BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #357433 przez aganio87
Patys ja codzień jem pół tabliczki gorzkiej czekolady :P :) to jedyne słodkie co moge jeść i mi smakuje :)

[*] 6.11.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #357446 przez agnesssa
Aganio na takie bóle to magnez jest a nie żelazo chyba :huh: Ja łykam magnez z wapniem, i już mnie nie łapią skurcze, i oko też mi już nie drga :woohoo: Ale i tak powiedz lekarzowi o tym, zobaczymy co o n Ci poradzi :)

Andra Czasami mnie coś tak zaboli, zwłaszcza jak kaszlę, albo kicham, ale nie martwię tym specjalnie :blush:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #357458 przez andra88
Dziękuję dziewczyny za życzenia :)- dopiero teraz nadrobiłam zaległości na forum :)
Mnie dziennie boli brzuch jak na prawej stronie leże, ale Aganio ma to samo więc się nie martwię :)

Gdzieś czytałam że niedobór potasu jest przyczyną skurczu łydek.

12 lata 7 miesiąc temu #357465 przez aganio87
Andra moje dzieci nie lubią jak na prawym boku śpie ja już ok miesiąca tak mam i gin powiedział że to dzieci decydują ale dziś też sie zapytam go o to :) No i wrzucaj zdjęcia a jak buty kiedy kupiłaś??? heheh

Agnessssa no faktycznie magnez wiedziałam że coś mi nie pasuje :P :) hehehe

ok kochane ja sie zabieram po woli na PKS i jade do gina :) wieczorkiem napisze co i jak buziaki :*

[*] 6.11.2011

12 lata 7 miesiąc temu #357468 przez agnesssa
Ja jak leżę na prawej stronie to mnie noga potwornie ciągnie :angry: Ale gdzieś wyczytałam, że kobiety w ciąży mogą leżeć i spać tylko na lewej stronie, ponieważ na plecach maluszek naciska na kręgosłup i będzie bolał mocno, a na prawej naciska na jakąś żyłę, czy tętnice główną i może to doprowadzić do niedotlenienia, zarówno naszych organów, jak i samego maluszka. Musze znaleźć ten artykuł i wam wkleić :)

12 lata 7 miesiąc temu #357484 przez andra88
Po zdjęcia dopiero w czwartek jedziemy więc później wrzucę. A buty... to mój jeszcze wtedy narzeczony kupił. Jechał na zakupy do Tesco, a obok jest sklep z butami, wstąpił i mi sam buty kupił :D Dokładnie takie jakie chciałam. Ale ma mój mąż odwagę bo mi rzadko co do gustu przypadnie heheh

Też czytałam że na lewym boku spać- pytałam moją gin, ale ona powiedziała że pod koniec ciąży zaleca się spanie na lewym boku, teraz jeszcze nie trzeba heh Więc sama nie wiem. Próbuję spać na lewym ale z przyzwyczajenia w nocy przekręcam się na prawy.

Aganio to czekamy wieczorkiem na wieści co tam u Twoich maluszków słychać :)

12 lata 7 miesiąc temu #357487 przez Jussstyś
andra88 mnie tez zaboli czasem bok jak się przewracam w nocy, ale lekarz mnie na ostatni8ej wizycie uspokoił, powiedział, że maluszek się rozpycha i uciska różne narządy i może boleć, poza tym macica się rozciąga :)
aganio87 koniecznie napisz jak wrócisz :) z maluszkami na pewno będzie wszystko ok :) ja mam wizytę jutro na godz. 11.10 więc w końcu zobaczę swoje maleństwo i mam nadzieję, że nareszcie poznam płeć :)
agnesssa też gdzieś czytałam już o bezpiecznych i niebezpiecznych pozycjach snu w ciąży

12 lata 7 miesiąc temu #357553 przez Ania14.09
Ja dziś nie mogłam w nocy spać, Moje maleństwo po raz pierwszy tak mocno i intensywnie buszowało w brzuchu, że aż uciskał mi pęcherz, że ciągle latałam do kibelka, poza tym to wrażenie :woohoo: :woohoo: :woohoo: i poskakiwanie brzucha, cudo :kiss: :kiss: :kiss:

Cieszę, się, że wizyty usg połówkowe, są ok. trochę wam też zazdroszczę, bo ja mam dopiero w piątek i co czuję, to najlepszy będzie tu cytat jednej mojej ulubionej artystki " nadzieja i strach wirują w duszy nieustannie. Istniejąc tyle robisz dla mnie..." :blink:
Udanego dnia :blink:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 7 miesiąc temu #357558 przez agnesssa
Ania piękny cytat :lol: To mamy tydzień pełen wrażeń, tyle z nas ma wizytę :lol: Najważniejsze, żeby nasze pociechy były zdrowe :lol:
Mi jeszcze brzuś nie wiruje, nawet ciężko wyczuć, że maluch kopie, tzn w zeszłym tygodniu czułam, a teraz mam wrażenie, że mi brzuch urósł i maluch ma więcej miejsca, żeby pływać :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #357730 przez andra88
Mi też brzuszek jeszcze nie wiruje, ale od dwóch dni może tak 1-2 razy dziennie czuję kopniaka od małego. Przepiękne uczucie.
Miałam ochotę na coś słodkiego i upichciłam murzynka. Pychotaaa :D Teraz się delektuję hehe
Jak Wam mija popołudnie ??

12 lata 7 miesiąc temu #357752 przez Jussstyś
andra88 coś te dziewczyny nie są dziś zbyt rozmowne :) a ja jestem ciekawa jak tam wizyta aganio u lekarza :) jak z jej dzieciaczkami :) Ja czuję już ruchy i to dość mocne częściej niż dwa czy trzy razy dziennie :) kocham to uczucie :)

12 lata 7 miesiąc temu #357759 przez andra88
Jussstyś no właśnie- jakoś mamusie mało gadatliwe heheh
a czujesz łaskotanie w brzuszku czy kopniaki??

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #357798 przez aganio87
Andra to cudo męża masz, podziel sie murzynkiem .... hmmm pychota napewno... :) :) :)

co do spania na boku pytałam sie gina i powiedział że to wszytsko od dzieci zależy jak sie ułożą i czy macica sie za mocno nie skręca więc spać tak jak dziecko pozwoli :P hehehe

Ania w piątek wszystko bedzie dobrze i badania bedą super napewno :) :)

A moje dzieci rozwijają się wręcz idealnie :) :) :) ważą podobnie 430 gram i 420 gram a pochwale sie zdjęciami : prosze oto moje dzieci :

No i potwierdzenie że to chłopaki:

[*] 6.11.2011
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #357805 przez patys
a moje maleństwo cały dzień dziś buszuje:) generalnie to ja swojego malca czuje cały ranek potem w południe a po południu jak się położę to cały brzuch mi drga tak się wierci, dzisiaj się tak wiercił u mojej babci jak byłam chyba z 20 minut:) no i wieczorem jak leze spokojnie to tez kopie ciągle:)
ja dzisiaj cały dzień poza domem spędziłam dlatego nic nie pisałam, a jutro rano jadę na kilka godzin do babci na wieś:)

12 lata 7 miesiąc temu #357810 przez moniab26
No faktycznie ten tydzień obfituje w wizyty hehe, ja dzisiaj słyszałam bicie serca swojego maluszka, miałam tez badanie szyjki macicy i na szczęście wszystko jest ok, a w czwartek znowu zobaczę swoje maleństwo - już nie mogę się doczekać

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka