BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #358770 przez andra88
chasiami super zdjęcia :) Niezły tekst Twojej ginki heheh Wierzę że nie chce Ci się uczyć, piękna pogoda za oknem a tu nauka... Ale trzymamy mocno kciuki za Ciebie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #358793 przez patys
niestety ja tylko ide towarzyszyć zakupom bo na razie oszczędzam więc sobie nic nie kupuję, a dla maleństwa dopiero w lipcu zakupy będę robić:)
mam identycznie jak wy że coraz częściej myślę o tym że chcę już mojego maluszka w domu...

12 lata 7 miesiąc temu #358813 przez Ania14.09
chasiami- super córeczka. Gratuluję.

Ja mam wizytę jutro i jak będą foty, to się pochwalę, moim małym. Też czasami myślę, jak wy, że może lekarz się pomylił i zamiast Filipa będzie Alicja? Oczywiście mi jest, to obojętne,ale wiadomo nastawienie, no i ciuszki znoszą mi dla chłopca :laugh: Ale dla dziewczynek są ładniejsze :laugh:
Chyba każda już chciałaby przytulić swojego maluszka :laugh: Jednak niech siedzą w brzuszkach, jak najdłużej, w moim przypadku, do końca sierpnia, przynajmniej :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #358826 przez Anulka
Ja również już od jakiegoś czasu bardzo często czuję że już chciałabym mieć maluszka przy sobie, szczególnie gdy czuję jego ruchy. Wczoraj Misia - jedna z kwietniowo-majowych mamusiek, wrzuciła zdjęcie na którym ona jest z malutka ( 16 dniową) Lilianka, jeju, gdy je zobaczyłam popłakałam się, tak pięknie wyglądały i jeszcze bardziej poczułam tęsknotę za moim maluszkiem. Ale czasami, gdy tak rozmyślam, marzę jak to będzie gdy maluszek już będzie z nami i wiadomo że na początku będzie to BARDZO INTENSYWNY okres :laugh: z brakiem snu, kolkami, ząbkami kupkami etc. wtedy mówię do siebie : No to, więc korzystaj, Kochana, dopóki możesz ze spokoju i wolności i nie marudź ;) :laugh: . "
Chciałabym już dowiedzieć się kto będzie bo wtedy zaczęłabym segregować pomału już rzeczy dla maluszka, a tak wszystko leży w workach wymieszane i czeka :/.
Bardzo chciałabym nosić dzieciątko w chuście, dla mnie to byłoby bardzo wygodne, na takie małe wyjścia gdzieś. Nie trzeba ciągnąć będzie zawsze za sobą wózka no i kontakt z maluszkiem, gdy się nosi go w chuście jest bardzo bliski co wpływa dobrze na jego rozwój. Tylko cena takiej chusty nowej jest nie mała, ok 150 PLN, może uda mi się znaleźć takiej na allegro, może nawet być używana, byleby w dobrym stanie była.

12 lata 7 miesiąc temu #358848 przez agnesssa
Chasiami no faktycznie dziewusia pełną parą :woohoo:

Ania
trzymam kciuki za wizytę i mam nadzieję, że będą zdjęcia, bo uwielbiam na nie patrzeć :lol:

Anulka też się nad tą chustą zastanawiam, tylko nie wiem czy bym sobie poradziła z nią :huh: Ponoć są jakieś kursy noszenia bobasa w niej :ohmy:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #358869 przez Anulka
Agnesssa ja znalazłam w internecie taką stronkę , gdzie na filmikach pokazane są rożne sposoby wiązania chust:
www.mamazone.pl/tv/film,26345,wiazanie-c...-typu-kieszonka.aspx

i jeszcze tu jest o tym:

www.chustomania.pl/online/chustomania/Ci...kcje_wiazania_chusty

ekodzieciak.pl/-Chustonoszenie-.html

12 lata 7 miesiąc temu #358874 przez agnesssa
Anulka lubię tą stronkę mamazone, od początku ciąży z mężek co tydzień oglądamy filmik na dany tydzień ciąży :) Po za tym jest dużo fajnych artykułów z filmikami :woohoo: Ostatnio oglądałam o tym jak się nacina pochwę przy porodzie, bo nie miałam o tym pojęcia i nawet mnie to trochę uspokoiło :blush:

Dzięki za linki. Ja myślę, że też zainwestuję w taka chustę, albo sobie zażyczę, na jakąś okoliczność :lol: Bo faktycznie tania nie jest :huh:

12 lata 7 miesiąc temu #358882 przez Anulka
O jej, Agnesssa ja bym się bała taki filmik oglądać, bo bym potem pod czas porodu by mi się przypomniał on i pewnie zaczęłabym wrzeszczeć :laugh: myśląc że zaraz będę nacięta i pamiętając jak to było na filmiku :laugh: :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #358885 przez agnesssa
Ale na filmiku nie pokazywali porodu i jak nacinają, tylko rysunkowo gdzie to w ogóle nacinają... ja jestem spokojniejsza po jego obejrzeniu, bo w ogóle nie miałam wyobrażenia na ten temat i strasznie się tego bałam, a teraz się uspokoiłam :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #358889 przez Anulka
Ja czytałam na naszym forum w opisach już mamuś rozpakowanych, że nacięcia są robione w czasie skurczu i większość tego nawet nie czuje.

12 lata 7 miesiąc temu #358894 przez Ania14.09
Dziewczyny, ja jako już rodząca powiem wam, że nacięcie i parcie nie boli, boli wcześniej jak masz skurcze i to sprawa indywidualna. Ja miałam zawsze wąskie biodra i rozchodziła mi się miednica, może dlatego tak bolało. Słyszałam, że kobiety z szerokimi biodrami rodzą mniej boleśnie :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #358897 przez Anulka
Aniu, dzięki temu co napisałaś mi trochę ulżyło, bo ja mam w miarę szerokie biodra. :) Czyli jest szansa ( jakaś) na niezbyt ciężki poród. :)

12 lata 7 miesiąc temu #358899 przez agnesssa
Ja też mam szerokie biodra, wiec może będzie lepiej :lol: Ale mi się wydaje, ze to będą takie emocje, ze szybko o tym zapomnimy :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #358900 przez Anulka
Dziewczyny, zastanawiam się czy wszystko jest OK u Stokrotki. Już jej nie ma od ponad miesiąca, a była przecież aktywna na forum. Martwię się o nią bardzo. :( I nie ma nikt do niej żadnego kontaktu, ani kom. ani GG :(

12 lata 7 miesiąc temu #358905 przez Ania14.09
Anulka- też o niej czasami myślę i jestem pełna obaw. Może musi leżeć?

Co do porodu, to nie diabeł taki straszny. Zapytajcie jak rodziły pierwsze dziecko wasze mamy. Z reguły córki rodzą podobie :laugh:

agnessa- nie zapominamy, emocje, emocjami,ale to pamięta się do końca życia. Jednak "olewamy" ten ból w momencie jak czujesz ulgę po wyjściu dziecka i niewyobrażalną dumę. tzn. piszę o swoich emocjach :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka