BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #419774 przez MADZIA7
Agnessa ale mi smaku narobiłaś mi tymi muffinkami, miałam też dziś robić, wymyśliłam sobie kawowe z krówkami, ale sił brakło:(, za to mąż zrobił pyszny obiadek - szaszłyki z grilla:)

Joanna gratuluję rocznicy!

Anulka współczuję tych myszy, mam nadzieję, że uda się je wytępić szybciutko.

PolaL ale zaradna jesteś, ja tylko takie podstawy potrafię jeśli chodzi o szycie, za to bardzo lubię haftować, ale to tak jako hobby, dla kogoś na prezent, a teraz dla Natalki:)

KArolak nie znam niestey nikogo, kto by rodził w wodzie, ale podobno mniej boli, mnie tylko trochę przerażałaby ta woda jakby się krwią zabarwiła, bo wzrokowcem jestem, ale się nie wypowiadam, bo nie wiem. Choć tak logicznie rzecz biorąc, to dla dziecka pewnie miejszy szok przejś z wody do wody.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #419779 przez siteczko
Witam się sobotnie, a zarazem melduje ;)
Nadrobiłam co pisałyście, ale pewnie nie uda mi się każdej odpisać :|

Hanias Gratulacje dla Ciebie! Dużo zdrówka! Prześliczna Hania :)

26joanna Wszystkiego najlepszego z okazji 5 rocznicy :)

kasia7775 dobrze że już w domku :) śliczny synek :)

aganio87 wszystkiego Naj z okazji 1 miesiąca :) szybko ten czas leci, nie da się ukryć :)

Ja miałam wczoraj fatalny dzień i tą noc też :( Wczoraj byłam jakaś nieprzytomna, w pewnym momencie zrobiło mi się bardzo słabo, już nie wspomnę że mały praktycznie się nie ruszał, co też mnie zmartwiło i stwierdziłam że jak w nocy bardzo szalał to się obrócił i był pleckami do mojego kręgosłupa :| tak jeszcze nigdy się nie ułożył... ogólnie często mi się brzuch stawiał, ciągły ból w pachwinach, częsty ból jak na okres i podbrzusza :( ogólnie jakaś kumulacja... dziś aby się dłużej nie zamartwiać że coś jest nie tak pojechałam na IP, na szczęście z serduszkiem i ogólnie z małym jest ok... skurczy póki co nie mam :) tak więc od razu spokojniejsza jestem, że jednak wczoraj był zły dzień i po nim kiepska noc...

Muszę się pochwalić, bo wczoraj kupiliśmy pierwszą fure Tymka ;) czyli wózek :) i aż by się chciało już na spacerki jeździć :) Tak więc z grubszych zakupów wszystko jest... nawet torba prawie spakowana, brakuje mi tylko tych moich staników :| no i muszę wsadzić ubranka dla małego... ale skoro dziś na IP powiedzieli że wszystko ok i nic się nie dzieje to mam jeszcze troszkę czasu i pewnie nie raz przepakuję hehe :)

12 lata 3 miesiąc temu #419784 przez Sandra85
HANIAS OGROMNE GRATULACJE!!!CORECZKA PRZESLICZNA,TAKIE SLODKIE MALENSTWO :kiss: :kiss: :kiss:AGANIO buziaczki dla chlopcow z okazji ukonczenia miesiaca :laugh: :kiss: :kiss: Juz tacy duzi sa :silly: KASIA fajnie juz w domku z syneczkiem byc,zazdroszcze Ci :silly: JOANNA gratulacje z okazji rocznicy :kiss: AGNESSA skad bierzesz sily,zeby muffinki piec? :) Ja jestem normalnie od dwoch dni padnieta :( Caly czas bym na lozku lezala,nawet czytac mi sie nie chce :dry: Niby nie mam jakichs mocnych boli,ani nic a jestem wykonczona,wypompowana z sil :( Mam nadzieje,ze mi szybko przejdzie,bo jeszcze mam w planach wziac sie za sprzatanie,zeby mi synus szybciej wyszedl :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #419786 przez 26joanna
patys robiłam ten tort www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513 zawsze kupywalam gotowe biszkopty i po prostu robiłam go raz i dwa ( żadnego pieczenia itp :P ) a wczoraj nie udało mi się kupić biszkoptów i musiałam upiec , ale wyrósł pięknie , chyba w życiu mi taki ładny nie wyszedł :lol: A jest pyszny i bardzi latwo go zrobic wiec polecam dla leniwych :silly:
Dziewczyny dziękuje za życzenia , mam nadzieje ze jak co roku będzie niezwykły wieczór :lol:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #419792 przez Lui
kasia7775 Mały Przystojniak :) w ogóle nie wygląda na niemowlaczka co dopiero szpital opuszcza :)
madeleine super, że już pierwszy spacerek za wami :)
basiek_252 nie polecam głównie ze względu na ramiączka - musi mieć mocniejsze (grubsze) wg mnie :(
patys Pani Położna mówiła, mi, że taki ból jest zwiastunem porodu, ale ja miałam i mi przeszły, z reszta u Ciebie już 39 tydzień :D więc nie wiem ;)
Ania14.09 Aniu ładnie powiedziane :) ja nie znam jeszcze tego uczucia.. celebrowania narodzin, na razie tylko oczekiwanie a już tak wiele zmieniło:)
karolak25 moja jedna dalsza koleżanka zdecydowała się na taki poród, ale nic z tego nie wyszło bo pojechała do Babci i tam dostała skurczy 2 tygodnie wcześniej, ani wracać ani nic i znalazła sie w innym szpitalu.. więc nic kompletnie nie powiem

hanias
GRATULACJE :) niespodzianka i jakie długie włoski, dobrze, że już najgorsze za Wami w szpitalu:)
26joanna wszystkiego dobrego z okazji 5 rocznicy dla Was :)

To mamy 4 Mamusie w tym tygodniu a jeszcze jutro :) tylko nie pamiętam w jaki dzień się "obstawiały" :) Makrelcia, Monia, Kasia, Hanias :) jeśli się nie pomyliłam, bo z matematyki kiepska byłam hihi

Ja dzisiaj kompletnie stwierdziłam, że nie urodzę do 4 września (przeczucie), spakowaliśmy się z mężem z samiuteńkiego ranka, pojeździli autkiem to tu, to tam, pozałatwiali parę spraw. Zaraz zabieram się za porządki tak aby w środę pojechać spakowaną do szpitala wiedząc, że wszystko zostawiam "na spokojnie porobione w domu" ;) każdy dzień mam zaplanowany do środy co i jak, aż nie wiem czy się wyrobie hehe

12 lata 3 miesiąc temu #419803 przez Anulka
No dziś mój suwaczek mi pogratulował, że skończyłam 40 TC :laugh: . A Julianek ani rusz wychodzić nie chce :laugh: . A niech siedzi :laugh: :laugh: , mi się tam nie śpieszy. Nie ma co się okłamywać, to są ostatnie dni WOLNOŚCI :laugh: , potem już będą kupki, kolki, nocne karmienie, skoki rozwojowe etc.
Czuje się bardzo dobrze, o wiele lepiej niż w 37, 38, 39 tygodniach ciąży, więc dziewczyny, które teraz jesteście w tych tygodniach, zobaczycie, że jeśli dociągniecie do końca to będziecie się też czuły o niebo lepiej :).
Patys te bóle, które zaczęłaś czuć, to normalka, każda z nas je czułą w tym okresie co teraz jesteś. Więc spokojnie, to jeszcze nie poród, tylko skurcze przepowiadające. :)
Lui masz racje mamy 4 mamuśki, więc kogo typowania, były trafne?? Moje nie, bo powiedziała, że będą dwie :).

12 lata 3 miesiąc temu #419822 przez patys
Anulka ja nawet nie nastawiałam się że to jakieś oznaki porodu, raczej tak sobie od razu pomyślałam że to tak musi być..ogólnie termin mam na za dwa tygodnie, bo chyba suwaczek pokazuje tydzień wg usg z początków ciąży a miesiąc temu przestawiło mi się usg na identyczne z terminem wg miesiączki...poza tym dziecko nadal głową do góry więc nie ma jak napierać na szyjkę, brzuch się przez to nie opuszcza itd.... :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #419826 przez kasia7775
Hanias Gratulacje :kiss: :kiss: :kiss: Córeczka prześliczna. :)

Dziewczyny czytam was na bieżąco, ale pisać nie bardzo mam czas :silly: jak tylko mam chwilę wolna od "cyckowego kawalera" to staram się coś w domu ogarnąć :silly:

Trzymam kciuki za was wszystkie i czekam na dobre wieści :kiss:

pozdrawiam :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #419848 przez moniab26
Witam wszystkie wrześnióweczki :laugh:
Baaardzo dziękuję za wszystkie życzenia i gratulacje,
do domku wróciliśmy wczoraj ale jakoś nie mogę dojść do siebie po cc, okropnie boli mnie kręgosłup ( anestezjolog trzy razy się wkuwał bo nie umiał trafić w odpowiednie miejsce ), szwy już bardzo nie ciągną ale cały czas boli mnie głowa - nawet tabletki nie pomagają
moje brodawki to jedna wielka rana - na szczęście maluki już nauczył się dobrze chwytać pierś, przykładam maltan i jakoś dajemy radę. Samo cc wspominam jak najlepiej ( oprócz momentu kiedy o mały włos nie straciłam przytomności, no ale lekarze dali mi adrenalinę i po chwili wróciłam do świata żywych :) ), cały czas żartowalismy z moim lekarzem, no a jak już zobaczyłam synka i jak neonatolog go zbadała i powiedziała, że wszytko z nim w porządku, że jest cały i zdrowy po prostu się popłakałam. Za chwilkę spróbuję rzucić fotkę mjego przystojniaka

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 3 miesiąc temu #419850 przez PolaL
Agnessa muffinki na pewno zrobię ale to w tygodniu bo dziś się już nie wyrobię. Niepotrzebnie zajęłam się dziś skrobaniem ścian w pokoju. W końcu wujek ma przyjechać w przyszłym tygodniu i musi być gotowy ;)

Patys to masz wskazania na cc ? jak maleństwo główką w górze czy jeszcze masz szansę na poród sn?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 3 miesiąc temu #419865 przez moniab26

[*] 30.05.2005 aniołek
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #419866 przez moniab26

[*] 30.05.2005 aniołek
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #419869 przez moniab26
Aha, no i oczywiście WIELKIE GRATULACJE I SERDECZNE ŻYCZENIA DLA WSZYSTKICH INNYCH ROZPAKOWANYCH
Przepraszam, że tak ogólnie, ale niestety nie zdołałam jeszcze Was nadrobić i nie jestem na bierząco

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 3 miesiąc temu #419932 przez mala2809
Hanias wielkie gratulacje!!!

Moniab26 śliczne i kochane maleństwo :kiss:

Agnesssa mam prośbę, wyślij mi swój nr na priva, żebym mogła dać znać jak coś się u m ie ruszy :lol:

A tak wogóle dziś już zaczął mi na całego odchodzić czop, teraz to już zostało odliczanie dni :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu #419959 przez patys
polal jesli się nie obróci to będę miała raczej cc i już się powoli do tej myśli zaczynam przygotowywać, ale nigdy nic nie wiadomo tak jak już kiedyś pisałam mojej koleżance obróciła się córcia tydz przed porodem, a znajomej mojej mamy 3 dni przed...więc do terminu nikt mi nie zagwarantuje co będę mieć....ale jeśli się nie obróci to raczej na pewno będzie cc...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka