BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #360698 przez Ania14.09
Maluszki różnie rosną, raz szybciej raz wolniej, a niektóre rodzą się mniejsze. Jednak nie zależy to do końca od ilości jedzenia, bardziej od jakości. Wiem z doświadczenia też moich koleżanek, że te co za dużo przytyły w ciąży wcale nie rodziły takich dużych dzieci, a te co przytyły 10-12 kg rodziły większe. Dużo też zależy od rodziców. Jak my jesteśmy duzi, to dziecko ma po kim być duże, jak drobniejsi, to dziecko raczej Pudzianem nie bedzie :laugh: Mój Filip na połówkowym ważył 500 g.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #360885 przez andra88
Witam mamusie :)

Jussstyś mam nadzieję że herbatka z cytryną pomogła :) Ja też wczoraj przemarzłam i już gardło zaczyna mnie boleć :(

Zamówiłam sobie poduszkę z Motherhood- ciekawa jestem czy pomoże mi choć troszkę się wyspać- bo jak narazie noc to dla mnie koszmar. A Wy kochane wysypiacie się w nocy??
Miłego dnia :):):)

12 lata 7 miesiąc temu #360897 przez chasiami
No slyszalam duzo o tej poduszce, ale jak narazie okres w ktorym sie nie wysypialam minął :) ale za to codziennie pobudka o 7 rano :) jakbym miala jakis zegarek w glowie i spac dalej nie mozna :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #360926 przez Jussstyś
andra88 oj pomogla :-)dzis juz lepiej sie czuje :-)
A Ty sie wygrzej porzadnie:-)a co do spania to miałam z tym problemy, ale to minęło :-)
Budze sie przed osma i wstaje wyspana,w nocy czesto wstaje siusiu:-)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #360950 przez agnesssa
PolaL Gratuluje córeczki :lol: No i zaglądaj częściej :kiss: Mam nadzieję, że wszystko się ułoży z tą pępowiną, a w ogóle to powiedz coś więcej :huh:

Avamila Witaj :woohoo: Gratuluję dzidziolka :woohoo: Na kiedy masz termin :unsure: Dopiszę Cię do naszej listy :woohoo:

MoniaB
wózeczek bardzo ładny, ale dowiedz sie czegoś o nim może na jakiś forumach, bo widzę, że koła piankowe, a ponoć nie są za dobre. Chyba że już przetestowałaś i się dobrze prowadzi :lol:

Makrelcia dobrze, że już w domku :kiss: Mam nadzieję, ze już Cię takie skurcze nie będą chwytać, chyba że już do samego porodu :kiss: A synuś na pewno urośnie :lol:

Przyjęcie się udało, mimo, że pogoda była okropna :huh: Moja Magdulka sama życzenia czytała i się poryczałam jak głupia :silly: :silly: Rodzinka mi brzusia wygłaskała na wszystkie sposoby, ale najbardziej mnie dzieciaczki rozczulały jak się do brzucha przytulały i mówiły, że tam jest Maksio i się wypytywały a jak wygląda, i co tam robi :woohoo: :woohoo: To było słodkie :lol:
Najlepsze jest to, że po przyjęciu przyjechała dziewczyna obejrzeć suknię ślubną i w końcu udało mi się ją sprzedać :lol: Niestety przez to wyjechaliśmy przed 21 z Bydgoszczy i do domu dotarliśmy w nocy :huh: Jestem nieprzytomna :dry: I najchętniej bym sobie pospała, no ale trudno :huh:

Andra
Fajnie, że zamówiłaś :woohoo: Ja odkąd śpię z tą poduchą to ładnie śpię :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #360959 przez patys
a ja się wysypiam:) w sumie śpię po 9 godzin ale też budzę się rano ok 8...
wczoraj byli u mnie znajomi z miesięcznym synkiem:) więc pewnie sobie wyobrażacie jak miło było popatrzeć na takie maleństwo:):)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361470 przez andra88
Ale cisza na forum ;P
Jak Wam dzionek mija?? Ja wziełam się za prasowanie a później kwiatki poprzesadzałam bo fajne doniczki kupiłam. Byłam dziś w SH i kupiłam małemu 2 body za 4 zł <wow>, jak nowe heh
To pozazdrościć Wam spania :P Ja śpię w sumie w nocy może z 4-5 godz :/ Mam nadzieję że przyjdzie jutro ta poduszka.

12 lata 7 miesiąc temu #361687 przez agnesssa
Hej :woohoo:

No właśnie co tu taka cisza :silly: :silly: :huh:

Patys
to super że się wysypiasz :lol: Mi znajomi ciągle powtarzają wyśpij się póki możesz, bo jak maluszek przyjdzie to już nie da rady :silly:

Andra roboczy dzień miałaś :lol: Mam nadzieję, że Ci pomoże, bo 4h to faktycznie malusio :huh:

A ja mimo, że przesypiam noc to od kilku dni ciągle jestem nie wyspana, a do tego chyba mam nawrót mdłości, bo od piątku wymiotuję :dry: Może nie jest tak źle jak wcześniej, ale się męczę z tym :angry: :angry:
Mój synuś się wczoraj ładnie wiercił chyba z 3 godziny :woohoo: Aż byłam w szoku, że tak długo :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #361695 przez Jussstyś
Agnessa moj maluszek czesto sie tak dlugo wierci,czasami wy?daje mnie sie ze ma ADHD :-D

12 lata 7 miesiąc temu #361706 przez patys
ja też wczoraj miałam pracowity dzień: pranie, prasowanie, gotowanie:) a o 20 jeszcze byłam z mężem na meczu tenisa stołowego:)więc maluszek sobie posłuchał jak tatuś gra a raczej jak mama przeżywa jego grę :laugh: :laugh:

zastanawiałam się ostatnio nad tym czy łóżeczko jest dużo lepsze od takiego kojca, który ma też podwójne podwyższanie, no i można je spakować i zabrać ze sobą gdzie się chce...np jak my mamy teściów na wsi to idealnie by się coś takiego przydało...pokaże wam jaki mi się podoba i może macie jakieś opinie na temat tego czy te kojce są wygodne itp....

bobus.com.pl/graco-kojec-contour-electra-p-4.html

12 lata 7 miesiąc temu #361722 przez agnesssa
Jussstyś to fajnie masz :lol: Mój maluszek się wierci, ale nigdy aż tyle godzin nie była aż tak aktywny :woohoo: Dzisiaj od rana też się wierci, ale czuję co jakiś czas, a wczoraj non stop :lol:

Patys To twoje maleństwo będzie miało sport i kibicowanie we krwi :lol: Co do kojca, to nie umiem Ci odpowiedzieć, ja jak dotąd słyszałam, że moje koleżanki w domu miały normalne łóżeczko, a taki kojec osobno na różne wyjazdy. Ja na szczęście u moich rodziców będę miała drugie łóżeczko (dostałam od kuzynki) jest lekko podniszczone, ale nie na tyle, żeby nie mogło u rodziców się wysłużyć, a ja nie będę musiała dygać z Gdańska do Bydgoszczy całego zestawu :woohoo:

12 lata 7 miesiąc temu #361800 przez patys
agnesssano mam nadzieję, że mój synek też będzie kochał sport i kibicowanie...jak na razie był już na meczach tatusia w tenisie, oglądał turniej kwalifikacyjny siatkarek na olimpiadę, mecze ligi mistrzów i ligi europejskiej...a czeka go jeszcze euro i olimpiada w Londynie :laugh: :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #361825 przez Ania14.09
Faktycznie cisza jakaś na forum? :unsure: Miejmy nadzieję, że to już grubaśne lenistwo pozostałych mam zniechęca je do pisania, a nie coś poważnego :)

Patyss- u mnie, u mojej Madzi sam kojec się nie sprawdził. Magda miała 7 m-cy jak sama stanęła na nóżkach ( co wcale nie było takie dobre- problem ze stopami)i zrobiła sobie wspinaczkę po siatce kojca, co było niebezpieczne. Była bardzo żywym dzieckiem, więc głowę miałam naokoło :laugh: Natomiast nie znane mi było łóżeczko turystyczne, które przy częstych wyjazdach może być świetną sprawą. Zresztą mam takie łóżeczko dostać :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 7 miesiąc temu #361832 przez siteczko
Chwilowo mnie nie było - brak czasu, zbyt dużo zajęć i pracy :( Na dodatek jak w zeszłym tygodniu miałam zmartwienie, że nie czuję maluszka tak jak wcześniej... ale na szczęście od niedzieli wróciło to do normy :)
Ale... wczoraj miałam badanie połówkowe... Maluszek rozwija się bardzo dobrze, wszystko mieści się w normie, serduszko pracuje prawidłowo, tak więc na szczęście okaz zdrowia :) za bardzo nie chciał pokazać twarzyczki i też było ciężko zmierzyć główkę... ale i tak zanim pooglądaliśmy maluszka przy wcześniejszym badaniu okazało się że szyjka macicy mi się skróciła :( obecnie ma 2,75 cm :( a wg normy na ten tydzień powinna mieć co najmniej 3,20 cm... tak więc koniec z pracą, moim zagonionym trybem życia.. pozostaje mi tylko przyjmować leki i głównie leżeć! aby zapobiec dalszemu skracaniu... aby nie wywołać przedwczesnego porodu :( na dodatek mam zbyt twardy brzuch... jeśli ta twardość nie zmieni się do przyszłego tygodnia, mam zgłosić się do mojej gin a ona położy mnie w szpitalu na 2-3 dni, aby przyjmować leki dożylnie :( tak więc od wczoraj wieczora zamartwiam się, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze... i że maluszek posiedzi sobie jeszcze trochę w brzuszku :(

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361847 przez agnesssa
Ania No właśnie, jak maleństwo zacznie wstawac to chyba problem przy takim łóżeczku :huh: Ale o tych turystycznych na prawdę słyszałam, że się przydają :lol:

Siteczko Najważniejsze, że dzidzia zdrowo rośnie :woohoo: A jaki duży już Twój synuś :unsure: Qrcze nie dobrze, że się szyjka zaczęła skarać :huh: Koniecznie leżakuj i dużo odpoczywaj, z reszta czas najwyższy :silly: Trzymam mocno kciuki, co by brzuszek już nie był taki twardy :kiss: :kiss: Będzie dobrze zobaczysz, nie zamartwiaj się za dużo :kiss:

W końcu pozbywam się mebli z pokoiku, biurko udało nam się wpakować do naszego kombi i wywieźliśmy rodzicom, teraz tylko pozbyc się kanapy, wystawiłam na Tablicy i jest dużo telefonów, mam nadzieję, że ktoś ją weźmie i będziemy mogli pomalować pokoik :woohoo: Muszę zamówić ten szablon malarski i teraz nie wiem jaki... czy zebrę czy żyrafkę :unsure: oba mi się strasznie podobają :huh: :cheer:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka