- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
vilemo- witaj we wrześniu. Ja też podglądam sierpień Też jestem ze Szczecina. W którym szpitalu rodzisz? jakimi kryteriami się kierowałaś?
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- villemo-16
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Na pomorzanach tna z chwilą rozpoczęcia akcji porodowej i trzymaja 3 doby. Trza miec swoje rzeczy dla malca
Police - jedyny szpital, gdzie tata moze byc przy operacji. I na tym koniec pozytywow, jak dla mnie. Mega daleko, 3 dni trzymaja i wszystko musisz miec swoje.
Te trzy szpitale maja oddzial ginekologiczny. Jest jeszcze wojskowy. ale jak trafilam na patologie ciazy, to mi odmowili w wojskowym pomocy i mam ich w dupie i nie chce do nich.
A Ty? gdzie chcesz rodzic?
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zdroje kuszą najlepszym sprzętem dla noworodka, choć Pomorzany ponoć nie odbiegają dzięki Orkiestrze
- villemo-16
- Wylogowany
- pierwsze słowa
wszystko zalezy od piorytetow. Mnie na pomorzanach studenci wkurzali. i ten brak papieru. ogolnie bylo przygnebiajaco
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A gdzie w Szczecinie najtaniej można zrobić usg 4d? ( mam nadzieję, dziewczyny, że sie nie gniewacie, że tak wypytuję)
Mój chłop przy porodzie odpada, bo mdleje Przy drzwiach się boi, że go zwyzywam i wstyd przyniosę jak skurcz złapie Dla mnie ważne znieczulenie,- jak zdrowie pozwoli,a na pomorzanach dają bez problemu
- villemo-16
- Wylogowany
- pierwsze słowa
i tam wlasnie Kwiatkowski robil mi usg. z tego co zapamietalam jest jeszcze jakis Żebiełowicz (czy cos takiego) i chyba z 7 innych
Moje usg trwalo moze z 30 min. dostalam jedno wydrukowane zdjęcie i na płytce 3 zdjęcia trójwymiarowe z twarzyczką i 7 takich w wersji 2d. POza tym wszystkie mozliwe pomiary (tak jak badanie polowkowe).
Martadam23 - ode mnie z sierpniowek - robila tez tam usg, ale u innego lekarza i dostała 2 płyty i jej usg trwało ponad godzinke. No ale ona tez ma cukrzyce ciążową, wiec moze dlatego??? nie wiem. U niej maly sie nie pokazał i ma bezpłatną dogrywkę (kolejne badanie).
W medicusie, za usg 3/4d biorą 350zl. Choć tego centrum Ci absolutnie nie polecam.
aaaaa, jeszcze mozna w szpitalu w policach zrobic. Koszt 350zl i czeka sie ok 2 mc.
Jakby cos:
Kontakt
Adres
DARMED CENTRUM DIAGNOSTYKI
POŁOŻNICZO-GINEKOLOGICZNEJ
70-400 Szczecin
ul. Bogurodzicy 1/10
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Tel.: 0601 78 23 01
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Qrcze ja na prawde zaczynam się zastanawiać, nad lekarzem na NFZ i to najlepiej ze szpitala, w którym chce rodzić, ale nie wiem kogo szukać i gdzie Za krótko mieszkam w Trójmieście i mam tylko jedną koleżankę, która rodziła tam gdzie ja chce i chodziła do jednej z lekarek, która w tym szpitalu też pracuje, ale niestety ja się do niej zraziłam i to bardzo, bo jak trafiłam z krwawieniem przy poprzedniej ciąży właśnie na nią, to z wielka łachą mi zrobiła USG ( byłam w 9tc i krwawiłam ) Po czym powiedziała mi: że nie ma co ratować tak po prostu, jak by tu chodziło o paznokieć To był piątek wieczór, a ona mnie nie zostawiła w szpitalu, tylko od razu wypisała i kazała porobić różne badania I ja w sobotę, krwawiąca szukałam laboratorium, które mi te badania porobi No więc, co z tego, że moja koleżanka była zadowolona, jak ja mam taką traumę Gorzej będzie jak właśnie na nią trafię na porodówce Dostanie takiego kopa w nos, że się nie pozbiera
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
A ja się własnie zastanawiam nad USG 3D u mnie w mieście jest za 150zl bez płyty, a 180 z nagraniem na płytkę jak dziec ko się rusza i takie tam trwa godzinę, super sprawa, bo moja koleżanka robiła 3 lata temu jak była w ciąży, wszystko fajnie widać i w ogóle
Dziewczyny powiedzcie mi jak z Waszymi brzuszkami? nie robią się Wam rozstępy? Ja już zapobiegawczo smaruję oliwką, na ostatniej wizycie pytałam lekarza czego mogę używać, powiedział, że tylko oliwki dla dzieci, bo jakieś inne specyfiki przenikają do krwi i mogą zaszkodzić maleństwu, a że oliwkę stosuje się u niemowląt, to sama mogę jej używać.
Ehh... ale się rozpisałam
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
A oprócz tego kuzynka farmaceutka poleciła mi krem fissan, i moja gin też mi go polecila
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
agnessa- takie rzeczy są bardzo ciężkie, a jak lekarz nie umie podejść, do kobiety przy poronieniu to kretyn. Ja dwa lata temu trafiłam do tego szpitala na pomorzanach właśnie z poronieniem, tzn, zaczęłam trochę plamić i to mnie zaniepokoiło. Pojechałam na izbę przyjęć bez problemu mnie przyjęto, zbadali mnie zrobili dwa usg, bo okazało się, że mojemu maleństwu przestało bić serduszko i trzeba było usunąć ciążę Położne rozmawiały ze mną, głaskały mnie, podobne zachowanie było lekarzy,a lekarz który stwierdził martwą ciążę teraz prowadzi mi ciąże z Filipem. Mimo przeżycia, chcę rodzić w tym samym szpitalu, bo opiekowali się mną jak królewną i to z NFZ. Zapytaj lekarza, do którego chodzisz prywatnie ,o poród. Niech ci coś poleci. Niektórzy lekarze nawet umawiają się ze swoimi pacjentami na porody. Jak przez 9 miesięcy biorą kasę....
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Synuś już na świecie! :))
a początku ginka powiedziała "wygląda na to ze chłopak", później jak się ładnie ułożył, to już chyba miał dość podglądania bo wsadził rączkę miedzy nóżki i zasłonił co tam ma ale wierze gince, że się nie pomyliła i faktycznie jest chłopczyk serduszko zdrowe, tak jak cała reszta strasznie długie nóżki i rączki ma później wrzucę zdjęcia
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
witam nową koleżankę villemo-16
Rozgadane jesteście dziś, no ładnie, ładnie
Przyszła dziś poduszka Kurier przyniósł paczkę po 9, zaraz ''wypróbowałam'' poduszkę i spałam do 12 Pierwszy raz spałam tak długo hehe
Na rozstępy używam Ziajki (polecam!), od koleżanki dostałam Perfecta Mama- smaruję się nim może z 2 dni ale też fajny krem, podoba mi się zapach Ja rozstępy mam na pupie, w ciąży zaczęły mi się na udach robić i na piersiach. choć smarowałam uda to i tak wstrętne rozstępy mi się zrobiły, to samo z piersiami. Jak narazie uchroniłam brzuszek Ale mam tendencje do rozstępów więc to tylko kwestia czasu i brzuszek pewnie też zaatakują:/
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*