- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
A za te gofry to Was chyba udusze Też chcę !!! Ja od rana miałam smaka na nutelle no więc godzinke temu zwlekłam się do sklepu i kupiłam z tym, że chyba apetyt się na nią skończył bo jeszcze jej nie ruszyłąm
Też mi się usnęło dzisiaj i prawie 1,5 godz zeszło
A włąsnie szukałam jakiś wygodnych spodni do chodzenia po domku coby mnie nie uciskały w brzuchi w ręce miwpadła piżama męża na pewno będzie zachwycony, że mu ją skonfiskowałam
Wczoraj od bratowej przywiozłam pełną torbę ciuszków także muszę dokupić jeszcze kilka sztuk body i bluzeczek i na jakiś czas starczy ciuszków
Tylko mam zgryz co do wózka bo naprawde nie wiem co wybrać Chociaż po ostatnich skurczach mam strach cokolwiek planować i kupować
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Synuś już na świecie! :))
- Otrzymane podziękowania: 0
Po 1, na uczelni młyn jakiego nigdy wcześniej nie widziałam, nikt nic nie wie, wszyscy nieogarnięci, w środku semestru zachciało im się zmieniać dyrektora instytutu. No normalnie przegięcie, nie wiadomo co z kartami na wpisy, cisza jak cholera. Masa egzaminów zaliczeniowych referatów, odpytek, bo z oceny muszą na jakiejś podstawie wypisać.
Po 2, upragniony i długo wyczekiwany remont pokoju jest w toku, roboty w cholerę, zmiana miejsca drzwi, wymiana kaloryferów łącznie z rurkami, nowe gniazdka, kontakty, oświetlenie, doprowadzenie kabli-ARMAGEDON (!), tynkowanie, szlifowanie, malowanie, podłoga w panelach ma być, szał w sklepie budowlanym, wszystko trzeba kupić, masakra z meblami, bo też trzeba nowe. Tak tego chciałam a teraz mam dość.
Po 3, taka byłam zalatana, że zapomniałam o badaniach z krwi i moczu... Jutro mam wizytę i muszę je mieć zrobione, bo miałam obciążenie glukozą, takie to dziadostwo słodkie że nie mogłam wytrzymać jak to wczoraj piłam.. bleeee, jutro zobaczę maluszka i poznam płeć tak rozmawiałyście o lodach i ja tez nie wyobrażam sobie dnia bez co najmniej jednego, zmartwiło mnie to bo wszystkie macie w brzuszkach chłopców, a ja chciałabym dziewczynkę. Ehh najważniejsze żeby zdrowe było.
Po 4, najsmutniejsze i najgorsze Kuzynka 2 tygodnie temu urodziła córeczkę, wszystko ślicznie, rodziła godzinę, duża piękna dziewczynka. Niestety na drugi dzień dowiedziałam się, że malutka jest chora, ma zespół Downa. kuzynka w tym roku skończyła 30 lat, niby ryzyko było, ale minimalne, bo to druga ciąża i wiek nie najlepszy, ale też nie najgorszy. także same widzicie, że mam istny chaos.
I witam nowe mamusie
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
a jeśli chodzi o córeczkę twojej kuzynki to faktycznie nie jest to za wesoła sprawa ale teraz tym bardziej muszą jej dać duuuuużo miłości a ona na pewno im się w tym odwdzięczy...
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Na prawde nie zazdroszcze Ci. Tylko Ty sie tam nie denerwuj przypadkiem,
bo malenstwo to wszystko czuje i bedzie sie balo
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
madeleine no to masz sajgon na uczelni :/ To jedynie życzyć szybkiego zakończenia remontu I mało sprzątania hehe
To czekamy na nowinki co tam w brzusiu siedzi, i jak się maluszek ma A masz jakieś przeczucia czy to chłopak czy dziewczynka?? Ja od początku przeczuwałam że będzie synuś, no i jest Z drugiej strony to zdrowie bobasa najważniejsze.
Co do Twojej kuzynki, to tak jak wspomniała moniab- dużo miłości jej dać. Sytuacja nie do pozazdroszczenia
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Synuś już na świecie! :))
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
Pogoda straszna ale mam nadzieję, że to już koniec takich dni, w końcu zimna Zośka już minęła
Z tym spisem telefonów to dobry pomysł, niech któraś poda adres mailowy i tam będziemy podawać swoje numerki, ja mogę podać też swój mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
u mnie też deszczowo i sennie dobrze, że nie trzeba iść do pracy tylko można leniuchować
moniab czy my mamy do ciebie numery tel podawać?
- villemo-16
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co prawda jestem sierpniowa, a nie wrzesniowa, ale podczytuje Was od czasu do czasu ;p Mam nadzije, ze nie macie mi tego za złe i pozwolicie mi do siebie dołaczyc....
a na początek dodam cos od siebie:
1. wczoraj mialam robione usg 3 i 4d, z którego wyszło, że mały (tak chłopiec! same chlopy teraz ;p) wazy juz 1210g.
2. data porodu z miesiaczki to 07.08 (moja rocznica slubu), a z badania 04.08. tak wiec mały rozwija się książkowo.
3. pomalutku zaczełam miec juz skurcze przepowiadające
4. tak samo jak jedna z Was jestem w trakcie remontu. Niech to szlag! robimy łazienke: zrywamy posadzke, kladziemy rury, nowe wylewki itd, do tego remont pokoju małego i przedpokoju. Plakac sie chce. A najgorsze jest to, ze po FACHOWCACH ;/ nistety trzeba sprzatac, bo panowie nawet tego nie potrafia.
5. No to chyba tak w skrócie tyle o nas.
To jak? przyjmiecie mnie?
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- villemo-16
- Wylogowany
- pierwsze słowa
I nie ukrywam, ze ciesze sie z tego niemiłosiernie wczoraj bylam ogladac porodówki w Szczecinie i powiem Wam, ze mimo, ze sale odmalowane, piekne, polozne przemile.... to cholerka ;/ ciarki mi przeszly na sam widok tych sprzetow do rodzenia I naprawd eucieszylam sie z cięcia Mam nadzieje, ze Wasze odczucia i Wasz poród będzie mylym wspomnieniem (choc ja nie umiem sobie nawet wyobrazic milego porodu)
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
No proszę jak mi się dziewczyny rozpisały, aż miło
Madeleine prawdziwy armagedon masz Ale dasz radę, zobaczysz, jeszcze chwilka i się remonty skończą i będziesz miała spokój Z kuzynka faktycznie słabo, ale tak jak dziewczyny pisały, duuużo miłości będzie potrzebować, a rodzice na pewno ją dadzą Zaciskam kciuki za wizytę i koniecznie melduj co i jak
Andra Kremowy jest bardzo ładny Ja też planuje połączyć taki kremowy z zielonym
A co do imion to jeszcze sporo zostało do wyeliminowania Wszystkie ładne
Patys dobrze, że się czasami tych mężów słuchamy, bo widzisz jaki miał dobry pomysł
Jussstyś a w razie co dla dziewczynki też masz imię
Makrelcia grunt to dobre pomysły, a z tymi spodniami wygrałaś Super pomysł Co do kupowania, to powiem Ci, że ja przestałam się przejmować, że mi mówią, że za szybo coś kupuję, przecież i tak nie od tego zależy co się wydarzy A zobaczysz będzie wszystko dobrze Ja się cieszę, że wózek już mam za sobą
Monia Oba imiona są super, więc się nie dziwię, ze Cię przekonał No właśnie z tymi telefonami to podesłać Ci na maila nasze nr? Może na razie wyślemy do jednej osoby właśnie Ciebie A potem tą listę prześlesz dalej
villemo-16 Witaj mamuśka jasne, że się przypisuj I mnas więcej tym weselej Gratuluję synka Imię już wybrane Kawał chłopa z tego Twojego synusia No i powodzenia z remontami, nie zazdroszczę
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
ja kupiłam piżame do karmienia już doszpitala w razie jak bym musiała szybciej jechać z chłopakami i co nie wytrzymałam i już teraz nosze koszule w misie bo bardzo wygodnie a nie w jakiś wyciągniętych koszulkach jak do tej pory...
miłego dzionka życze kochane :*
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
I tak zostal Kacperek alby Zuzia :-P
villemo witaj w naszym gronie :-)duzy juz ten twoj synus :-)i najwazniejsze ze zdrowy