BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 1 miesiąc temu #457480 przez Ania14.09
Druga fotka nie weszła więc wysyłam jeszcze jedną :) To jak się przekręcił z brzuszka

PolaL-współczuję twojemu synkowi
czjusiątko a próbowałaś ściągać laktatorem? Laktator pobudza piersi do produkcji. Tzn po karmieniu jeszcze ściągać pokarm. Jak nic nie leci to się nie martw. W ten sposób pobudzasz piersi do pracy

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #457488 przez czajusiątko
Ania14.09 ale spryciarz już z twojego malucha. Cały czas odciągam i masuję, żeby mi się zastoje nie porobiły...

12 lata 1 miesiąc temu #457489 przez moniab26
Witam w poniedziałkowy ranek
faktycznie w weekend było tu puściutko,
Anulka z tym kalendarzem podrzuciłaś mi pomysł na świąteczne prezenty - co roku mam z tym problem, zawsze szukam czegoś oryginalnego żeby nie kupować skarpetek albo krawata więc w tym roku wykorzystam twój pomysł - mam nadzieję, że się nie obrazisz, że od ciebie papuguję :blink:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 1 miesiąc temu #457516 przez PolaL
Ja też już kalendarz robiłam sama więc może coś innego teraz ale w sumie to dziadkowie mieli z jednym wnukiem a teraz może być z dwójką wnucząt :lol:

Nasza kropeczka

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #457557 przez PolaL
Zapomniałam napisać ze idziemy dziś na 14:10 do ortopedy. Zobaczymy co mi powie. Najgorzej że mam jeszcze chorego małego "na stanie". Na razie plan taki że podrzucę go do autobusu i babcia z nim pojedzie do pracy ( ma na drugą zmianę) a dziadek go z pracy odbierze bo akurat schodzi z pierwszej zmiany. Tyle że chorowitek wyjdzie na miasto ;) ale za to przejedzie się autobusem :silly: zawsze to dla niego atrakcja :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #457623 przez Anulka
moniab26 no coś Ty, cieszę się że podrzuciłam Ci pomysł na prezent :).

PolaLkropeczka widać że twoja córeczka :) jest bardzo do Ciebie podobna :).

12 lata 1 miesiąc temu #457629 przez siteczko
Witam w aurze zimowej ;)
Faktycznie cichutko było w weekend :)

baby dzięki za zwrócenie uwagi na mój błąd, a czajusiątko przepraszam strasznie za tą literówkę :( tak to jest jak się robi takie rzeczy karmiąc i mając tylko jedną rękę :) bo głównie w ten sposób to zrobiłam innej możliwości nie było ;)

PolaL słodka ta Twoja Kropeczka :)

Ania14.09 pięknie synek trzyma główkę i się obraca :) silny chłopczyk :)

A my walczymy z katarkiem małego od wczoraj :| Mąż miał w zeszłym tygodniu od czwartku i mimo że starał się nie zbliżać do małego, to chyba musiał się zarazić :| albo po sobotniej kąpieli :| w każdym razie w nocy biedny się troszkę męczył... rano udało mi się dobrze wyczyścić nosek to teraz jak zasnął to oddycha spokojnie i przede wszystkim nie charczy, bo to było najgorsze :| Oby szybko przeszło :)
A ja musiałam się skontaktować z położną, bo nagle od czwartku wieczorem powróciło mi krwawienie które trwa nadal, na dodatek czasami tak strasznie boli brzuch jak na okres :| i tak jak wyczytałam się potwierdziło... z przemęczenia, za dużo chodzę, noszę małego, nie wysypiam się i organizm jest zmęczony... też więcej karmie małego, więc to wszystko powoduje szybsze obkurczanie się macicy stąd ta krew i ból... jakoś mnie to nie dziwi bo zeszły tydzień dość mąż pracował, to jeszcze chorował, więc 6 dni 24h zajmowałam się małym, a tak to normalnie przynajmniej jak wracał z pracy to go coś ponosi, przewinie, czy też w nocy, a zeszły tydzień totalnie nie mogłam na nikogo liczyć :|

Miłego dnia!

12 lata 1 miesiąc temu #457872 przez moniab26
O tak siteczko, aurę to mamy naprawdę zimową,
na szczęście kilka dni temu kupiłam zimowy śpiworek do wózka, dzisiaj go przysłali i od razu była próba generana :laugh: , całe pół godzinki byliśmy z Oskarek na spacerku, śpiworek się jak najbardziej sprawdził a mały pooddychał świerzym powietrzem a teraz smacznie śpi...

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #457874 przez agnesssa
Hej dziewczyny :)

Anulka Pomysł z kalendarzem mi się strasznie spodobał i również mam zamiar zgapić :kiss: :kiss: Nie wiem jakie zdjęcia planujesz zrobić, ale pomyślałam sobie że były by fajne takie tematyczne, np na grudzień w czapce mikołaja :woohoo: Chociaż nie wiem czy mi się uda takie foty zrobić :silly:

Ania Ale Filipek już cwaniaczek :lol: A jaki śliczniusi :kiss:

PolaL Ślicznie wyglądasz i Twoja Kropeczka faktycznie do Ciebie podobna :woohoo:

No i Maks się obudził :huh:

Tylko na szybciocha napiszę, że w piątek byliśmy na USG bioderek i wszystko jest ok. Lekarz nam powiedział, że mały ma pewnie dużo sił w nóżkach bo wyglądają jak u 4miesięcznego dziecka :ohmy:

AAA no i Siteczko Projekt jest super, bardzo mi się podoba :kiss: :kiss:

Gorla
czy Ty jeszcze w dwupaku? Odezwij się kochana :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 1 miesiąc temu #457954 przez chasiami
Witam dziewczynki! :)
Nie było mnie troszke, ale w sobote bylismy u prababci Alusi :)
A wczoraj mąż mnie wzioł do kina :) na UPROWADZONA 2 :) Było ekstra, zrelaksowałam sie troszke a moja mama została przy malutkiej :)

A apropo kalendarza to ja już pare dni temu zamówiłam 6 takich kalendarzy (dla babć i dziadków oraz prababć i pradziadków :)
Dałam wywoałac też zdjęcia Alusi przez allegro - 200 szt za 48 zł (z kosztami przesyłki) :) I teraz czekam na paczki :)

A i jak sie chwalicie swoimi umiejętnościami to tez chciałam sie pochwalic, bo przez całą ciążę robiłam zaproszenia na chrzciny. Niestety nie zrobiłam fotki tym zaproszeniom ale prześle zdjęcie bardzo podobne do moich :)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #458073 przez kasia7775
Ania super przystojniak z Filipka :) Ja też uczę Oliego,żeby sam się chwilkę posiedział, co u mnie niestety nie jest łatwe, bo często go muszę zostawiać :( Dzisiaj babcie dostały zakaz bujania :P Mały sobie siedzi spokojnie w leżaczku, to go babcia buja - bo on lubi :angry:

chasiami bardzo ładne zaproszenia. Też chciałam w sobotę do kina iśc, ale stwierdziłam, ze jednak za bardzo zmęczona jestem i mogę tam zasnąć :P

Anulka też myślałam o kalendarzu, moja siostra w zeszłym roku przysłała na gwiazdkę taki, bardzo fajny prezent, zwłaszcza dla dziadków :)

PolaL Kropeczka śliczna, zupełnie jak mamusia :kiss:

siteczko dziękuję za przesłanie projektu - jest już u mnie tapetą na pulpicie :woohoo:

agnesssa super, że bioderka w porządku. Widziałam fotkę Maksia na FB - zakochać się można :kiss: :kiss:

Po weekendzie wykończona jestem, w dodatku pogoda mnie zaskoczyła w sobotę - zima na całego. Na szczęście w niedzielę było już ładnie i nie było źle jechać do domu. A w sobotę wyskoczył mi kot z rowu, dostał trochę, wybił mi halogen i zwiał :ohmy:

Oliwier dzisiaj skończył 2 miesiące :lol:

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #458183 przez Jussstyś
Ania14.09 silny chłopak z niego i jak ładnie do zdjęć pozuje :)
Anulka no to podrzuciłaś mi pomysł na prezent dla dziadków :laugh:
PolaL śliczna kruszynka, jaka malutka :kiss: i podobna do Mamusi :kiss: :kiss:
siteczko zdróweczka dla Tymka :kiss:
moniab fajny ten śpiworek, ja mam troszkę inny, z rekawkami, coś jak kombinezon, tylko że nie ma nogawek, tylko taki cały, jak worek :laugh:
agnesssa super, że z Maksiem i jego bioderkami w porządku, my też byliśmy i wszystko jest ładnie :)
chasiami ładne te zaproszenia :) a Alusia jak się juz ładnie nuśmiecha :kiss:
kasia wszystkiego najlepszego dla Oliwierka :kiss: :kiss:
A ja się pochwalę moim śmieszkiem :)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #458184 przez Jussstyś
A tutaj po kąpieli :)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #458479 przez PolaL
Jussstyś ale pięknie się uśmiecha :lol:

Aura iście zimowa - właśnie u mnie pada śnieg :huh: a ja miałam ona umyć ;)

12 lata 1 miesiąc temu #458482 przez MADZIA7
Witajcie:)

Dziewczyny, czy miewacie takie dni jak moje 2 ostatnie, czy to tylko ja sobie tak nie radzę, tzn. Maleństwo wisi przy cycku, śpi krótko i tylko na rękach, często płacze i marudzi i nie macie kiedy do toalety skoczć nie wspominając o zjedzeniu czegoś... oby dzisiaj bylo lepiej..
I czy Wam też wszyscy radzą, co zrobić, jak zrobić, żeby dziecku było dobrze i każdy ma inną radę, z czego jedna przeczy drugiej... wiem że chcą dobrze, ale mam już tego dość, zwłaszcza jak ktoś się obraża, gdy nie robię po jego myśli... oj ale się namarudziłam, wczoraj taki dół mnie złapał, że już miałam wszystkiego serdecznie dość, kiedy to wszystko ogarnę?

Siteczko jesteś super dzielna kobietka! ja w ciągu dnia jestem sama, ale wieczorem muszę małą choć na chwilę oddać w ręce męża, bo bym padła... Mam nadzieję, że Tymkowi prędko przejdzie katarek.

Anulka z tego wygląda, że wszystkie babcie i dziadkowie naszych maleństw dostaną kalenadarze z pociechami, fajny pomysł podsunęłaś!

Ania, Justyśś, Kasia i Pola cudne są Wasze Maluszki!

Pola jak synek, wraca do zdrówka, ale się nakombinowałaś z dziadkami i autobusem, a mnie się wydaje, że jestem uwieziona w domu, od 3 dni na spacer nie chodzę, bo jeszcze małej nie zaopatrzyłam w zimowy kombinezon, a u nas śnieg i zimno.

Chasiami bardzo łądne zaproszenia, dobrze że pomyślałaś o tym wcześniej, ja pewnie kupię, bo nic innego nie zdążę zrobić.

dobrego dnia:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka