- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Na spacerku nie byłyśmy przez dwa dni bo było bardzo zimno, ale dziś stwierdziłam, że nie mogę trzymać mojej kruszynki cały czas w domu. Wieje dziś u nas zimny wiatr, ale otworzyłam ganku drzwi, ubrałam małą jak na dwór i wystawiłam w wózku. Zawsze to złapała chociaż trochę powietrza z dworu.
Jeśli chodzi o smoczka to ja dałam małej już w szpitalu jak marudziła ale dopiero w domu fajnie złapała. Oliwka bardzo lubi sobie go w dzień pocyckać a ja nie widzę w tym nic złego.
Moja gwiazdka skończyła dziś 3 tygodnie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dzisiaj byłam z Natalką na kontorlnej wizycie u pediatry (z tymi kupkami) i na szczęscie już jest ok i od niedz. mam wracać powoli do serków i jogurtów, a później warzyw i owoców. Mała przytyła 300g i waży 4550g, w sumie m-c minie w sob. a ona już ma kg więcej, czuć w rękach jak się nosi, dlatego czekam na chustę, na razie licytuję używaną, a jak się nie uda, to kupię nową.
Angel może on się po prostu uspokaja przy cycu, Natalka też lubi przy cycu i stale myślałam, że może mało treściwy pokarm ma czy coś, ale sądząc po jej wadze, pokarm jest ok, a ona lubi się tulić i być blisko mnie:)
Kasia7775 trzymam kciuki, żebyś się dosatała do gina i żeby było ok, jakoś tak dziwnie iść teraz do gina nie będąc w ciąży.. też mam wizytę w listopadzie.
Baby też muszę o kaloszkach pomyśleć, dziś w parku znów byłam prawie sama i nawet Natalce się coś spacerek nie podobał, bo co chwilę robiła aferę, ale to chyba z głodu, bo już pora karmienia była. W końcu usnęła jak już prawie biegiem pod blok dotarłam;)
dobrej nocki:)
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Madzia niestety mój gin znowu odwołał wizyty, miał 6 operacji i cięcie doszło i się nie wyrobił. Następna wizyta za dwa tygodnie, bo za tydzień święto.
Ale poszłam w końcu do innego lekarza, na szczęście zero kolejki. Zbadał mnie, mam niestety nadżerkę, ale muszę poczekać do końca karmienia, bo teraz nic nie mogą dać. Nie jestem do końca zadowolona z wizyty, bo chciałam o spirali pogadać, muszę na mojego poczekać. Chyba, ze prywatnie pójdę. Tyle tylko, że wynik z cytologi będę miała szybciej.
czajusiątko mała jest super

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja mam wizytę u ortopedy w poniedziałek, jak już pisałam jeśli chodzi o usg to u nas czy pójdziesz prywatnie czy na nfz - to za to musisz płacić. Więc idę do sprawdzonego lekarza - 100zł zostawię

Miałam dziś iść z Szymkiem na szczepienie na grypę i nici z tego. W nocy o 1:30 dostał gorączki i strasznie kaszle. A kładł się zdrowiutki. Na 14:45 mam wizytę u lekarza zobaczę co powie, chciałam go zainhalować tymi lekami co zwykle ale ten kaszel mi nie pasuje więc poczekam. NA razie tylko sól fizjologiczną zastosowałam i oklepałam biedaka. Nie tylko na katarek. Szymek z przedszkola przynosił często katarki, kaszelki i dzięki inhalatorowi unikaliśmy do tej pory antybiotyków i częstych wizyt w szpitalu. ( W sumie to szpital zaliczyliśmy właśnie dlatego ze jeszcze nie miałam inhalatora a przy początkach oskrzeli tylko wziewy pomagają). Dlatego polecam tak na w razie co - oczywiście życzę Wam żeby wasze maluszki w ogóle nie chorowały

- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
wczoraj byliśmy na bioderkach i na szczęście wszystko jest w porządku.
Patyś trzymajcie się mocno w tym szpitalu - jestesmy sercem z wami, niech maluszek szybko wraca do zdrowia
Baby ja miałam dwa tygodnie jak mnie babcia leczyła miodem i bańkami i jakoś żyję - teraz wszystko może uczulać nasze maleństwa a jak nie będziemy próbować podawać to nigdy się nie dowiemy co uczula a co nie.
Pochwalę się najnowszym zakupem dla Oskarka:
- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
1. W rzadszym karmieniu od 2 dni - bo mała więcej spała,
2. KArmieniu za jednym razem z 2 piersi, bo się nadal domagała,
3. W diecie bez mleka, nabiału, owoców i warzyw...
Miałam zacząć jeść nabiał od niedzieli, ale już chyba dziś zacznę, piję dużo wody i herbatkę laktacyjną, na początku tyg. jak odessałam laktatorem po nocy, to w jednej piersi miałam 80 ml, a teraz po 4 godz. bez karmienia, w lewej 15ml, a w prawej 20ml:( co robić???? Macie jakiś sposób?
A z weselszych - udało mi się dziś zrobić nie tylko obiad, ale i szarlotkę upiekłam, bo wpadnie do mnie mama:) Zaczynam piec tzn. wracam do życia!

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*

moniab fajna ta żyrafa :-)moja chrzesnica ma taka biedronke

Madzia spróbuj przystawiac do piersi jak najczęściej, wtedy produkcja pokarmu powinna wyrosnąć. Piersi produkują tyle
ile potrzeba. Więc myślę ze częstsze przystawianie powinno pomoc

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
trzymanie diety mogo sie też do tego przyczynić więc zacznij wprowadzać wszystko od nowa, bo szkoda stracić mleko, Chasiami zauważyła, że jak trzymała dietę to miała mniej pokarmu...
acha poprosze kawałek szarlotki

może być espresso, cafe latte, cappucino...
a przy okazji co dzisiaj proponujecie na obiad? nie mam pomysłu...
najlepiej żeby Adiemu smakowało

Patys zdrówka dla Matiego i wracajcie szybko do domku

Polal zdrówka dla Szymka

Kasia masz przeboje z tym lekarzem...
Moniab wiem, kiedyś się o tym nie myślało i nikomu nic nie było

lece bo młoda znowu coś marudzi...
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Drogie macie te bioderka

Ostatnio 50 zł u alergologa zostawiłam tylko po to żeby wypisał ząswiadczenie na mleko :/ No ale to się szybko zwróci

Ogólnie to nie wiem w co ręce wsadzić

Póki co wieczorem uciekam od męża i Małego i idę na baski wieczór z kumpelami

Mam pytanko: jecie kapuste? Nic waszym dzieciakom nie jest ? Kusi mnie kwaszona kapucha ale chyba jeszcze za wcześnie na nią :/
- majka_166
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
ja mam dzis problem z kupa, wczoraj byly 4 a dzis mala od 6 rano placze , Probowalam juz nawet mydelkiem , ale mam wyrzutu bo nie powinnam nic takiego majstrowac. a kupy nie ma??zawiodly juz wszystkie moje sposoby. na szczescie mala spi wiec na razie cisza ale jak wstanie to bd awantura czuje. Kasia775 mialas juz ta spirale , tez sie zastanawiam nad antykoncepcja , ale mama jakies przeczucie ze mnie te hormony rozwala i sie roztyje:( moze to troche zacofane poglady ale niedawno bylam gruba i teraz znow mialabym tyc??

patys wspolczuje,,nie lubie strasznie szpitali , ale ty akurat mialas cholernego farta z tym zapaleniem !!
dziewczyny mala ma ciagle krosty na buzi, kapiemy sie w oilatum , co drugi dzien i smaruje tannum herman lotion czy jakos tak , ale te znikaja a sa nowe, wypelnione ropa niketore , ale takie malenkie . moze to od tego ze mi strasznie strzele mleko z piersi a nieraz nie umyje buzi porzadnie bo zasypia, to tylko jakas chusteczka przetre, a moze to cos powaznego i powinnam isc do lekarza z tym??
baby pomysl na kalosze jest super:) tez szukam jakisnjalepiej ocieplanych na zimowe chlapy, ale nie wiem czy sa takie wogole;pp
- angel20232
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- z Filipkiem :)
W kazdym razie zdrowka dla Matiego

- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- angel20232
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- z Filipkiem :)