BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #357813 przez aganio87
mpnia też miałam badanie szyjki i naszczęście ok :)

No i dorobiłam sie anemi przez moje maluchy i musze brać tabletki z buraka... blleeee niedobre.... a co do skurczy to gin mówił by pić magnez rozpuszczalny zobaczymy czy pomoże...

[*] 6.11.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #357814 przez andra88
aganio87 to super że wszystko dobrze z maluchami.
Zdjęcia są przesłodkie :) Ja jutro zobaczę mojego szkraba. Mam nadzieję że też dostane fotkę małego. Z chęcią bym się podzieliła ciastem, wyszedł przepyszny :D

patys to jedynie pozazdrościć wyjazdu na wieś :) , ja mieszkam w mieście, na wieś nie mam daleko ale zawsze coś wypadnie, i jakoś nie możemy się z mężem wybrać.
To Twój mały ruchliwy jest hehhe ja już nie mogę się doczekać aż mój będzie tak dokazywał w brzusiu.

moniab26 to dobrze że mamusie są zdrowiutkie :) Ja też muszę się do gina zapisać, ale moja lekarka powiedziała mi że od 20-30 tyg jest tylko jedna wizyta. Czasami nie rozumiem mojej gin- przecież trzeba zrobić badania na cukrzyce ciążową ( glukoza) bodajże w 24 tyg a ona gada mi że spotkamy się w 30 tyg. I jeszcze te badania co Wy- by sprawdzić szyjkę macicy. Szkoda słów na tą moją lekarke.

12 lata 7 miesiąc temu #357815 przez aganio87
moje dzieci ziś sobie dyskoteke urządziły od 4 do 6 i brzuchol latał jak szalony... hehehehe a to pewnie dlatego że wieczorem z mężem sie śmiałam aż do łez jak dzieci chciały spać to dziś sie odwdzięczyły... hehehe

[*] 6.11.2011

12 lata 7 miesiąc temu #357816 przez Jussstyś
andra88 ja czuję kopniaczki i to czasami porządne, aż brzuszek się podnosi:)
aganio87 śliczne dzieciaczki, najważniejsze, że są zdrowe i ładnie rosną :) co do anemii, to prawie każda kobieta w ciąży ją ma, ja osobiście nie mam, chociaż na początku ciąży miałam lekki niedobór żelaza, ale unormowało się :) jedz dużo szpinaku i wątróbki :):)

12 lata 7 miesiąc temu #357819 przez patys
a ja słyszałam że za dużo wątróbki w ciąży nie wolno:)

12 lata 7 miesiąc temu #357822 przez andra88
ja o wątróbce też słyszałam że nie wolno jeść, ja też miałam podejrzenie o anemię ale jadłam codziennie buraczki ( gotowane i starte ), piłam herbatę z pokrzywy, herbatę z czarnej porzeczki lub soki porzeczkowe ale te 100% soku. Szpinak uwielbiam więc jem czasem 2 razy w tyg. Byłam na badaniach i wszystko się już unormowało. Moja znajoma (położna) polecała pić wywar z buraków ale jest ohydny !

12 lata 7 miesiąc temu #357826 przez Jussstyś
andra88 ja miałam padanie szyjki z początku ciąży i miałam tyłozgięcie macicy, dlatego lekarz kazał mi spać na brzuchu, miesiąc temu jak byłam, to okazało się że się już wyprostowała i jest ok :) radzę Ci zmienić lekarza, bo wizyta powinna być raz w miesiącu...
patys za dużo nie wolno, bo powoduje zaparcia i w ogóle, ale ma dużo żelaza, dlatego zajadam ją czasami, ale nie za często :)

12 lata 7 miesiąc temu #357831 przez Jussstyś
andra88 rzeczywiście wywar z buraków jest bleee :dry: ale szpinak uwielbiam, sama robie czasami nalesniki ze szpinakiem :woohoo: uwielbiam je i moje maleństwo też, bo wtedy najbardziej kopie :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #357833 przez andra88
Jussstyś to dobrze że już jest ok :) Raczej pomyślę o zmianie lekarza, ale u mnie w mieście to jedyny lekarz co zapisuje na wizytę z dnia na dzień- do reszty trzeba albo prywatnie, albo zapisują na wizytę raz w miesiącu, albo trzeba stać od 6 bo przyjmuje tylko 10 pierwszych osób.

Mój mały szaleje po ogórkach z curry jak zjem hehe Kiszone ogórki go nie ruszają tylko te z curry hehe
Uwielbiam słuchać muzyki i ostatnio zauważyłam że mały tylko szaleje na piosence Anny Jantar- Jambalaya. Inne piosenki go nie kręcą hehe

12 lata 7 miesiąc temu #357862 przez Jussstyś
andra88 ja osobiscie z mojego lekarza jestem bardzo zadowolona, rzeczowy, zawsze konkretny, i jak trzeba to kawał opowie, ogólnie taki fajny wesoły :) i szczególowo opowiada, co w danej chwili robi :P nie narzekam :) a Ty na prawdę pomysl o zmianie lekarza, szczerze mowiac wolalabym dojezdzac do innego niz chodzic do takiego...

12 lata 7 miesiąc temu #357867 przez andra88
Jussstyś no w sumie masz rację- powinnam zmienić. Ja przed każdą wizytą czytam na dany tydzień i po badaniu wypytuję się o badania, jakieś witaminy itp. Jedynie to opisuje jak robi mi USG.

12 lata 7 miesiąc temu #357877 przez moniab26
Mi szyjkę bada na każdej wizycie, ze względu na pierwszy przedwczesny poród w 24 tygodniu, a że mamy już 23 tydzień woli dmuchać na zimne, ale tym razem wszystko wskazuje, że sytuacja się nie powtórzy, miałam tez już badanie glukozy - wypiłam 75 gram tego świństwa - myślałam, że zwymiotuję, ale wyniki są w normie - po godzinie 121 więc książkowo :) , nie mam też anemii ani niczego innego co często w ciąży się przyplątuje, jak widać okaz zdrowia- więc tym razem jest wreszcie duża szansa na powodzenie...

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 7 miesiąc temu #357881 przez andra88
moniab26 kochana to trzymam mocno kciuki za Ciebie i za dzidziusia :)
Trzeba być dobrej myśli i wszystko się ułoży :)

12 lata 7 miesiąc temu #358051 przez agnesssa
Aganio cudowne zdjęcia :woohoo: Bardzo się cieszę, że maluszki zdrowe, i super się rozwijają :lol: Ty masz fajnie z ta dyskoteką hehe :lol:

Andra jak już zaczniesz chodzić do innego lekarza, to akurat z miesiąca na miesiąc na wizytę będzie Cię zapisywać, a tu w razie W będziesz mogła iść na szybciocha do tego co zapisuje z dnia na dzień. Mi tez sprawdza szyjkę za każdym razem.
Ale i tak się zastanawiam czy nie znaleźć lekarza na NFZ bo zaczynam wymiękać z ta kasiorą :ohmy: Może udało by mi się dostać do lekarza, który pracuje również w szpitalu, w którym będę chciała rodzić :huh: Musze to przemyśleć :blush:

Monia to dobrze, że Twój lekarz też chucha i dmucha :woohoo: Ale zobaczysz tym razem donosisz ładnie :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #358065 przez Ania14.09
aganio- dziękuję za ciepłe słowa i gratuluję maluchów. Sliczne dzieciaczki :laugh: duże jak na bliźniaki :)
Też wstawię fotkę, jak dostanę, bo ja idę z NFZ, choć wcześniej dostawałam :laugh:
Moniab- na pewno będzie dobrze, trzeba wierzyć. Nie jesteś tu jedyna po przejściach, dlatego doskonale cię rozumiem :)
Ja mam od wczoraj wyższe ciśnienie, więcej poleguję, pewnie dziś też, trochę poleżę, bo wtedy spada. Masakra. Nie lubię leżeć,ale cóż dla dziecka robi się wszystko :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka