BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #362723 przez Ania14.09
Cieszę się baaaaaaaardzo, że się znowu szum zrobił na forum :laugh:

vilemo- witaj we wrześniu. Ja też podglądam sierpień :) Też jestem ze Szczecina. W którym szpitalu rodzisz? jakimi kryteriami się kierowałaś?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #362733 przez villemo-16
Ania- ja wybralam Zdroje. Powód dosc błachy: po cesarce (jak wsio okej z mama i dziudzia) na druga dobe puszczaja do domu. No i cięcie moga mi zrobic np. 2 tyg przed 40 tyg, czyli juz w 38 tyg. Trzeba sie umowic. Poza tym maja wszystko dla maluszka (najlepszy sprzet do ratowania noworodkow).

Na pomorzanach tna z chwilą rozpoczęcia akcji porodowej i trzymaja 3 doby. Trza miec swoje rzeczy dla malca

Police - jedyny szpital, gdzie tata moze byc przy operacji. I na tym koniec pozytywow, jak dla mnie. Mega daleko, 3 dni trzymaja i wszystko musisz miec swoje.

Te trzy szpitale maja oddzial ginekologiczny. Jest jeszcze wojskowy. ale jak trafilam na patologie ciazy, to mi odmowili w wojskowym pomocy i mam ich w dupie i nie chce do nich.

A Ty? gdzie chcesz rodzic?

12 lata 7 miesiąc temu #362753 przez Ania14.09
Dzięki Willemo. Ja też praktycznie już wybrałam Pomorzany,ale dlatego, że jestem oswojona z tym szpitalem, bo chodzę tam do przychodni patologii ciąży i leżałam tam trzy dni ze względu na nadciśnienie w ciąży. Śmieję, się, że znam tam połowę lekarzy :laugh: Na opiekę narzekać nie mogłam zrobili mi wszystkie badania i małego oglądali,ale np w toalecie nie było mydła i o papier trzeba było się prosić. ;)
Zdroje kuszą najlepszym sprzętem dla noworodka, choć Pomorzany ponoć nie odbiegają dzięki Orkiestrze :)

12 lata 7 miesiąc temu #362763 przez villemo-16
ja na pomorzanach tez na patologii bylam, cala jedna dobe. Bylo w sumie okej. Wczoraj jakis dr. sebastian kwiatkowski (z pomorzan) robil mi usg 3 i 4 d. super lekarz. Natomiast, dla mnie piorytet, to szybko do domu ;) dlatego zdroje. Tez nie ma co ukrywac- w zdrojach masz pojedyncze sale do porodu: rodzisz na krzesle gin, w wannie, na kole, łóżku. wszedzie sam na sam z facetem. A na pomorzanach chyba w 3 sie rodzi, prawda? No i pomorzany maja znieczulenie podpajenczynowkowe bezplatnie od 4 cm ;)

wszystko zalezy od piorytetow. Mnie na pomorzanach studenci wkurzali. i ten brak papieru. ogolnie bylo przygnebiajaco ;)

12 lata 7 miesiąc temu #362789 przez Ania14.09
To mi ten Kwiatkowski robił Usg połówkowe. Super gość, a przed nim ucząca miętoliła mi brzuch przez pół godziny,aż no-spe sobie wzięłam ;)
A gdzie w Szczecinie najtaniej można zrobić usg 4d? ( mam nadzieję, dziewczyny, że sie nie gniewacie, że tak wypytuję)
Mój chłop przy porodzie odpada, bo mdleje :laugh: Przy drzwiach się boi, że go zwyzywam :laugh: i wstyd przyniosę jak skurcz złapie :laugh: Dla mnie ważne znieczulenie,- jak zdrowie pozwoli,a na pomorzanach dają bez problemu

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #362856 przez villemo-16
ja placilam w Darmed 200zl. ich siedziba znajduje sie na stronie darmed.net/ . Badanie miałam we wt, a umowiłam sie dzień wczesnej ok 18.00 ;) otwarte maja (rejestracje tez) od 15.00-20.00.

i tam wlasnie Kwiatkowski robil mi usg. z tego co zapamietalam jest jeszcze jakis Żebiełowicz (czy cos takiego) i chyba z 7 innych ;)

Moje usg trwalo moze z 30 min. dostalam jedno wydrukowane zdjęcie i na płytce 3 zdjęcia trójwymiarowe z twarzyczką i 7 takich w wersji 2d. POza tym wszystkie mozliwe pomiary (tak jak badanie polowkowe).

Martadam23 - ode mnie z sierpniowek - robila tez tam usg, ale u innego lekarza i dostała 2 płyty i jej usg trwało ponad godzinke. No ale ona tez ma cukrzyce ciążową, wiec moze dlatego??? nie wiem. U niej maly sie nie pokazał i ma bezpłatną dogrywkę (kolejne badanie).

W medicusie, za usg 3/4d biorą 350zl. Choć tego centrum Ci absolutnie nie polecam.

aaaaa, jeszcze mozna w szpitalu w policach zrobic. Koszt 350zl i czeka sie ok 2 mc.

Jakby cos:
Kontakt
Adres
DARMED CENTRUM DIAGNOSTYKI
POŁOŻNICZO-GINEKOLOGICZNEJ
70-400 Szczecin
ul. Bogurodzicy 1/10
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Tel.: 0601 78 23 01

12 lata 7 miesiąc temu #362877 przez agnesssa
Piszcie piszcie dziewczyny, to w końcu są bardzo ważne sprawy :woohoo:

Qrcze ja na prawde zaczynam się zastanawiać, nad lekarzem na NFZ i to najlepiej ze szpitala, w którym chce rodzić, ale nie wiem kogo szukać i gdzie :dry: Za krótko mieszkam w Trójmieście i mam tylko jedną koleżankę, która rodziła tam gdzie ja chce i chodziła do jednej z lekarek, która w tym szpitalu też pracuje, ale niestety ja się do niej zraziłam i to bardzo, bo jak trafiłam z krwawieniem przy poprzedniej ciąży właśnie na nią, to z wielka łachą mi zrobiła USG ( byłam w 9tc i krwawiłam :ohmy: ) Po czym powiedziała mi: że nie ma co ratować tak po prostu, jak by tu chodziło o paznokieć :( To był piątek wieczór, a ona mnie nie zostawiła w szpitalu, tylko od razu wypisała i kazała porobić różne badania :huh: I ja w sobotę, krwawiąca szukałam laboratorium, które mi te badania porobi :ohmy: No więc, co z tego, że moja koleżanka była zadowolona, jak ja mam taką traumę :huh: Gorzej będzie jak właśnie na nią trafię na porodówce :ohmy: Dostanie takiego kopa w nos, że się nie pozbiera :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #362917 przez Jussstyś
agnessa to przykre, co piszesz, ale niestety są ludzie i ludziska... Ja osobiście chodzę do szpitala do lekarza i nie narzekam, tak jak już kiedyś pisałam, jest bardzo sympatyczny :) a z lekarzy wolę właśnie faceta niż kobietę, do jednej gin u której była moja siostra się zraziłam i nie poszłam do niej, chociaż u niej chciałam prowadzić ciążę :P

A ja się własnie zastanawiam nad USG 3D u mnie w mieście jest za 150zl bez płyty, a 180 z nagraniem na płytkę jak dziec ko się rusza i takie tam :) trwa godzinę, super sprawa, bo moja koleżanka robiła 3 lata temu jak była w ciąży, wszystko fajnie widać i w ogóle :)

Dziewczyny powiedzcie mi jak z Waszymi brzuszkami? nie robią się Wam rozstępy? Ja już zapobiegawczo smaruję oliwką, na ostatniej wizycie pytałam lekarza czego mogę używać, powiedział, że tylko oliwki dla dzieci, bo jakieś inne specyfiki przenikają do krwi i mogą zaszkodzić maleństwu, a że oliwkę stosuje się u niemowląt, to sama mogę jej używać.
Ehh... ale się rozpisałam :)

12 lata 7 miesiąc temu #362936 przez chasiami
Ja używam oliwki codziennie rano i wieczorem, boje sie ze bede miała rozstępy, bo u mnie w rodzinie jest tendencja do tego :( moja mama ma praktycznie od piersi do ud masakryczne rozstępy. No a zauwarzyłam, że jak swędzi skóra to znaczy ze jest słabo nawilżona i zaraz samruję i wszystko mija :)
A oprócz tego kuzynka farmaceutka poleciła mi krem fissan, i moja gin też mi go polecila :)

12 lata 7 miesiąc temu #362942 przez agnesssa
Jussstyś ja mam rozstępy straszliwe na nogach, pupie i piersiach, ale na brzuszku odpukać na razie nie. Tych które już mam nabawiłam się w okresie dojrzewania, nowe mi wyszły tylko na nogach za kolanami... nie wiem skąd :dry: A brzuszek też smaruję oliwką rano i wieczorem :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #363005 przez moniab26
To wrzucajcie numerki do mnie, zrobię z nich listę i przekażę dalej

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 7 miesiąc temu #363054 przez Ania14.09
Villemo- bardzo dziękuję, wszędzie gdzie dzwoniłam było od 300 w górę, wiec 200 zł, to nie jest źle :laugh:
agnessa- takie rzeczy są bardzo ciężkie, a jak lekarz nie umie podejść, do kobiety przy poronieniu to kretyn. Ja dwa lata temu trafiłam do tego szpitala na pomorzanach właśnie z poronieniem, tzn, zaczęłam trochę plamić i to mnie zaniepokoiło. Pojechałam na izbę przyjęć bez problemu mnie przyjęto, zbadali mnie zrobili dwa usg, bo okazało się, że mojemu maleństwu przestało bić serduszko i trzeba było usunąć ciążę :( Położne rozmawiały ze mną, głaskały mnie, podobne zachowanie było lekarzy,a lekarz który stwierdził martwą ciążę teraz prowadzi mi ciąże z Filipem. Mimo przeżycia, chcę rodzić w tym samym szpitalu, bo opiekowali się mną jak królewną i to z NFZ. Zapytaj lekarza, do którego chodzisz prywatnie ,o poród. Niech ci coś poleci. Niektórzy lekarze nawet umawiają się ze swoimi pacjentami na porody. Jak przez 9 miesięcy biorą kasę....

12 lata 7 miesiąc temu #363072 przez madeleine
A więc jednak - na 90 % synuś :) Wiktorek :) ma 17 cm, z tego co pamiętam średnica główki 5,8 cm a kość udowa 4 cm, tętno 155 uderzeń na minute, wagi niestety nie mam :(
a początku ginka powiedziała "wygląda na to ze chłopak", później jak się ładnie ułożył, to już chyba miał dość podglądania bo wsadził rączkę miedzy nóżki i zasłonił co tam ma :P ale wierze gince, że się nie pomyliła i faktycznie jest chłopczyk :) serduszko zdrowe, tak jak cała reszta :) strasznie długie nóżki i rączki ma :) później wrzucę zdjęcia :)

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 7 miesiąc temu #363075 przez andra88
hej dziewczyny :)
witam nową koleżankę villemo-16 :)

Rozgadane jesteście dziś, no ładnie, ładnie :)
Przyszła dziś poduszka :D Kurier przyniósł paczkę po 9, zaraz ''wypróbowałam'' poduszkę i spałam do 12 :lol: Pierwszy raz spałam tak długo hehe

Na rozstępy używam Ziajki (polecam!), od koleżanki dostałam Perfecta Mama- smaruję się nim może z 2 dni ale też fajny krem, podoba mi się zapach :P Ja rozstępy mam na pupie, w ciąży zaczęły mi się na udach robić i na piersiach. choć smarowałam uda to i tak wstrętne rozstępy mi się zrobiły, to samo z piersiami. Jak narazie uchroniłam brzuszek :P Ale mam tendencje do rozstępów więc to tylko kwestia czasu i brzuszek pewnie też zaatakują:/

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #363080 przez andra88
madeleine właśnie o Tobie myślałam :) Kolejny chłopak- super !!! Gratulacje :) To fajnie że Twój maluszek zdrowiutki :) Czekamy na fotki.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka