BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 11 miesiąc temu #363374 przez makrelcia
Witam nowe koleżanki :)

A Wam dziewczyny nie zazdroszczę tych mdłości. Oby do mnie nie wróciły !!
Ja siedze grzecznie w domu i jak to była z kopmputerem na kolanach. No i efekty takie, że co chwile wynajduję coś ciiekawego dla Małego :D
O dzisiaj takie coś znalazłam :D
tablica.pl/oferta/oslonka-ochraniacz-do-...5.html#f404175b;r:;s :

I już mnie oczywiście kusi żeby takie coś uszyć :D Codziennie inny pomysł :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #363422 przez moniab26
agnesssa jest i syrop i tabletki, ja wzięłam tabletki - myślałam, że szybko połknę i po bólu ale ... pomyłka i to duża hehe - te tabletki są do rozgryzania, robią się w buzi jak guma do żucia ale na szczęście mają łagodny miętowy smak no i najważniejsze mi pomagają.

Lui witaj w naszym gronie i gratuluję córeczki, nareszcie pojawiło się kilka dziewuszek w tych naszych typowo męskich brzuszkach :)

makrelcia podrzuciłaś mi ciekawy pomysł z uszyciem takiego ochraniacza,

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 11 miesiąc temu #363623 przez Lui
Madeleine, Moniab26 , Makrelcia również Witam :)

Śliczny ten ochraniacz na łóżeczko :)) nawet nie brałam takiego czegoś pod uwagę przy zakupach, teraz wiem, że chcę mieć :) może nie koniecznie ten.. bo troszkę jak dla mnie za drogo

12 lata 11 miesiąc temu #363628 przez agnesssa
Lui Witaj, rozgość się jak w domku :lol: Gratuluję dzidzi, a w szczególności dziewczynki, bo coś mało ich u nas :silly: Dopiszę Cię do naszej listy, nad moim suwaczkiem jest link gdzie możesz podejrzeć sobie, która na kiedy ma termin :lol:

Makrelcia fajny ten ochraniacz :lol: Qrcze, nie dość że sobie fajne znajdujesz, to jeszcze sama to uszyć potrafisz :woohoo:

Monia to muszę spróbować, tego specyfiku, całe szczęście zgaga mnie nie łapie codziennie, ale jak juz złapie to jest masakra :angry:

W ogóle witam się z rańca :lol:
Coś mi znowu krew z nochala leci, a już był spokój przez jakiś czas, najgorsze, że aż takie skrzepy idą :huh: Sorki, za opis, ale trochę się tym przestraszyłam, mam nadzieję, że to coś normalnego :huh:
U mnie dzisiaj słonecznie, ale za to zimno :dry: Co to za pogodę w tym maju mamy :angry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 11 miesiąc temu #363689 przez Ania14.09
Wczoraj jak poczytałam o przyroście wagi, to sama stanęłam na wagę i załamałam się :( Przytyłam od początku ciąży 8 kg!!!! Przyznam się, że jak zachodziłam w ciążę, to już byłam przy kości. Jem ostatnio bez opamiętania, mało się ruszam i to daje efekt. Najwięcej pomidory z lodami. W domu patrzeć na mnie nie mogą. Tzn, nie razem,ale na przemian :laugh: Na początku ciąży owszem mdliło mnie bardzo, a najbardziej dokuczały mi wzdęcia,ale teraz wręcz przeciwnie. Nie mogę się najeść. Ciągle mam na coś ochotę :silly:

Lui- witam cię serdecznie. Super, że córa, bo to chyba jaka wojna bedzie, bo same chłopy się rodzą :)

andra- w ciąży tak bywa, że mamy na coś schizy,albo nagle widzimy chore dzieci, straszne artykuły nam wpadają w ręce, to chyba nadwrażliwość ciążowa. Ja mam schizę na kleszcze i też wszyscy się śmieją, bo prawie z domu nie wychodzę :P

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 11 miesiąc temu #363699 przez aganio87
Co do wagi to ja od początku ciązy z bliźniakami 5 kg przytyłam ale za to tyłek mi schudł i nogi i mam małą piłkę a od tyłu w ogóle nie widać ze w ciąży znajoma sie śmiała bo jak szłam przed nią to stwierdziła że za chudą dupkę mam w porównaniu do brzucha hehehe

Makrelcia zgadzam się fajny ten ochraniacz

[*] 6.11.2011

12 lata 11 miesiąc temu #363725 przez patys
a ja przytyłam 7 kg więc teraz ważę 57:) jakoś strasznie dużo nie jem ale chyba rzeczywiście w ostatnim tygodniu mam trochę większy apetyt niż wcześniej:)

dziś idę na takie kontrolne usg, ale tym razem za darmo w przychodni w której chodzę do mojej gin...normalnie gdybym szła prywatnie i miałabym znowu płacć 150 zł to pewnie odłożyłabym to usg na następne miesiące ale skoro jest za darmo to warto maluszka zobaczyć:)

jutro już ładniejsza pogoda nie mogę się doczekać:) zwłaszcza że w niedziele mam komunię u znajomych więc nie trzeba będzie w deszczu spacerować:)

12 lata 11 miesiąc temu #363756 przez Jussstyś
agnesssa może i miałam niedowagę, ale tylko 2 kg :laugh: za to teraz mam nadwagę i to sporo :dry: wszystko mi poszło w tyłek, uda i boczki mi się zrobiły. no i ten okropny cellulit :angry: ale to w końcu dla maleństwa, trzeba się poświęcić :)

Za tydzień w środę mam wizytę u lekarza, zarejestrowałam się na USG w 3D na godz. 18 :) razem z nagraniem na płytkę, mąż już nie może się doczekać :laugh:

aganio to Ty malutko przytyłaś jak na bliźniaki :) ja mam 3 razy tyle z jednym dzieciątkiem :laugh:

Ania14.09 8kg to nie jest jeszcze tak dużo, więc nie masz się czym przejmować, jak na razie ja tu jestem mistrzynią w tyciu :laugh:

Lui witaj w naszym gronie, czuj się jak u siebie :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu #363795 przez moniab26
Jussstyś po prostu po ciąży będziesz miała więcej roboty żeby to zgubić a teraz w nosie miej wagę i nic się nie martw - takie fajne boczki też są sexi :laugh:
Ja nareszcie dzisiaj się wyspałam i juz od rana kombinuje nad tym ochraniaczem - musze wybrać się do firmy gdzie pracuje po gąbkę do wypełnienia i jakieś materiały na obszycie...

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 11 miesiąc temu #363801 przez Jussstyś
moniab ja się wcale nie przejmuję, poza tym mój mąż mówi, że wyglądam sexi :laugh: tyłek zrobił mi się wystający jak u J.Lopez :laugh: mężowi się podoba :laugh: a po ciąży przy dziecku momentalnie zgubię nadmiar tłuszczyku :)

12 lata 11 miesiąc temu #363809 przez moniab26
To tyłka jak u J.L. to tylko pozazdrościć ci jussstyś można, nie jedna chce taki mieć i nie może a tobie sam się taki zrobił :)

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 11 miesiąc temu #363817 przez Jussstyś
moniab żebyś wiedziała :laugh: J.L. wydała fortunę, żeby taki mieć, a u mnie wystarczyło zajść w ciążę :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu #363833 przez siteczko
Ja od początku ciąży przytyłam 5,5kg, chociaż nie ukrywam że przeraziłam się jak na ostatniej wizycie okazało się że w ciągu 4 tyg przybyło mi aż 2,5kg! owszem dopiero w przeciągu tego czasu pojawił mi się brzuszek, ale żeby aż tyle ;) wcześniej w ciągu 5 tyg 1,5kg a tu nagle 2,5kg :) ale najważniejsze że maluszek jest zdrowy :)

Niestety cały czas leże, mam kontrolne tel od mamy, mąż też co jakiś czas pyta jak się czuję, nic nie mogę robić tylko mam cały czas leżeć... ciągle mimo wszystko się zamartwiam czy wszystko będzie dobrze, że szyjka już się więcej nie będzie skracać, a że maluszek wytrzyma przynajmniej 16tyg :) niestety jest to wszystko bezobjawowe, nie mam rtg w oczach by zobaczyć co się dzieję w środku :( brzuch wydaje mi się że jest już ok, że nie jest taki twardy, ale mam momenty kiedy wydaje mi się że jednak jest, i tak w kółko :( chyba pójdę do mojej gin w pon kontrolnie aby sama mi powiedziała że brzuch się unormował, a szyjka się nie skraca... wiem trochę panikuję, ale się boję :(

moniab26 zazdroszczę umiejętności krawieckich :) jak byłam dzieckiem ;) to szyłam dla lalek, ale teraz chyba bym się nie odważyła :) zatem czekam na efekty Twojej pracy :)
Lui witam nową wrześniową mamusię :)

12 lata 11 miesiąc temu #363857 przez makrelcia
Ja mam jakieś 6kg na plusie. Obawiałam się tego siedzenia w domu, że będę więcej jadła ale jest wręcz odwrotnie :)

moniab26 widze, że ochraniacz się spodobał. Coś w tym stylu chcesz uszyć ? Mi by się coś takiego podobało ale w zielonym kolorze i mi po głowie chodzi coś z żabą. Napiszałam do Pani czy ma jeszcze jakieś inne wzory. Może coś podpatrze :D A z jakiego materiału byś to uszyła ??

12 lata 11 miesiąc temu #363888 przez moniab26
makrelcia ja będę maluszkowi urządzać kącik na "kubusiowo" więc zrobię coś z Kubusia Puchatka, może kłapoucha albo tygryska a może oba jak wpadnę w trans :) .
Najprościej będzie mi zrobić ze sztucznego misia, takiego jak na maskotkach - robimy w firmie zabawki więc mam łatwy dostęp do takiego materiału

[*] 30.05.2005 aniołek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka