BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #352985 przez chłopek
anulka dzieki :)
agnessa my planujemy wypad do Krakowa ale jak bedzie taki upał to ja nie wiem jak my dojeziemy bo klima nam nie działa:(

dziewczyny co myślicie o tym rowerku chce kupić Kswaciowi na dzien dziecka allegro.pl/skladany-rower-rowerek-t-trik...sza-i2298230364.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #353017 przez makrelcia
chłopek dzieciom strasznie podobają się te rowerki. Sama taki kupiłam chrześniaczce na roczek i była bardzo zadowolona. Własnie przez to że to jakiś stworek a nie zwykła kierownica. Tylko radziłabym Ci zamówić trochę wcześniej bo mój przyszedł w częściach i pół nocy zajęło mi skręcanie go :D A tych części jest naprawdę dużo jak na tak mały rowerek :D

12 lata 11 miesiąc temu #353262 przez patys
dzień dobry dziewczynki:) ja już od 7 na nogach i zaraz jadę na wieś:) miłego weekendu z naszymi maluszkami wam życzę:):)

12 lata 11 miesiąc temu #353264 przez Anulka
Witaj Patysiu i wszystkie mamuśki . Ja dziś mam WIELKIE plany :laugh: . Posprzątać w domku, zrobić z wielkiej kapisty duuużo gołąbków, aby zamrozić część na później i upiec ptysie i rurki z francuskiego ciasta i napełnić je kremem z karpatki i bitą śmietana. ;) Milej soboty wszystkim :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #353296 przez Jussstyś
Hej dziewczynki :):)
Ja dzisiaj grilluję z rodzinką :)
A jutro jedziemy z mężem na wieś do jego rodziców :) Odpocznę sobie troszkę, może się poopalam, ale tak bardziej już z głową ;)
Miłego weekendu kochane :)

12 lata 11 miesiąc temu #353347 przez moniab26
mmmmmm Anulka ale mi smaku narobiłaś na ptysie...chyba też sobie zrobie
ja juz od rana sporo zaplanowanych wczoraj rzeczy zrobiłam, a plany też miałam WIELKIE hehehe, teraz sobie odpoczywam i usilnie myślę nad tymi ptysiami, miłego weekendu dla wszystkich mamusiek :)

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 11 miesiąc temu #353358 przez Anulka
Monia no to przestań już myśleć, dawaj rób i POPTYSIUJEMY razem i oby nam wszystko poszło w CYCKI :laugh: :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu #353607 przez Ania14.09
Widzę, że humory wszystkim dopisują. Pogoda piękna. Mi też (odpukać) wszystko przeszło i pobolewujący brzuch i ząb prawie. Życzę wszystkim udanego weekendu długiego :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 11 miesiąc temu #353875 przez agnesssa
Dzień dobry dziewczyny poniedziałkowo :kiss: :woohoo:

Weekend zleciał starsznie szybko, ale pewnie dlatego, że miałam gości :woohoo: Sobote spędziliśmy na plaży taka cudna pogoda była, mój mąż z tata nawet się w morzu wykąpali wariaty :ohmy: Ja tylko nogi zamoczyłam, i chyba źle zrobiłam, bo mnie gardło boli i mam okropny kaszel :huh: Leczę się miodem i cytryną, ale jutro mieliśmy jechać nad jezioro ze znajomymi, na spływ kajakowy (tzn ja nie płynę kajakiem :silly: ) ale jak dalej się będe tak czuła to wyjazd jest pod znakiem zapytania. Dzisiaj też nie wiedziałam czy iśc do pracy, ale nie mam temperatury więc pracuję, jak się gorzej poczuję to wrócę do domu :huh: Zrobiliśmy sobie karaoke z rodzinką, i mój synuś chyba bardzo lubi jak mama się wygłupia i śpiewa, bo fikał mocno, już cała rodzinka wyczuła kopniaczki :lol: W przyszły poniedziałek mam wizytę i jestem bardzo ciekawa jak duży jest mój maluszek :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 11 miesiąc temu #353880 przez andra88
witajcie mamusie :)
Jak weekend minął? Dziewczyny czy zdarza się że Wasz dzidziuś się nie rusza dzień może dwa?? Bo mnie w pt tak narzeczony zdenerwował, przepłakałam całą noc- i od pt nie czuję dzidziusia :( Bardzo się martwię :( Czy moje zdenerwowanie mogło zaszkodzić dziecku??
Miłego dnia kochane

12 lata 11 miesiąc temu #353888 przez agnesssa
Andra nie martw się, mi się zdarza, że nie czuję ruchów przez dzień lub dwa :) W razie jak byś była bardzo niespokojna to możesz się bryknąć do lekarza, ale wydaje mi się, że będzie dobrze :kiss: :kiss: Mam nadzieję, że narzeczony przeprosi, i wszystko się ułoży :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 11 miesiąc temu #353902 przez Ania14.09
Agnessa, dziewczyny- pilnujcie się, bo w ciąży trzeba się pilnować bardziej. Nie bez parady jest to stan odmienny. :) :) Na przeziębienie pomaga jeszcze czosnek
Andra-Tak bywa na tym etapie ciąży, wiec się nie martw. dzidzia się rusza,ale jest mała i nie zawsze czujesz, czasami przez zdenerwowanie. Chłopy w ciąży nas nie rozumieją, więc olać ich :laugh: :laugh: :laugh:
U mnie weekendu cd....wszyscy mają wolne.
Udanego dnia

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 11 miesiąc temu #353907 przez patys
hej dziewczyny:) ja nadal na wsi u tesciów a mąż pojechał do pracy:) ale teraz kupił mi kartę ,żebym mogła mieć neta na wsi żeby móc wchodzić na położną w wakacje, bo pewnie tu spędzę większość czasu...
w weekend bylam u znajomych, którzy też mają synka już 2 letniego więc dostałam 3 reklamówki ubranek bardzo ładnych, zabawki, matę edukacyjną:)

ostatnio wyczytałam, że nasze maluszki już nas dobrze słyszą i wszystkie dźwięki z otoczenia..i powiem wam że jak synek znajomych zaczął strasznie płakać i krzyczeć to moje maleństwo tak mnie mocno kompnęło jak nigdy że aż zwijałam się z bólu przez chwilę:)

ja na razie czuję codziennie co parę godzin maluszka ale wiem, że nie musi tak być, że może być trochę przerwy...moja koleżanka ostatnio jak się bała że dzidziuś się nie rusza to przyłożyła słuchawki z muzyką do brzuszka i od razu się ruszał..mi wystarczy że zjem coś słodkiego i też go już czuję:)ale jak wiadomo w ciąży każdy odczuwa inaczej...ja np dopiero teraz zaczynam odczuwać burzę hormonów..masakra ciągle się denerwuję bez powodów albo płakać mi się chce:)

12 lata 11 miesiąc temu #353916 przez 26joanna
Cześć mamuśki :)
U nas wstrętna pogoda cały czas , temperatura nie przekracza 10 stopni , pada deszcz i jest straszna wichura :ohmy: Mam nadzieje ze jak polecimy do Polski to pogoda będzie dalej piękna :lol:
andra88 Ja nie czułam dziecka , cały czwartek , piątek i sobotę do popołudnia , później Lusia przyszła coś powiedzieć dzidziusiowi to zaczął kopać :) Często mi się zdarza ze nie czuje dziecka 2 maks. 3 dni ale potem kopie żeby mamusie uspokoić :lol:
patys moje dziecko jest młodsze od Twojego ale powiem Ci ze chyba słyszy nas :P Tak jak pisałam wyżej Lusia podejdzie tylko do brzucha i zaczyna śpiewać lub mówić do pępka to dzidziuś zaczyna wariować w brzuchu ( nie wspominając o głaskaniu i przytulaniu) a jak mój mąż dotknie tylko brzucha to jest taki spokój ze nawet chyba raczka nie machnie :silly: zauważyłam ze jest jeszcze aktywny jak mamusia gra w strzelnianki to wtedy tez fika :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu #353970 przez moniab26
U mnie też zdarza się, że maluszek nie daje o sobie znać przez dzień lub dwa, ale np jak się zdenerwuję wtedy zaczyna i on to okazywać - kopie jak szalony...
A póki co u mnie błogie lenistwo :laugh: zimny soczek, ogródek, huśtawka...
Ostatnio kupiłam na allegro dwa zestawy ciuszków dla maluszka i myślę że to co już mam i to co kupiłam wystarczy na pół roku
allegro.pl/28-big-paka-chlopiec-anglia-d...6-m-i2303327928.html
allegro.pl/29-big-paka-chlopiec-anglia-d...6-m-i2303328025.html

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka