BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #358932 przez Jussstyś
Anulka wiesz, że właśnie dzisiaj zamierzałam napisać, o Stokrotce, chciałam wiedzieć, co się z nią dzieje, ale widzę, że żadna nie wie...
Ania mi teraz w czasie ciąży biodra się troszkę poszerzyły, więc myślę, że nie będę miała problemu :) z resztą moja mama miała lekki pierwszy poród, także sugeruję się tym, że będę miała taki sam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #359052 przez andra88
Ale jest cisza na forum :) Gdzie się podziały wszystkie mamusie?? :P
Jak Wam dzień mija?? Mąż w pracy, a ja leniuchuje na kanapie i oglądam tv. Jakoś mnie cały brzuch pobolewa ;/ Mam do Was intymne pytanko, czy macie wogóle ochotę na baraszkowanie z mężem?? Jak dla mnie to sex nie musiałby istnieć, normalnie zero ochoty heh

12 lata 7 miesiąc temu #359054 przez moniab26
Ja właśnie wróciłam z echa serce i... mój maluszek jest zupełnie zdrowy :laugh: waży 707 gram...
A jeśli chodzi o baraszkowanie z mężem to mi lekarz zalecił " wstrzemięźliwość" od tych spraw ale tak czy tak ja też nie ma zupełnie ochoty...

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #359057 przez andra88
moniab26 to fajnie że maluszek jest zdrowy!!!
To widzę że 'w tych sprawach' nie jestem wyjątkiem :P
Jak już baraszkujemy to martwię się o małego że mu coś zrobimy heh

12 lata 7 miesiąc temu #359080 przez moniab26
Nie no jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań to na pewno nie zrobicie krzywdy maleństwu

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 7 miesiąc temu #359081 przez agnesssa
Monia Super, że maluszek zdrowy i jaki już duży :lol:

Andra ja ochotę to czasami mam, ale z racji zapalenia z przytulanek nici :huh: Ale jak to zawsze ze mną bywa, mi się zawsze chce jak nie mogę :silly: Jak już się wylecz, to pewnie ochota przejdzie :blush: :blush:

Ja właśnie wróciłam ze spacerku :laugh: Piękna, letnia pogoda dzisiaj :woohoo: Zaraz się zacznę pakować, bo jutro do Bydgoszczy jedziemy, a raczej jadę. Mąż mnie rano na pociag zawiezie, a sam dojedzie wieczorem po pracy. Ja chce się z mamą jeszcze na zakupy wybrać dlatego jadę już z rańca :cheer: Nie wiem jak przeżyję podróż pociągiem, bo jestem typem samochodowym... ale raz kiedyś można się bryknąć, mam nadzieję, że o 8 rano nie będzie dużego ruchy i będę mogła sobie książkę poczytać :woohoo:
A jutro będę polować na buty, muszę coś na to przyjęcie wymyślić, ja mam wszytskie na obcasach o 9cm w górę, a teraz w takich mi nie wygodnie, po za tym bałabym się że się przewrócę :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #359090 przez andra88
moniab26 lekarz nie zabraniał, wiem że małego wody płodowe chronią, ale jakoś mam uczucie że go zgnieciemy hehe

agnesssa to spokojnej podróży jutro życzę :) No i udanych zakupów :) Ja zauważyłam że jak chodzę w płaskim obuwiu albo na koturnach ( może ok.8cm) to mnie bardzo nogi bolą, najlepiej czuję się w butach 3-4 cm. Muszę też jutro męża zabrać na zakupy, jakieś fajne sandałki kupić :D

Odsłoniłam sobie brzuszek i gadam do małego, a moja kruszynka pierwszy raz dała mi kopniaczki że aż brzuszek podnosiło. Aż się popłakałam że szczęścia. Czujecie już kopniaki jak rękę przyłożycie?? Albo widzicie jak faluje brzuch??

12 lata 7 miesiąc temu #359124 przez Jussstyś
andra88 mi też nie za bardzo się chce baraszkować, chociaż mąż mógłby codziennie heh :) a i kopniaczki czuję jak rękę przyłożę i czasami jak mocniej kopnie to skóra się podnosi :) ale na falowanie jeszcze za wcześnie :)

12 lata 7 miesiąc temu #359125 przez agnesssa
Andra ja też się za pierwszym razem popłakałam ze szczęścia :lol: Czuję mojego malucha jak przyłożę rękę, ale jeszcze nie widziałam żeby mi falował brzuszek, dzisiaj mały w ogóle jakoś ożywiony, prawie cały dzień się wierci :lol: Teraz też :woohoo:
A co do bucików, to właśnie takiej wysokości bym chciała kupić, ale zobaczymy co mi się uda znaleźć :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #359126 przez moniab26
Brzuch zaczął mi się ruszać razem z maluszkiem jakiś tydzień temu i wtedy też można było już wyczuć kopniaki pod ręką ale mały jest przekorny i jak kładę rękę na brzuchu to ucieka kopać w inne miejsce :)

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 7 miesiąc temu #359248 przez Anulka
Ja ochotę na baraszkowanie miałam i nadal mam. Od lekarza nie otrzymałam żadnych zakazów, więc korzystamy z mężem z tego codziennie. :)
Ruchy, kopniaczki po przyłożeniu ręki odczuwam już od jakichś dwóch tygodni, ale falowania brzuszka jeszcze nie zauważyłam. Mój maluszek nie należy do bardzo aktywnych, rusza się od czasu do czasu, czasem kilka kopniaków prześle, ale nie mocnych. I wiece dziewczyny mi się wydaje że będzie dziewczynka, tak jakoś mi się wydaje...nie wiem.....wczoraj tak spojrzałam na siebie w lustrze i nagle taka myśl: Kurcze, jakoś nie korzystnie wyglądam....." a potem: " Córka matce urodę odbiera..." i wtedy właśnie pomyślałam że będziemy mieli córeczkę. A potem gdy już w łóżku leżałam i dotknęłam brzuszka to uświadomiłam, że ma bardziej piłkowaty, okrągły kształt. A kiedyś słyszałam, że po kształcie brzuszka można określić czy chłopaczek czy dziewczynka: okrągły, piłkowaty - dziewczynka, spiczasty - chłopczyk. Nie wiem ile w tym prawdy. No i widzę, że wasi synkowie brzuszkach są bardziej aktywni, zaczęli kopać o wiele wcześniej niż moja dzidzia i piszecie, że ruchy macie mocniejsze a nawet już niektóre z was mają falujące brzuszki. Moja dzidzia kopie nie tak mocno, bardziej delikatnie, tak jak mała, delikatna księżniczka :). Ale to są tylko takie moje wywody - mamuśki-ciężarówki, może w brzuszku siedzi chłopaczek, tylko jako mały dżentelmen nie chce mamusi za bardzo męczyć i dlatego jest taki delikatny :). Czekam do 17 maja, może się dowiem :).

12 lata 7 miesiąc temu #359264 przez Anulka
Trochę uśmiechu od rana.
Mądrości dziecięce o ciąży ;):

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #359277 przez andra88
Witam mamusie w piękny piątkowy dzień :)
Anulka ale się uśmiałam heheh Uwielbiam jak dzieciaki wymądrzają się na temat sexu hehe
Anulka może Twoja kobieca intuicja nie zawiedzie :) Ja od początku czułam że będzie chłopak, no i jest synuś.
A masz już jakieś dzieciaczki??

Malutki dał mi popalić minionej nocy, czuję się cała skopana w środku.
Może piłkarzem zostanie hehe No i jeszcze ta zgaga... masakra...
Miłego dnia

12 lata 7 miesiąc temu #359278 przez Anulka
Andra, ja nie mam jeszcze dzieci, to moje pierwsze dzieciątko :). My jesteśmy dopiero 7 miesięcy po ślubie :)

12 lata 7 miesiąc temu #359288 przez andra88
Anulka rzeczywiście, nie popatrzałam na suwaczka :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka