też mięso bardzo, ale ma dni, że zje bardzo mało, tylko kasza.....jak Kasi Oliwier, lubi zupy,ale zauważyłam , że na drugi dzień nie chce tego samego,a nikt nie ma czasu żeby co dzień gotować. Z owoców je tylko jabłka,oczywiście kinder pinguin bardzo lubi, monte itp przekąski, lubi słone ciastka, to chrupie z tatusiem.....surówek też nie zjada,Lubi kiełbaski, bo u nas zawsze w sobotę mamy taką tradycję rodzinną, kiełbaski z pomidorami z cebulą,ale Filip już nie je pomidorów, lubi jajka. Tylko bułki, chleba nie chce,
A mój sposób na gorsze dni jedzeniowe, to Magda, on zawsze chce co ona. Oczywiście ona baba w ciąży ma teraz swoje fochy, i złości się, że musi robić sobie więcej , bo Filip
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Fajnie, że uczysz Bruna po polsku. Ja mam żal do mojej siostry, ze mała nawet nie rozumie dobrze po polsku. Siostra się tłumaczy, ze nie ma jak, że z mężem po niemiecku rozmawiają, że w przedszkolu niemiecki itp. A ja uważam, ze gdyby jej zależało, to by znalazła czas i chęci. Siostra się zawsze wkurza jak się ten temat poruszy, że nie wiemy jak jest trudno itd. Ale nie wie, że to będzie problem w pryszłości, bo ja np ze swoimi kuzynkami mam dobry kontakt, a jej córka ze swoimi kuzynami z Polski się już nie dogada.
Ania Oliwier ma bardzo urozmaicone jedzenie, bo w żłobku o to dbają. A i tak nie chce jeść