BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #359383 przez siteczko
Witam w ten kolejny słoneczny dzień :)

Anulka tego mi dziś brakowało :D ubawiłam się słuchając tej dziewczynki :D

Co do baraszkowania, zdecydowanie mam ochotę i nawet codziennie, no chyba że jestem bardzo zmęczona to po prostu nie mam siły :) ale z kolei mąż za każdym razem pyta się czy na pewno nie zrobimy nic maluszkowi i się trochę przez to spina... mimo że uspakajam że maluszek jest tam bezpieczny.. ale i tak słodkie jest to jak się martwi :) codziennie mówi do brzuszka, przykłada ucho i rękę, a jak wychodzi do pracy to całuje mnie a później zawsze brzuszek :) w ciągu dnia się pyta czy kopał, jak ja się czuje, ogólnie jest bardzo troskliwy, ale zawsze taki był, teraz po prostu podwójnie, bo ma nas już dwoje :)

A ja niestety dzisiaj od rana jestem trochę smutna :( dość w nocy złapał mnie skurcz łydki, rano drugiej, a to tak bardzo bolało... to jeszcze od wczoraj popołudnia nie czuje maluszka, a do tej pory co jakiś czas w ciągu dnia czy w nocy dawał o sobie znać... może trochę ma więcej miejsca, bo brzuszek się powiększył, dlatego nie czuje tak częstych ruchów jak wcześniej lub nie wiem może to jest coś wspólnego z tym jaki mam humor... ponieważ od poniedziałku do środy też był tak mało ruchliwy, bo było mi smutno - mąż wyjechał w delegacje, zostałam sama, a przecież wcześniejszy cały tydzień miałam go 24h, a dziś zaraz po pracy też wyjeżdża i wróci najwcześniej w sobotę wieczorem lub w niedziele :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #359431 przez Ania14.09
Anulka- uśmiałam się do łez. Super, ta mała
Siteczko- smutna jesteś , bo mąż wyjechał i nie ma kto cię dopieścić :laugh: maluchy nie zawsze muszą być aktywne,a i zły nas nastrój też im się udziela.

Chciałam wam się pochwalić, że jestem po wizycie. Najpierw młoda niedoświadczona lekarka robiła mi długo usg i uznała, że mały nie chce za wiele pokazywać, tzn. siusiaka i jajka pokazał od razu,ale buzie chował i mąż skomentował, " nie jest medialny celebryta, ma to po mnie " Później przyszedł doświadczony lekarz i powiedział "zdrowy syn" Jesteśmy przeszczęśliwi :laugh: :laugh: :laugh:

W załączeniu mój synuś

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #359438 przez siteczko
Ania14.09 Super, że z synkiem wszystko dobrze :)
A co do wyjazdów męża, zawsze jak go długo nie ma to się martwię, po za tym wolę perspektywę, że wróci popołudniu do domu, mam dla kogo ugotować obiad i z kim go zjeść, do kogo się przytulić, porozmawiać, a tak to nawet nie chce mi się jeść, a co dopiero gotować :/ zmuszam się jedynie ze względu na maleństwo... :)

12 lata 7 miesiąc temu #359484 przez moniab26
Siteczko mam to samo, po prostu nie chce się nawet w pustym domu siedzieć bo nie ma na kogo czekać, u mnie na szczęście praca w delegacji się na jakiś czas skończyła ale do końca marca mąż pracował w Toruniu i przyjeżdżał co dwa tygodnie - strasznie tęskniłam - no i może przez te jego wyjazdy teraz jestem w ciąży :laugh: tak bardzo tęskniliśmy, że zapomnieliśmy uważać :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 7 miesiąc temu #359506 przez agnesssa
Anulka Mój maluszek też nie zawsze się tyle rusza, czasami też tylko delikatnie jakby się przeciągał, tylko czasami fika więcej :woohoo: Fajnie by było jak byś miała córcię :woohoo: Bo chłopaków na wrzesień jest już sporo :silly: Ale najważniejsze, żeby było zdrowe :kiss: A co do brzuszka, to ja mam okrąglutki a ma być chlopak, więc ja tam w to nie wierzę :huh: Wszystko zależy od naszej budowy ciała i od tego z której strony macicy się zagnieździł maluszek :silly:
Dzieciaki są świetne, zwłaszcza jak się wypowiadają na "ważne" tematy :kiss: :kiss:

Andra mi na zgagę polecono Gastrotuss i powiem Ci, że nawet pomaga :)

Siteczko
tylko się nie denerwuj :kiss: Też miałam taki moment, że dużo mniej czułam malucha, i wydawało mi się, że to właśnie dlatego, że brzuch mi urósł. Mam nadzieję, że jak to piszę to już się Twoje dzieciąko odezwało :kiss: :kiss:
Siteczko wcale Ci się nie dziwię, że Ci smutno, ja też nie lubię jak mam się rozstac z mężem :huh:

Ania Bardzo się cieszę, że zdrowy synuś jest :lol: Super zdjęcie, uwielbiam patrzeć na te nasze maluchy :woohoo:

Monia no takie czułe powitania są bardzo miłe, więc nic dziwnego, że cud z tego wyszedł :lol:

A już w Bydgoszczy :) Ale powiem Wam, że dzisiaj znowu doznałam szoku :ohmy: Wsiadłam do pociągu i nie było gdzie usiąść, stanęłam więc bo co tu zrobić... Wszyscy pasażerowie udawali, że nie patrzą w moją stronę odwracali wzrok, zeby tylko mi nie ustąpić miejsca, ale i tak wygrała dziewczyna przy której stałam :ohmy: normalnie jak bujało pociągiem to mój brzuch jej falował przed nosem, to wiecie co zrobiła... zaczęła udawać, ze zasnęła :huh: Nikt nie ustąpił mi miejsca!! Dobrze, że większość ludzi wysiadała w Tczewie i stamtąd do Bydgoszczy w zasadzie już miałam dużo miejsca :woohoo: No i zakupy też się udały :lol: Kupiłam dwie pary butów, jedne na przyjęcie, a drugie jak założyłam wydały się najbardziej wygodnymi butami jakie kiedykolwiek miałam na nogach więc musiałam je kupić :lol: Ale nie kosztowały majątku więc, mąż mnie nie przechrzci :silly: Teraz wszyscy się rozjechali do pracy więc mam czas tylko dla siebie, na lenistwo :lol: :lol: Poszłabym na spacer, ale jest taki upał, że po tych zakupach nie dam rady już chodzić, wyciągnę się na kanapie i będę leniuchować :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #359511 przez Anulka
Agnesssa no po prostu BRAK SŁÓW !!!!! :angry: Co za paskudy teraz z tych ludzi,ani kultury ani współczucia !! A kit im w oko, ziemia okrągłą jest, kiedyś im się to "odbije". Kochana, ja już jesteś w Bydzi to wbijaj do mnie :D to przecież rzut beretem :D.

12 lata 7 miesiąc temu #359518 przez agnesssa
Anulka w takim razie kawusia dla nas
No i z ciasteczkiem, co by się całkiem błogo zrobiło :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #359616 przez patys
Agnesssa współczuję tej podróży i po prostu jak to czytałam to nie wierzyłam, ze ludzie są tacy nieczuli:( mnie dzisiaj pani przepuściła w sklepie, powiedziała "Mamusie pierwsze":) miłe to było chociaż wcale jakieś kolejki nie było tylko ja i ona więc mogłam poczekać:)

co do waszego wcześniejszego tematu odnośnie chęci w ciąży:) to ja jak najbardziej:)na szczęście mi lekarz nie zalecał wstrzemięźliwości :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #359641 przez andra88
Agnesssa no ludzie są czasem okrutni heh Ja też ostatnio spotkałam się z takim chamstwem ale w autobusie, jedyną osobą co chciała mi ustąpić miejsca to 80-letnia babcinka.

A ja właśnie wróciłam ze spacerku, pięknie jest dziś na dworze :)

12 lata 7 miesiąc temu #359893 przez moniab26
O tak andra88 wczoraj faktycznie było pięknie do samego wieczora ale dzisiaj pogoda paskudna, wybrałam się na zakupy i nie dość, że nie kupiłam tego co chciałam to jeszcze zmokłam i zmarzłam, brrrr, teraz gorącą czekoladę piję żeby się rozgrzać

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 7 miesiąc temu #359948 przez agnesssa
Hej laseczki :woohoo:

No ludzie na prawdę są paskudni :huh: Ale trudno :dry: Andra no własnie babulinka ustąpiła, a faceci nie, to juz jest chamstwo :ohmy:

Patys
chociaż Ty trafiłaś na miłą osobę :silly:

Monia
rozgrzej się, co byś chora nie była :kiss:

U mnie też się pogoda spsuła :dry: Jutro mam to przyjęcie i ma padać, więc okropieństwo... muszę przez to kupić rajstopy pod sukienkę :angry: Nienawidzę nosić rajstop, a teraz musiałabym kupić ciążowe, bo zwykłe mi nie wejda na brzuszek! Na allegro widziałam, że są ale już nie mam czasu żeby zamówić, a w mieście wczoraj nigdzie nie mieli :dry: Został mi osiedlowy sklepik, jak tu nie będzie to będę musiała iść w spodniach, czego bardzo nie chciałam :angry: :angry: W ogóle jakaś nerwowa od rana jestem :( Może dlatego, że głowa mnie boli od rana :huh:

Mam nadzieję, że Wam się lepiej sobota rozpoczęła :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #360023 przez chasiami
Witajcie dziewczyny :)
Mój mąż lubi wykorzystywac sytuacje ze jestem w ciązy :P i w sklepach kieruje sie do kolejki gdzie jest kasa pierwszeństwa, nawet na parkingu staje tam gdzie jest narysowana rodzinka i babka w ciaży :P
A własnie przyjechałam z jednego egzaminu, a ucze sie na drugi na jutro :(
Na szczesie praca napisana, tylko promotorka musi mi ja zatwierdzic i gotowe :)
agnesssa zrobiła mi smaka tym ciasteczkiem i chyba zaraz pójde cos upiec :)
Pozdrawiam :)

12 lata 7 miesiąc temu #360127 przez Jussstyś
Hej dziewczyny
Ja mam troszkę roboty od rana, ale już się uwinęłam ze wszystkim :)
A pogoda dzisiaj straszna, nic się nie chce, najchętniej to bym się położyła i leniuchowała cały dzień :D Jutro mam komunię, a pogoda nie bardzo dopisuje, może jutro będzie lepiej :)
Mój maluszek urządził sobie imprezę o 4 rano i spać mi nie dał :)

12 lata 7 miesiąc temu #360129 przez PolaL
Cześć mamuśki :)

Dawno mnie nie było bo praca mnie po woli wykańcza. Ale już po rozliczeniach podatkowych i w końcu wydawałoby się że mogę się zrelaksować. Ale gdzie tam, koleżanka pojechała na urlop i nie mam jej 2 tygodnie i znów tyramy. Ale postanowiłam że już od 25.05 biorą zwolnienie i będę miała więcej czasu żeby sobie z wami popisać.

No i będę miała czas żeby nadrobić zaległości w czytaniu ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 7 miesiąc temu #360133 przez PolaL
Zapomniałam napisać że jestem już po usg połówkowym i skacze mi w brzuszku córcia :) Tak że w komplecie rodzinnym będę miała parkę :)
O ile (tfu, tfu) uda mi się donosić :dry: bo mamy niestety komplikacje, nie z maleństwem tylko z pępowiną :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka