- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012

Ja jakoś kremów na maśle nie trawię. Jeśli nakładasz masę cukrową to pamiętaj, że ciasto musi być pokryte właśnie masą na maśle. Nie może mieć kontaktu ze śmietaną bo masa lukrówa się rozpuści

Fajne kremy są te gotowe z paczki do tortów. Różne smaki i wystarczy dodać mleku lub masło. Smaczne.
Fajnym pomysłem są też takie opłatki z postaciami z bajek. Można kupić w sklepach lub na allegro. Kosztują ok 15zł. Układasz tylko na tort smarujesz dookoła maśą i już piękny tort

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6

a torty ja robię podobnie jak ty makrelcia,ale tym razem nie miałam już sily, tym bardziej , że zepsuły mi się wszystkie miksery, a gotowego biszkoptu nie lubię. Tort Filipa kosztował 150 zł. Wygląd imponujący, smak mnie lekko rozczarował. Dla tych co nie mają fb,
www.facebook.com/476441249119225/photos/...0101/?type=1&theater
to konkretnie tort mojego synka.
A życzenia urodzinowe dla Julci i Julianka. Nie wiem, czy kogoś pominęłam? Bo w miedzyczasie, ktoś ma urodzinki,ale nas prawie nikt nie czyta, więc odpuszczam
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

Wszystkim dzieciaczkom 100 lat

Jakoś za dużo mam tego na głowie ostatnio, dla nowego członka rodziny nie mamy nic jeszcze, nawet imienia

Pozdrawiamy

- toska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
No i zyczenia urodzinowe dla Julianka, Anulka przy dwoch brzdacach pewnie nie ma czasu zagladnac tutaj .
Ania widac ze imprezka urodzinowa sie udala zdjecia sliczne.
Kasia super ze Oli czuje sie dobrze w zlobku a maly kryzys kazdemu sie zdarza, no i z tym pilotem niezly numer.
Polal jak tam Gabi?zdrowka.
Czajusiatko wiadomo ze kazda nowa praca tos tres, ale nie ma co sie denerwowac no i wracaj tutaj.A no i jak tam Oliwia z Emilka sie dogaduja?
Ummi no widzisz jaki pomocnik z Yasinka, ladnie sie zajal mlodszym bratem.
A co u nas.Bylismy na bilansie dwulatka i Dominik wazy 12300kg i mierzy 92,5 cm i wszystko ok. W zeszlym tygodniu wrocil do zlobka.Spodziewalam sie placzow a tu niespodzianka poszedl bez protestow usmiechnal sie jak zobaczyl swoja pania I tyle go widzialam.
A ja kilka dni temu znowu zobaczylam dwie kreski na tescie ciazowym.W szoku jestem bo nie spodziwalam sie wcale, ciesze sie i boje jak nie wiem co.Mam tylko nadzieje ze tym razem wszystko bedzie dobrze, no ale bedzie co ma byc.
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

My bilans mamy 23 września, byłam w sierpniu zapisać się,to mówią, że z tygodnia na tydzień, że nie ma kolejek, więc idę za tydzień a oni na 23 września nas zapisują

- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Chasiami na czym polega to rozdawanie?
Ania ja jak kupuję gotowy biszkopt to w piekarni. Zupełnie jak domowy, bo te w marketach niezjadliwe

Makrelcia ja do tortu miałam zrobić zielony krem wyciskany przez praskę do czosnku - imitację trawy. No ale przez wyjazdy nie zdążyłam

Ummi Yasinek super starszym bratem jest

Czajusiątko weny dalej brak, bo nic nie piszesz

U nas choroby ciąg dalszy. Już było dobrze i dupa. W sobotę gości mieliśmy i dzieciaki po dworze ganiały po deszczu. Oliwier też był przemoczony i pewnie też mu to zaszkodziło, bo wczoraj 38 stopni miał gorączki. Dzisiaj tak samo, teraz śpi biedaczek A i mówił, że go włosy bolą

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Wróciłam z wojażowania, dzisiaj pierwszy dzień w pracy więc dużo do nadrobienia, ale mam nadzieję, że jutro będzie więcej czasu na pisanie.
Składamy z Maksiem najlepsze życzenia naszym dwulatkom kochanym

Buziaki dla Filipka, Bruna, Lilianki, Mateuszka, Dominisia oraz Julianka

A i wielkie gratki dla Ciebie Toska trzymam z całych sił za Ciebie kciuki, żeby tym razem wszystko było cudownie

- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Toska gratulacje

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Otrzymane podziękowania: 0

Na poczatek spoznione zyczenia dla wszystkich solenizantow

Nie mam zbyt wiele czasu zeby pisac... Mielismy lekki katarek ale juz przechodzi:-)
Zabkow mamy juz chyba z 16 nawet nie licze bo ida po trzy na raz i pogubiłam się troszkę : P , na szczescie bez marudzenia:-)
W sobote robilismy urodzinki i bylo na prawde swietnie:-) Julka byla zachwycona, szkoda tylko ze nie bylo mojego brata z corka, bo zachorowala

Wyobrazcie sobie ze moja bratanica (w styczniu skonczyla 3 latka) poszla do przedszkola i od razu wzieli ja do czterolatkow, a teraz przeskoczyla do pieciolatkow bo jest komunikatywna jak 5-cio letnie dziecko

Acha bunt dwulatka u nas trwa, w sklepie jak nie chce jej czegos kupic to kladzie sie na ziemi i wyje

Koncze bo juz mi nie da napisac wiecej

Mam nadzieje ze uda mi sie jakos zorganizowac i czesciej zagladac do Was

- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wszystkiego najsłodszego dla wczorajszej jubilatki Julci

Kasia super torcik

Toska Rozwalił mnie tekst lekarki o cierpliwości

PolaL[/b] Ty masz z tymi chorobami

Makrelcia Ale będziecie mieli swoje mieszkanko

Ania Biedy Filipek z tym szpitalem

Maks też od dziadków z okropnym kaszlem wrócił, zero jakichkolwiek innych objawów. Moja mama była z nim u lekarza jeszcze w Bydgoszczy i przepisała jakiś dziwny syrop na przeziębienie. A ja z nim poszłam od razu po powrocie do domu do naszej pediatry i złapała się za głowie co tamta mu przepisała, i do razu podała diagnozę że to na pewno jakieś uczulenie i w sumie doszłyśmy że pewnie na koty, teraz muszę tą teorię przetestować, mamy skierowanie do alergologa już od jakiegoś czasu i nie możemy się nigdzie umówić bo albo nie odbierają telefonów albo nas chcą zapisać na przyszły rok. Niestety lekarka po informacji, że ja mam astmę stwierdziła, że bardzo możliwe że ma wczesnodziecięcą astmę oskrzelową. Ale lekarze specjaliści ponoć nie chcą tego diagnozować. Zobaczymy jak to będzie z Maksiem, ale mam cichą nadzieję, że to tylko alergia

Czajusiątko Dawaj jakąś fotkę Oliwci jak się bawi z Emilką

Ummi Ale masz kochanego starszego brata w domku, już nie mówiąc jaki ma instynkt opiekuńczy

Chasiami Jak już wpadasz jak po ogień to chociaż się brzuszkiem pochwal

Jussstyś Koniecznie się zorganizuj i zagladaj szybciej, a z tym przechodzeniem do wyższej grupy wiekowej to dość dziwne mi się wydaje, bo po co na siłę dziecko ze starszakami łączyć, nawet jeśli jest zdolne, to w końcu nadal 3 letnie dziecko

Sandra I was choróbsko dopadło

A co do naszych wakacji, to powiem w skrócie że było fantastycznie

Mam nadzieję, że wszytskim odpisałam, bo tak chaotycznie to robię, tu trochę pracuję tu do Was piszę, co chwile telefon dzwoni a ja nadal nie mogę wrócić na tory

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do nocnika, to ja mam to samo, cofka totalna. Ostatnio przez przypadek jedna kobieta, powiedziała, że swojego synka oduczała zimą i zakładała mu rajtuzki, więc szybko się oduczył,ale u mnie to ciężko 1. mam za mało rajtuz, 2. jak pracuję, to nie ma chętnych, ani dziadek, ani niania. Bardzo bym chciała żeby ten żłobek zadzwonił,ale telefon milczy.
Mam do Was pytanie, bo jedna rzecz niepokoiła mnie od dawna, Filip czasami "zastyga" objawia się to tym, że nagle ma nieobecny wzrok jakby się wyłączał, trwa to dosłownie kilka sekund i później znowu jest aktywny, żywy jakby nigdy nic. Lekarka kazała obserwować,ale wczoraj i mój tata i córka jak byli z nim spanikowali, bo Filip obudził się, nie reagował na nikogo, tylko popłakiwał, miał otwarte oczy, takie znowu nieobecne i tak leżał dłuższą chwilę na tapczanie. Na pewno powiem na bilansie, ale bardzo mnie to niepokoi, oczywiście szperanie internetu było obowiązkowo, córka wynalazła zespół aspargena,ja gorsze rzeczy,ale i lepsze, że to czasami tak przy szybkim rozwoju dzieci mają, ale wiecie same, po prostu jak o tym myślę ogarnia mnie panika
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-